Királyi váróterem

A párizsi Eiffel iroda által tervezett Budapest-Nyugati pályaudvar patinás nevezetessége a Királyi váróterem, mely I. Ferenc József  és felesége Erzsébet királyné ’Sissi’ számára készült.

A váróterem három fő helyiségből áll és állófogadásra is alkalmas. A fogadóterem, az Erzsébet terem, a királyi tárgyaló a nyári kerttel együtt szerves egységet képeznek. A vonat közvetlenül a Királyi Váróterem előtt áll meg és onnan is indul útjára. Az utazás megkezdése előtt a Királyi Váróban egy pohár pezsgővel fogadjuk vendégeinket. Igény szerint szőnyegezéssel és fúvószenekarral búcsúztatjuk az indulókat.  
 
A rendezvényhelyszín bérlésével kapcsolatban keresse kollégánkat!


Kiss Viktória
Email: hegedus.zsuzsa@mavnosztalgia.hu

MÁV Nosztalgia Kft.

H-1142 Budapest, Tatai út 93. II.emelet
Telefon: (+36 1) 238-0558
Hírek / Aktuális
Zárva tartás
2019. december 11. Szerda
Bővebben...
KELLEMEST A HASZNOSSAL, NYEREMÉNYJÁTÉK INDUL!
2019. december 11. Szerda
Nyereményjáték időtartama: 2019. december 11 – 18-ig.
Nyeremény: 1 db páros jegy a január 11-i téli Semmering Expresszre!

A nagy karácsonyi forgatag után, kinek ne lenne kedve lendületesen indítani az új esztendőt?! Állítsa maga mellé a szerencsét, és nyerjen páros kikapcsolódást!

Bővebben...
A VILÁG LEGJEI KÖZÖTT A MÁV NOSZTALGIA KFT. ÉS A GOLDEN EAGLE LUXURY TRAINS
2019. október 10. Csütörtök
A MÁV Nosztalgia Kft. évek óta stratégiai üzleti partnere a Golden Eagle Luxury Trains-nek, mint európai útjainak teljes körű üzemeltetője. A Golden Eagle Danube Express idén abban az elismerésben részesült, hogy a "Top 10 Luxus vonat a világon" kategória másodikjának járó díjat vehette át a Condé Nast Traveler 2019-es Olvasói Díjátadóján. A listavezető Belmond Andean Explorertől alig 2,42 ponttal lemaradva, egyetlen magyarországi járatként szerepel a listán, megelőzve 3 európai társát.

Bővebben...
Élmények és érdekességek

Ünnepi ízek a nagyvilágból - Karácsonyi népszokások világszerte II.

A karácsonyi készülődés nem csak az ajándékok beszerzéséről, a lakás dekorálásáról, a fadíszítésről szól, hiszen egyik legfontosabb eleme a finom, várva-várt karácsonyi lakoma. Ennek szellemében egy kis gasztro-körképet hoztunk a nagyvilágból, hátha adunk egy kis ihletet a karácsonyi menü megújítására!
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia

Kenyérhímzés, szerencse-mandula és kengurun érkező Mikulás - Karácsonyi népszokások világszerte I.

Novembertől biztosan mindannyiunknak egyre többször jut eszébe a közelgő ünnep, sőt, sokan már egyenesen karácsonyi lázban égnek. Nincs ez másként a világ más tájain sem, azonban kevesen tudják, milyen érdekes és vicces szokásokat, hagyományokat követnek például az ausztrálok, finnek, lengyelek vagy a görögök. Képzeljenek el egy kengurut, amelynek a hátán nem más csücsül, mint a Mikulás – az ausztrálok bizony így ábrázolják a karácsonyi ajándékok érkezését. Itt tehát Rudolf rénszarvast egy kenguru helyettesíti, de természetesen a piros orrú kedves kis jószágot nemcsak mi szeretjük: Írországban például mindig kitesznek az ajtó elé néhány szál répát neki, és persze whiskyt és sört rétessel együtt a Mikulásnak.
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
MÁV Nosztalgia Értékesítési iroda
1067 Budapest, Teréz krt. 55.
Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Telefon: +36 1 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00 óráig
Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
Szombat, vasárnap: zárva
 

Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Királyi váróterem - mavnosztalgia.hu