2016. Április 23.

Borvonat - Eger

 


Utazás, gasztronómia és kultúra. E három fogalom köré épül fel új szolgáltatásunk, a Borvonat koncepciója. Borvonatos programjaink során Magyarország legkiválóbb borvidékeit keressük fel a nyolcvan éves Árpád sínautóbusszal, hogy egy-egy helyi pincészet borai mellett a környék kultúrájába, történetébe is belekóstoljunk.
Első Borvonatunk útja Eger városába vezet. A több mint ezer éves település dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel hazánk leghíresebb városainak egyike. Eger már első királyunk, Szent István korában püspöki székhely volt, később pedig megannyi történelmi esemény határozta meg fejlődését. Rengeteg műemlék és műalkotás maradt fenn a városban, melyek a mai napig Eger városának színfoltjai.
A város és környéke hazánk egyik legismertebb borvidéke. Az egri történelmi borvidék 1000 éves hagyományait mintegy 30 védett eredetű klasszikus bor jellemzi, amelyekből a legismertebbek: Egri Bikavér, Egri Leányka, Egri Csillag, Debrői Hárslevelű. A legöregebb borospincék kora a 400 évet is meghaladja, de napjainkban is vájnak új pincéket.
 

Program


A Borvonat indulási helye a nagy múlttal rendelkező Nyugati pályaudvar. Vonatunk indulását követően vendégül látjuk Önöket egy frissen készült szendviccsel, kávéval, teával, ásványvízzel. Utazásunk során bemutatjuk Önöknek  Eger városának és az Egri borvidéknek a történetét.
Egerbe érkezést követően kényelmes sétát teszünk a barokk belvárosba, ahol vezetett látogatás keretében megtekintjük a 2015-ben gyönyörűen felújított Érseki Palotát. A túrát követően a palota kávézójában lehetőség nyílik egyénileg elfogyasztani egy finom kávét, süteményt.
Ezt követően különbuszra szállunk, hogy eljussunk utazásunk fő célpontjába, az egerszalóki St.Andrea Szőlőbirtokra, ahol pincetúra, borászati bemutató és 6 borból álló kóstoló vár ránk.


A borász:

"Lőrincz György azon kevesek közé tartozik, akit mindenki kedvel, mert finom és kedves ember, harmóniában él feleségével, Andreával, a négy gyerekkel és képes harmóniát teremteni a boraiban is. Eredeti, nagyon finom és modern, ugyanakkor egries (mindig szép savtérképű, átlátszó, telten sem lekváros, sokszor ásványos és intenzív) borait a fogyasztók és a szakma egyaránt magasra értékeli."
Borigo magazin

A pincészetben a bor mellett az ételek is nagy szerepet kapnak. Vacsoránkat a pincészetben szolgálja fel Eger első séfétterme, a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja, Best of Budapest minőségdíjas és a Gault & Millau étteremkalauz szerint a város legjobb étterme – a Macok Bisztró és Borbár .

A vacsorát és borkóstolót követően lehetőség nyílik a borok pince áron történő megvásárlására.

Menü

• Szilvásváradi pisztrángmignon zöldalmával, céklaraviolival
• Bikavérben párolt marhapofa laskagomba, édesburgonya duett
• Macok-csokoládétorta fehércsokoládé-mousse-szal, málnafagylalttal

A vacsorát és borkóstolót követően busszal utazunk vissza az egri vasútállomásra, hogy az Árpád gyorssínautóbusszal visszatérjünk Budapestre. Utazásunk során a büfében borok, hideg és meleg italok, snackek vásárolhatók.

 

Részvételi díj

•  29.990 Ft/fő

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást, a célállomási programot, a szükséges transzfereket, a reggeli falatokat, a vacsorát valamint a borkóstolót.

A vonat büféjében csak borok, hideg és meleg italok valamint snackek vásárolhatók.

Minimális utaslétszám: 52 fő

Az utazásra a jegyeket elővételben, legkésőbb az utazás előtti utolsó munkanapon meg kell vásárolni! Az utazásra a helyszínen nem lehet jegyet váltani!Ez az utazásunk 2 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról ITT !

 

Jegyértékesítés

Személyesen a MÁV Nosztalgia Kft. jegyirodájában, Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.

Telefon/Fax: (+36 1) 269-5242
Email: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
P: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva
 

Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő "Jelentkezés erre a programra" feliratnál.


Menetrend (tervezet)

Budapest - Egervár
Indulás: 09:50 Budapest-Nyugati
Érkezés: 12:08 Egervár
Eger - Budapest
Indulás: 19:40 Eger
Érkezés: 21:54 Budapest-Nyugati
2015
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat 19. Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Március
21. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
06. Gőzfelhős Sisi vonat Gödöllőre 18. Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgybe 19. Gőzfelhős kirándulás Kassára 25. A 80 éves Árpád motorvonattal Szabadkára 25. Tavaszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe
Május
01. Bánya Expressz - Élményvonattal Mariborba, leszállási lehetősséggel Grazban 04. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey 09. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 15. Gyertyafény Expressz - Gasztronómiai kalandozások Párizstól Isztambulig 16. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Június
13. Gőzfelhős kirándulás a pozsonyi Gőzmozdony Találkozóra 20. Levendula Expressz - Ezüstnyíllal Balatonfüredre és a XI. Tihanyi Levendula Fesztiválra 20. Szentivánéji Álom Expressz - Élményvonattal Wachauba
Július
11. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba - Visegrádi Palotajátékok 20. Isonzó Expressz 25. A legendás Árpád motorvonattal Szabadkára
Szeptember
05. PIVO Expressz 2 - Élményvonattal Brünnbe 11. Vasutazz Velünk! - Barátok közt Esztergomban 11. Indián nyár Gyertyafény Expressz 12. 15 éves a Vasúttörténeti Park - Jubileumi rendezvény 19. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 19. Őszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe 26. Lentia Expressz - Élményvonattal Linzbe
Október
03. Vasutazz Velünk! - Madách Expressz 17. Őszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 28. Napfény Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Szegedrõl
December
11. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 12. Ezüst Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 18. Délibáb Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Debrecenből 19. Arany Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 29. Téli Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Borvonat - Eger - mavnosztalgia.hu