2020. december 19.

LEMONDVA - Vindobona Advent Expressz Bécsbe

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenleg hatályban lévő, a Magyar Kormány által bevezetett szigorítások, valamint a határátlépéseket érintő intézkedések miatt utazásunkat nem tudjuk elindítani.

A kellemetlenségért elnézésüket, a kialakult helyzet miatt megértésüket és együttműködésüket kérjük.

Különvonatos adventi kirándulás Bécsbe, együttműködésben a MÁV Rail Tours-szal!

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei, utcái karácsonyi vásárrá alakulnak, díszbe öltöznek. A világszerte ismert bécsi adventi vásár Európa egyik legszebb adventi forgataga.

Nem is beszélhetünk vásárról, sokkal inkább vásárokról, hiszen a császárvárosban több mint 15 különböző helyszín közül válogathatunk, ha a rengeteg díszes pavilon bármelyikében megkóstolnánk egy hagyományos  forró puncsot (a külön erre az alkalomra készített bögrét természetesen meg is vásárolhatjuk), vagy megkóstolnánk a finom karácsonyi édességeket. A pazar karácsonyi díszek, fényjátékok, a karácsonyi zene mind—mind a régi vásárok hangulatát idézik.
A leghíresebb vásár a bécsi városháza előtt, a Rathausplatzon található az óriási, feldíszített karácsonyfával. A Városháza ünnepi termeiben Advent első hetétől kezdve nemzetközi kórusok adnak koncerteket.
Sokan látogatják a Schönnbrunni kastély előtti forgatagot is, mielőtt megnéznék a kastélyt belülről vagy sétálnának egyet az ilyenkor is hangulatos parkban.
Különvonatunk hagyományosan a Westbanhof pályaudvarra érkezik, ahonnan könnyedén, akár sétálva is eljuthatnak a bécsi belvárosba vagy a Schönbrunni kastélyba.
Azoknak, aki nem önállóan szeretnék felfedezni a karácsonyi izgalomban élő várost, fakultatív városnéző programjainkat ajánljuk.


Program

Indulást követően már menet közben megkezdődik a karácsonyra hangolódás. Utaskísérőink térképet osztanak és hasznos információkkal látják el vendégeinket, a vonat hangosbemondó rendszerén keresztül pedig az adventi vásárok történetét mutatjuk be. A vonat vendéglátó személyzete a vonat közlekedésének ideje alatt folyamatosan rendelkezésre áll akár csak ha egy kávét innának a bárkocsiban, vagy egy finom reggelit fogyasztanának el az étkezőkocsik egyikében.
Bécsbe érkezést követően a fakultatív programra be nem fizetett vendégeink számára szabad program áll rendelkezésre visszaindulásig. A fakultatív programok leírását külön fülön olvashatják.
Visszaúton egy szusszanást követően mindenkit szeretettel várunk a bárkocsiban, ahol élőzenés produkcióval készülünk, de természetesen az étkezőkocsik is nyitva állnak a vacsorázni kívánó vendégeink számára.

  
A vonaton történő utazás során kötelező az arc eltakarása
maszkkal!
Az utazás szervezője a MÁV Nosztalgia Kft.
A különvonat ülőhelyes kocsijait a

biztosítja.                     

#mavnosztalgia          #élményekútján

A) Városnéző séta Bécs belvárosában: 3.000 Ft/fő
(minimum 20 fő, időtartam: kb.2 óra).

Ismerje meg Bécs legszebb látnivalóit. A kényelmes séta ideje alatt audio-guide fejhallgatók biztosítják, hogy senki ne maradjon le semmilyen érdekességről, történetről.

A séta útvonala: West Bahnhof, Maria Hilfer Straße, Maria Therésia emlékmű, Szépművészeti-, és Természettudományi Múzeumok, Hofburg - Hősök tere, Kincstár, Ágoston rendiek temploma, Nemzeti könyvtár, Istállóvár, Albertina, Állami Operaház, Ferencesek tere, Mozart Figaró ház, Szent István dóm (belépők nélkül).

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia. A programot a menetjegyfoglalással egyidőben, előre kell lefoglalni.

