2019. október 18.

Vaskapu Expressz

Élményvonatos kirándulás a Vaskapu-szorozhoz
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
EUB utasbiztosítás
„A nagy, fenséges folyam-ős,
mely megszokta a magyar sík lapályon haladni méltóságos csenddel;
itt összeszorítva a sziklagátba, hah mily haraggal tör rajta keresztül!”

Jókai Mór


A lenyűgözően vadregényes tájak megtekintése mellett utazásunk nem titkolt célja, hogy megemlékezzünk az Al-Duna szabályozásának gigászi mérnöki teljesítményéről, mely a maga korában a Szuezi- és a Panama-csatornák beruházásaival volt egy lapon említhető. Nem véletlen, hogy Jules Verne a Dunai hajós, míg Jókai Mór az Aranyember című regényeiben emléket állít a Dunán legyőzendő akadálynak.


 Időpont: 
2019. október 18-20.
 Időtartam:3 nap / 2 éj
 Utazás:MÁV Nosztalgia különvonattal
 Elhelyezés:Afrodita Resot & SPA *** - Herkulesfürdő
 Ellátás: félpanzió ( svédasztalos reggeli és vacsora, az italok külön fizetendők)
 Idegenvezetés:a csoporttal magyar idegenvezetők utaznak
 Vízum:nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.
 Típus: Utazási csomag
 Min. létszám: 250 fő

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. Az Orfeum kocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók valamint tánctér fogadja a szórakozást kedvelő vendégeket.

Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


2019. október 18. - péntek

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Herkulesfürdőre. Út közben kb. 3-4 órás megállás Temesváron. Városnézés magyar idegenvezetéssel Bánát fővárosában, melyet kulturális és építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is szoktak nevezni: Dómtemplom, vastuskós ház, régi városháza, volt Kormányszéki Palota.
A városnézés után továbbutazás a különvonattal Herkulesfürdőre, érkezés az esti órákban. Transzfer autóbusszal a szállodába, elhelyezkedés, vacsora. Szállás: Herkulesfürdő. Este filmvetítés a szállodában.


2019. október 19. - szombat

Reggeli a szállodában. Utazás autóbusszal az orsovai vasútállomásra, ahol kezdetét veszi a fantasztikus utazás az Al Duna térségében: Utazás vonattal Orsováról Szörényvárra. A kb. 20 perces látványos utazás során vonatunk a sziklákba vájt mély folyóvölgyben, szinte a víz szintjével egy magasságban lefektetett vasútvonalon zakatol egészen a vár aljáig. Szörényváron séta az állomástól a kikötőig, ahol hajóra szállunk és most már igazán "vízközelből" fedezhetjük fel ezt a csodálatos tájat. Hajónk áthalad a Vaskapu I. erőmű zsilipjén, majd áthajózunk a Kis- és Nagy-Kazán szoroson. Háromfogásos ebéd a hajón. Az utazás végén transzfer autóbuszokkal Orsováról vissza Herkulesfürdőre. Vacsora, szállás: Herkulesfürdő. A vacsora után a szállodában zenés búcsúest.


2019. október 20. - vasárnap

Reggeli a szállodában. Transzfer autóbusszal az állomásra, utazás különvonattal Budapestre. Út közben kb. 3-4 órás megálló Aradon. Városnézés magyar idegenvezetéssel: a 13 aradi vértanú emlékművénél tesszük tiszteletünket, majd a közelmúltban újraállított Szabadság szobrot keressük fel. Ezt követően történelmi emlékséta következik a városban (Kultúrpalota, Állami Színház, szerb ortodox templom.
A program után továbbutazás Budapestre, hazaérkezés az esti órákban.

A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron. A bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. A vonaton élőszavas hangosítás segítségével tájékozódhat az utazással kapcsolatos tudnivalókról.


Economy Club osztály

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak.  Az  ülések  háttámlája  dönthető,  így  az  utazás  közben  kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát.

Galéria

Pullman Club osztály

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. Az árban benne foglaltatik továbbá az oda- és visszaúton egy-egy háromfogásos ebéd, melyet jegyvásárláskor választhatnak ki vendégeink. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyokban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton külön, kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

Válaszható ételsorok: Hamarosan!

Galéria


Imperial Club osztály

Az exkluzív, tíz férőhelyes Imperial Club kocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható ebédek a csak a Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden fülke saját, teljes értékű fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik.

Válaszható ételsorok: Hamarosan!

Galéria

Jelentkezés a Részvételi díjak alatti linkről letölthető Jelentkezési lap kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!

Kérjük, olvassa el az itt található Tájékoztatót és Általános szerződési feltételeket is!
a
 Kétágyas szobában
  Hamarosan!
 Egyágyas szobában
  Hamarosan!
 Pullman Club felár
 Hamarosan!
 Imperial Club felár (saját fürdőszobás lakosztály)  Hamarosan!
 Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomagHamarosan!

 Letölthető dokumentumok:
 Jelentkezési lap
 
 Utazási csomag Általános szerződési feltételei
 
 Utazási csomagra vonatkozó tájékoztató 
 EUB utas és storno biztosítási csomag feltételei  


A részvételi díj tartalmazza:
Utazás különvonattal Economy Class osztályon, 2 éjszakai szállás háromcsillagos szállodában reggelivel és vacsorával,
városnézés magyar idegenvezetéssel Temesváron és Aradon (belépők nélkül), kb.5-6 órás hajókirándulás ebéddel az Al-Dunán, szükséges transzferek autóbusszal, magyar idegenvezetés, filmvetítés és zenés búcsúest a szállodában.

A részvételi díj NEM tartalmazza: Személyes jellegű kiadások, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések és programok, fakultatív utasbiztosítás Pullman Club és Imperial Club osztályon történő utazás felára.

Foglaláskor a részvételi díj 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeg kifizetése legkésőbb indulás előtt 30 nappal esedékes. Minimum létszám 250 fő. Árainkat ... Ft/€ árfolyamig tartjuk.

A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.

Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomag: legkésőbb az utazás előtt két héttel köthető meg.

Menetrend (tervezet)

Budapest - Herkulesfürdő (2018.10.18)
Indulás: 06:48 - Budapest-Nyugati pu.
Indulás: 07:01 - Kőbánya-Kispest
Indulás: 07:43 - Cegléd
Indulás: 08:02 - Szolnok
Indulás: 08:57 - Békéscsaba
Érkezés: 12:35 - Temesvár
Indulás: 15:40 - Temesvár
Érkezés: 18:33 - Herkulesfürdő
Herkulesfürdő - Budapest (2018.10.20)
Indulás: 10:00 - Herkulesfürdő
Érkezés: 14:00 - Arad
Indulás: 17:10 - Arad
Érkezés: 17:41 - Békéscsaba
Érkezés: 18:38 - Szolnok
Érkezés: 19:05 - Cegléd
Érkezés: 19:45 - Kőbánya-Kispest
Érkezés: 20:02 - Budapest-Nyugati pu.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Vaskapu Expressz - mavnosztalgia.hu