2018. Április 21.

Élményvonattal Grazba

Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0

2018-ban első ízben indul Élményvonat Budapestről Stájerország székhelyére, Grazba. Ausztria második legnagyobb városának több, mint 900 évnyi élő történelme van. Sehol a világon nem található ekkora sűrűségben, egy helyen ilyen pazar architechtúra minden építészeti stílusból – a középkortól a 21. századig. Ezzel Graz felvételt nyert az UNESCO kulturális világörökségének körébe.

Az élményvonati szerelvényt a legendás M61 sorozatú Nohab dízelmozdony vontatja. A vonatban étkező és bárkocsi közlekedik. Vendégeink két kocsiosztály közül választhatnak: Standard és Pullman Club osztály


Látnivalók


Ha egyénileg szeretnék felfedezni Graz városának csodáit, az alábbi nevezetességeket ne hagyják ki!

Schlossberg (várhegy): Graz főtere (Hauptplatz)
A 474 méter magas Schlossbergről nyílik a legszebb kilátás a város piros téglatetőire. Az óratorony hatalmas számjegyei és felcserélt óramutatói hasonló benyomást keltenek. A Schlossbergre feljuthatunk a 260 fokból álló Schlossberg lépcsőn is miközben a kilátásban gyönyörködhetünk. Amennyiben nem szeretne gyalogolni, a hegyi vasúttal vagy a felvonóval kényelmesen feljuthat a Schlossbergre.
A várhegy a középkorban a várgrófok székhely volt, 1534-ben a törökök ellen erősítették meg. A legenda szerint képtelenség volt bevenni. Még Napóleon sem volt rá képes, ezért bosszúból lebontatta az 1809-es bécsi béke egyik feltételeként.

Harangtorony (Glockenturm): A 34 méter magas, nyolcszögletes reneszánsz torony 1588-ból származik, Stájerország harmadik legnagyobb harangját hordozza. Az egykori Szent Tamásról elnevezett vártemplomból csak ez a torony maradt fenn, mert a templom többi részét és a vár jelentős részét napóleoni háborúk során a franciák stratégiai célból lerombolták. A toronyban lévő harang súlya 4632 kg, 1587-ban öntötték 101 db török hadizsákmányból származó ágyúgolyóból.

Graz főtere (Hauptplatz): A főtér jellegzetessége egy díszkutas szobor, amit a városfejlesztő János főherceg emlékére állítottak. A női alakok a régió négy folyóját, a Murát, az Enns-t, a Drau-t és a Sann-t jelképezik. Az itt található pompás Városháza kupolájával, órájával és saroktornyaival a 19. század vége óta a főtér ékessége, mely 1550-ben egy kisebb reneszánsz palota helyére épült. A Városháza nem csak a polgármesterek és a városvezetés székhelyéül szolgál: találhatók itt üzletek, és egy hangulatos kávézó is az épület kertrészében.

Murasziget (Murinsel): Egy vízen lebegő, szokatlan látványosság a 2003-as Kulturális Főváros évének tiszteletére létrehozott mesterséges „Murasziget”. Vito Acconci amerikai művész tervei alapján egy úszó kagylót hoztak itt létre, amely egy-egy lépcsővel kapcsolódik a két parthoz. Egy kávézónak és egy amfiteátrumnak ad otthont.

Kunsthatu Graz (Művészetek háza): A lenyűgöző épület Peter Cook és Colin Fourier tervei szerint 2003-ban épült. A Mura parti új építmény és a Schlossbertgen magasodó régi Óratorony közötti izgalmas játék a város szimbólumává vált, és jól ábrázolja a tradíció és az avantgárd között feszülő viszonyt. A Művészetek Háza váltakozó időszaki kiállításoknak ad otthon, valamint a „Camera Austria” fotókiállításnak és egy étteremnek.
Videó Grazról


Részvételi díjak


Standard osztály

•  Felnőtt teljes áru - standard osztályon: hamarosan...
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): hamarosan...
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.


Pullman Club osztály

•  Pullman Club osztályon 2 vagy 4 személyes asztalnál: hamarosan...
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel, valamint két- és négyszemélyes étkezőasztalokkal felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából

Az étkezőkocsiban lehetőség van finom ételek és italok fogyasztására elérhető áron.

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!Törzsutas Programunkról bővebb információk ITT!
Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. jegyirodájában személyesen a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
Internetes jegyrendelés regisztráció után, a lap tetején lévő jegyvásárlás feliratnál.

Tel.: (+36 1) 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Nyitva tartás:
•    Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
•    Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
•    Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
•    Szombat, vasárnap: zárva
   


További jegyértékesítési pontok listájáért kattintson IDE!

Menetrend (tervezet)

Feltöltés alatt...

Képek az utazásról:
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Élményvonattal Grazba - mavnosztalgia.hu