B) Városnézés Nosztalgia villamossal, idegenvezetővel: 7.500 Ft/fő
(minimum létszám:20 fő, időtartam: kb. 45 perc)

Fedezze fel az adventi Bécs híres épületeit és történeteit nosztalgia villamossal utazva. Az utazás során idegenvezetőnk mutatja be hangosbemondás segítségével a villamos által érintett látnivalókat.

A villamos útvonala: A program Bécsbe érkezésünket követően, a pályaudvar elől indul. A Westbahnhof-tól a Kaiserstrassén indulva elhaladunk a nagymúltú Theater an der Josefstadt (Józsefvárosi Színház) valamint a patinás Hummel kávéház mellett, majd a Parlamenthez érve a Ringstrassé-ra (Körút) kanyarodunk. A következő szakaszon egymást érik a látnivalók: A Volksgarten-t (Népkert) Theseus-szentélyével a Hofburg (császári palota), valamint a vele szemben lévő Természettudományi és Szépművészeti Múzeumok követik. Utóbbiak között az idén 300 éve született Mária Terézia szobra látható. A Burggarten (Palotakert) után többek között következnek a Friedrich Schiller emlékmű, az Operaház, majd Schwarzenberg herceg tábornagy lovasszobra. A Stadtpark (Városliget) mellett elhaladva jobb kéz felől a Kursalon-ra és Johann Strauß aranyozott szobrára, bal kéz felől pedig a Coburg palotára vethetünk egy-egy pillantást, majd a MAK-ra (Iparművészeti Múzeum) és a Postatakarékpénztár híres szecessziós épületére tekinthetünk. A valahai Hadügyminisztérium előtt Radetzky marsall lovasszobra magasodik. Az Urániánál a Ferenc József rakpartra fordulunk és a Donaukanal mentén folytatjuk utunkat. Jobbra a modern építészet példái, míg balra Bécs legöregebb temploma, a St. Ruprecht templom láthatók. Ezután a Ringstrasse legelső és egyetlen toronyháza, a Ringturm mellett visszakanyarodunk a díszes Körútra és elhaladunk a Rossauer Kaserne (Rossau-i laktanya), a Börse (valahai Tőzsdeház), a Votivkirche (Fogadalmi templom), a Bécsi Egyetem öreg épülete és a Mölkerbastei (a régi városfal megmaradt része) mellett, mielőtt végül megérkezünk a Burgtheater-hez (Várszínház) és a vele szemben fekvő Rathaus-hoz (Városháza). Ezzel el is értük 45 perces, szebbnél szebb benyomásokkal teli utunk célját, a híres Wiener Christkindlmarkt-ot (Adventi Vásár).

A program a Városháza előtt, a karácsonyi vásárnál ér véget. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia. A programot a menetjegyfoglalással egyidőben, előre kell lefoglalni.


Étkezőkocsik
A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
Bárkocsi
Faborítású  falak,  minőségi  szövetek,  kényelmes  kanapék  kombinációja  teszi  a  bárkocsit  a  vonat  központi  találkozási  pontjává.  Az  exkluzív  bárkocsi  tökéletes  helyszínt  biztosít  új  barátok  megismerésére,  vagy  egy  finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka, különböző koktélok, gyümölcslevek színesítik a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.


Standard - Online foglaláskor ülőhely-választással. - galéria
A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak.  A modern, légrugós forgóvázaknak és a szigetelt ablakoknak köszönhetően rendkívül csendes futásúak a járművek, így minden adott, hogy a vendégek csupán hátra dőljenek és élvezzék az elsuhanó táj látványát. A zárt rendszerű mellékhelyiségnek megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak.
A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.

Comfort - Online foglaláskor a konkrét ülőhelyet kollégáink igazolják vissza, fizetés csak utalással lehetséges.
A Standard osztályú ülésekkel felszerelt kocsik a Panorama osztályú kocsikéval megegyező méretű lábteret biztosítanak vendégeinknek. A modern, légrugós forgóvázakon futó, légkondicionált kocsikban minden négyszemélyes box saját asztallal rendelkezik a nagyobb kényelem érdekében.
A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl 5 zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.

