2020. október 3.

ÚJ IDŐPONT! - Lentia Expressz

Kedves Utasaink!


Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. március 14-re meghirdetett Lentia Expressz Élményvonatunk a koronavírus miatti egészségügyi elővigyázatosság okán elmaradt.


Az utazás a lemondott márciusi időpont helyett új időpontban kerül megrendezése 2020. október 3-án, azonos feltételekkel.


***

Közkívánatra 2020-ban ismét útnak indul az Élményvonat, hogy a fedélzetén utazókkal felfedezze Felső-Ausztria tartomány székhelyét, Linzt. A Duna két partján elterülő város barokk belvárosa híres templomairól, palotáiról, elegáns üzleteiről, és hangulatos cukrászdáiról. A számos látnivalót kínáló óváros rövid sétával elérhető a főpályaudvarról.

Az Élményvonat útja során megáll a Traisen folyó partján fekvő Sankt Pöltenben is, így lehetőség nyílik Alsó-Ausztria székhelyének megtekintésére, vagy akár egy feledhetetlen utazásra a lenyűgöző Mariazellerbahnon.

A vonat Sankt Pöltenben csak néhány percet tartózkodik, így csak az egyik város megtekintésére van lehetőség.

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. Az étkezőkocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók.Figyelem, ez az utazásunk KELENFÖLD állomásról indul!
Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, átmenetileg a Budapest, Tatai út 93/a - 1.emelet - szám alatt.
(Vasúttörténeti Park melletti épület)

Telefon: (+36 70) 303-0202
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd, szerda, csütörtök: 12:00 - 16:00 
Péntek: 08:00 - 12:00
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.

                   

#mavnosztalgia          #élményekútjánFőtér
A Főtér a főpályaudvartól gyalog 25-30 percre található. A város szívében elhelyezkedő Hauptplatz közvetlenül a Duna mellett helyezkedik el. A 220 méter hosszú és 60 méter széles tér közepén található a Szentháromság-szobor. Magán a területen 1200 óta nemigen történtek nagyobb átalakítások, csak apróbb felújítások. A területet körülölelő házak reneszánsz és a barokk stílusban épültek.

Alter Dom (Jezsuita templom)
Linz legnagyobb temploma barokk stílusban épült 1669 -1678 között, s fontos funkciót töltött be a környék vallási életében. Az 1909-ig püspöki templomnak számító épület még mindig nagy hatást gyakorol az ide látogató turistákra.

Neuer Dom
Az alter Dom funkcióját 1909-ben átvevő épület építését 1862-ben kezdték meg, Vinzens Satz építész vezetésével.   A gigantikus terveknek megfelelően az építkezés hosszú évtizedeket vett igénybe, s teljes befejezés időpontja csak 1924-ben érkezett el, amikor már végleges pompájában lett megcsodálható Ausztria második legmagasabb temploma, melynek tornya 134 méter magas. Belső megjelenésének fő nevezetességei a festett üvegek, melyek megtekintése mindenképpen ajánlott az érdeklődőknek.

Pöstlingbergbahn
A Duna bal partján emelkedig az 537m magas Pöstlingberg . Nagy élményt jelent, ha az 1898-ban kiépített Pöstlingbergbahnt vesszük igénybe, mely Európa legmeredekebb, fogaskerék nélküli, hegyi villamosa. Élvezze az utazást a Pöstlingbergig, Linz helyi hegyéig - az új, vagy a retro vagonokban . Fentről szép kilátás nyílik a Mühlviertel régióra (Felső-Ausztria északi csücskére) és az Alpok hegyeire. A hegytetőn búcsújáró templomot találunk, az egykori erődítések egyik nagy bástyájában pedig mesevasutat rendeztek be. A "Drachen Express" (Grottenbahn) - a sárkánynak öltöztetett kisvonat - a törpék és manók csodás világába repíti a gyerekeket.
A villamosjárat 30 percenként indul a Főtérről (Hauptplatz). Jegyek kaphatók jegyautomatában az állomáson, vagy a turisztikai információs pontban a Főtéren.
További információk: https://www.linzag.at/portal/de/privatkunden/freizeit/grottenbahnpoestlingberg/poestlingberg#  


A fenti programok egyéni programjavaslatok. Kérjük, minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk.

Ausztria legifjabb tartományi fővárosa hosszú történelmi múltra tekinthet vissza. Városi rangját egy XII. századi oklevél említi először. Virágkorát a XVII. században élte.

Az óváros
Meseszép tereit, a Herrenplatz, Rathausplatz és a Riemerplatz környékét barokk és szecessziós épületek ékesítik. Érdekes látnivaló a városháza, a román stílusú dóm, a szecessziós stílusú, egykori zsinagóga és mindezek modern ellenpontjai, a Landhausviertel (kormányzati negyed) és a kulturális negyed kortárs építészeti remekei, valamint a csúcsmodern Festspielhaus.

