2018. július 15.

Polónia Expressz 2018

Élményvonattal Krakkóba
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
"Krakkó Expressz" 2018


Az egykori lengyel főváros több szálon is kötődik a magyar történelemhez. Krakkó egyedülálló hangulata,  világörökség részét képező épületei és látnivalói évről évre egyre több turistát vonzanak a városba. Az Élményvonat utasai a város látnivalóin kívül  ízelítőt kapnak a méltán híres magyar–lengyel barátság hagyománytisztelő érzéséből. Az utazás során a vonat házigazdái ismertetik az elsuhanó tájak történetét, a kiemelt látnivalókat és szórakoztató programokról is gondoskodnak. A vonat étkező- és bárkocsija az utazás ideje alatt a vendégek rendelkezésére áll.


 Időpont: 
2018. július 15-19.
 Időtartam:5 nap / 4 éj
 Utazás:MÁV Nosztalgia különvonattal
 Elhelyezés:3* ill. 4*-os szállodákban, választás szerint (4 éj Krakkó )
 Ellátás: reggeli. Felár ellenében vacsora igényelhető.
 Idegenvezetés:a vonaton idegenvezetők utaznak Budapestről
 Vízum:nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.


TERVEZETT PROGRAM


2018. július 15. (vasárnap)
Elutazás Budapest Nyugati pályaudvarról Krakkóba a reggeli órákban.
További felszállási lehetőségek: Vác, Szob. Érkezés Krakkóba a késő délutáni órákban.
Transzfer autóbuszokkal a választott szálláshelyre, szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora a szállodákban.2018. július 16. (hétfő)
Reggeli a szállodában. Szabadidő illetve fakultatív programok: délelőtt városnéző séta Krakkóban
(min.25 fő ) részvételi díj/fő: hamarosan
Időtartam kb. 4,5 óra
A séta keretében magyar nyelvű idegenvezető segítségével megismerkedhetnek a belváros nevezetességeivel, végigsétálhatnak a Királyok útján, látogatást tehetnek a Wawelben (Királyi  Várban), ahol megtekinthetők a királyi lakosztályok, és a palota kriptájában fekvő lengyel uralkodók, köztük Báthory István sírja is.

Délután kirándulás a Wieliczkai sóbányába ( min.30 fő)
részvételi díj/fő: hamarosan..
Időtartam kb. 3,5 óra.
A sóbánya szerepel az UNESCO Világörökségek listáján, mely a világ egyik legrégibb, a XIII. század óta megszakítás nélkül működő bányaüzeme. A Sóbánya több mint 800 éves, a folyosók hossza több, mint 300 km. A meglátogatott kb. 3 kilométeres földalatti útvonal sófolyosókon, sótermeken, egyedi sószobrok mellett vezet végig, az idegenvezetés alatt három különböző mélységi szintet lehet bejárni, az első az kb. 65 méter, a második 110 méter, a harmadik 135 méter mélyen található a föld alatt. A látogatás fénypontja a Kinga-kápolna, ami egy hatalmas terem, ahol sóból megtekinthető II. János Pál szobra is.
Szállás Krakkóban. Fakultatív vacsora a szállodában.


2018. július 17. (kedd)
Reggeli a szálláshelyen. Szabadidő illetve fakultatív program: délelőtt kirándulás Auschwitzba (min.30 fő): részvételi díj/fő: hamarosan...
Időtartam kb. 6 óra.
Autóbuszos kirándulás milliók mártíromságának színhelyére Auschwitzba, az egykori koncentrációs táborba. Az Auschwitzi múzeum, az emlékezet emlékműve. Hátborzongató hely, mely egyben a legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a múlt század derekán megszállt Európa területén. A múzeum 1947-ben nyílt meg, ahol megrázó kiállítás állít örök mementót az áldozatok emlékének.
Szállás Krakkóban. Fakultatív vacsora a szállodában.2018. július 18. (szerda)
Reggeli a szálláshelyen. Szabadidő illetve fakultatív program:
Félnapos kirándulás Czestochowába (min.30 fő)
részvételi díj/fő: hamarosan...
Időtartam kb. 4 óra.
A híres zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami ennek a  katolikus országnak a legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend 1382-ben alapította, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép kicsivel később került a kolostorba, mely azóta zarándokhellyé vált. Minden évben hívők százezrei keresik fel a Fekete Madonnát és mondanak el egy-egy imát a kegyhelyen. Szállás Krakkóban. Fakultatív vacsora a szállodában.


2018. július 19. (csütörtök)

Reggeli a szállodában. Transzfer autóbuszokkal a pályaudvarra, utazás Budapestre a reggeli órákban. Leszállási lehetőségek: Szob, Vác. Érkezés Budapest-Nyugati pályaudvarra az esti órákban.

Törzsutas Programunkról bővebb információk ITT!Jegyértékesítés


Személyesen:

a MÁV Nosztalgia Kft. jegyirodájában,
Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242

Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva
                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron. Az Orfeum kocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. A vonaton élőszavas hangosítás segítségével tájékozódhat az utazással kapcsolatos tudnivalókról.


Standard osztály

A két légterű, 72 férőhelyes kocsikban kényelmes, négyszemélyes páholyokban utazhatnak vendégeink. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

Galéria


Pullman Club osztály

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak széles ital- és ételkínálatunkból. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyokban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton külön felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről.

Galéria
Részvételi díj/Ft/fő: hamarosan...
Az utazásra 40% előleg befizetésével lehet jelentkezni, a fennmaradó összeg indulás előtt legkésőbb 30 nappal fizetendő.

Részvételi díj tartalmazza: Utazás különvonattal 2. osztályon, 4 éjszakai szállás, választás szerinti három-ill. négycsillagos szállodában reggelivel, szükséges transzferek, magyar idegenvezetők, kísérők, kiadványok a vonaton, fizetendő üdülőhelyi díj.

Részvételi díj nem tartalmazza: Személyes jellegű kiadások, esetleges fakultatív programok, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések, biztosítási csomag (EUB), Pullman Club felára, félpanzió (vacsorák ) felára.

A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.
A program minimum 350 fővel indul. Árainkat 318 Ft/€ árfolyamig tartjuk.


Jelentkezés az ártábla alatti linkekről letölthető jelentkezési lap és ÁSZF kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!

Menetrend (tervezet)

.
hamarosan...Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Polónia Expressz 2018 - mavnosztalgia.hu