Díjnyertes filmek, büszke mozdonyok - második rész

2020. május 4. Hétfő
Filmek és reklámok világába kalauzoljuk Önöket ismét, hasonlóan előző bejegyzésünkhöz, ezúttal könnyed, humoros vagy épp romantikus köntösben megjelenő történetekkel. Vonataink bizony nem csak a krimik vagy történelmi témájú forgatások remek kellékei, de könnyfakasztó alkotásoké is – akár a meghatottság, akár a vicces jelenetek okán.

Vicces alaptörténetért nem kell a szomszédba mennünk, hiszen egy 2015-ben készült magyar alkotás, a Ketten Párizs ellen egy igazán jó hangulatú és mókás kalandot mesél el. Vaszary Gábor 1938-as bestsellerét dolgozza fel a film, ami valójában egy tévésorozat, és a regény által elmesélt sztori adaptációja. Két budai gimnazista kalandjait mutatja be, akik úgy döntenek, hogy fogják magukat és szó nélkül Párizsba mennek, hogy imponáljanak a hölgyeknek.  A komikum része természetesen erős összefüggésben van azzal, hogy egyikük sem beszéli a nyelvet! Sajnos ebben még a látványos és csodás utazás sem tudott segítségükre lenni, amelyet vonatunkkal tettek meg Párizsig.Hőseinket a romantikus énjük bizonygatása sarkallta vonatútra, a Lacoste reklámjában viszont az érzelmek már a pályaudvaron becsatlakoznak a történetbe! Egyik kedvenc reklámunk, melyben a fiatalember a Nyugati pályaudvar 13. vágányán, a 424.247-es gőzös mellett találkozik újdonsült szerelmével. A vonat indul, a döntés nehéz: menjen a lány után, vagy maradjon? A kivitelezés során a CGI technikának köszönhetően rendkívül látványos és magával ragadó képsorok születtek, ahogy a fiú szerelme után rohan a vonat teljes hosszában: át az ABaü 630-as személykocsin, ahol nővérekkel és bakákkal találkozik, a Teakfa Orient étkezőkocsin fellöki a pincért is, majd a VELO Veled! kocsi bulizó fiataljai között is átküzdi magát. A vonat szétszakad, ám ez nem akadály. Rohannak a vonatban, a vonaton, hol egymás felé, hogy egymás után… míg egyszercsak… vége az ábrándnak, és mint minden mesében, egymásra találnak! Tényleg a kedvencünk. Íme:Ha kíváncsiak, hogyan készült a reklám, kattintsanak ide, megéri megnézni:A Nyugati pályaudvar gyakran helyszíne a reklámok, filmrészletek forgatásának, és mitagadás, valóban remek romantikus díszlet. Még arra is képes, hogy főhősünk ne egy csinos lányba habarodjon bele, hanem egy tábla csoki hívogató élvezete sarkallja a fentihez hasonló rohanásra. Főhős fiatalemberünk hol máshol, mint a Nyugati pályaudvaron sétál egy vonat mellett, mikor is felveszi a földről egy úriember kalapját, aki cserébe megkínálja csokoládéjával. Egy falattal, pontosabban jelenettel később már a vonat fedélzetén kergeti a férfit egy újabb kocka csokoládé reményében. Főhősünk végigszalad egy DeLuxe hálón és a Pannonia étkezőkocsin, de mire utóléri a csokoládét a Piano bárkocsin, már egy falat sem marad belőle. Szerencsére épp megáll a vonat – Angyalföldön – ahol újabb tábla csinos csokoládét fedez fel. Vajon jut belőle?A Karl Fazer márkájú finn csokoládé reklámjában ismét gyönyörködhetünk mozdonyunkban: a szerelvényt egy kék Nohab vontatja, kék csillaggal az orrán. Ne aggódjon senki, nem esett baja egy Nohabnak sem a forgatás során!
Ahogy a Swoon című filmben sem, bár ez már merészebb kijelentésnek tűnhet, hiszen ebben a filmben a cirkuszok világának rejtélyes, csodás, de olykor igen veszélyes világa tűnik fel. Két rivalizáló stockholmi vidámparkról, családról szól a megtörtént eseményeken alapuló történet, melyben az ellenségekként működő család gyermekei egymásba szeretnek. A románcuk tiltott persze, így a feszültség végig jelen van a filmben, de romantikából és a kétségkívül elképesztő látványvilágból sincs hiány. 1940-es évek cirkuszai, tűznyelés, csodás kosztümök, vidámpark és persze vonatunk – így teljes a szuper díszlet!


A legjobb kosztümök és legjobb eredeti filmzene kategóriában is Guldbagge-díjat kapott a film, az előzetest látva nem is csoda!
Hogy biztosan mosollyal zárják cikkünk olvasását, következzen egy igazán ötletes reklám: talán nem is gondolná az ember, hogy egészségügyi intézmény is a vonatokhoz nyúl, ha egy kis hírverésre van szüksége… Nem is fűzünk hozzá nagyon többet, beszéljenek a képkockák.

A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia Kft. - FK, BV
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Díjnyertes filmek, büszke mozdonyok - második rész - mavnosztalgia.hu