Mariazellerbahn
A Sankt Pölten és a Mariazell között 19 viadukton és 21 alagúton áthaladó, gyönyörű völgyekben kanyargó Mariazellerbahn Ausztria leghosszabb keskenynyomközű vasútvonala. A vonalon 2013 óta üzemelő modern, alacsonypadlód Himmelstreppe motorvonatok mellett éppúgy megtalálhatóak a lenyűgőző panorámát biztosító panoráma kocsik és nosztalgia szerelvények is.
További információ: https://www.mariazellerbahn.at/en

[youtube=k9V_r68Mrtk]

A fenti programok egyéni programjavaslatok. Kérjük, minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk.

A programok egy időben zajlanak, így kérjük csak egyet válasszon!

A, E ) Gyalogos városnéző séta Linzben: 3.000 Ft/fő
(minimális létszám: 30 fő; belépők nélkül)

A program érkezés után a pályaudvartól indul, ahonnan kb.25-30 perces sétával érhető el a Duna part mentén kiépült barokk Főtér. A városnéző séta során felfedezheti Linz reneszánsz és barokk épületekkel övezett  belvárosának nevezetességeit és többek közt a Linzi Székesegyházat. Idegenvezetőink segítségével megismerheti a város történelmét a római hódoltságtól egészen napjainkig és azt is megtudhatja, miért volt politikailag és hadászatilag kiemelten fontos város a II. Világháborúban.

B) és C) Városnézés Linzben gumikerekű kisvonattal: 5.000 Ft/fő 
(minimális létszám: 30 fő; belépők nélkül)

A program érkezés után a főpályaudvar elől indul. A  városnézés során magyar nyelvű idegenvezetés felvételről a hangosbemondó rendszeren keresztül. A kb. 45 perces utazás során megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel ( kívülről) és rejtett értékeivel is:  Fő tér, Nibelung Híd, Ars Electronika Center, Steinmetz Tér, Új Városháza, Katedrális, Régi Városháza, Színház, Főutca...A program a Főtéren ér véget.

D ) Látogatás Máriazellben, utazás a Mariazellerbahn-on: 16.900 Ft/fő
(minimális létszám: 40 fő; belépők nélkül)

Mariazell ismert egyházi zarándokhely és egyben népszerű üdülőhely is.  A turistákat számos szálloda és étterem várja. A 860 méteres magasságban fekvő kisváros legnépszerűbb látnivalója  a háromtornyú kegytemplom, benne a Máriát és a gyermek Jézust ábrázoló kegyszoborral. Mariazellbe a Sankt Pöltenből kiinduló, Pielach folyó völgyében futó, pompás hegyvidéki panorámát nyújtó vasútvonalon érkezünk. A mintegy 2 órás vonatút Ausztria leghosszabb keskeny nyomtávú vonala, alagutakon és viaduktokon át vezet át. Rengeteg magyar vonatkozása van a zarándok hellyé vált kisvárosnak, ahol a kegytemplom megtekintésén túl el lehet látogatni a híres Arzberger Likőrüzembe, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Betekintést nyerhetünk a likőrgyártás folyamataiba és meg is kóstolhatjuk az Arzberger féle likőrt  vagy a Mariazelli mézeskalács manufaktúrában megismerhetjük a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a mézgyertya készítést is ki lehet próbálni. Mariazellből visszaúton St.Pöltenbe autóbusszal biztosítjuk az utazást.
Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, két légterű Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak és nagyobb csoportoknak egyaránt. Az ülések háttámlája dönthető, így az utazás közben kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát.

Galéria

Pullman Club 

A Pullman Club kocsik nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyaiban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik vendégeink kényelméről. Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli kínálat (az utazás során választandó):
 • Omlett (natúr/sajtos/sonkás/sajtos-sonkás) pékáruval
 • Roppanós virsli pékáruval
 • Croissant vajjal és dzsemmel
 • 1 pohár gyümölcslé (2dl)
Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

A menü:
 • Bécsi szelet majonézes burgonyával
 • Somlói galuska
B menü:
 • Kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával
 • Somlói galuska
C menü (vegetáriánus):
 • Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral
 • Somlói galuska
Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetőek. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani.

Galéria
A vonatra szóló részvételi díjak a leszállás helyétől függetlenül egységesek.

Economy Club - KÉPEK /
 • Felnőtt teljes árú: 12.990 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
A Economy Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.
Pullman Club osztály - KÉPEK
 • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 26.990 Ft/fő
 • 4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!
A választható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, továbbá a részvételi díj magában foglal egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink. Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, átmenetileg a Budapest, Tatai út 93/a - 1.emelet - szám alatt.
(Vasúttörténeti Park melletti épület)

Telefon: (+36 70) 303-0202
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd, szerda, csütörtök: 12:00 - 16:00 
Péntek: 08:00 - 12:00
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.

                   

#mavnosztalgia          #élményekútjá