Hátborzongató úticélok valódi kalandoroknak – nadrágokat felkötni!

2020. március 4. Szerda
Előző bejegyzésünkben a csehországi Csontkápolna történetét jártuk körül, no de, kedves Olvasó, van még ott, ahonnan ez jött, hiszen a világ tele van rejtélyes és hátborzongató úticélokkal! Bátor utazók tízezrei keresik fel ezeket a helyeket, a legendák pedig szájról-szájra járnak: a legtöbb világhírű turistalátványossággal bizony ezek a desztinációk veszik fel a versenyt! A ködös múltú helyek, vagy feltáratlan hátterű események mindig népszerűek voltak, nem beszélve arról, ha a saját szemünkkel láthatjuk a történetek főszereplőit, és a helyeket, ahol a legendák íródtak! Hoztunk is néhányat a világ legnépszerűbb félelmetes úticéljaiból, izgalmas történetek következnek! :)

Ha kedvük szottyan egy kis izgalmat csempészni utazásukba, és történetesen Skóciát célozták meg, ne hagyják ki a rejtélyes világítótornyot Eilan Mórban. Skócia nyugati partjainál, a Flannagan szigetek egyikén áll a világítótorony, amelyből három dolgozója nyom nélkül eltűnt. Az 1900-as években jelentette egy hajó, hogy nem látnak fényt a 23 méter magas toronyból, majd néhány nap múlva megállt egy másik hajó, hogy megnézze az ott dolgozókat. Mindenki eltűnt, ami önmagában is rejtélyes, de az ott talált munkanaplóban egy nagy viharról írtak, azonban mint később kiderült, abban az időszakban nem volt vihar a környéken. A munkásokat azóta sem találták meg, a körülményeket pedig továbbra is homály fedi, a látogatók viszont borzongással vegyes élvezettel merülnek el a történtekben a helyszínen – és gyártják természetesen a különböző megfejtéseket is. :)

Guanajuatoban, Mexikóban erre nincs szükség, hiszen az egyik legnépszerűbb látványosság, a Múmia Múzeum esetében egyértelműek a történtek: a kolerajárvány megtizedelte a lakosságot 1833-ban. A város a temetői helyekért pénzt szedett be, akinek hozzátartozói nem tudtak fizetni, annak testét egy raktárházba vitték. Nos, idővel olyan sok múmia került a raktárba, hogy híre ment, és látványosságként kezelték, jelenleg a bizarr múzeumban több mint 100 múmia látogatható.

Ha mozgalmasabb látványosságra vágyik utazónk, akkor pedig irány Zambia és a Kasanka Nemzeti Park, mégpedig október vége felé, hiszen ekkor a területet elárasztják a hatalmas gyümölcsdenevérek! A szárnyaik fesztávolsága meghaladja az egy métert is, nem túlzás tehát azt állítani, hogy csoportos megjelenésük valóban ijesztő élmény! Képzeljük csak el, ahogy állunk a békés erdőben, és egyszer csak tízmillió (mert kb. ennyien vannak!) óriási denevér szállja meg azt, hangjukat több kilométerre is hallani lehet! Igazán bátor utazónak kell lenni az élményhez! :)

Ha pedig erdő, akkor utolsó – most csak képzeletbeli :) - úti célunk is egy igazi vadonba visz: Japánban a Fudzsi-hegy tövében húzódik 35 négyzetkilométeren „A fák tengere”. Az erdő különlegessége, hogy rendkívül csendes, mivel állatok nemigen lakják, valamint az átlagosnál sokkal sűrűbben nőtték be a területet a fák. A hely szomorú apropója, hogy sok olyan esetet jegyeztek, amikor itt mondtak le életükről az ide látogatók. Az ok kissé prózai: az 50-es években íródott egy regény, amiben a történet szerint egy szerelmespár itt vet véget életének. A helyszín misztikumát a táblák is erősítik, melyeket a hatóságok tettek ki, ezeken kérve látogatóikat, hogy semmiképp se gondolkodjanak életük eldobásán.
A rejtélyek iránti vonzódásunk olyan régi, mint maga az emberiség, de talán a legjobb módja, hogy felfedezzük a történeteket, ha utazóként szerzünk életre szóló élményeket! Nadrágot felkötni, nyúlcipőt otthon hagyni, irány a világ! :)
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Hátborzongató úticélok valódi kalandoroknak – nadrágokat felkötni! - mavnosztalgia.hu