2020. október 22.

LEMONDVA - Bosznia Expressz

Négynapos utazás Szarajevóba és Mostarba
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenleg hatályban lévő, a Magyar Kormány által bevezetett szigorítások, valamint a határátlépéseket érintő óvintézkedések miatt utazásunkat nem tudjuk elindítani.

A Bosznia Expressz terveink szerint 2021 második felében, a MÁV Rail Tours szervezésében, bővített programkínálattal ismételten foglalható lesz.

A kellemetlenségért elnézésüket, a kialakult helyzet miatt megértésüket és együttműködésüket kérjük.


Fedezze fel az Élményvonattal Bosznia-Hercegovina lenyűgöző atmoszféráját. A Horvátország és Szerbia között fekvő hegyvidéki ország már évezredek óta viták tárgyát képezi. Volt már keresztény, muzulmán és ortodox kézen, sőt lakói egy ideig a multikulturális környezet örömeit is megísmerhették. Dacára annak, hogy a Délszláv háborúk során az ország kulturális örökségének nagy része megsemmisült, az elmúlt években bekövetkezett fejlődés meghatározónak bizonyult, és Bosznia-Hercegovina nagy lendülettel épül fel romjaiból.
A négynapos utazás során vendégeink megismerhetik Szarajevó és Mostar városait, valamint fakultatív programok keretében megismerkedhetnek az ország kultúrájával, a helyiek életét meghatározó háborúkkal és a manapság egyre több érdeklődőt vonzó boszniai piramisokkal.


 Időpont 2020. október 22-25.
 Időtartam 4 nap / 3 éjszaka
 Utazás MÁV Nosztalgia Élményvonattal
 Felszállási lehetőség
 Budapest-Kelenföld, Dombóvár, Pécs, Villány
 Elhelyezés Hotel Holiday ****, Szarajevó
 Ellátás a szállodában
 Reggeli, fakultatívan választható vacsora a szállodában.
 Idegenvezetés A csoporttal magyar, a helyszínt jól ismerő idegenvezetők utaznak
 Vízum Nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél nélkül nem lehet részt venni. 
 Típus Utazási csomag.
 Min. létszám
 250 fő
 Nehézségi szint
 Városban, valamint jól járható kiépített túra utakon, túraösvényeken kirándulunk, normál erőnléttel könnyen teljesíthető, bár van, ahol lépcsőzni kell. Túracipő, kis hátizsák, túraruházat, napszemüveg, sapka, kendő ajánlott.

A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie!

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. A Balaton bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók valamint tánctér fogadja a szórakozást kedvelő vendégeket.
Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!


Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, átmenetileg a Budapest, Tatai út 93/a - 1.emelet - szám alatt.
(Vasúttörténeti Park melletti épület)

Telefon: (+36 70) 303-0202
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd, szerda, csütörtök: 12:00 - 16:00 
Péntek: 08:00 - 12:00
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján

2020. október 22. - csütörtök | Budapest - Szarajevó

Regisztrációt követően elutazás Budapest-Kelenföld állomásról a kora reggeli órákban a Bosznia Expressz Élményvonattal. További felszállás lehetőség: Dombóvár, Pécs, Villány. A pélmonostori határátlépést követően Horvátországon keresztül folytatjuk utunkat. Eszéknél átkelünk a Dráván, a horvát-bosnyák határon Slavonski Šamac-nál pedig a Száván. Innentől a Bosna folyó völgyében kanyarogva, a Délszláv háború által sebzett tájon haladva érjük el Szarajevó városát.

A vonatban közlekedő étkezőkocsi az utazás teljes ideje alatt üzemel. A bárkocsiban zongorista szórakoztatja az érdeklődőket, míg az előadókocsiban Bosznia-Hercegovina történetével ismerkedhetnek meg vendégeink.

A kora esti érkezést követően az állomásról busztranszfer a hotelig (kb. 600 méter távolság).
Elhelyezkedés a szállodában, fakultatív vacsora.


