Hogyan Pontosan Írni Egy Dalt 6 Pont


Hogyan Pontosan Írni Egy Dalt 6 Pont

Zenélés az elmében? Tényleg hiszel a kocsmákban? Te tényleg szavakat látsz, talán nem feltételeket? Itt az idő és az energia, hogy elkezdjünk komponálni egy dallamot.

De rengeteg taktika van, hogy elkezdjünk zenélni. Hol is kezdenéd? És ami még fontosabb, hogy tudod befejezni?

A legjobb módja egy ideális dal elkészítésének az lenne, ha megértenénk a dalírást, és igazán megismernénk őket.

Ez a lépés lépésről lépésre dalszövegíró útmutató ad meg mindent, amit meg kell kezdeni - befejezni-a dallamok megfelelő.

Jelenleg van valamilyen dal motiváció? Tökéletes. Kezdjük ezzel a lépésről lépésre dalszövegíró tippek útmutató.

 

Telepítse az akkordokat MIDI prepare and Ableton alive project sablont, hogy kövesse a videóklipet.

 

1. Hogyan kell elindítani egy dalt
Mielőtt elkezdené komponálni meg kell nagyjából megállapítani, hogy pontosan mit fog létrehozni. Nem arra gondoltunk, hogy szigorú szoftvereket telepítünk, hogy kijelentkezzünk.

De kíváncsi ezeket a fontos kérdéseket, mielőtt elkezdi segít, hogy javaslatokat korai szakaszában.

Mik a dalszövegírási forrásaim?

Nem úgy értem, hogy válassz ki minden eszközt azonnal. Nagy dalírás azt sugallja, hogy képes mozogni között minden eszközt. De először is egy hangszert választani jó ötlet.

Általában egy cselló vagy elektromos gitár lenne a dalszerző fegyvere. De egy dobfelszerelés, egy szintetikusvst vagy egy MIDI operátor mind jó kiindulópontok is.

Kezdd azzal, amit a legjobban tanulsz. Néhány ötlet egyszerűbbnek tűnik abban, amiben jobban érzed magad. Ismerje meg a dalírás módszerek 1., és hozzon létre egy dalt a második.

 

Lesz dalszöveg is?

Ha látni fogja dalszöveg belül dallam, kezdje komponálása néhány ötlet el. Nem kell, hogy a song construction (tudjuk, hogy utána).

De néhány alapelv segíthet az indulásban. Egy fantasztikus eszköz lyric néhány ötlet valójában egy rímszótár. Lehet, hogy úgy hangzik, könnyű, azonban amikor egyszerűen csak kezdődik, hogy egy kiváló lehetőség a helymeghatározás motiváció.

Készítse el saját dalszöveg kihasználva a hangszerek szem előtt. Ül a zongora vagy a gitár segíthet megérteni a szavakat sokkal jobb.

Ha úgy döntesz, hogy saját dalszöveget játszol, a teljes dal komponensei megjelennek.

Dalszöveg is az Ön számára egy alapvető ötlet, hogy megfeleljen a pálya. Ha egyszer kap az ötlet fogsz riff (valójában), akkor más területek esik úticél gyorsabb.

Minden nyelv a zene. Ideális szavak kinyit a zenét minden hangolt kifejezés.

Ne aggódj amiatt, hogy hogyan készíts szövegeket. A legjobb lehetőség, hogy írjon szavakat valójában, ami úgy tűnik, helyes a család.

Mi a személyes dalom témája?

Egy dalnak válaszolnia kell a kérdésre. Kérd és válaszolj a pálya részeivel.

Tedd az aggodalmaidat és a válaszaidat a szavaidba.

Vagy hagyja, hogy a válasz egy kérdésre akkor is tegye fel magát. Például ,hogy " mi lenne, ha én ... "vagy" hogyan tudnám ezt a koncepciót hangtá alakítani?"nagyszerű helyek a kezdéshez.

Elcsépeltnek tűnhet, de a jó zenéhez anyag kell. Érzés, érzés, tapasztalat, veszély és tesztelés.

Pontosan mi teszi lehetővé, hogy egy bizonyos módon érezzen? Pontosan milyen érzés lesz félre a pályán keresztül? A zene sokkal vonzóbb, ha a szavak és a hangok valódiak.

Bármikor, ha nem érzel ilyesmit a saját zenédből, hogy érezhet bárki is egy dolgot belőle? Nagyon fejleszteni valami eredeti.

Az a sok álmodozás és Szoba, amit már átéltél, csak egy dal, ami arra vár, hogy kiköltözzön.

Rendben, nagyszerű. Ma van egy koncepció a hely, amire szüksége van válassza ki a saját dalt. És azt is nagyon jól tudod, hogy milyen dalszerző eszközöket fogsz használni.

Menjünk!

2. Készíts egy nyers vázlatot
Összpontosítva, hogyan kell írni egy nagy dallam jelzi felfedezni egy durva ötlet körül. Nincs valami a fejedben azonnal? Ne aggódj emiatt.

 

Vegye fel a kiválasztott eszközt, jegyezze fel, és kezdje meg a vázlatot. Meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan felbukkan egy dallam ötlet.

"Ne változtasd meg az első koncepciót. Győződj meg róla, hogy az első ötleted biztosan ott van.”
- Bruce Roberts.

Nem kell, hogy egy teljesen írott szám a fejedben, mielőtt elkezd írni. Csak egy kis jammelés, visszajátszás, és meglátjuk, mi sül ki belőle.

