2017. június 17.
Jegyvásárlás

Eszterházy Expressz

Élményvonattal Sopronba és a Fertő-tó környékére
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
Az idei évben két olyan nyári Élményvonatot indítunk, melyekkel lehetőséget szeretnénk biztosítani az egynapos kirándulások kedvelőinek, hogy a fakultatív programkínálatunk mellett, akár egy könnyed strandolásra is benevezzenek.

Tisza-tavi kalandozások nevű utazásunk az ország legnagyobb mesterséges tavához gördíti el utasait míg az Eszterházy Expressz Európa legnagyobb sztyeppetava, a sekély, túlnyomórészt nádasokkal szegélyezett, a Világörökség részeként számon tartott Fertő-tóhoz.


Vonatunkban a már megszokott étkező- és bárkocsi mellett bicikliszállító kocsi is közlekedik majd, így utasaink kerékpárjaikat is magukkal hozhatják, Sopronban leszállva kerékpártúrára indulhassanak. Kerékpárszállító kocsinkban az ülőhelyek egy üvegezett fallal vannak elválasztva a kerékpároktól, így vendégeink az egész utazás során figyelemmel kísérhetik biciklijeiket.

Változatos fakultatív, ökoturisztikai programokat kínálunk, hogy a térség rengeteg látnivalója és élménye közül mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Természetesen egyéni programválasztásra is van lehetőség, sőt  a fedélzeten számos érdekességet is megosztunk a célállomásról.
Jegyértékesítés

Személyesen:
a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.
                   

#mavnosztalgia          #élményekútján
Fertő-tó

Közép-Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros desztinációja a környék, köszönhetően a sík területnek, az egyedülálló környezetnek és a kiváló kerékpáros infrastruktúrának: bicikliutaknak, szervizeknek. A tavat teljes egészében meg lehet kerülni kerékpárúton, de az apró tavakkal pettyezett Fertőzugot keresztül-kasul átszelő utak is rendkívül népszerűek.
Hazánkban és Ausztriában egyaránt Nemzeti Park védi a Fertő/Neusidlersee kultúrtáj élővilágát, gondozza a tanösvényeket, szervezi a különböző kirándulásokat, túrákat akár a legeldugottabb, szigorúan védett helyekre is. A tó magyar oldalán a két legnevezetesebb látnivaló, az Eszterházyak káprázatos nyári rezidenciája, a „magyar Versailles”, Fertőd kastélya, illetve a különleges hangulatú fertőrákosi kőfejtő, amely jelenleg nagyszabású felújításon megy keresztül.


Kismarton

A tavat szegélyező alacsony Lajta-hegység lábánál fekszik Burgenland fővárosa Kismarton (Eisenstadt), ahol az Esterházy-kastély színvonalas kiállításaival és meseszép parkjával vonzza a látogatókat. A városban találjuk az egyik legkülönlegesebb kálváriát is, a Joseph Haydn síremlékét őrző templommal összeépülve.

A tó túloldalán lévő Frauenkirchen büszkesége a magyar barokk templom, mely igen népszerű zarándokhely, Halbturn pedig a környék kulturális központja, gyönyörű barokk kastélyával és színvonalas kiállításaival.


Sopron

Az Élményvonat végállomása Sopron, a hűség városa. Ausztriától csupán 6 km választja el, ezért is nevezik az ország nyugati kapujának. Sopron változatos természeti adottságai, hangulatos utcái, történelmi műemlékei több ezer látogatót vonzanak évről évre. Sopron Magyarország műemlékekben leggazdagabb vidéki települése. A város területének több mint a fele műemlékvédelem alatt áll.

A Soproni-hegység az Alpok legkeletibb nyúlványa. Kristálytiszta levegőjének köszönhetően Sopron jegyzett klimatikus gyógyüdülőhely.

A) Séta a Hűség városában 5990,- Ft /fő (minimum létszám: 20 fő)

Az Élményvonat érkezése után kényelmes sétával jutnak el a programon résztvevők a vasútállomásról a belvárosba. Már a séta elején megkezdődik az idegenvezetés, amely a történelmi belvárost elérve folytatódik. Az itt található Erdészeti Múzeum meglátogatása után, délben a Fő téren a Corvinus étteremben fogyasztják el utasaink az ebédjüket.

A belvárosi séta a főbb látnivalókat öleli fel, olyan témákkal, mint Sopron a kékfrankos fővárosa, népszavazás, kelták-rómaiak, koronázások és országgyűlések, Liszt Ferenc és Sopron… stb. a séta történelmi hűségre és legendákra épül.

14.00 órakor a Fő térről gumikerekű kisvonattal halad tovább a csoport, a Várkerület és Lőverek megtekintése után a Sörház-dombi kilátóba jutnak fel, ahonnan az egész táj belátható, az Alpok és a puszta között - jó időben a Schneeberggel, Fertő tóval.

A kilátó után a belváros felé, még Bánfalvát tekintik meg utasaink, ahol mind a Soproni-hegységről, mind az itt élő német népcsoportról,többek között a pálosokról és a brennbergi szén fontosságáról kaphatnak információkat. A tervek szerint 16.00 óra körül érkeznek vissza a kisvonattal
Sopron belvárosába, a Várkerületre, ahonnan 15 perc alatt az állomás kényelmesen elérhető.


B) Haydn nyomában 13 490,-Ft /fő (Minimum létszám: 30 fő)

Az Élményvonat utasai Fertőszentmiklóson szállnak le, ahonnan busztranszferrel jutnak el Fertődre. Itt egy egyórás kastélylátogatásban lehet részük. A fertődi Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás Fertőd város fő nevezetessége, Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója.

