Élményvonat Szegedről Semmeringre szeptember 24-én!

2016. augusztus 9. Kedd
Fotó: Szilágyi Ármin

MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. a vidéki nagyvárosok közül elsőként, Szegedről indította útjára az Advent Expresszt 2012-ben, mely azóta minden évben töretlen népszerűségnek örvend.
A nagy érdeklődésére való tekintettel a MÁV Nosztalgia idei utazási kínálatában idén újabb közvetlen Élményvonat járat szerepel Szegedről az ausztriai Semmeringre.

A Napfény Zauberg Expressz Élményvonat 2016. szeptember 24-én gördül ki a Szeged Nagyállomásról, hogy elvigye utasait a Semmering-hágón, a világ első magashegyi vasútvonalán keresztül Semmeringre. Ezt a vasútvonalat 1854-ben adtak át, s 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára.
A gyönyörű természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik a hegyvidéki tájba. Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul az utasok szeme elé.

A Napfény Zauberg Expresszen igazán Élmény az utazás!

A vonat fedélzetén jó hangulat és magas színvonalú vasúti szolgáltatások – host és hostessek, üdvözlőital és falatkák, utastájékoztatás hangosbemondón keresztül, hangulatos étkezőkocsi kedvező árakkal, játékos feladványok értékes nyereményekkel, térkép és szótár, búcsúajándék – várja az utasokat. A hosszú utazásokra specializálódott, kényelmes, nagy lábterű, dönthető ülésekkel felszerelt, tiszta vasúti kocsikban standard és Pullman Club osztályon is. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek az odaútban reggelizni, visszaútban vacsorázni vágyók. A Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelőket rophatják. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe ezen utazás alkalmával egy törzsutas pecsét kerül.

Részvételi díjak

Standard osztályon
(Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös vagy Cegléd feszállással)

• Felnőtt – standard osztályon: 13.990 Ft/fő
• Gyermek – standard osztályon (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő
• Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülőhely nélkül)
• Fakultatív baleset-, betegség-, poggyász biztosítás: 420 Ft/fő/nap (EUB, Nívó)

Pullman Club osztályon
(Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös vagy Cegléd felszállással)

• 2 vagy 4 személyes asztalnál: 21.990 Ft/fő
• 4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható
• Fakultatív baleset-, betegség-, poggyász biztosítás: 420 Ft/fő/nap (EUB, Nívó)

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, a helybiztosítást, valamint az extra szolgáltatásokat: Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból. Nagy lábterű, dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Valamennyi ülőhelyhez asztal is tartozik. Egész úton külön felszolgáló személyzet áll rendelkezésre PC Klub utasai számára.

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A vonatszemélyzet gondoskodik az utasok kényelméről az utazás és a programok teljes időtartama alatt.
Az oda úton reggeli üdvözlőitallal és falatkával kínálják a kedves vendégeket, a visszaúton apró meglepetéssel búcsúznak minden utastól.


További híreink
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Élményvonat Szegedről Semmeringre szeptember 24-én! - mavnosztalgia.hu