2013. május 25.

Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre

 Tavaszi Zauberg Expressz
Erre a programra a Pullman Club osztályra minden hely elkelt!

Utazzon a MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonatával keresztül a Semmering-hágón! Ez a világ elsõ magashegyi vasútvonala, melyet 1854-ben adtak át, s ami 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökségi Listára. A gyönyörû természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyûgözõ látványról:14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kõhíd és átjáró illeszkedik talán a világon sehol másutt nem látott tökéletességgel a hegyvidéki tájba.  Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé. Az idõ eltöltésére javaslunk egy könnyed vagy nehezebb gyalog vagy kerékpáros túrát Semmering számos túraútvonalai közül. Kulturális programként Semmering múzeumai és tárlatai állnak vendégeink rendelkezésére.

Ezen az utazáson a Pedrofon Rock and Roll együttes szórakoztatja vendégeinket visszaúton, az Orfeum kocsiban!

Az uticél kiválasztásához segítségül felsoroljuk a látnivalókat a választható állomásokon, ahol oda- és visszaútban is megáll a vonat.

 Gloggnitz

A felsõ Schwarza-völgy hazai fõvárosa, az ideutazónak lehetõséget ad a kikapcsolódásra. A város Eichenberg lábánál rengeteg nevezetességet kínál. A restaurált kastély  az 1992-es országos kiállítás alkalmából a város kulturális és társadalmi központja lett. Esküvõi kastélyként minden házasulandónak egy álomesküvõ érzését kelti. A város az utóbbi években a felsõ Schwarza-völgy bevásárló városává fejlõdött. 

Gloggnizti kastély:

A Schloss Gloggnitz (vár) a Schwarcza és a Weissenbach völgyei közti kiemelkedésen áll, minden oldalról jól látható és szép képet nyújt. A bajor Formbach am Inn bencései alapították és 1094-ben említik elõször. A vár udvarán a "Havas Boldogasszony" nevet viselõ (Maria Schnee Kirche) templom áll. Egységes tetõzet fedi, tornyának karcsú hagymakupolája jellegzetes Ausztriában. A vár megtekintése ingyenes, ám az állandó és idõszaki kiállításokért már fizetni kell. Gloggnitz fõterén a St. Othmar kápolna látható, melynek különlegessége a gótikus fatorony.

Lindt Csokoládégyár bemutató üzlete:

Rengeteg szép csomagolású csokoládé egy helyen, ingyenes csokoládé kostolás, melyet nem érdemes kihagyni. S mindemellett érdemes a "selejt vagy leértékelt árukból" is vásárolni, mert a magyar csokik legjobbja se éri el a Lindt legrosszabb színvonalát.

Web lap: ITT

Payerbach – Reichenau:

Payerbach: Ahol a Schwarza folyó völgye a legnagyobb vonzerõvel hat a látogatóra, ott jött létre Payerbach települése. Az északra fekvõ magaslatokról nézve olyan a környék, mintha egy képeslapot néznénk, vagy egy modellvasút pályájának egy részét látnánk. A folyó déli partján található a Payerbach park és annak említésre méltó pavilonja. A park zöld oázisként hat a látogatóra. Mögötte õrködik a község védõváraként Szent Jakobról elnevezett gótikus plébániatemplom. Érdemes megtekinteni a régi pályaudvart a mellette levõ múzeum parkkal együtt.

A régi pályaudvar gyakran célja a kirándulóknak, de sokan választják kirándulásuk kiindulópontjának is. Sok túrázó megfordul naponta a faluban, hogy felfedezze a gyönyörû természeti adottságokat és az ápolt turistautakat. Egy ilyen kirándulóút – a Semmering vasút - Kiránduló út - innen kiindulva Semmering falu pályaudvarához visz, miközben a legszebb kilátást nyújtja a világörökség részét képezõ Semmering vasútra.