2020. október 23. - péntek | Szarajevó

Reggeli a szállodában. Szabadidő vagy részvétel fakultatív programjainkon.

A programok délelőtti és délutáni turnusokban is indulnak! (Maximum kettő választható!)
A) Szarajevó - A háborúktól sebzett város
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 4 óra)

Reggeli a szállodában, majd ezt követően gyalogos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel a délszláv háború által súlytott városban, Szarajevóban. Hotelünk (Hotel Holiday**** Sarajevo) a 25 évvel ezelőtti Boszniában zajló viharos háború egyik kiemelkedő helyszíne, idegenvezetőnk rövid beszámolója az itt történt eseményekről. Sétánk során megtekintjük a bosnyák Parlamentet, emlékezünk a délszláv háborúban meggyilkolt gyermekekről (Memorial of killed children). A városnézés során elsétálunk az „Eternal Flame” mellett, az örök láng a II. világháború katonai és polgári áldozatainak állít emléket. Felkeressük Bosznia-Hercegovina első emlékmű-galériáját (11/07/95 Galerija), a kiállítás a srebrenicai népirtás áldozatainak állít emléket. Tovább sétálunk a Latin-hídhoz (Latin Bridge) a Miljacka folyón átívelő hídon gyilkolták meg 1914. június 28-án az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösét, Ferenc Ferdinándot, mely indokot szolgált az I. világháború kitörésének. A program utolsó állomását autóbusszal közelítjük meg, meglátogatjuk a méltán híres Sarajevo War Tunnel Museumot, az 1992-1995 között Szarajevó ostroma alatt használt alagút, valamint a múzeum elénk tárja a háború borzalmait. A program végén transzfer autóbuszokkal vissza a szálláshelyre.

A programok délelőtti és délutáni turnusokban is indulnak! (Maximum kettő választható!)
B) Kultúrák találkozása
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 3 óra)

Reggeli után indulás a szállodából, gyalogosan fedezzük fel a bosnyák főváros kulturális és etnikai látnivalóit. Szarajevó különösen ismert a különböző kultúrák találkozásáról, a városban találhatóak muszlim, keresztény és zsidó emlékek, mecsetek, minaretek, templomok.  Sétánk során a magyar nyelvű idegenvezetőnkkel belváros felé vesszük az irányt, az első megállónk Szarajevó katolikus székesegyháza a „Sacred Heart of Cathedral”. Ezt követően megtekintjük a „Sarajevo Museum"-ot, amely betekintést enged többek között a bosnyák muszlimok és zsidók életébe. A látogatás után a belváros szívében a bazár sorból emelkedik ki a város legnagyobb muszlim emléke a Gazi Husrev-bég mecset. Városnéző sétánk során elsétálunk a Sebilj mellett, megtekintjük kívülről a Bascarsija mecsetet és a szarajevói városházát. A programunk végén egyéni vásárlási lehetőség a török stílusú Bascarsija bazársoron.

A programok délelőtti és délutáni turnusokban is indulnak! (Maximum kettő választható!)
C) Piramisok völgye
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 4 óra)

Reggeli után, autóbusszal indulás a szállodából, a Szarajevótól 30 km-re fekvő Visoko város felé, ahol 2005 óta végeznek különböző régészeti kutatásokat, feltárásokat. A feltételezések szerint a boszniai piramisok völgye számtalan régészeti leletnek ad otthont. A bosnyákok hipotézise szerint megtalálták Európa legrégebbi piramisait. Az elképzelések alapján a Visoko városát körbe vevő hegy nem természetes képződmény, hanem a meglepően szabályos formájú, erdővel borított hegyeket az ősi időkben ember alkotta. A kirándulás során magyar nyelvű idegenvezetővel felfedezhetik fel ennek a különleges, misztikummal átszőtt völgynek a történetét.  A program végeztével transzfer autóbuszokkal vissza a szálláshelyre.
Szállás Szarajevóban, fakultatív vacsora a szállodában.


