Jogi nyilatkozat

Jogi nyilatkozat szövege
Hírek / Aktuális
NYERJEN GŐZFELHŐS ÉLMÉNYUTAZÁST SZOLNOKRA! - JÁTÉKÁNAK RÉSZLETES SZABÁLYZATA
2019. július 19. Péntek

A MÁV Nosztalgia nyereményjátékot hirdet Facebook oldalán, amelyben egy szerencsés 2 fős gőzfelhős, szolnoki kirándulásra szóló jegyeket nyerhet. Mivel gőzfelhős kirándulásaink igen népszerűek,ezért szeretnénk kedvezni utasainkak ezzel a játékkal.

A JÁTÉKSZABÁLY LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

Bővebben...
!!! VÁLTOZÁS !!! a 2019. július 13-i Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba utunkon! 
2019. július 11. Csütörtök
A Rákospalota-Újpest vasútállomáson talált II. világháborús bomba hatástalanítása miatt korábbi indulás indokolt a szombati Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba elnevezésű utazásunkon.
Bővebben...
Új program - Szalamandra Expressz
2019. május 13. Hétfő
Már foglalható a szeptember első hétvégéjén Selmecbányára közlekedő Szalamandra Expressz Élményvonat.
Az Élménvonat vendégei egyénileg vagy szervezett fakultatív programok keretében fedezhetik fel a Világörökség részét képező bányászvárost.

Részletek és online jegyvásárlás: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/964/

Bővebben...
Élmények és érdekességek

A stressz legjobb ellenszere – utazni, utazni, utazni!

Legyen bár folyamatosan, vagy időszakosan, erősen, vagy csak kevésbé érezhetően jelen, a stressz bizony nem a barátunk.  Manapság már szinte állandó a jelenléte életünkben, azonban nem mindegy, hogyan kezeljük. Tudományosan bizonyított, hogy az utazásnak rengeteg olyan pozitív pszichológiai hatása van, amelyek enyhítik, akár meg is szüntetik a stressz nyomait. Utánajártunk, hogyan hat szellemi és fizikai egészségünkre egy-egy kiruccanás, és az ezekhez köthető élmények. Ebben az esetben mindegy, hogy hova indulunk, vagy mennyi időre tervezünk, a tuti recept maga az utazás!
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia

Gyíkok és bányászhimnusz a jó szerencse jegyében

„Jó szerencsét!” – hangzik a bányászok között a mai napig a köszöntés, amely Selmecbányáról származik, és amely különös módon lengi körbe a város történetét. Mintha csak a címerében látható gyíkok valóban meghatározták volna a város sorsát. A legenda szerint egy Sebenitz nevű pásztor bukkant rá a város melletti arany-és ezüst lelőhelyekre, mégpedig két gyík segítségével, akik a hátukon viselték a nemesfémek színét, mely felkeltette pásztorunk figyelmét. Már az egyiptomi hieroglifák is isteni bölcsességet tulajdonítottak a gyík szimbólumnak, nem beszélve arról, hogy a jó szerencsével is társították gyakran az idők folyamán. Kétségtelen, hogy a város alapításáról szóló legendában szereplő gyíkok valóban szerencsét hoztak a lakosoknak, hiszen a középkorban az ország legnagyobb arany-és ezüstbányáit fedezték fel, komoly gazdagságot biztosítva a helyieknek.

A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
MÁV Nosztalgia Értékesítési iroda
1067 Budapest, Teréz krt. 55.
Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Telefon: +36 1 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00 óráig
Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
Szombat, vasárnap: zárva
 

Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Jogi nyilatkozat - mavnosztalgia.hu