2019. július 8.

Varázslatos Bled

Élményvonatos kirándulás a Bledi-tóhoz
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
EUB utasbiztosítás
A Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága. Aki egyszer eljut ide, azonnal megérti, miért özönlenek ide a látogatók a világ minden pontjáról. Zöldellő erdők, havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, ódon vár, aprócska sziget és megannyi varázslatos élmény várja az ide látogatókat.


 Időpont: 
2019. július 8-12.
 Időtartam:5 nap / 4 éj
 Utazás:MÁV Nosztalgia különvonattal. A különvonat az Isonzó Expresszel egyesítve közlekedik.
 Elhelyezés:Bledben, választás szerint 3 csillagos vagy 4 csillagos szállodában
 Ellátás: svédasztalos reggeli, fakultatívan választható vacsora a szállodában
 Idegenvezetés:a csoporttal magyar idegenvezetők utaznak
 Vízum:nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.
 Típus: Utazási csomag
 Min. létszám: 40 fő
 Nehézségi fok:
Jól járható kiépített túra utakon, túraösvényeken kirándulunk, normál erőnléttel könnyen teljesíthető, bár van, ahol lépcsőzni kell. Túracipő, kis hátizsák, túraruházat, napszemüveg, sapka, kendő az erős napsütés miatt ajánlott.

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. Az Orfeum kocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók valamint tánctér fogadja a szórakozást kedvelő vendégeket.

Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján

2019. július 8. - hétfő

Elutazás a MÁV Nosztalgia Élményvonatával Budapestről a kora reggeli órákban. A különvonat szerelvénye egyesítve  közlekedik az Isonzó Expresszel. A vonatút a Semmering-hágón, a világ első magashegyi vasútvonalán keresztül vezet, melyet 1854-ben adtak át, s ami 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. A gyönyörű természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik a hegyvidéki tájba. Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé. Érkezés Bledbe a délutáni órákban. Transzfer autóbusszal a szálláshelyre.
Szállás: Bled központjában.2019. július 9. - kedd

Reggeli a szállodában. Séta a festői Bledi-tó partján. Evezős hajókkal utazás Szlovénia egyetlen szigetére, ahol a hajdani kolostorhoz vezető 99 gránitlépcső megmászása után megtekintjük a Szűz Mária kegytemplomot és megkongatjuk annak csodatévő kívánságharangját.

A tó fölé 130 méterre magasodó sziklabércen fantasztikus kilátás vár az ezeréves vár teraszairól, ahol a helyi múzeum gyűjteménye mellett élő műhelyeket (kovács, könyvnyomtató) is bejárhatunk.

Délután kirándulás a sziklameredélyek között kanyargó Vintgár szurdokhoz. A mindig hűs és smaragd színű Radovna-folyó másfél kilométer hosszú útját követve fahidakon és gyalogösvényen jutunk el a kanyont dübörögve elhagyó Sum-vízeséshez.
Szállás: Bled központjában.2019. július 10. - szerda

Reggeli a szállodában. Egész napos program keretében utazás a Júliai-Alpok között, a bohinji tóvidékhez, melynek fjordja akár Norvégiát is idézheti. A Vogel 1.535 méteres magaslatára nagykabinos felvonóval érkezünk, ahonnan akár még Szlovénia legmagasabb hegycsúcsa, a 2.864 méter magas Triglav is látható. A kötélpálya közelében lerójuk tiszteletünket a 15. hegyi dandár első világháborús katonatemetőjének kápolnájánál és magyar sírkeresztjeinél. A Bohinji-tó csücskében nyíló  Száva-vízeséshez fellépcsőzve, a fedett kilátóhelyről nézhetjük a magasból lezúduló, tajtékzó áradatot. A Bohinji-tó partján megismerkedünk a híres kőhíddal, az Aranyszarvú Zerge történetével, a négy bátor hegymászóval és a magyar vonatkozást is rejtő Keresztelő Szent János templommal.
Szabadidő, kirándulási lehetőségek az ország legnagyobb, legmélyebb és sokak szerint legszebb tava körül.
Szállás: Bled központjában.


