2018. Április 21.

Élményvonattal Grazba

MINDEN JEGY ELKELT!

Kedves Érdeklődő!
Erre az utazásra minden jegy elkelt!

2018-ban első ízben indul Élményvonat Budapestről Stájerország székhelyére, Grazba. Ausztria második legnagyobb városának több, mint 900 évnyi élő történelme van. Sehol a világon nem található ekkora sűrűségben, egy helyen ilyen pazar architechtúra minden építészeti stílusból – a középkortól a 21. századig. Ezzel Graz felvételt nyert az UNESCO kulturális világörökségének körébe.

Az élményvonati szerelvényt a legendás M61 sorozatú Nohab dízelmozdony vontatja. Vendégeink két kocsiosztály közül választhatnak: Standard és Pullman Club osztály. A vonatban étkező és bárkocsi közlekedik.

Látnivalók

Ha egyénileg szeretnék felfedezni Graz városának csodáit, az alábbi nevezetességeket ne hagyják ki!

Schlossberg (várhegy): A 474 méter magas Schlossbergről nyílik a legszebb kilátás a város piros téglatetőire. Az óratorony hatalmas számjegyei és felcserélt óramutatói hasonló benyomást keltenek. A Schlossbergre feljuthatunk a 260 fokból álló Schlossberg lépcsőn is miközben a kilátásban gyönyörködhetünk. Amennyiben nem szeretne gyalogolni, a hegyi vasúttal vagy a felvonóval kényelmesen feljuthat a Schlossbergre. A várhegy a középkorban a várgrófok székhely volt, 1534-ben a törökök ellen erősítették meg. A legenda szerint képtelenség volt bevenni. Még Napóleon sem volt rá képes, ezért bosszúból lebontatta az 1809-es bécsi béke egyik feltételeként.
Még Napóleon sem volt rá képes, ezért bosszúból lebontatta az 1809-es bécsi béke egyik feltételeként.

Harangtorony (Glockenturm): A 34 méter magas, nyolcszögletes reneszánsz torony 1588-ból származik, Stájerország harmadik legnagyobb harangját hordozza. Az egykori Szent Tamásról elnevezett vártemplomból csak ez a torony maradt fenn, mert a templom többi részét és a vár jelentős részét napóleoni háborúk során a franciák stratégiai célból lerombolták. A toronyban lévő harang súlya 4632 kg, 1587-ban öntötték 101 db török hadizsákmányból származó ágyúgolyóból.

Graz főtere (Hauptplatz): A főtér jellegzetessége egy díszkutas szobor, amit a városfejlesztő János főherceg emlékére állítottak. A női alakok a régió négy folyóját, a Murát, az Enns-t, a Drau-t és a Sann-t jelképezik. Az itt található pompás Városháza kupolájával, órájával és saroktornyaival a 19. század vége óta a főtér ékessége, mely 1550-ben egy kisebb reneszánsz palota helyére épült. A Városháza nem csak a polgármesterek és a városvezetés székhelyéül szolgál: találhatók itt üzletek, és egy hangulatos kávézó is az épület kertrészében.

Murasziget (Murinsel): Egy vízen lebegő, szokatlan látványosság a 2003-as Kulturális Főváros évének tiszteletére létrehozott mesterséges „Murasziget”. Vito Acconci amerikai művész tervei alapján egy úszó kagylót hoztak itt létre, amely egy-egy lépcsővel kapcsolódik a két parthoz. Egy kávézónak és egy amfiteátrumnak ad otthont.

Kunsthatu Graz (Művészetek háza):
A lenyűgöző épület Peter Cook és Colin Fourier tervei szerint 2003-ban épült. A Mura parti új építmény és a Schlossbertgen magasodó régi Óratorony közötti izgalmas játék a város szimbólumává vált, és jól ábrázolja a tradíció és az avantgárd között feszülő viszonyt. A Művészetek Háza váltakozó időszaki kiállításoknak ad otthon, valamint a „Camera Austria” fotókiállításnak és egy étteremnek.Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál
                   

#mavnosztalgia          #élményekútjánRészvételi díjak


Standard osztály - Képek


•  Felnőtt teljes áru - standard osztályon: 11.990 Ft/fő
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 8.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.


Pullman Club osztály - Képek

•  Pullman Club osztályon 2 vagy 4 személyes asztalnál: 20.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel, valamint két- és négyszemélyes étkezőasztalokkal felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából

Az étkezőkocsiban lehetőség van finom ételek és italok fogyasztására elérhető áron.

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.


Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!


Jegyértékesítés


Személyesen:
a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál
                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


A) Vezetett városnézés - 4.500 Ft/fő
(Minimum létszám: 30 fő, időtartam: kb. 2,5 óra. A program ára tartalmazza a magyar idegenvezetés, a napi közlekedési jegy árát és az audio guide készülék díját.)

Grazi érkezés után kipróbáljuk a helyi villamosközlekedést (a program ára tartalmazza a napijegy árát), utazás a városközpontba, ahol kezdődik a kb. 2 órás gyalogos városnéző séta.

Graz, Ausztria második legnagyobb és legnépesebb települése, melynek óvárosa az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. 2003-ban a város Európa kulturális fővárosa ranggal büszkélkedhetett. Megtekintjük a legfőbb kulturális nevezetességeket, sétálunk a mediterrán hangulatot idéző szűk utcácskákban, tereken, és megnézünk egy-két modern alkotást -
a mesterséges Mura szigetet, vagy az UFO-ra emlékeztető Modern Művészetek Házát- melyeket a 2000-es években építettek.

Pokol, Bermuda háromszög, a Város koronája... A helybeliek így nevezik azt a néhány történelmi belvárosi részt, melyeket mi is megismerünk. A Főtérről csodálatos panoráma nyílik a Várhegyre az Óratoronnyal, gyönyörködünk a teret körülölelő változatos épület homlokzatokban. Bemutatásra kerül a Tartományi Székház, azaz a helyi Parlament reneszánsz stílusban emelt épülete egyedülállóan szép belső udvarával. Megtekintjük a Jezsuita rendházat, ahol sok híres magyar is tanult és tanított. Láthatunk egy örök, kőből készült hóembert is. Nem marad ki városlátogatásunkból a grazi Dóm se, és bemutatjuk a megközelítőleg 520 éves "csókolózós lépcsőt" is.Menetrend

Budapest Kelenföld - Graz
Indulás: 06:11 - Budapest-Kelenföld
Indulás: 06:49 - Tatabánya
Indulás: 07:49 - Győr
Indulás: 08:25 - Csorna

Indulás: 09:25 - Szombathely
Indulás: 10:04 - Szentgotthárd 
Érkezés: 11:25 - Graz

Graz - Budapest Kelenföld
FIGYELEM! AZ INDULÁS IDŐPONTJA VÁLTOZOTT!
Indulás: 16:38 - Graz
Érkezés: 17:58 - Szentgotthárd
Érkezés: 19:03 - Szombathely
Érkezés: 20:13 - Csorna
Érkezés: 20:50 - Győr
Érkezés: 21:47 - Tatabánya
Érkezés: 22:31 - Budapest- Kelenföld

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Levendula Expressz
2018. június 23.
Dél-Bohémia kincsei
2018. október 4.
Advent Expressz Bécsbe
2018. december 15.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Élményvonattal Grazba - mavnosztalgia.hu