Mai formáját a XVIII. század második felében nyerte el, Esterházy (Fényes) Miklós elképzelései és tervei alapján. Több építész dolgozott rajta, olyanok mint Martinelli, Jacoby és Hefele Menyhért, de a műegyüttes alkotója lényegében Esterházy (Fényes) Miklós volt. Az ő idejében közel húsz év alatt alakult ki a jelenlegi épületegyüttes, amely a bécsi Schönbrunn és a párizsi Versailles méltó párja. A barokk épületegyüttes a maga korában egyedülálló építészeti alkotásként értékelhető. Az itt lakó Esterházy hercegek művészetpártoló tevékenysége révén a XVIII. század végi Magyarország egyik fő kulturális központja volt a kastély. „Magyar Versailles”-nak is nevezik. A kastély fénykora 1768-tól 1790-ig tartott. Az első nagyszabású ünnepséget 1770-ben rendezték, amikor a herceg bemutatta az udvartartását a bécsi arisztokráciának.

Ezt követően a Muzsikaházba látogatunk.  A Muzsikaház az egykori Esterházy udvartartás zenészeinek, színészeinek és operai szereplőinek adott otthont. Itt lakott az emeleti háromszobás lakásban 1766 és 1790 között Joseph Haydn.

Az ebéd elfogyasztására a Gránátos étteremben nyílik lehetőség, ahol háromfogásos étkezés (ital nélkül) várja az utasainkat.

Ebéd után ismét busztranszfer következik, ezúttal Kismartonba, ahol a programcsomag tematikájába illő újabb kastélylátogatás vár a csoportra. Az Esterházy-kastély 1388 és 1392 között épült vízivárnak, 1663 és 1672 közt kastéllyá építették ki, kerti szárnya 1794 és 1805 között épült át. A kastélyba építették be a kontinens első felvonóját, amit Angliából hozott Eszterházy.

A kastély kápolnájának kegyszobra a boldogasszonyi kegytemplom szobrának másolata.

A látogatás után indulás vissza Sopronba, ahol szabad program a vonat visszaindulásáig. A program a szükséges belépőjegyeket és az ebéd árát tartalmazza.
 

C) Fertő-tavi hajózás bográcspartival 12 990,- Ft/fő (Minimum létszám: 30 fő)

Az Élményvonat utasait érkezést követően idegenvezető várja az állomáson. Rövid gyalogos soproni városnézés után, busztranszferrel jutnak el Fertőrákosra, a Fertő-tó partjához, ahol hajózással egybekötött bográcsparti vár a vendégekre. A program során frissen készült, bográcsból tálalt pörköltet és ropogós házikenyeret szolgálnak fel. Az asztalokon Kékfrankossal és Zöldveltelinivel töltött üvegek várják a vendégeket. Menet közben a kapitány ismerteti a Fertő-tó történetét, miközben megcsodálhatják az élővilágot és számos kedves part menti település látképét. (időtartam kb 1,5 óra)

Visszaérkezést követően a csoport a Miocén Parkba látogat (1,5 órás idegenvezetés). A kőfejtő felszínén vezető Sziklai Benge Tanösvény elsősorban a fertőrákosi kőfejtő, másodsorban a Fertőmelléki-dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be.

A Miocén Park elsődleges célja a természeti értékek megóvása mellett a hely történetének, kialakulásának, értékeinek látványos és információkban gazdag bemutatása. A kialakított felszíni tanösvény elsősorban a meglévő tanösvény nyomvonalát veszi alapul a kiemelten védett felszín további károsításának elkerülése érdekében. Kialakították a felszínről a barlangba vezető, logikailag egymásra épített elemekből álló útvonalat. Kialakításra került a vertikális közlekedést is biztosító kilátótorony, és a nagy szintkülönbségeket áthidaló gyalogos hidak.

Ezt követően nyílik lehetőség megtekinteni a Páneurópai piknik emlékparkot. Az emlékpark funkciója, hogy emlékeztessen arra, ami 1989. augusztus 19-n történt. Megismerhető a szögesdrót, az őrtorony, a síró és nevető német menekültek, a világgá menő tizenévesek fotói, mindezek súlyt adnak annak a szónak, hogy szabadság. Nem utolsó sorban pedig – köszönhetően a közelmúltban zajlott felújításnak – a hely családi, baráti, iskolai kirándulóhelyként is funkcionál, játszótérrel, piknikasztalokkal, tágas terekkel.

Végül busszal visszaérkezés Sopronba, szabad program a vonat visszaindulásáig. A program a szükséges belépőjegyeket és a bográcsparti árát is tartalmazza, korlátlan borfogyasztással.

Standard osztály

•  Felnőtt teljes áru - standard osztályon: 8.990 Ft/fő
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 5.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes


A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.

A vonat étkezőkocsijában lehetőség van finom ételek és italok fogyasztására elérhető áron.

Pullman Club osztály

•  Pullman Club osztályon 2 vagy 4 személyes asztalnál: 15.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!


A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.Jegyértékesítés


Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.Menetrend

Kelenföld - Sopron
Indulás: 07:03 - Kelenföld
Indulás: 08:23 - Győr
Érkezés: 09:07 - Fertőszentmiklós
Érkezés: 09:26 - Sopron
Sopron - Kelenföld
Indulás: 19:17 - Sopron
Indulás: 19:38 - Fertőszentmiklós
Érkezés: 20:27 - Győr
Érkezés: 21:50 - Kelenföld

Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Eszterházy Expressz - mavnosztalgia.hu