2019. augusztus 5.

Isonzó Expressz 2019

A vonat, amiről három ország beszél: 2019 nyarán az Isonzó Expressz ismét útnak indul Ausztrián keresztül Szlovéniába és Olaszországba, az első világháborús frontok déli szakaszára, az Isonzó völgyébe. Az olaszországi programok idén kiegészülnek a Piavei offenzíva helyszíneivel.

Az Isonzó Expressz utazást az Indóház, a MÁV Nosztalgia Kft., a Budakeszi Kultúra Alapítvány, a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Nagy Háború Kutatásért Közhasznú Alapítvány összefogása hozta létre, első alkalommal 2015-ben. Az ötnapos program nagy sikerrel zárult 2016-ban és 2017-ben is, ennek eredményeként 2019-ben közkívánatra megismételjük, új programokkal, látnivalókkal bővítve.

GARANTÁLT INDULÁS! - A JELENTKEZÉS A PROGRAMRA LEZÁRULT

 Időpont: 
2019. augusztus 5-9.
 Időtartam:5 nap / 4 éj
 Utazás:MÁV Nosztalgia különvonattal. A különvonat a Varázslatos Bled utazásunk szerelvényével egyesítve közlekedik.
 Elhelyezés:Nova Goricában, választás szerint 3 csillagos vagy 4 csillagos szállodában 
( 3*-os Lipa Hotel megtelt )
 Ellátás: reggeli, fakultatívan választható vacsora a szállodában
 Idegenvezetés:a csoporttal magyar idegenvezetők és a helyszínt jól ismerő történészek utaznak
 Vízum:nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.
 Típus: Utazási csomag
 Min. létszám: 350 fő
 Nehézségi fok:
Jól járható kiépített túra utakon, túraösvényeken kirándulunk, normál erőnléttel könnyen teljesíthető, bár van, ahol lépcsőzni kell. Túracipő, kis hátizsák, túraruházat, napszemüveg, sapka, kendő az erős napsütés miatt ajánlott.

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. A bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók.

A különvonat előadókocsijában oda-és visszaútban is a Sebő Együttes zenél  Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, dalszerző, népzenekutató és építészmérnök, a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom egyik elindítójának vezetésével.

Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


 A JELENTKEZÉST A PROGRAMRA LEZÁRTUK

2019. augusztus 5. - hétfő

Indulás a reggeli órákban különvonattal Budapest, Nyugati pályaudvarról Szlovéniába, Nova Goricába. Fel- és leszállási lehetőségek: Kelenföld, Tatabánya, Győr, Hegyeshalom.
A vonatút az 1854-ben átadott, Semmering-hágón keresztül vezető – a világ első magashegyi vasútvonalaként ismert –  Semmeringbahn-on halad, mely 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. A gyönyörű természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik a hegyvidéki tájba. Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé. Az utazás során történelmi előadásokra, szakmai és kötetlen beszélgetésekre kerül sor a közösségi kocsikban. A vonaton e témában berendezett kiállítás is megtekinthető.
Az utazás ezt követően a smaragdszínű Isonzó mentén, a világhírű Solkan hídon át vezet az egykori görzi vasútállomásra, a mai Nova Goricába.
Érkezés Nova Goricába a késő délutáni órákban, ahol a vonatot ünnepélyesen fogadják a vasútállomás előtti Európa téren. Rövid köszöntés, majd transzfer autóbuszokkal a szálláshelyekre.
Szállás Nova Goricában.


2019. augusztus 6. - kedd

Reggeli a szállodában, majd utazás autóbusszal a Sabotin hegyre (Monte Sabotino), ahol megtekintjük az egykori állások területén kiépített Béke parkot, szabadtéri múzeumot. Az Isonzó jobb partján emelkedő hegy jelentős szerepet játszott a Görz városánál kialakított osztrák–magyar hídfő védelmében. A hegyet lövészárkok és kavernák hálózata borítja, amelyeket a szembenálló felek építettek.
Ezt követően Kobaridba (Caporetto) utazunk, ahol felkeressük a látványos Kobaridi Múzeumot, amely az I. világháborús Isonzó-front eseményeit idézi fel, bemutatva a Felső-Isonzó mentén két és fél évig tartó harcokat, különösen a tizenkettedik isonzói csatát, a caporettói áttörést. Az Isonzó menti terep makettje, a gazdag képanyag, a rekonstruált kaverna és a magyar nyelvű dokumentumfilm az emberiség történetének egyik legnagyobb hegyi csatáját jeleníti meg.
Továbbutazás a Kolovrat-hegyre, látogatás az I. világháborús szabadtéri emlékhelyen, ahonnan páratlan panoráma nyílik az Isonzó völgyre. A több mint 1000 méter magas gerincet és az olasz harmadik védelmi vonal jól megőrzött állásait elhagyva visszaindulunk a szálláshelyre.
Szállás Nova Goricában.2019.augusztus 7. - szerda

