2017. december 8.
Jegyvásárlás

Advent Kismartonban

Élményvonattal az adventi Eisenstadtba
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
2017-ben újabb úti állomással gazdagodik az Advent Expressz kínálata. Bécs és Prága mellett idén már Kismarton karácsonyi fényekbe öltözött városát is megtekinthetik utasaink.

Múlt és jelen harmonikus egységét idéző, hangulatos karácsonyi környezetben időzhetnek utasaink az Esterházy kastély varázslatos helyszínein maradandó élményekkel gazdagodva. A karácsonyi vásár exkluzív kézműves termékekkel, különleges finomságokkal, adventi koncertekkel, karácsonyfaárusokkal, kellemes időtöltést ígérő programokkal várja a legfiatalabb látogatókat is karácsonyváró, ünnepi hangulatban.

 Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!


Jegyértékesítés

Személyesen:
a MÁV Nosztalgia Kft.  jegyirodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail:
jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon:
(+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás:
belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján
Hagyomány, kultúra és karizma

Az Esterházy hercegek és hercegnék évszázadokon át alakították Európa történelmét. Politikusként, diplomataként és hadvezérként szereztek dicsőséget, gyűjtőszenvedélyüknek köszönhetően pedig pompás kincseket és ritkaságokat hagytak az utókorra. Az Esterházyak várai és kastélyai ma Burgenland kiemelkedő kulturális emlékei közé tartoznak, amelyek nem mindennapi környezetben adnak otthont a nagyszámú különleges kiállítási tárgynak. Az Esterházy Magánalapítvány ezen kivételes értékű kulturális javak gondozását, megőrzését, kutatását, és a szélesebb közönségnek való bemutatást tűzte ki célul. Az Esterházyak világában mindenki kedvére válogathat a színvonalas kiállítások, koncertek, múzeumi vezetések és különleges rendezvények közül.


Az Esterházy-kastély

Burgenland tartományi székhelye, Eisenstadt (Kismarton) központjában található az egykor az Esterházyak székhelyéül szolgáló Esterházy-kastély, Ausztria egyik legszebb barokk kastélya, amely napjainkban múzeumnak,
kutatási központnak, az Esterházy-család egyedülálló magángyűjteményének, valamint kulturális rendezvényeknek ad otthont. Élvezze a hely varázsát, amely számos történelmi esemény helyszínéül szolgált, és ahol egykoron Nelson admirális hallgatta Haydn zenéjét!


Bormúzeum


Izgalmas felfedezések várják a látogatókat a kastély 500 éves pincéjében. Itt található Ausztria legnagyobb bormúzeuma, amelyben több mint 700 egyedülálló tárgy található, a Burgenlandban használt legrégebbi hordótól kezdve a legrégebbi bálványos szőlőprésig. A kiállításon nyomon követhető az Esterházyak Bacchus iránti hódolata: a kezdetektől foglalkoztak bortermeléssel, így 1666-ban a kastély pincéjében már 280.000 liter bort tároltak, és a kastélyban szolgálatot teljesítőknek, köztük Haydnnak is részben borban adták ki a fizetségét. A kiállítás az Esterházy-hercegek bortermesztési kultúrája mellett bemutatja a különböző szőlőfajtákat, a desztilláció, valamint a bor- és pezsgőgyártás folyamatait, azaz mindent, ami a szőlő levével kapcsolatos.


Kastély butik

Az Esterházy-kastély butikjában vendégeink stílusos környezetben nézelődhetnek, válogathatnak az Esterházycsaládot és a pannon térséget felidéző emléktárgyak között.


Café Maskaron

Az Esterházy-kastély homlokzatát díszítő grimaszoló fejekről kapta a nevét a kastély udvarában található kis kávéház, a Café Maskaron. Kínálatában válogatott sütemények – közöttük a híres Esterházy-szelet – és a stájerországi MAIKA kávépörkölő hagyományos illetve a Segafredo bio kávéspecialitásai szerepelnek.


Henrici étterem

A hercegi udvar Benedikt Henrici által tervezett egykori istállóépületében kapott helyet az exkluzív Henrici étterem, ahol a csúcsgasztronómia szerelmesei a Jacqueline Pfeiffer séf inspirálta különlegességeket próbálhatják ki.


Selektion Vinotéka Burgenland

Az Esterházy-kastéllyal szemben található Selektion Vinotékában Burgenland több mint 100 borászának 600 féle borát kínálják. A régió borainak legnagyobb osztrák forgalmazója hasznos tanácsokat és a borivás élvezetét nyújtja az érdeklődőknek. Az elegáns borbárban több mint 30 féle bor meg is kóstolható. Pannon csemegék és étvágygerjesztő falatkák egészítik ki a gasztronómiai kínálatot.


