Képzés

2017. November 16-án gőzmozdonyvezetői kategóriában képzés indul a MÁV-REC szervezésében

2017. november 16-án 9 órakor gőzmozdonyvezetői kategóriában képzés indul a MÁV Nosztalgia Kft. megbízásából a MÁV Nosztalgia Kft. oktatótermében, mely a Budapest Tatai utca 93/A sz. alatt található.
A képzést a KTI Vasúti Vizsgaközpont által központilag kiadott képzési program alapján tartjuk.
A tanfolyamon való részvétel feltételei (a 19/2011. (V.10.) NFM rendelet alapján):

-    középiskolai végzettség,
-    saját célú, illetve térségi pályahálózaton szerzett alapfokú végzettség,
-    vasút egészségügyi, érvényes alkalmassági határozat munkaköri csoport szerinti vasút járművezetői munkakörre szerzett képesítés a 203/2009 (IX.18.) Kormányrendelet szerint,
-    a vizsga időpontjáig betöltött 20. életév,
-    országos, vagy sajátcélú, térségi, általános szakmai ismeretek modul megléte szükséges.

A képzés ideje: 160 óra (20 munkanap) elméleti képzés

Intenzitása: heti két munkanap (csütörtök-péntek) napi 8 tanóra

A végzettség megszerzéséhez 130 óra kazánfűtői gyakorlat szükséges, melyet a megrendelő saját hatáskörben is biztosíthat, illetve külön megállapodás alapján a MÁV Nosztalgia Kft. is tud biztosítani.

A képzés díja: 350.000,- Ft/fő (bruttó) és 1.000,- Ft/fő a KTI Vasúti Vizsgaközpont vizsgadíja.
Típusismereti alapképzés 10 + 10 óra elméleti képzés típusonként. A Típusismereti képzés 9.500,- Ft/óra, + KTI Vasúti Vizsgaközpont vizsgadíja.


A kategóriaképzéshez mozdonyvezető jogosítvánnyal rendelkezők részére országos pályahálózaton 100 óra vezetési gyakorlat, térségi pályahálózaton 50 óra vezetési gyakorlat szükséges.

Vezetési gyakorlatot kizárólag vasútszakmai gyakorlati oktató mellett lehet megszerezni, melyet a megrendelő biztosíthat a 19/2011 NFM rendeletnek megfelelően, illetve külön megállapodás alapján gyakorlati helyet a MÁV Nosztalgia Kft. is tud biztosítani. A tanfolyamot legalább 5 fő részvételével tudjuk elindítani.

A tanfolyamra jelentkezni a MÁV-REC honlapján található jelentkezési lapon lehet, melyet a következő címre kérünk megküldeni:

MÁV-REC Kft. Oktatási divízió, 1097. Budapest Könyves Kálmán krt. 16, vagy zsuzsa.magyar@mavrec.hu e-mail címre.

További információkkal szívesen állunk rendelkezésükre.
Magyar Zsuzsanna
Oktatási divízióvezető
06 30 611 4265

Hírek / Aktuális
Előfoglalási kedvezmény
2017. november 10. Péntek
Bővebben...
Last Minute Prága
2017. november 10. Péntek
Bővebben...
ADVENTI ÉLMÉNYVONAT
2017. szeptember 5. Kedd
Advent Expressz Prágába
2017. december 15-17. 3 nap/2 éj


Újra elindul Advent Expressz Élményvonat a karácsonyi fényekbe öltözött Prágába. A vonaton karácsonyi buli, forralt bor, nagyon jó hangulat várja vendégeinket. Az Élményvonat fedélzetén több kocsi osztályon utazhatnak, kényelmüket nosztalgia étkező- és bárkocsik teszik teljessé.
 
További információ/ program-link:
http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/869
Bővebben...
Élménybeszámolók
Adventi kikapcsolódás Bécsben Élményvonattal

Régóta terveztük a barátokkal, hogy Bécsben adventozunk. Az Élményvonat tökéletes választásnak bizonyult. Egy négyes boxot választottunk, így együtt snapszerozhatott a csapat. A reggeli üdvözlő házi pálinkából szívesen kortyoltunk volna még a pogácsa mellé.
Hamar felfedeztük az Orfeum kocsit, ahol  a csapolt sörök mellett jókat sztorizgattunk, és táncoltunk egy hatalmasat. Bécs utánozhatatlan, fények, fények, fények.... puncs, puncs, puncs! A schönbrunni kastély adventi vásárában sokat időztünk. A visszaindulás előtt forralt borral és forró teával vártak bennünket a vonatnál, amit mindenki díjazott. A A vonaton meghirdetett Totó játékban hurrá nyertünk!!! Ezt meg is ünnepeltük az Orfeum kocsiban, egy jó kis bulival!
Az élménybeszámolót írta: Kerekes Gábor és Hantos Eszter, Budapest

Tisztelt Illetékesek!

Tegnap vettünk részt a semmeringi élményvonatos úton.

Ajándékba kaptuk a gyerekeinktől, nem sokat tudtunk róla. Csodálatos élményben volt részünk. Most nem a táj adta élményeket szeretném hangsúlyozni, hanem a kiszolgáló személyzet kedvességét, figyelmességét. Jó volt érezni, hogy itt minden értünk van. Az utazó közönség is nagyon kulturált volt, semmi zavaró mozzanatot nem érzékeltünk. Főleg azért írok, hogy a házasszony (idegenvezető) kvalitását méltassam. Lenyűgözött bennünket az intelligens informálással, a kifogástalan szép beszédével (akusztikailag is élvezetes), tiszta artikulációjával és rugalmas, kellemes informálásával. Gratulálunk neki és az ő főnökeinek is, hogy  a megfelelő feladattal látták el. Ilyen szép beszédet a MÁV-nál még nem hallottunk! Nemcsak a tájak szépségét lehetett élveznünk, hanem a magyar nyelv ízét, zamatát is!

Köszönjük!

Baloghné Zsoldos Julianna

2017. október 15.

Az élménybeszámolót írta: Baloghné Zsoldos Julianna, Debrecen

Időutazás az Isonzó Expresszel

Kedves Szervezők!

Több mint egy hét telt el az Isonzó Expresszel történt utazásunk óta. Az élményeink lassan ülepednek, de azért még most is felkavaróak. Álmainkban még a helyszíneket járjuk, ahol nagyapáink helytállásból, hazaszeretetből példát mutattak nekünk.Nagy hatással voltak ránk a történészek, kik átéléssel mutatták be a harcok helyszíneit, személyes sorsok elbeszélésével tették elevenné a háború szörnyűségeit. Kutatásaikról szóló beszámolóik alapján újszerűen látjuk a háborús eseményeket. 

Köszönettel tartozunk az Isonzó-Doberdó program, és útiterv megálmodójának. E program által lehetőséget kaptunk a méltó megemlékezésre.

Az élménybeszámolót írta: Runyó József és Böszörményi Valéria (Kisvárda)
MÁV Nosztalgia Jegyiroda
1067 Budapest, Teréz krt. 55.
Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Telefon: +36 1 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
 

Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Képzés - mavnosztalgia.hu