Reggeli után indulás a Piavéhoz. Felkeressük a Montello hegyen található emlékhelyeket, a Nervesa della Bataglia fölött álló és a harcok során elpusztított kolostorromot és turisztikai kilátóhelyet valamint a közel 10.000 katona maradványait őrző Osszáriumot. Ezt követően sétát teszünk a Piave parton és megtekintjük a pontonos emlékművet. A Montellón és a Piave folyó partján megemlékezünk az 1918 nyarán a folyón átkelt és környékben harcolt magyar katonákról.
Az idei út várhatóan egyik népszerű programja lesz a Piave szigetén, a Montello lábánál található Fondazione Jonathan Collection – Aerei Storici Famosi szervezet által korabeli minták alapján épített repülőgépek megtekintése és az általuk előadott "légiharc" bemutató. Francesco Baracca és Manfred von Richthofen, "A vörös báró" híres gépe mellett többek között egy Caproni bombázó is megtekinthető lesz, s későbbi korokból Az angol beteg c. film híres gépe, amivel a filmet is forgatták anno.

Francesco Baracca és Manfred von Richthofen,

Francesco Baracca és Manfred von Richthofen, "A vörös báró" repülőgépe

A piavei harcokban elesett hősi halottakra emlékezünk Cittadella városka katonai temetőjét felkeresve, amely az olasz katonai nyilvántartások alapján közel 22.000 katona földi maradványait őrzi és így a legnagyobb osztrák–magyar katonai temető Olaszország területén.
Ebédidőt a középkori hangulatú Cittadella városában biztosítunk.
Szállás Nova Goricában.


2019. augusztus 8. - csütörtök

Reggeli a szállodában. Szabadidő illetve fakultatív programlehetőségek:

A) Doberdó-fennsík: 7.500 Ft/fő
(min.40 fő)

Utazás autóbusszal a Visintiniben található Magyar Kápolnához. Az emlékhelyet elhagyva rövidesen elérjük a Doberdó-fennsíkot: San Martino del Carsóban múzeumlátogatás, majd a nagyváradi 4-es honvédek emlékgúlájának megtekintése következik. A Monte San Michele magaslatán sétát teszünk az egykori magyar kavernákat, lövészárkokat, alagutakat bemutatva. Redipugliában felkeressük az olasz katonatemetőt és monumentális hősi emlékművet.
Ebédidő útközben Gradisca városában.

B) Tengerparti pihenés:
6.500 Ft/fő - minden hely megtelt!
(min.40 fő)

Utazás autóbusszal Portorozsba. Pihenés, fürdőzés, szabadidő a szlovén tengerpart egyik legkedveltebb, kitűnő klímával rendelkező üdülőhelyén. Gyönyörűen parkosított övezet, modern strandok, éttermek, kávézók, sportolási és szórakozási lehetőségek várják az ide látogató turistákat.

C) Borkóstolás ebéddel, félnapos program:
22.600 Ft/fő
(min. 16 fő)

Autóbuszos kirándulás a környező hangulatos borvidéken (Smartno, Dobrovo). Bár nemzetközileg még kevésbé ismert a világ egyik legfinomabb boraival büszkélkedhet Szlovénia. Látogatás az olasz határvidéken található Goriska Brda legnagyobb borászatában. A környéket nemes egyszerűséggel kis Toscánának hívják a helyiek, és nem túloznak!
Több fajta bort kóstolhatunk a helyi borászbemutató alatt, majd többfogásos ebédet fogyasztunk el egy helyi étteremben.