2020. október 24. - szombat | Mostar

Reggeli a szállodában. Csoportos sétát teszünk a vasútállomásra, ahol felszállunk a Bosznia Expressz Élményvonatra. Vonatunk először felkúszik az Iván-hágóba, majd a bázisalaúgútbúl kibújva szemünk elé tárul Konjic városa és a Neretva völgye. A gyönyörű látványú völgyben kanyarogva érjük el úti célunkat, a Délszláv háborút nagyon megszenvedő Mostar városát. Az út során mintegy 71 hídon (összesen 3,7 km) és 106 alagúton (összesen 36,6 km) haladunk keresztül.
Mostarba érkezést követően csoportokban sétálunk el az óvárosig, idegenvezetőin kíséretében. Séta közben megismerkedünk a város történetével, kultúrájával. Az UNESCO kulturális örökségéhez tartozó, lenyűgöző Stari most (Öreg-híd) megtekintését követően szabad program keretében fedezhetik fel vendégeink a város csodáit.
A városnézés végeztével az Élményvonattal visszautazunk Szarajevóba. A nap hátralévő idejében szabad program.
Szállás Szarajevóban, fakultatív vacsora a szállodában.

Az utazás során az Élményvonat étkezőkocsija és bárkocsija üzemel, teljes kínálattal várja a vendégeket.


2020. október 25. - vasárnap | Szarajevó - Budapest

Korai reggelit követően kijelentkezünk szobáinkból, majd transzferbuszokkal utazunk a vasútállomásra, ahol visszaszállunk a Bosznia Expressz Élményvonatra. A már ismert útvonalon érkezünk vissza Magyarországra. Utazás közben az előadókocsi, a bárkocsi és az étkezőkocsi végig üzemel. Leszállási lehetőség: Villány, Pécs, Dombóvár, Budapest-Kelenföld. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A vonatban közlekedő étkezőkocsi az utazás teljes ideje alatt üzemel. A bárkocsiban zongorista szórakoztatja az érdeklődőket, míg az előadókocsiban különböző közösségi programokat kínálunk.

A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron. A bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. A vonaton élőszavas hangosítás segítségével tájékozódhat az utazással kapcsolatos tudnivalókról.

Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak.  Az  ülések  háttámlája  dönthető,  így  az  utazás  közben  kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát


Pullman Club

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. Az árban benne foglaltatik továbbá az odaúton egy reggeli, melyet a vonatút során választhatnak ki, továbbá oda- és visszaúton egy-egy háromfogásos ebéd, melyet jegyvásárláskor választhatnak ki vendégeink. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyokban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton külön kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

 Reggeli kínálat - 2020.10.22. (az utazás során választandó):
 •  Omlett zsemlével
 •  Sajtos omlett zsemlével
 •  Sonkás omlett zsemlével
 •  Sajtos-sonkás omlett zsemlével
 •  Roppanós virsli zsemlével
 •  Croissant vajjal és dzsemmel
 •  1 pohár gyümölcslé (2dl)

 Választható ételsorok
 Odaút (2020.10.22.)
 Visszaút (2020.10.25.)
 A menü:
 •  Olasz paradicsomleves parmezánnal
 •  Bécsi szelet majonézes burgonyával
 •  Somlói galuska
 D menü:
 •  Sörös-Füstölt sajtkrémleves pirított baconnel
 •  Lassan sült tarja kemencés burgonyával
 •  Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
 B menü:
 •  Olasz paradicsomleves parmezánnal
 •  Kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával
 •  Somlói galuska
 E menü:
 • Sörös-Füstölt sajtkrémleves pirított baconnel
 •  Csirkerolád parajjal és szárított paradicsommal töltve, fehérboros mártással és jázmin rizzsel
 •  Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
 C menü:
 •  Olasz paradicsomleves parmezánnal
 •  Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral
 •  Somlói galuska
 F menü:
 •  Sörös-Füstölt sajtkrémleves
 •  Bulgur rizottó grillezett zöldségekkel
 •  Csokoládé szuflé vanília fagylalttal


Imperial Club

Az exkluzív, tíz férőhelyes Imperial Club kocsik kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, előre választható ételek a csak a Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Az árban benne foglaltatik továbbá az odaúton egy-egy reggeli, melyet a vonatút során választhatnak ki és oda- és visszaúton egy-egy háromfogásos ebéd, valamint visszaúton egy vacsora, melyeket jegyvásárláskor választhatnak ki vendégeink.

