2020. Április 25.
Jegyvásárlás

Haydn Expressz

Élményvonatos kirándulás Kismartonba
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
Élményvonatos kirándulás Ausztria legkeletibb tartományának fővárosába, ahol lépten-nyomon egy nagy zeneszerzővel kapcsolatos emlékekbe botlunk: Joseph Haydn 1761-től több mint 40 esztendőn át élt és tevékenykedett az Esterházy család udvarában zenekarvezetőként.

A város jelképének számító Esterházy-kastély fényűző főúri pompájú termeiben ma is gyakran rendeznek koncerteket. Ugyancsak a nagy komponistához kapcsolódik a 18. században emelt Haydn-templom, amelynek északi tornya alatt található a Haydn-mauzóleum és a barokk stílusú Haydn-ház.

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. Az étkezőkocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók.Figyelem, ez az utazásunk KELENFÖLD állomásról indul!
Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


Esterházy-kastély
Eredete egy XIII. századi várra nyúlik vissza, amelyet később újra és újra átépítettek, valamint bővítettek. A vár 1649-ben az Esterházy család tulajdonába került, és a XVII. század második felében I. Pál uralkodása alatt barokk kastéllyá bővült, amely azután több mint 300 évig szolgált a hercegi család fő rezidenciájául. A XIII. századi átépítések a vár belső részére koncentrálódtak, a külső homlokzaton ebben az időszakban alig változtattak. A XIX. század elején II. Miklós Charles Moreau építész tervei alapján klasszicista stílusban építtette át az épületet. E nagyszabású építészeti elképzelések kivitelezését később azonban anyagi megfontolásokból le kellett állítani. A XIX. század végén elvégzett kisebb felújítási munkálatok nem változtattak sokat a kastély külsején. A II. világháború után a burgenlandi tartományi kormány a kastély fontosabb részeit bérbe vette.
A 2010. január 1-jei átvétellel a kismartoni kastély újra az Esterházy Magánalapítvány kulturális központjává és kiemelt rendezvényhelyszínévé vált, ahol a világ különböző részeiről érkező látogatók gazdag program- és rendezvénykínálatból válogathatnak.Haydn Haus: Haydn, a polgár Magánélet és munkásság
Sehol máshol nem ismerkedhetünk meg olyan alaposan Joseph Haydn magánéletével és alkotói tevékenységével mint itt egykori lakóházának korhűen rekonstruált termeiben. A konyhában, szobákban és fülkékben oly személyes síkon találkozhatunk a mesterrel, ahogyan csak kevesen ismerik őt.

Szent Márton-dóm
Elődje a 13. században épült, a mai formájában 1460-ban kezdték el építeni és 1522-ben fejezték be. 1589-ben leégett, 1610 és 1629 között barokk stílusban építették újjá. 1904-ben neogótikus stílusban helyreállították. Kora barokk stallumai a hagyomány szerint a győri székesegyházból valók.

Hegytemplom (Bergkirche)
Legrégibb része az a kápolnarendszer, amit Nierinck Felix ferences szerzetes építtetett Esterházy Pál herceg megbízásából 1701 és 1711 között. A folyosókkal összekötött kápolnákban életnagyságú szobrok jelenítik meg Krisztus szenvedéseit. A Hegytemplom központi részét a Sarlós-Boldogasszony templomot 1803-ban építették. A templomból nyíló 1923-ban épített mauzóleumban van eltemetve Joseph Haydn zeneszerző.

A fenti programok egyéni programjavaslatok. Kérjük, minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk.
A programok egy időben zajlanak, így kérjük csak egyet válasszon!

A) Esterházy-kastély: "Haydn jeggyel a zeneszerző nyomdokain" kiállítás megtekintése, magyar nyelvű idegenvezetéssel. (min.: 30 fő): 8.000,-Ft/fő
(belépőt tartalmaz).
A program érkezés után a pályaudvartól indul, ahonnan autóbusz transzferrel érkezünk meg az Esterházy-kastélyhoz. A kiállítás látogatása során élethűen bemutatják a zenei zseni Joseph Haydn élettörténetét, egyedülálló munkásságát, valamint betekintést nyerünk a hercegi család életmódjába, kultúrájába is. A program végeztével szabad idő áll rendelkezésre a vonat visszaindulásáig.
B) Esterházy-kastély: Bormúzeum magyar vezetéssel + 3 féle bor kommentált borkóstolóval. (min. 30 fő): 9.600,-Ft/fő
(belépőt tartalmaz).
A program érkezés után a pályaudvarról indul, ahonnan autóbusz transzferrel érkezünk meg az Esterházy-kastélyhoz. Megtekintjük Ausztria legnagyobb bormúzeumát, amely többek között otthon ad Burgenland legrégebbi szőlőprésének. A bormúzeum hosszú folyosói autentikus utazásra invitálják a látogatókat a borvilágába, ahol a vendégek egy kommentált borkóstolón vehetnek részt. A program végeztével szabad idő áll rendelkezésre a vonat visszaindulásáig.