D) Látogatás a postojnai cseppkőbarlangban, és a Predjamai várban, ebéddel:
25.500 Ft/fő
(min.30 fő)

Szlovénia világhírű látványossága a Postojna városban található cseppkőbarlang, mely az egyik legnagyobb ilyen képződmény a világon. A turistákat egy kisvonat viszi a barlang belsejébe, ahol egy kb. másfél órás vezetett séta keretében ismerhetjük meg a barlang történetét és legszebb cseppköveit. A barlanglátogatás után ebéd, majd irány a predjamai vár. Számos lovagvár van a világon, de ilyen, mint a Predjamai, nincs több! Egy 123 méter magas, függőleges sziklafal egyik nyílásához építették, így elölről lovagvár, hátulról pedig hatalmas barlangrendszer.
E) Félnapos autóbuszos kirándulás Javorcára: 8.500 Ft/fő
(min. 20 fő)
Látogatás a goriciai (görzi) várban, majd indulás Javorcára. A közös osztrák-magyar 3. hegyidandár katonái 1916-ban egy szecessziós stílusú kápolnát emeltek az elesett bajtársak emlékére. A kápolna építői tölgyfa muníciósládák deszkáiba égették két és fél ezer elpusztult bajtársuk nevét - e táblák, a Halottak könyve lapjai ma is ott sorakoznak a falakon.
(A részvételi díj tartalmazza a belépőjegy árát. Közepesen nehéz program, a parkolótól kb. 600 m emelkedős séta a kápolnáig.)

Szállás Nova Goricában.2019. augusztus 9. - péntek

Reggeli, majd transzfer autóbuszokkal az olasz foglianói osztrák–magyar katonai temetőbe – amit 2014. szeptember 13-án Ferenc pápa is meglátogatott és egyedül imádkozott a sírkövek között. Ebben a temetőben több mint tizennégyezer I. világháborús hősi halottat temettek el. A szépen gondozott sírkert azonosíthatóan magyar nevű hőseinek fejfáját nemzeti színű szalagok díszítik. A sírkert főhelyén álló, hétezer ismeretlen katona csontját fedő sírkőlap felett emlékmű áll.
„Ebben a temetőben lelt végső békét az osztrák-magyar hadsereg hazáját szerető 14 550 elesett hőse. Itália testvéri szeretete helyezte őket itt örök nyugalomra”
– olvasható a az emlékműre helyezett német nyelvű márványtáblán. Koszorúzás, tiszteletadás hőseinknek. Az ünnepség után transzfer autóbusszal a nova goricai vasútállomásra.

Indulás haza Magyarországra vonattal a késő délelőtti órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron. A bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. A vonaton élőszavas hangosítás segítségével tájékozódhat az utazással kapcsolatos tudnivalókról.


Economy Club osztály

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak.  

Galéria

Pullman Club osztály

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. Az árban benne foglaltatik továbbá az odaúton egy reggeli, melyet a vonatút során választhatnak ki és oda- és visszaúton egy háromfogásos ebéd, melyet jegyvásárláskor választhatnak ki vendégeink. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyokban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton külön, kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

Reggeli kínálat 2019.08.05 (az utazás során választandó):
Omlett zsemlével
Sajtos omlett zsemlével
Sonkás omlett zsemlével
Sajtos-sonkás omlett zsemlével
Roppanós virsli zsemlével
Croissant vajjal és dzsemmel
1 pohár gyümölcslé (2dl)
Ebédkínálat odafelé 2019.08.05 (jegyvásárláskor választandó):

Menü PC1:
Zsenge zöldborsóleves galuskával
Zöldfűszeres csirke steak friss salátával
Házi meggyes-túrós rétes vanília öntettel

Menü PC2:
Zsenge zöldborsóleves galuskával
Sertés szűzérmék vajas petrezselmyes pirított burgonyával és tejszínes erdei csiperke gombamártással
Házi meggyes-túrós rétes vanília öntettel
Menü PC3: (vegetáriánus):
Zsenge zöldborsóleves galuskával
Rántott sajt párolt jázmin rizzsel és tartárral
Házi meggyes-túrós rétes vanília öntettel


Ebédkínálat visszafelé 2019.08.09 (jegyvásárláskor választandó):

Menü PC4:
Olasz paradicsomleves parmezánnal
Tűzdelt tarjaszeletek pikáns törtburgonyával és párolt lilakáposztával
Tiramusi gömbök málnavelővel

Menü PC5:
Olasz paradicsomleves parmezánnal
Fetával és parajjal töltött csirkemell, kertünk grillezett zöldségeivel és jázmin rizzsel
Tiramusi gömbök málnavelővel
Menü PC6: (vegetáriánus):
Olasz paradicsomleves parmezánnal
Görög saláta fekete olivabogyóval és fűszeres kenyérkockával
Tiramusi gömbök málnavelővel
Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetőek.Galéria


Imperial Club osztály

Erre az osztályra minden jegy elkelt.

