2018. november 30.

Békés Advent Expressz Bécsbe


Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a november 30-án Bécsbe közlekedő Advent Expressz Élményvonat Budapest helyett Békéscsabáról fog indulni, emiatt az Budapest-Nyugati pályaudvart nem érinti. Budapesten Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásokon tudnak felszállni a vonatra.
Az utazásra már befizetett vendégeinknek hamarosan e-mailben küldjük meg a változással kapcsolatos részleteket! A vonat új menetrendjét megtalálják a MENETREND fül alatt.Ha advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!

Idén is kellemes hangulatban tehetnek egy csodás kirándulást a karácsonyi fényekben úszó császárvárosba az Advent Expressz vendégei. A Wiener Adventzauber (Bécsi Adventi Varázslat) alkalmából fénylő mesevilággá változik többek között a Rathausplatz, és a Maria-Theresien-Platz, ahol számos stand kínálja karácsonyi csecse-becséit, díszeit és finom édességeit. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot.

A vonaton étkezőkocsik, bárkocsi, forralt bor és karácsonyi hangulat várja vendégeinket.
Az Élményvonatra a következő állomásokon lehet felszállni:

  • Békéscsaba, Mezőberény, Gyoma, Mezőtúr, Szolnok, Cegléd, Kőbánya-Kispest, Kelenföld, Tatabánya, Győr, Hegyeshalom

 Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

 

Az utazás támogatója a
Jegyértékesítés

Személyesen:
a MÁV Nosztalgia Kft.  Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail:
jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon:
(+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás:
belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján
A) Városnézés Bécs belvárosában, idegenvezetővel: 2.500 Ft/fő
(minimum létszám.: 20 fő, időtartama kb. 3 óra.)

Csatlakozzon Ön is városnéző sétánkhoz és ismerje meg Bécs legszebb látnivalóit. A kényelmes séta ideje alatt audioguide fejhallgatók biztosítják, hogy senki ne maradjon le semmilyen érdekességről, történetről.

A séta útvonala: West Bahnhof, Maria Hilfer Straße, Maria Therésia emlékmű, Szépművészeti-, és Természettudományi Múzeumok, Hofburg - Hősök tere, Kincstár, Ágostonrendiek temploma, Nemzeti könyvtár, Istállóvár, Albertina, Állami Operaház, Ferencesek tere, Mozart Figaró ház, Szent István dóm.

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.B) Városnézés Nosztalgia villamossal, idegenvezetővel: 6.500 Ft/fő
(minimum létszám:20 fő, időtartam: kb. 45 perc)

Fedezze fel az adventi Bécs híres épületeit és történeteit nosztalgia villamossal utazva. Az utazás során idegenvezető mutatja be hangosbemondó segítségével a villamos által érintett látnivalókat.A villamos útvonala: A Westbahnhof-tól a Kaiserstrassén indulva elhaladunk a nagymúltú Theater an der Josefstadt (Józsefvárosi Színház) valamint a patinás Hummel kávéház mellett, majd a Parlamenthez érve a Ringstrassé-ra (Körút) kanyarodunk. A következő szakaszon egymást érik a látnivalók: A Volksgarten-t (Népkert) Theseus-szentélyével a Hofburg (császári palota), valamint a vele szemben lévő Természettudományi és Szépművészeti Múzeumok követik. Utóbbiak között az idén 300 éve született Mária Terézia szobra látható. A Burggarten (Palotakert) után többek között következnek a Friedrich Schiller emlékmű, az Operaház, majd Schwarzenberg herceg tábornagy lovasszobra. A Stadtpark (Városliget) mellett elhaladva jobb kéz felől a Kursalon-ra és Johann Strauß aranyozott szobrára, bal kéz felől pedig a Coburg palotára vethetünk egy-egy pillantást, majd a MAK-ra (Iparművészeti Múzeum) és a Postatakarékpénztár híres szecessziós épületére tekinthetünk. A valahai Hadügyminisztérium előtt Radetzky marsall lovasszobra magasodik. Az Urániánál a Ferenc József rakpartra fordulunk és a Donaukanal mentén folytatjuk utunkat. Jobbra a modern építészet példái, míg balra Bécs legöregebb temploma, a St. Ruprecht templom láthatók. Ezután a Ringstrasse legelső és egyetlen toronyháza, a Ringturm mellett visszakanyarodunk a díszes Körútra és elhaladunk a Rossauer Kaserne (Rossau-i laktanya), a Börse (valahai Tőzsdeház), a Votivkirche (Fogadalmi templom), a Bécsi Egyetem öreg épülete és a Mölkerbastei (a régi városfal megmaradt része) mellett, mielőtt végül megérkezünk a Burgtheater-hez (Várszínház) és a vele szemben fekvő Rathaus-hoz (Városháza). Ezzel el is értük 45 perces, szebbnél szebb benyomásokkal teli utunk célját, a híres Wiener Christkindlmarkt-ot (Adventi Vásár).

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.


Az alábbi részvételi díjak budapesti (Kőbánya-Kispest, Kelenföld), tatabányai, győri felszállás esetén érvényesek:

Standard osztály - KÉPEK

•  Felnőtt teljes árú - standard osztályon : 9.900 Ft/fő
•  Vasutas - standard osztályon (Vasutas arcképes igazolvánnyal): 7.900 Ft/fő
•  Nyugdíjas - standard osztályon (Nyugdíjas igazolvánnyal): 7.900 Ft/fő

•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 6.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.


Étkezőkocsink kínálatát IDE kattintva érheti el.


Pullman Club osztály - KÉPEK

Részvételi jegyek
•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 17.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.


Az alábbi részvételi díjak békéscsabai, mezőberényi, gyomai, mezőtúri, szolnoki, ceglédi felszállás esetén érvényesek:

Standard osztály - KÉPEK

•  Felnőtt teljes árú - standard osztályon : 13.990 Ft/fő
•  Vasutas - standard osztályon (Vasutas arcképes igazolvánnyal): 11.990 Ft/fő
•  Nyugdíjas - standard osztályon (Nyugdíjas igazolvánnyal): 11.990 Ft/fő

•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. A kedvezményre jogosító igazolványt az utazás során kell bemutatni.

Pullman Club osztály - KÉPEK

Részvételi jegyek
•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 21.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.
Menetrend

Budapest – Bécs

Indulás: 04:14 - Békéscsaba
Indulás: 04:27 - Mezőberény
Indulás: 04:42 - Gyoma
Indulás: 04:55 - Mezőtúr
Indulás: 05:20 - Szolnok
Indulás: 05:43 - Cegléd
Indulás: 06:50 - Kőbánya-Kispest
Indulás: 07:07 - Kelenföld
Indulás: 07:46 - Tatabánya
Indulás: 08:41 - Győr
Indulás: 09:22 - Hegyeshalom
Érkezés: 10.22 - Bécs/Wien Westbahnhof

Bécs - Budapest
Indulás: 17:20 - Bécs/Wien Westbahnhof
Érkezik: 18:20 - Hegyeshalom
Érkezés: 19:02 - Győr
Érkezés: 19:50 - Tatabánya
Érkezés: 20:42 - Kelenföld
Érkezés: 21:13 - Kőbánya-Kispest
Érkezés: 21:53 - Cegléd
Érkezés: 22:13 - Szolnok
Érkezés: 22:39 - Mezőtúr
Érkezés: 22:52 - Gyoma
Érkezés: 23:05 - Mezőberény
Érkezés: 23:18 - Békéscsaba
Békés Advent Expressz Bécsbe - mavnosztalgia.hu