2019. július 11. - csütörtök

Reggeli a szállodában. Mai napunk a Júliai-Alpok legszebb hágóútján, a Vrsic-hágón át vezet, mely az Isonzó és Száva völgyeit összekötő útszakasz. Ez a hágó a maga 50 hajtűkanyarjával az ország legmagasabban fekvő, autóval járható hágója. Az utazás során látogatás és koszorúzás az Orosz Kápolnánál, mely az Első Világháború során egy lavinában életét vesztett több mint 300 hadifogolynak állít örök emléket. Kellemes gyalogos séta a Boka-vízeséshez. A Predil-hágó az olaszországi Kanal-völgy és a szlovéniai Trenta-völgy közötti hegyi átjáró, melyen utazva az út mentén számos, az Első Világháborúból fennmaradt erődítmény romját tekinthetik meg. Rövid megálló az oroszlánt formázó Hermann Emlékműnél és a hírhedt völgyzáró kőerőd, a Flitscher Klause megtekintése, a páratlan épségben megőrzött, sziklába fúrt ágyúfolyosóval együtt.
Szállás: Bled központjában.


2019. július 12. - péntek

Reggeli a szállodában. Transzfer a pályaudvarra, hazautazás a délelőtti órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron. A bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. A vonaton élőszavas hangosítás segítségével tájékozódhat az utazással kapcsolatos tudnivalókról.


Economy Club osztály

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak.  Az  ülések  háttámlája  dönthető,  így  az  utazás  közben  kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát.

Galéria

Pullman Club osztály

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. Az árban benne foglaltatik továbbá az oda- és visszaúton egy-egy háromfogásos ebéd, melyet jegyvásárláskor választhatnak ki vendégeink. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyokban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton külön, kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

Válaszható ételsorok: Hamarosan!

Galéria


Imperial Club osztály

Az exkluzív, tíz férőhelyes Imperial Club kocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható ebédek a csak a Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden fülke saját, teljes értékű fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik.

Válaszható ételsorok: Hamarosan!


Jelentkezés a Részvételi díjak alatti linkről letölthető Jelentkezési lap kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!

Kérjük, olvassa el az itt található Tájékoztatót és Általános szerződési feltételeket.

 Kétágyas szobában
  Hamarosan!
 Egyágyas szobában
  Hamarosan!
 Pullman Club felár
 Hamarosan!
 Imperial Club felár (saját fürdőszobás lakosztály)  Hamarosan!
 Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomagHamarosan!

 Letölthető dokumentumok:
 Jelentkezési lap
 
 Utazási csomag Általános szerződési feltételei
 
 Utazási csomagra vonatkozó tájékoztató 
 EUB utas és storno biztosítási csomag feltételei  


A részvételi díj tartalmazza:
Utazás különvonattal Economy Class osztályon, 4 éjszakai szállás reggelivel, transzferek és kirándulások során utazás légkondicionált autóbusszal, magyar idegenvezetés, VOX audio-guide készülék használata, a programban leírt kirándulások és túrák.


A részvételi díj NEM tartalmazza: Személyes jellegű kiadások, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések és programok, fakultatív utasbiztosítás Pullman Club és Imperial Club osztályon történő utazás felára.
Helyszínen fizetendő belépőjegyek:
  • Hajókirándulás a Bledi tónál
  • Kívánság harangozás a Szűz Mária templomban
  • Várbelépő Bledben
  • felvonó a Vogel hegyen
  • belépődíj a bohinji Keresztelő Szent János templomba
  • belépő a Kluze Erődbe
  • Vintgár-szurdok belépőjegy
Foglaláskor a részvételi díj 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeg kifizetése legkésőbb indulás előtt 30 nappal esedékes. Minimum létszám 40 fő. Árainkat ... Ft/€ árfolyamig tartjuk.

A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.

Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomag: legkésőbb az utazás előtt két héttel köthető meg.

Menetrend (tervezet)

Budapest - Bled (2018.07.08.)
Indulás: 06:00 - Kelenföld
Indulás: 06:38 - Tatabánya
Indulás: 07:22 - Győr
Indulás: 08:10 - Hegyeshalom
Érkezés: 15:21 - Bled-Jezero
Bled - Budapest (2018.07.12)
Indulás: 11:00 - Bled-Jezero
Érkezés: 18:40 - Hegyeshalom
Érkezés: 19:26 - Győr
Érkezés: 20:12 - Tatabánya
Érkezés: 20:48 - Kelenföld
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Varázslatos Bled - mavnosztalgia.hu