2018. július 15.

Galícia Expressz 2018

Utazás különvonattal az Első Világháború Keleti Frontjának hadszíntereire
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
Galícia Expressz 2018

Utazás különvonattal az I. világháború keleti frontjának hadszíntereire

„Mikor mentem Galícia felé, még a fák is sírtak”
– énekelték az első világháborúban a keleti hadszíntérre tartó magyar katonák. Időpont: 
2018. július 15-19.
 Időtartam:5 nap / 4 éj
 Utazás:MÁV Nosztalgia különvonattal
 Elhelyezés:3*-os szállodákban (1 éj Krakkó + 2 éj Rzeszow + 1 éj Krakkó)
 Ellátás: reggeli. Felár ellenében vacsora igényelhető
 Idegenvezetés:a csoporttal történészek és idegenvezetők utaznak
 Vízum:nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.


TERVEZETT PROGRAM

2018. július 15. (vasárnap)
Elutazás Budapest-Nyugati pályaudvarról Krakkóba a reggeli órákban. A vonat ünnepélyes búcsúztatása a pályaudvaron. További felszállási lehetőségek: Vác, Szob. Érkezés Krakkóba a késő délutáni órákban. Transzfer autóbuszokkal a szálláshelyre, szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora a szállodákban.2018. július 16. (hétfő)

Reggeli a szállodában. Utazás autóbusszal Tarnowba, Bem apó városába, vagy ahogy mások nevezik, a "reneszánsz városába". Városnézés. Megemlékezés a tó fölött elhelyezett, négy oszlopon álló szarkofágnál, Bem Mauzóleumának és az Erdélyi Körkép megtekintése, séta a városban. A városnézés után utazás tovább Rzeszowba, szállás. Délután városnézés Rzeszowban.


2018. július 17. (kedd)
Reggeli a szálláshelyen. Utazás autóbusszal Przemyslbe. Délelőtt látogatás a Przemysl Hadtörténeti Múzeum kiállító termeiben, ahol megérthetjük, hogy mi lehetett e pokolban, ahol több mint 200.000 katona lelte halálát itt a K und K hadseregből. Délután látogatás az I. számú Főerődben (Salis Soglio) majd a XV. sz. tüzérségi erődromoknál, mely a Borek nevet viseli. Ismerkedés a megmaradt aknavető állásokkal és védő sáncokkal, tisztelgés az itt hősi halált halt katonák emléke előtt. Szállás Rzeszowban.2018. július 18. (szerda)
Reggeli szállodában, majd utazás autóbusszal Gorlicébe, megemlékezés az I. világháborús temetőben a gorlicei áttörésben hősi halált halt katonáink emléke előtt. Továbbutazás Limanovába, ahol főhajtás a győztes csata hőseinek síremlékénél, melyet egy díszes kis kápolnaszerű építmény is jelez. Kora délutáni órákban érkezés Krakkóba, a szálláshelyre. Délután szabadidő – Fakultatív gyalogos városnézés az óvárosban.2018. július 19. (csütörtök)

Reggeli a szállodában. Transzfer autóbuszokkal a pályaudvarra, utazás Budapestre a reggeli órákban. Leszállási lehetőségek: Szob, Vác. Érkezés Budapest, Nyugati pályaudvarra az esti órákban.

Törzsutas Programunkról bővebb információk ITT!Jegyértékesítés


Személyesen:

a MÁV Nosztalgia Kft. jegyirodájában,
Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242

Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva
                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron. Az Orfeum kocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. A vonaton élőszavas hangosítás segítségével tájékozódhat az utazással kapcsolatos tudnivalókról.


Standard osztály

A két légterű, 72 férőhelyes kocsikban kényelmes, négyszemélyes páholyokban utazhatnak vendégeink. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

Galéria


Pullman Club osztály

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak széles ital- és ételkínálatunkból. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyokban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton külön felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről.

Galéria
Részvételi díj/Ft/fő: hamarosan
Az utazásra 40% előleg befizetésével lehet jelentkezni, a fennmaradó összeg indulás előtt legkésőbb 30 nappal fizetendő.

Részvételi díj tartalmazza: Utazás különvonattal 2. osztályon, 4 éjszakai szállás, választás szerinti háromcsillagos szállodában reggelivel, szükséges transzferek, a leírásban szereplő programok a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetés, szakmai-hadtörténeti vezetés, előadások, kiadványok a vonaton, fizetendő üdülőhelyi díj.

Részvételi díj nem tartalmazza: Személyes jellegű kiadások, esetleges fakultatív programok, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések, biztosítási csomag (EUB), Pullman Club felára, félpanzió (vacsorák ) felára.

A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.
A program minimum 350 fővel indul. Árainkat 318 Ft/€ árfolyamig tartjuk.

Jelentkezés az ártábla alatti linkekről letölthető jelentkezési lap és ÁSZF kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!

A csoporttal együtt utazó és a vonaton, illetve az egyes helyszíneken szakmai előadásokat tartó történészek: hamarosan...


Menetrend (tervezet)

.
hamarosan...Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Galícia Expressz 2018 - mavnosztalgia.hu