Kulinárium Burgenland Vásárcsarnok

A Kulinárium Burgenland Vásárcsarnokban, amelyet az Esterházy-kastély egykori istállóépületében és őrházában alakítottak ki, helyi termelők kínálják kiváló minőségű termékeiket.

Kastélyvezetés, mely az Esterházy hercegek és hercegnék életét mutatja be.

A) Magyar nyelvű idegenvezetés az Esterházy kastélyban
(kivétel Haydn terem): 3.500 Ft/fő -
A látogatás időtartama kb. 1,5 óra.

A vezetés során vendégeink megtekinthetik szinte az összes eredeti bútort, porcelánokat, étkészleteket és ékszereket, továbbá a kastélykápolnát, amely szintén eredeti állapotában látható.


B) Magyar nyelvű Idegenvezetés az Esterházy kastély Haydn termében: 3.500 Ft/fő -
A látogatás időtartama kb. 1 óra.

A vezetés során vendégeink megtekinthetik a világhírű Haydn termet, ahol a híres zeneszerző évekig élt, dolgozott és koncerteket adott.

 
C) Magyar Nyelvű idegenvezetés az Esterházy kastélyban (A kastély összes termének megtekintésével): 6.600 Ft/fő - A látogatás időtartama kb. 2,5 óra.

A vezetés során vendégeink teljes betekintést nyerhetnek a hercegi család életébe az eredeti állapotában fennmaradt falak és bútorok között. Megtekinthetik a porcelánokat, étkészleteket és ékszereket, a kastélykápolnát, továbbá a világhírű Haydn termet, ahol a híres zeneszerző évekig élt, dolgozott és koncerteket adott.

Gyermek belépő ára (6-16 éves kor között szülő kísérővel) mind a három programra egységesen: 2.330 Ft/fő
6 éven aluli gyermekek részére a belépés díjtalan.
Az adventi gyerekfoglalkozás és gyerekmegőrzés ingyenes.

Standard osztály KÉPEK

•  Felnőtt teljes árú - standard osztályon : 8.990 Ft/fő
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 4.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.

Pullman Club osztály KÉPEK

Részvételi jegyek
•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 17.490 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.

Imperial Club osztály - Luxus az élmények útján!

Az 50-es évek kormányzati utazásait szolgáló exkluzív, tíz férőhelyes szalonkocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát.
Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a szalonkocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható vacsora a csak a Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Visszaúton a vacsorát a kocsi szalonjában, a Grand Saloon-ban szolgáljuk fel.
Minden fülke saját kézmosóval, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Toalett a kocsi végén található.Amit az Imperial Club osztály kínál

•    Menettérti jegy helyfoglalással, kétszemélyes fülkében, exkluzív szalonkocsiban
•    Egy pohár üdvözlő pezsgő
•    Korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás
•    Egy üveg előre választott bor
•    Odaútban reggeli az étkezőkocsi kínálatából
•    Visszaútban vacsora az előre választott egyedi, Imperial kínálatból
•    Színvonalas magazinok
•    A célállomásról szóló kiadványokImperial vacsorakínálat

(jegyvásárláskor választandó) - Hamarosan!


Részvételi díj

•    A Imperial osztályra szóló részvételi jegyek ára: 35.000 Ft/fő
•    Egyszemélyes elhelyezés esetén: 50.000 Ft/fő


Imperial Suit

Utazzon saját fürdőszobás lakosztályban a még exkluzívabb utazás élményéért. Az Imperial Suit-ot választó vendégeink egy hatalmas kanapéval, fotellal és asztallal rendelkező lakosztályban élvezhetik az utazást. A lakosztályhoz kapcsolódó fürdőszobában kézmosó és toalett található. A Imperial Suitban az ételeket a lakosztályban szolgáljuk fel.

Imperial osztályra szóló jegye mellé
5.000 Ft/fő áron válható a Imperial Suit-ba szóló részvételi jegy.


Jegyvásárlás

Imperial Club osztályra szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében.

•    Email: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
•    Tel: (+36 1) 269 5242


Menetrend (tervezet)

Budapest - Kismarton
Indulás - 06:24 - Budapest-Nyugati pu.
Indulás - 07:05 - Kelenföld
Indulás - 07:53 - Tatabánya
Indulás - 08:55 - Győr
Érkezés - 11:06 - Eisenstadt (Kismarton)
Eisendtadt (Kismarton) - Hegyeshalom - Budapest
Kismarton - Budapest
Indulás: - 17:10 - Eisenstadt (Kismarton)
Érkezés: - 19:14 - Győr
Érkezés: - 20:08 - Tatabánya
Érkezés: - 20:52 - Kelenföld
Érkezés: - 21:31 - Budapest-Nyugati pu.
Képek az utazásról:
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Advent Kismartonban - mavnosztalgia.hu