Belföldi nyaralás 2020-ban – mire számíthatunk?

2020. június 25. Csütörtök
Újratervezés – a szót eddig talán leginkább az autós GPS működéséhez kötöttük, idén azonban nyaralásaink, utazásaink kapcsán nyert új értelmet. Sok lemondott vagy átfoglalt út után a nyári hónapok úgy tűnik, meghozták a várva várt enyhítést a koronavírus vonatkozásában, hiszen lassan újranyitnak a vendéglátóhelyek és szállodák is. A legtöbben egyelőre belföldi utazást terveznek, legalábbis ez derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készített májusi kutatásból. Bár igen sok kérdés merül fel a következő hónapok utazásait illetően, és folyamatosan érkeznek a lazításokkal kapcsolatos hírek, összeszedtük, mire számíthat, aki idén nyáron a hazai vidékek egyikén indulna a jól megérdemelt pihenésére.
A wellness szállodák úti célként ismét új erőre kaphatnak, azonban érdemes előre tájékozódni a kiszemelt hotelnél, hogy a fürdő és wellness szolgáltatások közül melyik elérhető. Sok helyen mind a beltéri, mind a kültéri medencék esetében figyelni kell a másfél méteres távolság tartására, ennek biztosítását az adott szálloda vállalja. A jelenlegi javaslatok szerint a szabadtéri medencék esetében egy főre 4 nm vízfelületet kell biztosítani, a zöldfelületeken pedig 16-20 nm-t. A napozóágyak távolsága, és a vendégek száma is függhet ettől.

A szaunák, gőzkabinok, pezsgőfürdők is ennek megfelelően használhatóak, hiszen itt kisebb a rendelkezésre álló hely, de az élményelemek közül a csúszdák például korlátozás nélkül élvezhetőek. A strandokon már sokkal nagyobb tér áll rendelkezésre, de még itt is élhet a távolságtartási szabály. Ugyancsak érezhető lehet ez a szállodai éttermekben, bárokban, szellősebb elrendezésre számíthatunk, ami az asztalok, székek elhelyezését illeti.
Egy ideig biztosan marad még a fokozott fertőtlenítési igény is, a személyzet maszkviselése általános lehet, a kézfertőtlenítőkkel is találkozhatunk majd a hotelekben. Nemzetközi ajánlások alapján a közös használatú éttermi tárgyak (pl. só-és borsszóró) helyett előfordulhat, hogy lesz lehetőség a repülőgépeken is használt egyenként csomagolt fűszereket vagy édesítőt is kérni.

Érdekes, hogy külföldön több helyen kialakították a biztonságos helyben fogyasztás lehetőségét egyes éttermekben, például Hollandiában látható ennek egy megoldása. Az étterem mellett mini üvegházakat húztak fel, amelyekben csak 2-3 vendég fér el, számukra a maszkos felszolgálók távolról, hosszú eszközzel nyújtják be a fogásokat. Bár igen leleményes megoldás, itthon a lazítások miatt már sokkal szabadabban lehet élvezni akár a szabadtéri teraszokat is. No, persze, ha az időjárás is kegyes lesz ezen a nyáron, de ebben az esetben szabad a pálya a túrák és kirándulások előtt is! A Balaton, a Dunakanyar, vagy akár Tokaj is a legnépszerűbb úti célok lehetnek, bízunk benne, hogy a csodás magyar tájak ezúttal is biztosítják majd a kellemes kikapcsolódást, akár autóval, akár vonattal indulunk útnak!


Ha Önök is a Dunakanyar mellett tennék le a voksukat, akkor ajánljuk utazásunkat: https://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/992/

A MÁV Nosztalgia utazásait is érdemes figyelemmel követni, új információkkal folyamatosan frissítjük honlapunkat.


A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Belföldi nyaralás 2020-ban – mire számíthatunk? - mavnosztalgia.hu