Az exkluzív, tíz férőhelyes Imperial Club kocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható ételek a csak a Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Az árban benne foglaltatik továbbá az odaúton egy-egy reggeli, melyet a vonatút során választhatnak ki és oda- és visszaúton egy-egy háromfogásos ebéd, valamint visszaúton egy-egy vacsora, melyeket jegyvásárláskor választhatnak ki vendégeink. Minden fülke saját, teljes értékű fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. 

Válaszható ételsorok:  

Reggeli kínálat 2019.08.05 (az utazás során választandó):
Omlett zsemlével
Sajtos omlett zsemlével
Sonkás omlett zsemlével
Sajtos-sonkás omlett zsemlével
Roppanós virsli zsemlével
Croissant vajjal és dzsemmel
1 pohár gyümölcslé (2dl)
Ebédkínálat odafelé 2019.08.05 (jegyvásárláskor választandó):

Menü IM1:
Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
Bivaly mozarella caprese friss bazsalikomlevelekkel és narancs nektárral
Sült kacsacomb újhagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával
Szuflé válogatás (csokoládés és karamellás) vanília fagylalttal

Menü IM2:
Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
Bivaly mozarella caprese friss bazsalikomlevelekkel és narancs nektárral
Baconbe csavart szűzpogácsák burgonya tortával és párolt nameko gombával
Szuflé válogatás (csokoládés és karamellás) vanília fagylalttal
Menü IM3 (vegetáriánus):
Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
Bivaly mozarella caprese friss bazsalikomlevelekkel és narancs nektárral
Töltött cukkini füstölt sajtmártásban
Szuflé válogatás (csokoládés és karamellás) vanília fagylalttal


Ebédkínálat visszafelé 2019.08.09 (jegyvásárláskor választandó):

Menü IM4:
Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
Olasz paradicsomleves parmezánnal
Vöröslazac steak bacone gönygölt ceruzababbal és fűszeres héjas burgonyával
Habos somlói gömbök csokoládé öntettel és habkoronával
Menü IM5:
Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
Olasz paradicsomleves parmezánnal
Suvidolt kacsamell steak grillezett zöldségekkel, párolt rizzsel és lilahagymalekvárral
Habos somlói gömbök csokoládé öntettel és habkoronával
Menü IM6 (vegetáriánus):
Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
Olasz paradicsomleves parmezánnal
Bulgur grillezett zöldségekkel, szárított paradicsommal és füstölt sajttal
Habos somlói gömbök csokoládé öntettel és habkoronával

Vacsorakínálat visszafelé 2019.08.09 (jegyvásárláskor választandó):

Menü IM7:
Hideg libamáj friss zöldségekkel és baguettel
Hátszín szelet lassan sütve, rozmaringos pirított burgonyával és barna mártással
Friss gyümölcsaláta mentával
Menü IM8:
Hideg libamáj friss zöldségekkel és baguettel
Supreme csirkemell friss fűszerekkel, párolt jázmin rizzsel, zöldsalátával és kertész öntettel
Friss gyümölcsaláta mentával
Menü IM9 (vegetáriánus):
Grillezett halloumi sajt salátaágyon citrusos dresszinggel
Csicseri borsóval és fetával töltött kaliforniai paprika zöld pestoval tálalva
Friss gyümölcsaláta mentával

Galéria


A csoporttal együtt utazó és a vonaton, illetve az egyes helyszíneken szakmai előadásokat tartó történészek:

