2018. június 23.

Levendula Expressz

Élményvonat Balatonfüredre, nosztalgiabusszal Tihanyba
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2018-ban is megrendezi a Levendula Heteket és a Tihanyi Önkormányzattal, valamint a Németh László Művelődési Házzal közösen a 14. Levendula Fesztivált.

A vonatot az északi-parti vasútvonal „királya” a Nohab dízelmozdony vontatja. Az Élményvonat a magyar tenger északi partjának legnépszerűbb turista-központjaiba gördíti el utasait. A vonaton közösségi programok,  bár- és étkezőkocsik szolgálják utasainkat.
Tihany

Tihany történelmi, kulturális öröksége kimeríthetetlenül gazdag. A legkorábbi magyar nyelvemléket őrző írásos feljegyzés, a tihanyi apátság 1055-ös keltezésű Alapítólevele. A bencés apátság 1719-1754 között épült barokk templomának altemplomában nyugszik az oklevelet kiállíttató András király, kinek sírja az egyetlen eredeti helyén maradt királysírunk. A félsziget számos turistaútja segítségével a természetbarátok is megtalálhatják maguk szórakozását. A Gejzírmező gejzírsziklái csodás látványt nyújtanak a lemenő nap fényében.  A híres tihanyi visszhang mára sajnos már a múlté. Hajdan akár 16 szótag is visszaverődött az apátság faláról, a beépítések és növénytelepítések miatt azonban ma már hiába várjuk az ekhót.

Levendula Fesztivál

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház várja az érdeklődőket, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjai ismerhetők meg. A Fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Balatonfüred

Balatonfüred 1772-ben az ország első gyógy- és üdülőhelye lett, 1987-ben pedig elnyerte a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa címet is.

A város legfőbb vonzerejét a XVII. században felfedezett savanyúvizek jelentik, mely jótékony hatással van a szív- és érrendszeri, mozgásszervi, bőr- és nőgyógyászati bántalmakra. 1912-13-ban emelték a copf stílusban épült szívkórházat.

A város méltán híres helye, s egyben a fürediek és az idelátogatók kedvence a Tagore sétány, mely nevét 1926-ban a szanatóriumban sikeresen kezelt Rabindranath Tagore-ről kapta, aki gyógyulásának örömére fát ültetett a parton.Badacsony

Badacsony, a Balaton-parti hegyek fejedelme. Valóban méltó e névre, mert nem csak legnagyobb, legszebb, de a leghíresebb is valamennyi hegytárs között. Híre-neve messze túlröpül az ország határain is, mindenüvé, ahol azt a gyöngyöző tüzes nedűt ismerik, amelynek neve: „Badacsonyi bor”.Tapolca

A hangulatos kisváros legszebb látnivalói: a Malom-tó és a Tapolcai-tavasbarlang. Tapolca számos pontján felfedezhetőek a város szülöttének, Batsányi Jánosnak emlékei: szobra a tó mellett, emléktáblája szülőháza falán, síremléke a temetőben.
2015. december 22. óta a tapolcai vasútállomáson van kiállítva a - korábban a budapesti Közlekedési Múzeum oldalánál álló - M61-004 Nohab mozdony torzója, mely újabb színfoltja a városnak. A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum jóvoltából a felújítás előtt álló, műemlék M61-004 Nohab mozdony torzója a vonatunk közlekedésének napján, belülről is látogatható lesz.

Tapolcai-tavasbarlang  Látogatóközpont látogatás
Csónakázás egy hangulatos kisváros alatt. A felújított tavasbarlang minden eddiginél szebb fényekkel várja a látogatókat! A fogadóépületben kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalóival kalauzol a titokzatos barlangok világába. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. Térhatású fotók és film segítségével magunk is földalatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze a karsztvíz, gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.

Azon vendégeink, akik szeretnék megtekinteni a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot, a tavasbarlang aznapi túlterheltségére tekintettel, nagyon ajánljuk az online jegyvásárlás lehetőségét, a következő linken: http://www.tavasbarlang.hu/index.php/hu/

Törzsutas Programunkról bővebb információk ITT!Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. jegyirodájában személyesen a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
Internetes jegyrendelés regisztráció után, a lap tetején lévő jegyvásárlás feliratnál.

Tel.: (+36 1) 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Nyitva tartás:
•    Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
•    Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
•    Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
•    Szombat, vasárnap: zárva
   


További jegyértékesítési pontok listájáért kattintson IDE!Fakultatív programcsomagok


hamarosan...


Részvételi díjak

Standard osztály

•  Felnőtt teljes áru - standard osztályon: hamarosan...
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): hamarosan...
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.


Pullman Club osztály

•  Pullman Club osztályon 2 vagy 4 személyes asztalnál: hamarosan...
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást.
A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel, valamint két- és négyszemélyes étkezőasztalokkal felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.Ez az utazásunk 1 Törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet Törzsutas Programunkról ITT !Videó a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról

Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. jegyirodájában személyesen a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
Internetes jegyrendelés regisztráció után, a lap tetején lévő jegyvásárlás feliratnál.

Tel.: (+36 1) 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Nyitva tartás:
•    Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
•    Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
•    Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
•    Szombat, vasárnap: zárva
   


További jegyértékesítési pontok listájáért kattintson IDE!

Menetrend (tervezet)

Budapest - Balatonfüred - Tapolca
hamarosan...
Tapolca - Balatonfüred - Budapest

Képek az utazásról:
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Levendula Expressz - mavnosztalgia.hu