Királyi váróterem

A párizsi Eiffel iroda által tervezett Budapest-Nyugati pályaudvar patinás nevezetessége a Királyi váróterem, mely I. Ferenc József  és felesége Erzsébet királyné ’Sissi’ számára készült.

A váróterem három fő helyiségből áll és állófogadásra is alkalmas. A fogadóterem, az Erzsébet terem, a királyi tárgyaló a nyári kerttel együtt szerves egységet képeznek. A vonat közvetlenül a Királyi Váróterem előtt áll meg és onnan is indul útjára. Az utazás megkezdése előtt a Királyi Váróban egy pohár pezsgővel fogadjuk vendégeinket. Igény szerint szőnyegezéssel és fúvószenekarral búcsúztatjuk az indulókat.  
 
A rendezvényhelyszín bérlésével kapcsolatban keresse kollégánkat!


Kiss Viktória
Email: kiss.viktoria@mavnosztalgia.hu

MÁV Nosztalgia Kft.

H-1142 Budapest, Tatai út 93. II.emelet
Telefon: (+36 1) 238-0558
Hírek / Aktuális
A VILÁG LEGJEI KÖZÖTT A MÁV NOSZTALGIA KFT. ÉS A GOLDEN EAGLE LUXURY TRAINS
2019. október 10. Csütörtök
A MÁV Nosztalgia Kft. évek óta stratégiai üzleti partnere a Golden Eagle Luxury Trains-nek, mint európai útjainak teljes körű üzemeltetője. A Golden Eagle Danube Express idén abban az elismerésben részesült, hogy a "Top 10 Luxus vonat a világon" kategória másodikjának járó díjat vehette át a Condé Nast Traveler 2019-es Olvasói Díjátadóján. A listavezető Belmond Andean Explorertől alig 2,42 ponttal lemaradva, egyetlen magyarországi járatként szerepel a listán, megelőzve 3 európai társát.

Bővebben...
Élményvonattal Kassára, most 10% kedvezménnyel!
2019. szeptember 20. Péntek

„Élményvonattal Kassára, most 10% kedvezménnyel!

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum „Vivat Rákóczi!” tematikus napján – a MÁV Nosztalgia standjánál – szeptember 22-én 9:00 és 12:00 között, most 10% kedvezményt adunk az október 27-i II. Rákóczi Expresszre vásárolt menetjegyek árából!

A helyszínen kiosztott 10%-os kedvezménykupon felmutatásával szeptember 23-25. között, a Nyugati pályaudvari Értékesítési  irodánkban is megválthatóak a menetjegyek.”


Bővebben...
Újabb helyek a Vaskapu Expressz Pullman osztályán
2019. augusztus 16. Péntek
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Vaskapu Expressz utazásunk szerelvényébe újabb Pullman osztályú kocsit állítottunk be, amely Pullman 3G néven foglalható.
Bővebben...
Élmények és érdekességek

Eleven karácsonyi meséskönyv, avagy Advent Bécsben

Minden évben, amikor beköszönt az ősz, és elővesszük a szekrényből a kabátokat, sálakat, szép csendben elkezdődik a várakozás. Várjuk az első hópelyheket, az élményt, ahogy az ősz télbe vált, és mindenkit átjár az ünnepi hangulat. Gyermekkorunkban sokszor a karácsony előtti néhány hét, az ünnepi készülődés, a sütemények illata talán még izgalmasabb volt, mint mikor karácsony reggelén felkeltünk, és minden addigi titokra fény derült. :)
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia

Kalandozás a luxusvonatok világába

Luxus. Egy szó, amihez számos szolgáltatást, költséget és első osztályú kiszolgálást társítunk, és amire mindannyian vágyunk. Valójában azonban a luxus egy életérzésről, életstílusról szól. A luxust mi magunk ruháztuk fel társadalmi státuszhoz és presztízshez köthető értékekkel, amelyek a vágy tárgyaivá válnak. Mi a helyzet viszont akkor, amikor olyan közegbe helyezzük a szót, amelyben furcsán hathat? Például vonatutak kapcsán. Általában a vonatokhoz egyszerű, A-ból B-be történő eljutás jut eszünkbe, ám érdekes elmerülni a luxusvonatok világában, amelyek ötvözik a minőségi hotelek, kiváló éttermek és az elsuhanó táj adta élményeket. Olvasóinkat ezúttal ezeknek a vonatutaknak a világába szeretnénk elkalauzolni, mert hisszük, hogy érdemesek a figyelemre, a képzelet adta rácsodálkozásra, és az utazás élményével többek lesznek, mint csupán a kényelem adta öröm. 

A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia

A szlovéniai Bermuda-háromszög

Ha van szomszédos desztináció, ami vetekszik a svájci vagy norvég tópartok lenyűgöző látványával, nos, kedves Olvasók, az a Bledi-tó környéke. „Varázslatos” – nem véletlen a jelző, ami mutatja azt az életre szóló adományt, érdekes múltat és fenntartható jövőt, amit egy ilyen történelmi utazás nyújthat. Hogy mennyire nagy élmény, és milyen meglepetéseket rejt – akár a szlovéniai Bermuda-háromszög léte -, azt első kézből a specialista Molnár Attila mondja el, aki idegenvezetőként vállalt kulcsszerepet az idei Élményvonaton. A 2017-ben az Év Idegenvezetőjének választott szakember elmesélte, milyen rácsodálkozásokkal gazdagodott ezen a lelket is melengető és új impulzusokat adó utazáson.
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
MÁV Nosztalgia Értékesítési iroda
1067 Budapest, Teréz krt. 55.
Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Telefon: +36 1 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00 óráig
Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
Szombat, vasárnap: zárva
 

Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Királyi váróterem - mavnosztalgia.hu