Payerbach web: ITT

Reichenau web: ITT

Semmering

 

 

A helyi túrapark 6 gyönyörû, különbözõ nehézségû útvonalból áll, így az edzett sportolók valamint a kényelmes sétákat kedvelõk is kedvükre választhatnak. Zauberberg legmagasabb pontján álló Millennium-kilátóból egészen Bécsig és Magyaror­szágig is ellátni, ahonnan egy szimpatikus túraútvonal egyikén lesétálhatunk a völgybe. A hangulatos hegyi kunyhókban a vendégszeretet és regionális finomságok mellett friss hegyi levegõ is várja a kirándulókat. A Bikepark összesen 9 kilométeren kínál különbözõ nehézségi fokozatú mountainbike-pályákat, külön a kezdõknek és a haladóknak. A 2009-es szezonnyitóra elkészült a Bikepark bõvítése óta egy új pályával is gazdagodott a terület. A gyerekek és a felnõttek nagy kedvence egyaránt a "Monster Roller" névre keresztelt, óriás kerekekkel rendelkezõ roller, melyet a külön erre a célra kiépített pályán bárki kipróbálhat. Aki pedig inkább két lábbal, mint két kerékkel a földön jár, az a ZauberBAR teraszán ellazulva figyelheti a kerékpárosok attrakcióit.

Helyi árak:

 • Biciklis park használata: 18€
 • Monster Roller bérlés: 6€
 • Felvonó használata 1 útra (felfelé-lefelé): 13€ 

Részletesebben árak: ITT

Semmering web lap: ITT

Semmering térkép: ITT

A Bikeparkról további információk: ITT

 

Mürzzuschlag

VilágKiállítást ugyan nem, helyette viszont KiállításVilágot találhatnak a szimpatikus kisvárosban, Mürzzuschlagban. A város gazdag történelme és a kortárs alkotómûvészet Mürzzuschlagban a múzeumok és kiállítások figyelemre méltó számában mutatkozik meg.
 

Téli Sportok Múzeuma - Wintersportmuseum

Eddig még sosem látott formában tárul fel 1000 m2-en az élmények és tapasztalás világa, melynek a téli sportok és a hegyek a témája. Izgalmasan, mégis információkban gazdagon mutatkoznak be a téli sportok minden oldalukról: a sízés több mint 5000 évvel ezelõtti kezdeteitõl az Alpok elsõ mürzzuschlagi úttörõ sízõin át a gleccserekig és lavinákig, a hegyvidék magasztosságától egy 100 éves hegyi kunyhó rusztikus hangulatáig….

Web: www.wintersportmuseum.com

 

Brahms Múzeum - Brahmsmuseum

Brahms 1884 és 1885 nyarán kilenc hónapon át a 16. századi fejedelmi hámortulajdonosi házban (Hammerherrenhaus) lakott és itt komponálta 4. e-moll op. 98 szimfóniáját, valamint harmincnál is több dalt és kórusmûvet. A kiállítás olyan, mint egy zenés séta a mester komponálással töltött nyarain át. A múzeumban olyan egyedülálló eredeti tárgyak is megtekinthetõk, mint például az a Streicher-zongora, amelyen Brahms az egyetlen hangfelvételén is játszott.

Web: www.brahmsmuseum.at

 

Déli Vasúti Múzeum - Südbahnmuseum

A Ghega Semmering vasút, 1998 óta az UNESCO-Világörökség része, 150 éves jubileumának alkalmából 2004-ben hozták létre ezt a kultúrtörténeti vasúti élményvilágot. A közvetlenül a mürzzuschlagi vasútállomás mellett lévõ régi mozdonyszerelõ mûhelyben hangulatos idõutazásra invitál a kiállítás Bécstõl Mürzzuschlagon át Triestig. Különleges látnivalók: a régi pályaudvari csarnok, a K.u.K. büfékocsi, a viaduktépítkezés, az érzékek mozdonyai…

Web: www.suedbahnmuseum.at

 

Das Roseggerstüberl

A Mürz-völgyi irodalmár és a vidék költõje Peter Rosegger és a barátai gyakran gyûltek össze filozofikus és kedélyes beszélgetésekre a régi Ratsburg épületében. 1901-ben rendezte be Peter Rosegger közeli barátja, Toni Schruf az egyedülálló Roseggerstüberl nevû hangulatos kis helyet.

