Félelem és reszketés Csehországban – avagy látogatás a Csontkápolnában

2020. február 24. Hétfő
Sokan szeretnek kicsit félni. Igaz lenne? A mesterségesen generált borzongás időtlen idők óta keresett műfaj a filmek, a színház vagy akár az irodalom világában, nincs ez másként az utazókkal sem. A félelmetes élmények sokakat vonzanak, hiszen egy pillanatra betekintést nyerhetnek a mindennapoktól távoli, számukra érthetetlen világokba – ezért is népszerűek a gyilkossági nyomozásokról, túlvilági lényekről szóló történetek. Az ismeretlen mindig érdekes, ha pedig még kicsit inunkba is száll a bátorságunk, azt sokan plusz kihívásnak veszik! Mindez az utazás élményével ötvözve különleges érzésvilágot hoz létre: kalandorként még bátrabban lépjük át a hátborzongató hangulatot ígérő helyek küszöbét. Így képzeljük azokat is, akik a csehországi Bnro városába utaznak, hogy lélegzet visszafojtva nézzenek körül a városközpontban található Csontkápolnában. Szinte látjuk magunkat, ahogy „felelsz, vagy mersz”-et játszunk a bejáratnál útitársainkkal, akik a félelmetes látogatásra mellénk szegődtek.
Közel 50.000 csontváz található Brnoban, a Szent Jakab katolikus templom alatt található káplonában,  mely a 13. századtól temető volt, így egyre több és több test került ide – főleg járványok eredményeképpen. Telt, múlt az idő, és Ales Svoboda történész kezdett el behatóbban foglalkozni a város alatti alagutakkal, rejtekhelyekkel – ekkor bukkantak rá a csontokra. 2000-et írunk, a felfedezés elkezdődött, innentől datálhatóak a felújítási munkálatok, hiszen a hír bejárta a világot és hatalmas érdeklődés övezte a csonttemetőt. A munkálatok közel 33 millió koronás költséggel jártak, de már most akkora az érdeklődés a csontkápolna iránt, ami csinos megtérüléssel kecsegtet, így hát a kápolna megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

A koponyákból és lábszárcsontokból kialakított falak közé versek és szobrok kerültek, a látvány tehát egyedülálló, no és persze a látogatói élmény is! A kápolna termeiben túlvilági hangulatú zene szól és mindenütt félhomály van, ha arra gondol a látogató, „no ez félelmetes lesz” – jól gondolja! A maga 92 méteres magasságával a templom tornya a legmagasabb a városban, de mégsem ezért népszerű a turisták körében: hanem természetesen a borzongás miatt. Európa második legnagyobb csontkamrájaként tartják számon a helyet. Kétségtelenül a mindennapokból kizökkentő élményben lehet részünk ilyen látogatások alkalmával, egyben magát a történelmet láthatjuk megelevenedni – ha elég bátrak vagyunk. Ha a kérdés: „felelsz vagy mersz?”, mi bizony azt felelnénk, merünk! :) No, és Önök? :)

Ha szívesen ellátogatnának a Csontkápolnába, pláne egy bulis utazás keretében, van egy jó tippünk:

http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/977/
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia Kft.
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Félelem és reszketés Csehországban – avagy látogatás a Csontkápolnában - mavnosztalgia.hu