Pintér Tamás

Történész-levéltáros, a Károli Gáspár Református Egyetem BTK Történelemtudományi Doktori Iskola doktorandusza, az első világháború magyar hadszíntereinek kutatója. Fő kutatási területe az olasz front és a háború emlékezetének története. A témához kapcsolódó kiadványok és publikációk szerkesztője, illetve szerzője. A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke.
Rózsafi János
Helytörténész, hadszíntérkutató, az első világháború magyar hadszíntereinek kutatója, a fő kutatási területe a 20. honvéd hadosztály harcainak története. A témához kapcsolódó publikációk szerzője. A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagja.
Dr. Stencinger Norbert
Történész, a hadtudomány PhD fokozatosa, az első világháború magyar hadszíntereinek kutatója, fő kutatási területe a Doberdó és a tábori lelkészet története. A témához kapcsolódó publikációk szerzője. A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának a tagja.
Dr. Négyesi Lajos
Hadtörténész, hadtudomány PhD fokozatosa, ezredes, egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, a középkori magyar és egyetemes hadművészeti, valamint csata- és hadszíntérkutatással foglalkozó kiadványok és publikációk szerzője.

Jelentkezés a Részvételi díjak alatti linkről letölthető Jelentkezési lap kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!

Kérjük, olvassa el az itt található Tájékoztatót és Általános szerződési feltételeket.

A JELENTKEZÉS A PROGRAMRA LEZÁRULT!

 Részvételi díjak / fő
  3*-os szállodában
Hotel Lipa -megtelt!
Hotel Sabotin-még foglalható
 4*-os szállodában
(Hotel Park, Hotel Perla)
 Utazás Economy Club osztályon , szállás kétágyas szobában  106.900 Ft
 120.900 Ft
 Utazás Economy Club osztályon , szállás háromágyas szobában 102.900 Ft
 116.900 Ft
 Utazás Economy Club osztályon , szállás négyágyas szobában 102.900 Ft
  - - -
 Utazás Economy Club osztályon , szállás egyágyas szobában 124.900 Ft
 144.900 Ft
 Félpanziós felár (4 vacsora) 10.000 Ft
 18.000 Ft
 Pullman Club  osztályon utazás felára 27.990 Ft - elfogyott
 Imperial Club osztályon utazás felára 58.990 Ft - elfogyott
 Fakultatív biztosítási csomag
 4.250 Ft
 A) Doberdó-fennsík
7.500 Ft
 B) Tengerparti pihenés  - MEGTELT!
 6.500 Ft
 C) Borkóstolás ebéddel, félnapos program
 22.600 Ft
 D) Látogatás a postojnai cseppkőbarlangban, és a Predjamai várban, ebéddel
 25.500 Ft
 E) Félnapos autóbuszos kirándulás Javorcára
 8.500 Ft

 Letölthető dokumentumok:
 Jelentkezési lap     
 Utazási csomag Általános szerződési feltételei
 Utazási csomagra vonatkozó tájékoztató    
 EUB utas és storno biztosítási csomag feltételei     

A részvételi díj tartalmazza: Utazás különvonattal 2. osztályon, 4 éjszakai szállás, választás szerinti három- illetve négycsillagos szállodában reggelivel, szükséges transzferek, a leírásban szereplő programok a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetés, szakmai-hadtörténeti vezetés, előadások, kiadványok a vonaton, kötelezően fizetendő üdülőhelyi díj.

A részvételi díj NEM tartalmazza: Személyes jellegű kiadások, esetleges fakultatív programok, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések, biztosítási csomag (EUB), Pullman Club felára, Imperial Club felára, félpanzió felára.

Foglaláskor a részvételi díj 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeg kifizetése legkésőbb indulás előtt 30 nappal esedékes. Minimum létszám 350 fő. Árainkat 330 Ft/€ árfolyamig tartjuk.

Kedvezmények: A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.

Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomag: legkésőbb az utazás előtt két héttel köthető meg.


Menetrend

Budapest - Nova Gorica (2019.08.05)

Budapest Nyugati-pályaudvar Indulás: 6:05
Budapest Kelenföld Indulás: 6:40
Tatabánya Indulás: 7:35
Győr Indulás: 8:25
Nova Gorica Érkezés: 19:15
Nova Gorica - Budapest (2019.08.09)

Nova Gorica Indulás: 10:50
Győr Érkezés: 20:42
Tatabánya Érkezés: 21:46
Budapest Kelenföld Érkezés: 22:34
Budapest Nyugati-pályaudvar Érkezés: 23:13
Isonzó Expressz 2019 - mavnosztalgia.hu