Web: www.roseggergesellschaft.at

 

Áttekintõ térkép Mürzzuschlagról IDE kattintva

 

Menetrend 

Budapest – Gyõr – Sopron – Semmering – Mürzzuschlag

Indulás:   06:30  Budapest Nyugati pályaudvar
Indulás:   07:05 Budapest Kelenföld

Indulás:   07:09 Budaörs
Indulás:   07:26 Tatabánya

Indulás:   08:25 Gyõr

Indulás:   09:45 Sopron

Érkezés:  10:55 Gloggnitz

Érkezés:  11:05 Payerbach - Reichenau

Érkezés:  11:42 Semmering

Érkezés:  11:56  Mürzzuschlag

 

Mürzzuschlag – Semmering - Sopron – Gyõr - Budapest

Indulás:  17:00  Mürzzuschlag
Indulás:  17:15 Semmering

Indulás:  17:44 Payerbach – Reichenau

Indulás:  17:54 Gloggnitz

Érkezés: 19:04 Sopron

Érkezés: 20:34 Gyõr
Érkezés: 20.47 Tatabánya

Érkezés: 21:55  Budaörs

Érkezés: 21:59  Budapest Kelenföld

Érkezés: 22:43  Budapest Nyugati pályaudvar

Részvételi díj


 • Felnõtt - standard osztályon: 7490 Ft/fõ
 • Felnõtt - standard osztályon (KEDVEZMÉNYES - 2012. december 31-ig): 6490 Ft/fõ
 • Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig):  5490 Ft/fõ
 • Gyermek - standard osztályon (KEDVEZMÉNYES - 2012. december 31-ig): 4990 Ft/fõ
 • Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülõhely nélkül)


 

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes idõtartama alatt, az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlõ falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a 13+1 totó segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket. Hazafelé vezetõ úton zenés produkció szórakoztatja utasainkat az Orfeum kocsiban.

A szerelvényben étkezõkocsi közlekedik, ahol lehetõség van reggelizni és vacsorázni.(Az étkezõkocsi kínálatáról bõvebb információt IDE kattintva talál.)

Pullman Club osztály

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, helybiztosítást,a rendkívül kényelmes, nagy lábterû, dönthetõ ülésekkel felszerelt kocsikban, valamint extra szolgáltatásokat: egész úton külön személyzet gondoskodik utasaink kényelmérõl, színvonalas lapok és magazinok állnak ingyenesen vendégeink rendelkezésére. Az utazás teljes idõtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülõhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból (kínálatunk és árlistánk IDE kattintva megtekinthetõ).

Étkezés a Pullman Club osztályon

A Pullman Club osztály valamennyi ülõhelyéhez asztal is tartozik, ezért lehetõség van, már a foglaláskor megrendelni az ebédet és a vacsorát, amelyet a kocsikísérõk az ülõhelyen szolgálnak fel. Vendégeink, nemcsak az étkezõkocsi kínálatából választhatnak, hanem külön a Pullman Club kocsiban utazók számára összeállított menüsorokból is, amelyeket már megrendelhet, az utazása lefoglalásakor is. A Pullman Club osztály vendégeinek lehetõsége van - szabad helyek függvényében – hangulatos 2 személyes- (kép IDE kattintva) vagy 4 személyes (kép IDE kattintva)  asztallal ellátott páholyok között választani. Az ásványvíz, tea, kávé fogyasztása kizárólag a Pullman Club kocsik ülõhelyein megrendelve díjmentes (kínálatunk IDE kattintva megtekinthetõ).