C) Fraknó vára - magyar nyelvű várvezetéssel (min. 30 fő): 8.600,-Ft/fő
(belépőt tartalmaz).
A program érkezés után a pályaudvarról indul, ahonnan autóbusz transzferrel közelítjük meg a Fraknói várat (kb. 30 km). Fraknó vára Burgenland egyik legismertebb jelképe, amely számtalan kiállításnak, műtárgynak, pompás rendezvényteremnek, valamint étteremnek ad otthont. A látogatás során a vendégek magyar nyelvű várvezetéssel fedezhetik fel ennek a XIV. századi várnak a történetét.


Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, két légterű Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak és nagyobb csoportoknak egyaránt. Az ülések háttámlája dönthető, így az utazás közben kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát.

Galéria

Pullman Club 

A Pullman Club kocsik nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyaiban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik vendégeink kényelméről. Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli kínálat (az utazás során választandó):
 • Omlett (natúr/sajtos/sonkás/sajtos-sonkás) pékáruval
 • Roppanós virsli pékáruval
 • Croissant vajjal és dzsemmel
 • 1 pohár gyümölcslé (2dl)
Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

A menü:
 • Bécsi szelet majonézes burgonyával
 • Somlói galuska
B menü:
 • Kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával
 • Somlói galuska
C menü (vegetáriánus):
 • Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral
 • Somlói galuska
Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetőek. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani.


Imperial Club Deluxe

Az exkluzív, tíz férőhelyes kocsi kétszemélyes lakosztályaiban vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátradőlni és élvezni a tovatűnő táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton vendégeink rendelkezésére áll.

Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, előre választható vacsora a csak az Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből, valamint színvonalas magazinok várják vendégeinket.

Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

IM-A menü:

 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Szélben szárított mangalica sonka sárgadinnye golyóval, salátaágyon tálalva
 • Lazac steak baconos ceruzababbal és párolt jázmin rizzsel
 • Mini zserbó szeletek karamell mártással
IM-B menü:
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Szélben szárított mangalica sonka sárgadinnye golyóval, salátaágyon tálalva
 • Libamell steak borban párolt vilmoskörtével és Francia rakott burgonyával
 • Mini zserbó szeletek karamell mártással
IM-C menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
 • Camembert saláta sárgadinnye golyóval tálalva
 • Cékla rizottó cukkini pogácsával és parmezán forgáccsal
 • Mini zserbó szeletek karamell mártással
Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani.

Galéria

Imperial Club osztályra szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében.

E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Economy Club - KÉPEK /
 • Felnőtt teljes árú: 12.990 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
A Economy Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.
Pullman Club osztály - KÉPEK
 • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 26.990 Ft/fő
 • 4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!
A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.
A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, továbbá a részvételi díj magában foglal egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.
Imperial Club Deluxe - KÉPEK
 • 2 személyes lakosztályban: 49.990 Ft/fő
 • A lakosztályok csak két személy számára foglalhatóak.
 • A kocsiosztály minimum 6 fő (3x2) foglalás esetén indul.
A jegy ára tartalmazza az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott menüt és borokat, a fülkében korlátlanul fogyasztható ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket. Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők.

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét hogy a  foglaláskor / jegyvásárláskor feltüntetett kocsik sorrendje nem egyenlő az utazás napján közlekedő kocsik sorrendjével.
A végleges vonatösszeállításról az utazás előtti napokban kiküldött utaslevélben adunk pontos információt.


Menetrend (tervezet)

Budapest-Kelenföld - Kismarton
Figyelem, ez az utazásunk KELENFÖLD állomásról indul!

Indulás: 07:10 - Kelenföld
Indulás: 07:48 - Tatabánya
Indulás: 08:50 - Győr
Érkezés: 11:05 - Eisenstadt [Kismarton]
Kismarton - Budapest-Kelenföld
Indulás: 17:11 - Eisenstadt [Kismarton]
Érkezés: 19:36 - Győr
Érkezés: 20:33 - Tatabánya
Érkezés: 21:15 - Kelenföld
Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Vaskapu Expressz
2019. október 18.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Kedves Vendégünk!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartásáért kattintson ide!

Értékesítési irodánk ünnepi zárva tartása miatt a FOGATHAJTÁS:CSATA utazásokra már csak online, kártyás vásárlással tudnak részvételi jegyet váltani!
Kérjük, hogy online vásárláskor a kártyás, azonnali fizetést válasszák!

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS MÉG BOLDOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁN A MÁV NOSZTALGIA KFT.!
Haydn Expressz - mavnosztalgia.hu