2016. június 26.

MALÉV Air Tours IKARUS 250 Élménybusszal a Tihanyi Levendula Fesztiválra

Kedves Vendégeink! A retro Ikarusz buszra minden jegy elkelt. Ajánljuk figyelmükbe az ugyanazon a napon közlekedő Nohab vontatású Levendula Expressz különvonatunkat.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2016-ban is megrendezi a Levendula Heteket és a Tihanyi Önkormányzattal, valamint a Németh László Művelődési Házzal közösen a Levendula Fesztivált.


Levendula Hetek 2016. június 20. - 2016. július 1.
Levendula Fesztivál 2016. június 24. - 2016. június 26.

A rendezvény alkalmából a fesztivál vasárnapján, június 26-án a MÁV Nosztalgia Kft. külön buszos kirándulást indít Budapestről Tihanyba. Vendégeink a gyönyörűen felújított, hajdan a repülőtéren szolgáló IKARUS 250 légkondicionált autóbuszon utazhatnak.
Szintén e napon közlekedik a Nohab vontatású Levendula Expressz a Balaton északi partján.


Program

Buszunk a Budpest-Nyugati pályaudvar parkolójából indul kora reggel. A MALÉV Air Tours flottáját gyarapító légkondicionált IKARUS 250 -es autóbuszt a Légiközlekedési Kulturális Központ újította fel az eredetivel megegyező festésben és berendezéssel. Indulást követően a buszon az Élményvonatról már ismert módon, itallal és falatkával üdvözöljük vendégeinket. Az utazás során a fedélzeti kijelzőn a Balaton-felvidéket és a Levendula Fesztivált bemutató filmeket vetítünk.
Tihanyban vendégeink két helyen, a levendula mezőnél és a Levendula Háznál szállhatnak le az autóbuszról, ahol egész napos szabad program áll rendelkezésükre. Délután ugyanezen megállókban szállhatnak vissza a buszra vendégeink. A busz igény szerint Balatonfüreden is megáll.

Maximális létszám: 46 fő
Pontos menetrend hamarosan.


Tihany

Tihany történelmi, kulturális öröksége kimeríthetetlenül gazdag. Legkorábbi magyar nyelvemléket őrző írásos feljegyzés, a tihanyi apátság 1055-ös keltezésű Alapítólevele. A bencés apátság 1719-1754 között épült barokk templomának altemplomában nyugszik az oklevelet kiállíttató András király, kinek sírja az egyetlen eredeti helyén maradt királysírunk. A félsziget számos turistaútja segítségével a természetbarátok is megtalálhatják maguk szórakozását. A Gejzírmező gejzírsziklái csodás látványt nyújtanak a lemenő nap fényében.  A híres tihanyi visszhang mára sajnos már a múlté. Hajdan akár 16 szótag is visszaverődött az apátság faláról, a beépítések és növénytelepítések miatt azonban ma már hiába várjuk az ekhót.


Levendula Fesztivál

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház várja az érdeklődőket, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjai ismerhetők meg. A Fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.


Részvételi díjak

•  Egységesen: 3.990 Ft/fő

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a fakultatív helybiztosítást. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.
 

Ez az utazásunk 1 Törzsutas pecsétet ér!

Tudjon meg többet Törzsutas Programunkról ITT !


Videó a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról
Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában személyesen a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő jegyvásárlás feliratnál.

Tel.: (+36 1) 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Nyitva tartás:

•    Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
•    Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
•    Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
•    Szombat, vasárnap: zárva


Menetrend

Budapest - Balatonfüred - Tihany
08:00 Budapest Nyugati parkoló
10:00 Tihany
(10:30 Balatonfüred)
Tihany - Balatonfüred - Budapest
(16:50 Balatonfüred vasútállomás)
17:15-17:30 Tihany
19:30 Budapest Nyugati pályaudvar parkoló
2015
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat 19. Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Március
21. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
06. Gőzfelhős Sisi vonat Gödöllőre 18. Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgybe 19. Gőzfelhős kirándulás Kassára 25. A 80 éves Árpád motorvonattal Szabadkára 25. Tavaszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe
Május
01. Bánya Expressz - Élményvonattal Mariborba, leszállási lehetősséggel Grazban 04. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey 09. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 15. Gyertyafény Expressz - Gasztronómiai kalandozások Párizstól Isztambulig 16. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Június
13. Gőzfelhős kirándulás a pozsonyi Gőzmozdony Találkozóra 20. Szentivánéji Álom Expressz - Élményvonattal Wachauba 20. Levendula Expressz - Ezüstnyíllal Balatonfüredre és a XI. Tihanyi Levendula Fesztiválra
Július
11. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba - Visegrádi Palotajátékok 20. Isonzó Expressz 25. A legendás Árpád motorvonattal Szabadkára
Szeptember
05. PIVO Expressz 2 - Élményvonattal Brünnbe 11. Vasutazz Velünk! - Barátok közt Esztergomban 11. Indián nyár Gyertyafény Expressz 12. 15 éves a Vasúttörténeti Park - Jubileumi rendezvény 19. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 19. Őszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe 26. Lentia Expressz - Élményvonattal Linzbe
Október
03. Vasutazz Velünk! - Madách Expressz 17. Őszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 28. Napfény Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Szegedrõl
December
11. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 12. Ezüst Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 18. Délibáb Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Debrecenből 19. Arany Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 29. Téli Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
MALÉV Air Tours IKARUS 250 Élménybusszal a Tihanyi Levendula Fesztiválra - mavnosztalgia.hu