Vendégeink négy Imperial fülketípus közül választhatnak:
Superior Deluxe: - GALÉRIA
Az exkluzív négy fülkéből álló kocsi, saját fürdőszobás, kétszemélyes lakosztályokban a legmagasabb, európai színvonalú vasúti szállás színvonalát kínálja. Minden lakosztály egyénileg szabályozható légkondicionálóval, saját King-size méretű ággyal, dupla gardróbbal, elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal és széffel rendelkezik. Az Imperial osztály menükből választott ételeket, csak a Superior Deluxe kocsiosztály utasainak fenntartott, Istropolitan szalonkocsiban szolgálják fel.

Imperial Deluxe: - GALÉRIA
Saját fürdőszobás, minden igényt kielégítő, kétszemélyes lakosztályok. Minden lakosztály egyedi klímaberendezéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkezik. Az ételeket a fülkében szolgáljuk fel.
Imperial Classic Suite: - GALÉRIA
Az 50-as évek kormányzati utazásait szolgáló exkluzív szalonkocsi saját fürdőszobás, minden igényt kielégítő, kétszemélyes lakosztálya. A lakosztály az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóvall rendelkezik. Az ételeket a fülkében szolgáljuk fel. Ez a lakosztály nem klimatizált.
Imperial Classic: - GALÉRIA
Az 50-as évek kormányzati utazásait szolgáló exkluzív szalonkocsi kétszemélyes, mosdóval felszerelt fülkéi. Minden fülke saját kézmosóval, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Az ételeket a kocsi Grand Saloon helyiségében fogyaszthatják el vendégeink. A fülkék nem klimatizáltak. Toalett a kocsi végén található.

 Reggeli kínálat - 2020.10.22. (az utazás során választandó):
 •  Omlett zsemlével
 •  Sajtos omlett zsemlével
 •  Sonkás omlett zsemlével
 •  Sajtos-sonkás omlett zsemlével
 •  Roppanós virsli zsemlével
 •  Croissant vajjal és dzsemmel
 •  1 pohár gyümölcslé (2dl)

 Választható oda- és visszaúti ebédek
 Odaút (2020.10.22.)
 Visszaút (2020.10.25.)
 IM-A menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Szélben szárított mangalica sonka sárgadinnye golyóval, salátaágyon tálalva
 • Lazac steak baconos ceruzababbal és párolt jázmin rizzsel
 • Mini zserbó szeletek karamell mártással
 IM-D menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Mozzarella nyárs madárbegy salátaágyon
 • Jércemell friss bazsalikommal és camamberttel töltve, paradicsomos jázmin rizzsel
 • Epres sajttorta
 IM-B menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Szélben szárított mangalica sonka sárgadinnye golyóval, salátaágyon tálalva
 • Libamell setak borban párolt vilmoskörtével és Francia rakott burgonyával
 • Mini zserbó szeletek karamell mártással
 IM-E menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Mozzarella nyárs madárbegy salátaágyon
 • Baconbe csavart szűzpogácsák burgonya tortával és párolt nameko gombával
 • Epres sajttorta
 IM-C menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Camambert saláta sárgadinnye golyóval tálalva
 • Cékla rizottó cukkini pogácsával és parmezás forgáccsal
 • Mini zserbó szeletek karamell mártással
 IM-F menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Mozzarella nyárs madárbegy salátaágyon
 • Bulgur grillezett, szárított paradicsommal és füstölt sajttal
 • Epres sajttorta

 Választható visszaúti vacsora
 (2020.10.25.)
 IM-G menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Olasz paradicsom leves parmezánnal
 • Supreme csirkemell grill zöldségágyon
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
 IM-H menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Olasz paradicsom leves parmezánnal
 • Borókás marhasült fűszeres héjas burgonyával
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
 IM-I menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Olasz paradicsom leves parmezánnal
 • Csicseriborsóval és fetával töltött kaliforniai paprika zöld pestoval tálalva
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
Jelentkezés a Részvételi díjak alatti linkről letölthető Jelentkezési lap kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!