Részvételi díj, Pullman Club osztályon,

 • 2 személyes asztalnál 16.990 Ft /fõ
 • 4 személyes asztalnál 14.990 Ft /fõ

Egyedi póló az utazás grafikájával

Ezen utazásunkhoz megrendelhetõ az utazás grafikájával ellátott világoskék élményvonatos 100% pamut póló, galléros piké, vagy kerek nyakú változatban, egyedi névvel ellátva, vagy anélkül. A pólók árai internetes rendelés esetén érvényesek. Az elkészült pólókat elõre egyeztetett idõpontban a Nyugati pu-i irodánkban átvehetõ, vagy az utazás alkalmával a vonaton adják át hostesseink, a felnõtt kerek nyakú és galléros pólók méretei: S, M, L, XL, XXL, gyermek kerek nyakú póló méretek: S (5-6 év/108 cm); M (7-8 év/120 cm).

Tovább a póló rendeléshez a webshop-ba:

http://www.mavnosztalgia.hu/hu/shop/categories/list/17

Az utazás grafikája:


Újdonság!

Szállásfoglalási lehetõség Budapesten!

Örömmel értesítjük vidéki vendégeinket, hogy mostantól van lehetõség utazásaik elõtt, vagy után kedvezményesen szállást foglalni a MÁV Nosztalgia Kft. segítségével, hogy kényelmesen és biztonságosan elérje vonataink indulását a Nyugati pályaudvaron, vagy ne kelljen aggódnia a késõi érkezés miatt!
A szálláshelyek elhelyezkedése kényelmes és gyors elérést biztosít tömegközlekedéssel a Nyugati pályaudvarhoz! Foglaláshoz, kérjük, kattintson „A jelentkezés erre a programra” linkre majd a jegyek kiválasztása után válassza ki a kívánt szállást!

Szállás ajánlataink

Prémium Apartman Hotel Stúdió ( 35-45 nm2 ) illetve Apartman ( 45 nm2 ) lakásaiban,
Cím: 1139, Budapest
Országbíró utca 44-46

Árak
Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Stúdió lakásban 12 500 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Apartman lakásban 13 000 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Stúdió lakásban 12 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Apartman lakásban 13 000 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Stúdió lakásban 13 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Apartman lakásban 14 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Stúdió lakásban 14 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Apartman lakásban 15 500 Ft / lakás

A fenti szállásdíjak nem tartalmazzák a reggeli díját, de tartalmazzák az Áfát, és az idegenforgalmi adót.

További információ:
http://premiumapartman.hu/

 


Csoportos kedvezmények

 • 20 részvételi jegy vásárlása után 1 fõ díjmentesen utazhat.
 • Fél kocsi kedvezmény:
  30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fõ vehet részt az utazáson, 6 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.
 • Teljes kocsi kedvezmény:
  60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fõ vehet részt az utazáson, 12 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.

Csoportos kedvezmények igénybe vételéhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.

Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
(Figyelem! Ezen jegytípusok interneten nem foglalhatóak.)

 Az utazáshoz - felnõttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

 

Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról ITT 

 Kedves Vendégeink! A fokozódó érdeklõdésre  és a csatlakozó programok leszervezhetõségére való tekintettel javasoljuk, hogy jegyeiket legalább  10 nappal az utazás elõtt váltsák meg. Jegyek kaphatóak a helykapacitás erejéig!

Jegyértékesítés
MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a 
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévõ "jelentkezés erre a programra" felíratnál
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30
Email:
csikos@mavnosztalgia.hu

Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/

 MÁV Nosztalgia Kft
Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email: utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/További jegyértékesítési pont

Wasteels Utazási KFT.
Keleti Pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10:00 - 18:00
P: 10.00 - 17:30
Telefon : ( 0036-1) 210-2802, 343-34 92
Fax: ( 0036-1 ) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu 

Találkozzunk a Facebookon is!

