Adventi ízek és viaszmosolyok

2019. október 25. Péntek
Hogy jön össze a két dolog? :) Nos, elég, ha annyit mondunk, Bécs és Advent, no meg a városi panoptikum. Ezúttal a vásárokban fellelhető étkek és italok köréből hozunk egy igazán ínycsiklandó ízelítőt, és ha már tele a has, és megvettük a karácsonyi apróságokat a vásárban, le is járhatjuk a kalóriákat az egyedülálló Madame Tussauds panoptikumban.
Forralt bor és tea megvolt, felkészül a puncs! Ha szembejön a vásárban a különleges mangó, ananász, gyömbér és csili ízesítésű puncs, ne hagyják ki!


Számos izgalmas ízesítésű forralt borral és forró csokival cselezhetjük ki a hideget, és persze nem maradhatnak el a finom falatok sem. Az ún. Schmankerplatz-ok azok a helyek, ahol egyben megtalálunk minden ételt és italt kínáló standot, így mindenki kedvére választhat, és együtt fogyaszthatják el azokat akár a nagyobb társaságok is. Saját készítésű sajtok, felvágottak, pástétomok sorakoznak, de kolbász és virsli fronton is erős a kínálat. Füstölt lazaccal, pisztrángterrine-nel és akár tonhalas fogásokkal is találkozhatunk, de a vegánoknak sem kell sokat keresgélni, például szejtán-burger is kapható, ami erős vetélytársa a húsos testvérének, mert nagyon finom! Gulyáslevessel vagy tökkrém levessel is melegíthetjük a pocakunkat és a lelkünket, és ha már nincs odabent több hely, irány a sztárok „lakhelye”, az igazán különleges hangulatú Madame Tussauds panoptikum!


A küszöböt átlépve garantáltan elfelejtjük a mindennapos gondokat, és azonnal átadjuk magunkat a gyermeki rácsodálkozás és a felhőtlen öröm élményének! Akár a történelmi témákat kedveljük jobban, akár a Hollywoodi sztárok élethű megjelenése varázsol el, mindenhol találhatunk érdekességeket. Tudta például, hogy Sisi hercegnőnek egy kis tetoválás volt a lapockája fölött? Nos, viaszbábu-mása ezt is hűen mutatja be, csak úgy, mint a megtévesztő hasonlóságú Elvis Presley és Marilyn Monroe bábuk, akik a vállalkozó kedvű párok esküvőjén ott mosolygonak az igen kimondásakor. A hely tehát esküvői helyszínként is bérelhető, de akkor sem kell messzire menni, ha egy kis édes-vidám fotózásra vágyunk a sztárokkal: külön termet rendeztek be világhírű zenészekkel, és hatalmas édességekkel, amelyek fotóháttéreként szolgálnak. Készíthetünk fotókat Robbie Williams mellett ülve, Katy Perry-vel vagy Rihannával egy óriás macaronon ülve, vagy Kim Kardashian mellett állva. Michael Jackson, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio, a sor szinte végeláthatatlan, a sok díszlet édesség pedig pont passzol a karácsonyi hangulathoz: Egy másik tematikus terem is várja a látogatókat, amit szintén nem érdemes kihagyni: a II.világháború témáját mutatja be különböző perspektívákból, Churchill és Anne Frank mellett például egy filmes díszletet is megjelenítettek Quentin Tarantino nagysikerű filmjéből, a Becstelen brigantykból. Gasztro és panoptikum túrára fel, kedves olvasók, a program végére a viaszbábukhoz hasonlóan Önöknél is napokig levakarhatatlan lesz a mosoly. :)

Ajánljuk bécsi adventi utazásainkat:
  • 2019.11.23. Napfény Advent Expressz Szegedről
  • 2019.11.30. Körös Advent Expressz Békéscsabáról
  • 2019.12.20. Advent Expressz Budapestről
  • 2019.12.21. Advent Expressz Budapestről  
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Adventi ízek és viaszmosolyok - mavnosztalgia.hu