Új és meglepő utazási trendek 2020-ban

2020. január 29. Szerda
2020 az év, amikorra már dedikáltan változnak az utazási szokások. Hogy miért? Nos, számos olyan ok van, amelyek ezt befolyásolják. A vonatutakat például többen választják amiatt, hogy környezettudatosabban utazzanak: az ökológiai lábnyom többet nyom a latban, mint valaha. Mivel, mikor és hogyan utazunk 2020-ban? A válasz a részletekben rejlik.
Sokan sokféleképpen értelmezik a környezetvédelem fogalmát, és építik be a mindennapjaikba. Idén az aktuális tendeciák szerint ez már az utazási szokásokban is megmutatkozik, hiszen nagy mértékben nő a vonatos utazások száma – nem csupán élvezeti értékük miatt, már a környezetkímélő jellegük is vonzó lehet. A közelebbi desztinációk nagyobb érdeklődésre tartanak számot pont a károsanyag-kibocsátás csökkentése okán. A távolság ugyanakkor érdekes perspekíva lehet a munkavégzés kapcsán, hiszen egyre több olyan utazást szerveznek, amelyek során könnyen nyomon követhetik a munkájukkal kapcsolatos információkat, hiszen az akár 5G-s Internethozzáféréssel gyakorlatilag valóban bármikor és bárhonnan elvégezhetik munkájukat, akiknek ez együtt jár a mindennapjaikkal. Bővíti tehát a perspektívát a folyamatosan fejlődő technológia is, az okoseszközökkel, applikációkkal gyakorlatilag bármi elérhetővé és nem utolsó sorban tervezhetővé válik: akár munkánkkal együtt, akár enélkül utaznánk el. Új trend a teljes, kapcsolat nélküli elvonulás is: ilyenkor csak magunk vagyunk és egyedül egy új helyen szedjük össze gondolatainkat, rendszerezzük a jövőnkre vonatkozó céljainkat. Rohanó világunkban egyre nagyobb igény van a magányra, utazási céljainknak ez is egy új irányzata. Pont emiatt egyre többen választják a főszezonon kívüli időszakokat is, nem beszélve arról, hogy ilyenkor szabadságot is könnyebben vesznek ki, hiszen kevesebb kollégával kell versenyezni a szabadnapokért. Ki ne szeretne egy mindentől távol eső, csendes, hangulatos helyen, a természet ölelésében kikapcsolódni: egy kellemes erdei vagy hegyvidéki séta során megszabadulni a hétköznapok terheitől?

Egyre gyakoribb trend ugyanakkor a mikronyaralások szervezése is, amikor úgy megyünk nyaralni a családunkkal rövidebb távra, hogy közben az emaileket is nézzük, de a kikapcsolódásra is marad idő. Ilyekor, ha tehetjük, házi kedvenceinket is magunkkal visszük. Mind többen keresik azokat a szálláshelyeket, ahol kutyus vagy cicus (illetve egyéb állatka) tartható.
Érdekes újdonság, hogy a legújabb trendek között az egyik legfontosabb az önkéntes munkára fókuszáló utazás, sokan olyan élményeket keresnek, amelyek során segítséget nyújhatnak számukra fontos társadalmi rétegek, kérdések kapcsán.

Ami még abszolút újdonság, a legújabb irányzatok szerint a nászút is közösségi program lett: a párok gyakran a teljes családdal vagy baráti körrel ünneplik egybekelésüket – amire, lássuk be, korábban nemigen volt példa. Amilyen gyorsan változnak a társadalmilag fontos trendek a köztudatban, olyan gyorsan nyomják rá bélyegüket akár az utazási szokásokra. Vajon az Önök környezetében van, aki a családjával tervezi a nászútját, vagy aki önkéntes munkára vállalkozik egy kiruccanás során? Érdemes megkérdezni ismerőseiket, hiszen a trendek magukért beszélnek, és bizony nem véletlenek az új irányzatok! Ha Önök már tudják, hova menjenek idén, akkor szervezésre fel!
Ha nem, és szívesen utaznak vonattal, ajánljuk utazásaink egyikét:
http://www.mavnosztalgia.hu/hu/travels/2020 .


Bon voyage!
A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Új és meglepő utazási trendek 2020-ban - mavnosztalgia.hu