Nem tudod, hogy kell kezdeni?

Forró tipp: kerülje el az 'alkatrészek' írását azonnal. Ha van egy rajzod, könnyű visszamenni, és megtalálni a nagyszerű összetevőket.

3. Fedezze fel a pálya koncepció
A pálya létrehozásának legnagyobb kihívást jelentő része megkezdődik. Nagyon nehéz ötleteket kihúzni a levegőből.

De nem kell így lennie. Minden számnak van egy központi témája. Egy alapelvvel kell kezdeni, ami nagyon egyszerűvé teszi az indulást.

Térjen vissza a vázlatokhoz, amiket felvett vagy leírt. Fedezze fel elemeit egy dal, hogy beszélt személyesen egy adott. A dalokat általában véletlenszerű ötletekből állítják elő, amelyeket maga körül alakít ki.

 

A fő dal ötletek valami:

Ha megvan az abszolút legjobb dallam ötlet minden más a végén a helyszínen. Az elsődleges vitathatatlan tény, hogy lerajzolja az alapja, hogy dolgozzon ki.

Nagyon elkezd rajzolni!

A dallam elemei
Mielőtt elkezdené körül a saját dallam koncepció meg kell tudni, hogy az összetevők a pálya.

Ezek azok az építőelemek, amikkel a végén a szolgáltatásokat fogod igénybe venni.

Nem kell használnod. És ahogy szervezed őket, az te lehetsz. De legalább tudnod kell, hogy mik azok.

Vers, refrén és híd
Vannak 3 fő összetevői a pálya: a vers, a refrén továbbá a kapcsolat. Ezek a dalszerzők építőkövei.

Itt van, ami minden része. Használja őket, hogy hozzon létre a következő műalkotás.

 

A vers lehet az eleme a dallam, amely aktiválja a pálya koncepció előre. Ha úgy gondolnál egy dalra, mint egy mesére, a vers lesz a múló, ami építi a várakozást és a tevékenységet.

Ne feledje,hogy nem követel szavakat, hogy tájékoztassa a számla. Ez lehet egy fejlesztés belül vezet, kreatív dob réteg, vagy bármilyen érdekes kombinációja zaj.

Minden vers általában megváltoztatja minden egyes alkalommal, amikor felbukkan a dallamot. A dallam belső versszak kell emelkedni irányába, és vezet zökkenőmentesen a kórus.

 

A kórus egy olyan dal egy cikke, amely általában ismétli a dalszöveg, koncepció vagy folyosón között minden vers. Igazából néha refrénnek is nevezik.

A refrén általában egy vers után történik. Míg a versek belül a design, a refrén megismételheti pontosan ugyanazt a koncepciót.

Egy hatékony refrén valójában felejthetetlen és szellemes. Továbbá, ez tartalmazza a fő koncepció a dal.

Mivel a vers a refrén felé emelkedik, és általában többször is megismétlődik egy dal alatt, általában ez a dal abszolút legismertebb része.

Ez az oka annak, hogy általában a kórus énekelsz vagy dúdolsz, amikor egy dal csapdába esik a gondolataidban.

 

A zene, a híd lehet az a része a pálya, amely ellentétes más szerkezet.

A híd egy jó stratégia, hogy menjen el a központi pálya ötlet. Válassz egy dallamot és akkord progressziót, ami ellentmond a saját versednek és refrénednek.

A híd általában a refrén és a versszak között van. Amint a kapcsolat véget ért, a kezdeti struktúra - akár egy vers, akár kórus-jön vissza.

Ez teszi a hallgató vágy, hogy finom hook vagy kórus vissza a link után. Nagyon add oda nekik!

A Dallamrészek Elemei
A vers, a refrén és a híd a saját pályád fontos alkotóelemei. De van még két dolog, amit tudnod kell, ha el akarsz kezdeni alkotni.

A kulcs lehet A jegyzetek bandája, amikből a dal épül fel. A tonik vagy gyökere trick határozza meg a skála az ingyenes jegyzetek, hogy használni fogja. Vessen egy pillantást a Súgó Útmutató a körötödök, ha meg kell tisztítani a saját kulcs aláírások.

Ez azt jelenti, dallamok, akkordok plusz basszus vonalak minden létre ezen a szinten.

Ha megérti az alapvető zenei elv fontos, hogy elérje a célokat, amikor figyelembe track írás. Tanuld meg az alapokat.

 

Melody valójában egy sor hajadon jegyzetek, amelyek meghatározzák a saját ólomtartomány. Gondolj rá úgy, mint a saját részeid motívumára. Pontosan ez írja le a pályád érzését.

Pontosan az alapján, hogy milyen műfajba keveredtél, melody sokféle típust vesz fel. De melody általában úgy dönt, a szín vagy a hang egy dal része.

Melody leggyakrabban a vezető vonala a dallam, amely csatlakozott a történelem elemek, mint ütőhangszerek. Gyakran ez egy hang-vagy fej eszköz, hogy hordozza.

A horog lesz az a rész, amit dúdolni fogsz, amikor ránézel a zuhanyra. A hallójárati féreg az, ami megragad az agyadban.

A Hooks egy kicsit dallamos átjáró, egy unicamente része, szavak a refrénen keresztül, egy támogató vokál, vagy bármi, ami a dalodból származik. A horog az oka, hogy fülbemászó a dallam.

Nagyszerű dalírás mindig biztosít nagy horgok. Meg kell építeni minden részét egy kampóval a fejedben.









































Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
cb16e1b132703981b0367019c1a7a36e