Amikor a vonat az első a stáblistán – népszerű vonatos filmeket ajánlunk

2020. március 25. Szerda
Az időjárás az elmúlt évekhez hasonlóan idén március végén is bohém kedvében van, a tavaszi napsugarak helyett sok helyen a hópelyhek integetnek vissza, ha kinézünk az ablakon. Az egészségügyi helyzet okán otthonunkban kell kreatívan eltölteni az időt, így nem csoda, hogy a filmek a lista élén vannak. Ennek apropóján most izgalmas, vidám, vagy épp romantikus hangulatú filmeket hozunk, amelyeket kivétel nélkül érdemes megnézni! A kikapcsolódás receptjeként ajánlott őket ízlés szerint adagolni, a mennyiséget is Önökre bízzuk, de a jó hír, hogy egy csipet vonat mindegyikben van.
A misztikus krimik kedvelői biztosan díjazták „A lány a vonaton” című alkotást: valóban leköti a nézőt, aki olvasta a film alapjául szolgáló könyvet, annak nem is kell magyaráznunk. A 2016-os film női főszereplője egy vonat ablakából pillant meg valamit, ami egy általa ideálisnak gondolt, minden nap látott házaspárral történt. Valamit, ami nyugtalanítja, és a rendőrséghez kell fordulnia, a nyomozás során ő maga is az igazság kiderítésén dolgozik.
Ha vonatok és izgalom, akkor a klasszikus „Gyilkosság az Orient Expresszen” című film 2017-es remake-je sem maradhat ki, szinte kötelező mindenkinek, aki szereti az Agatha Christie történeteket, és az eredeti filmet!

Gyilkosság az Orient expresszen - Szinkronos előzetes

Nem csupán az újabb filmek tartogatnak szórakoztató pillanatokat, érdemes régebbre is visszanyúlni, és megnézni például egy szuperklasszikust is: „Idegenek a vonaton” címmel. Az 1951-es thriller kategóriába sorolt film fordulatos története Alfred Hitchcock fejében született meg, azóta is sokszor hivatkoznak más filmekben is erre az alkotásra.

Ha elég már az izgalmakból és egy kis könnyed szórakozás mellett tennénk le a voksunkat, akkor szintén egy régebbi, kacagtató, már-már klasszikus film érkezik „Dobjuk ki anyut a vonatból!” címmel! A 30-40-es korosztály gyerekkorából ismerheti a filmet, 1987-ben készült és a felhőtlen szórakoztatás valóban időtlenné tette Danny DeVito és Billy Crystal főszereplésével. Két Golden Globe és egy Oscar jelölést is hozott a film a készítőinek, ami pedig a slusszpoén, hogy Hitchcock „Idegenek a vonaton” című filmje ad inspirációt a főszereplőnek a film elején.

A vonatok a legtöbb filmben valamilyen misztikus, izgalmas vagy kalandos helyszínként jelennek meg, nem véletlen, hogy bármilyen hangulatú filmhez remek „díszletként” szolgálnak. Akár titokzatos bűntények elkövetőit üldözik a vagonokban, akár a Harry Potter-féle világ varázslótanoncai utaznak a fülkékben, a vonatozás hangulata remek keret minden történet számára. Nem beszélve a romantikus történetekről, melyek közül az egyik legszebb a „Mielőtt felkel a Nap” című film, amely a ’90-es évek derekán született. Julie Delphie és Ethan Hawke alakításával a szerelmes történet igazán kellemes kikapcsolódást ígér, a Berlini Filmfesztiválon 1995-ben a legjobb rendező díját vitte el. No és honnan utaznak Bécsbe a fiatalok? Budapestről!

A lista a teljesség igénye nélkül készült, és természetesen szubjektív. Reméljük, azért találnak olyat a felsorolásban, amit szívesen megnéznének, vagy már láttak, de felelevenítenék az élményt! Ugorjanak a fedélzetre, integessenek vissza a kinti hópelyheknek, és indítsák a filmes szerelvények egyikét! Jó szórakozást kívánunk, vigyázzanak magukra és maradjanak otthon, biztonságban!

A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Amikor a vonat az első a stáblistán – népszerű vonatos filmeket ajánlunk - mavnosztalgia.hu