 Részvételi díjak / fő
 Utazás Economy Club osztályon, kétágyas szállodai szobában
 113.990 Ft
 Utazás Economy Club osztályon, egyágyas szállodai szobában 139.990 Ft
 Utazás Economy Club osztályon, háromágyas szállodai szobában 113.990 Ft
 Fakultatív felárak /fő
 Fakultatív félpanziós felár a szállodában
 20.000 Ft
 Pullman Club felár
 27.990 Ft
 Imperial Classic felár
 49.990 Ft
 Imperial Classic Suite felár
 54.990 Ft
 Imperial Deluxe felár
 59.990 Ft
 Imperial Superior Deluxe felár
 170.000 Ft
 Fakultatív félpanzió felára
 20.000 Ft
 Fakultatív programok /fő
 A) Szarajevó - A háborúktól sebzett város
 6.990 Ft
 B) Szarajevó - Kultúrák találkozása
 5.990 Ft
 C) Boszniai Piramisok völgye
 7.990 Ft
 Biztosítás
 Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomag
 Hamarosan


Letölthető dokumentumok:

Kérjük, olvassa el az itt található Tájékoztatót és Általános szerződési feltételeket is!

Menetrend (tervezet)

Budapest - Szarajevó
Figyelem! Ez az utazásunk Budapest-Kelenföld állomásról indul.

Indulás: 05:54 - Budapest-Kelenföld
Indulás: 08:15 - Dombóvár
Indulás: 09:52 - Pécs
Indulás: 10:35 - Villány
Érkezés: 18:30 - Sarajevo [Szarajevó]
Szarajevó - Budapest
Indulás: 08:00 - Sarajevo [Szarajevó]
Érkezés: 16:20 - Villány
Érkezés: 17:27 - Pécs
Érkezés: 18:55 - Dombóvár
Érkezés: 20:50 - Budapest-Kelenföld
2020
« előző év következő év »
Január
11. Téli Semmering Expressz
Február
08. Téli Semmering Expressz 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 23. Busó Expressz
Április
13. Gőzfelhős kirándulás Gödöllőre 18. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely
Június
20. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely
Július
12. Bcmot-tal a Vasúttörténeti Parkba 18. Nyári Semmering Expressz 25. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely 26. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Augusztus
07. Kinyitja kapuit az utazási iroda, utazás BCmot motorvonattal a „Füstibe” 29. PIVO Expressz - ÚJ IDŐPONT!
Szeptember
05. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 12. Gőzfelhős kirándulás Esztergomba 19. Ferencvárosi irányító központ és gurítódomb látogatás szakmai vezetéssel 20. Ferencvárosi irányító központ és gurítódomb látogatás szakmai vezetéssel
Október
10. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely 11. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 17. Közép-dunántúli Keringő 17. LEMONDVA - Őszi Semmering Expressz 22. LEMONDVA - Bosznia Expressz 23. Ferencvárosi irányító központ és gurítódomb látogatás szakmai vezetéssel 31. Látogatás idegenvezetéssel a Vasúttörténeti Parkban – a téli zárás előtti utolsó hétvégén!
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 14. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely 21. Graecia Expressz - ÚJ IDŐPONT ADVENTKOR
December
05. Adventi Nosztalgiavonat Füzesabonyba 05. Agria Advent Expressz 06. Arrabona Advent Expressz 06. Adventi Nosztalgiavonat Pannonhalmára 19. Vindobona Advent Expressz Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
LEMONDVA - Bosznia Expressz - mavnosztalgia.hu