SR 065 / Orfeum bulikocsi


Az eredetileg postakocsinak épült jármű 1974-ben állt forgalomba Post 61 55 00-40 065-5 pályaszámmal, tulajdonosa a Magyar Posta volt. A kocsi társaihoz hasonlóan a Budapest-Keleti és Budapest-Déli pályaudvarról induló éjszakai vonatokba sorozva szállította a küldeményeket a vidéki nagyvárosokba a szolgáltatás 2004-es megszűnéséig. A járművet pályafutása alatt többször átszámozták, később a kocsi a MÁV Nosztalgiához került.
Belső átalakítás után (bárpult, modern hang- és fénytechnika, színpad beépítése) a 2010-ben indult új szolgáltatás, az Élményvonat szerelvényében tűnt fel újra, m int közösségi kocsi. Visszakapta régi pályaszámát, és ekkor kapta nevét: Orfeum. 2012-ben a kocsi addigi kék festése az Élményvonat flottaszínéhez igazodó krém-sárga-kék csíkosra lett cserélve, ezzel egységes külsőt adva az Élményvonatnak. 2014-ben a kocsi jelzései ismét módosultak. Sorozatjele SR, pályaszáma 56 55 89-55 065-8 lett.

A vagon több alkalommal mozgó kiállítások helyszínéül is szolgált. 2010 augusztusában a kecskeméti Repülőnapra tartó vonaton Farkas Bertalanról, míg 2014 nyarán Albert Flóriánról szóló kiállítást lehetett benne megtekinteni. A jármű népszerűsége máig töretlen. Közönségutak mellett céges különvonatok, bulik és más rendezvények állandó helyszíne, de többször használták más vasúttársaságok is. Így jutott el a kocsi a Történelmi Székely Gyors részeként a Csíksomlyói Búcsúba, az osztrák vasút által pedig a Lourdes-i zarándoklatra.

Az Orfeum mulatókocsi az elmúlt években rengeteg embernek okozott felejthetetlen élményt az élőzenés bulikkal, diszkóval és egyéb programjával. Fellépett a színpadán többek között Somló Tamás, Charlie, Vincze Lilla, Tabáni István, Gyurcsík Tibor, Détár Enikő, a Pedrofon zenekar és sokan mások.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
SR 065 / Orfeum bulikocsi - mavnosztalgia.hu