 

Menetrend (tervezet)

Budapest – Gyõr – Sopron – Semmering – Mürzzuschlag

Indulás:   06:30  Budapest Nyugati pályaudvar
Indulás:   07:05 Budapest Kelenföld

Indulás:   07:09 Budaörs

Indulás:   08:25 Gyõr

Indulás:   09:45 Sopron

Érkezés:  10:55 Gloggnitz

Érkezés:  11:05 Payerbach - Reichenau

Érkezés:  11:42 Semmering

Érkezés:  11:56  Mürzzuschlag

Mürzzuschlag – Semmering - Sopron – Gyõr - Budapest

Indulás:  17:00  Mürzzuschlag
Indulás:  17:15 Semmering

Indulás:  17:44 Payerbach – Reichenau

Indulás:  17:54 Gloggnitz

Érkezés: 19:04 Sopron

Érkezés: 20:34 Gyõr

Érkezés: 21:55  Budaörs

Érkezés: 21:59  Budapest Kelenföld

Érkezés: 22:43  Budapest Nyugati pályaudvar

Képek az utazásról:
Élménybeszámolók az utazásról:
Horváth Tamás: Múzeumok Éjszakája
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
2013
« előző év következő év »
Január
31. Farsangi Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Február
14. Valentin napi Szerelemvonat – vacsora a Gyertyafény Expresszen 23. Kocsonya Expressz - Élményvonattal a Miskolci Kocsonyafesztiválra
Március
15. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe 15. Oldtimerek Hétvégéje
Április
01. Húsvéti programok a Gödöllõi Királyi Kastélyban 01. Gõzfelhõs Sissi vonat - nosztalgiavonat Húsvét Hétfõn Gödöllõre 13. VII. Közlekedésbiztonsági nap gyermekeknek 19. Tavaszi zsongás - Gyertyafény Expressz vacsoravonat 20. Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára 27. Gõzfelhõs kirándulás a Cuha-völgybe 27. Haydn Expressz - Élményvonattal Eisenstadtba
Május
04. 50 éves a NOHAB - Fotósvonat a Balaton körül a Trains.hu portállal közösen 11. Mozdony Matiné - Gõzmozdonyok Parádéja 16. Misszió Tours - Boldogasszony Zarándokvonat Csíksomlyóra 18. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 22. Danube Express - Transylvanian Eastbound ( Budapest - Erdély - Isztambul útvonalon) 25. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Szentimre Expressz - Gyermeknapon nosztalgiavonattal Pestszentimrére 26. Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban
Június
05. V. Országos Vasútmotívum Bélyegkiállítás a Vasúttörténeti Parkban 07. Zene Expressz Gödöllõre 08. Ezüst Szalamandra Expressz - Élményvonattal Selmecbányára 08. Koronázási nosztalgiavonat Gödöllõre 15. Árpád motorvonattal Pozsonyba 15. 50 éves az M61-es és a V43-as - jármûparádé az ünnep jegyében 22. Múzeumok éjszakája 22. 50 éves a NOHAB - Szentivánéji Álom Expressz Wachauba 24. Misszió Tours - Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowára
Július
06. K. und K. Expressz - Bécs a császári fõváros nyári pompában 12. Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba
Augusztus
18. Zenevonat – Élményvonattal Alsóörsre, az LGT nagykoncertre 19. Svejk Expressz - Élményvonattal Prágába 20. Gõzfelhõs kirándulás Gödöllõre - látogatás a Sissi Kastélyban 31. VII. Európai Kerti Vasutak Találkozója
Szeptember
06. Kárpátalja Expressz 07. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 14. Árpád motorvonattal Zólyomba - Nemzetközi Gõzmozdony Parádé és Motorkocsik versenye 18. Danube Express Isztambul 21. Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre 21. XIII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 27. Gyertyafény Expressz - vacsoravonat hal - és vadételek jegyében 28. Árpád gyorssínautóbusszal Szabadkára 28. MÁRIAZELLI Zarándokvonat 28. Danube Express - The Central European ( Bécs - Pozsony - Krakkó - Prága útvonalon) 28. Jótékonysági Gombóc Piknik a Vasúttörténeti Parkban
Október
05. Hegyalja Expressz - Élményvonattal a Tokaji Szüreti Fesztiválra 12. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra 26. Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 22. Újra robog a 424-es! 30. Advent Expressz Bécsbe Szegedrõl
December
13. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 14. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe 14. Premier előtti utazás a Pilisben! 20. Ünnepi Zene Expressz - vacsoravonat Gödöllõre 21. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre - mavnosztalgia.hu