Panorama - Online foglaláskor ülőhely választással. - galéria
A modern, légrugós forgóvázaknak és a szigetelt ablakoknak köszönhetően a rendkívül csendes futású járművekben igazi élmény az utazás. A kocsik ablakának egy része dupla méretű panoráma ablak, mely az itt ülő utasok számára páratlan látványt biztosít. A zárt rendszerű mellékhelyiségek megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A kocsikban egyaránt találhatóak két- és négyszemélyes, teljes értékű asztallal rendelkező boxok.
A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli - Az utazás során választandó:
 • Omlett (natúr/sajtos/sonkás/sajtos-sonkás) pékáruval

 • Roppanós virsli pékáruval

 • Croissant vajjal és dzsemmel

 • Pohár gyümölcslé (2 dl)

Vacsora - Jegyvásárláskor előre kiválasztandó:

 • A menü:

  Bécsi szelet majonézes burgonyával
  Somlói galuska

 • B menü:
  Kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával
  Somlói galuska

 • C menü:
  Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral
  Somlói galuska

Panorama Lite - Online foglaláskor a fix ülőhelyet kollégáink igazolják vissza.

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni inkább a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama Lite jegyeket.
A Panorama Lite jegyek magukban foglalják az egy-vagy kétszemélyes félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.

Residence - Foglaláshoz kérjük, adja le rendelését e-mailen a jegyiroda@mavnosztalgia.hu e-mail címre és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. - galéria
Az exkluzív, tíz férőhelyes kocsi kétszemélyes lakosztályaiban vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátradőlni és élvezni a tovatűnő táj látványát. A Residence osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton vendégeink rendelkezésére áll.
Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor személyenként, frissen készült reggeli, előre választható, frissen készült vacsora a csak a Residence osztályon utazóknak elérhető exkluzív menüből, valamint színvonalas magazinok várják vendégeinket.
Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.
A Residence osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton vendégeink rendelkezésére áll.
Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor személyenként, frissen készült reggeli, előre választható, frissen készült vacsora a csak a Residence osztályon utazóknak elérhető exkluzív menüből.


Reggeli - az utazás során választandó:

 • Omlett (natúr/sajtos/sonkás/sajtos-sonkás) pékáruval

 • Roppanós virsli pékáruval

 • Croissant vajjal és dzsemmel

 • Pohár gyümölcslé (2 dl)

Vacsora -  jegyvásárláskor előre kiválasztandó:

 • A menü:
  Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
  Szélben szárított mangalicasonka sárgadinnye golyóval, salátaágyon tálalva
  Lazac steak baconos ceruzababbal és párolt jázmin rizzsel
  Mini zserbó szeletek karamell mártással

 • B menü:
  Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
  Szélben szárított mangalicasonka sárgadinnye golyóval, salátaágyon tálalva
  Libamell steak borban párolt vilmoskörtével és Francia rakott burgonyával
  Mini zserbó szeletek karamell mártással

 • C menü:
  Vendégváró fűszervaj helyben sült baguettel
  Camembert saláta sárgadinnye golyóval tálalva
  Cékla rizottó cukkini pogácsával és parmezán forgáccsal
  Mini zserbó szeletek karamell mártással

Standard
 • Felnőtt: 12.990 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
 • A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
Comfort
 • Felnőtt: 18.990 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 15.990 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
 • A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl 5 zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink. Az automaták kínálatát a Kocsiosztályok fül alatt találják.
Panorama Lite
 • 1 vagy 2 személyes félboxban: 23.990 Ft/fő
 • A Panorama Lite jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált korlátlanul kérhető ásványvezet és forróitalt.
Panorama
 • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 26.990 Ft/fő
 • 4 személyes asztal legalább 3 személy együtt utazása esetén foglalható!
 • A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink. A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.
Residence
 • 2 személyes lakosztályban: 49.990 Ft/fő
 • A Residence osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott exkluzív menüt és borokat, a fülkében korlátlanul fogyasztható ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket.
 • Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők.


Jegyértékesítés


Jegyértékesítés

Személyesen: nyitvatartás a Kapcsolat menüpontban.
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét hogy a foglaláskor / jegyvásárláskor feltüntetett kocsik sorrendje nem egyenlő az utazás napján közlekedő kocsik sorrendjével. A végleges vonatösszeállításról az utazás előtti napokban kiküldött utaslevélben adunk pontos információt.

Menetrend (tervezet)

Budapest-Kelenföld - Wien Westbf.
Hamarosan!
Wien Westbf. - Budapest-Kelenföld
Hamarosan!
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
LEMONDVA - Vindobona Advent Expressz Bécsbe - mavnosztalgia.hu