2020. október 17.

Közép-dunántúli Keringő

Vasútbarát vonatozás a 2, 4, 5, 44 és 40a vonalakon
Erre az utazásra a foglalást lezártuk.


Tartson velünk vasútbarát túránkon, és járjuk be a Közép-Dunántúl kis forgalmú mellékvonalait!


Keringőnket Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük, majd a 2-es vonalon előbb átkelünk a Dunán, majd a Pilisen, s közben áthaladunk a Kopár-hágói alagúton, mely 780 méteres hosszával a "Hazánk leghosszabb vasúti alagútja" cím viselője. Dorognál balra tarts, és utunkat immár a Duna mentén, a 4-es vonalon folytatjuk Almásfüzitőig, onnan az 1-es vonalon Komáromig. Mozdonyunk körbejár, majd délnek vesszük az irányt s az idén 160 éves 5-ös vonalon zakatolunk egészen Mórig, ahol kicsit megpihenünk. Vendégeink szabad program keretében fedezhetik fel az Ezerjó városát.
Utunk Székesfehérvárig, utána pedig a 44-es vonalon Pusztaszabolcsig visz tovább, bőséges fotómegállásokkal. Végül a 40a vonalon visszaérkezünk Budapestre. Leszállási lehetőség Budapest-Kelenföldön. Keringünk még egyet a Körvasúton, s végül visszaérkezünk indulási állomásunkra, Budapest-Nyugati pályaudvarra.


A szerelvény tervezett összeállítása: M61
dízelmozdony
  Villamos
fűtőkocsi
 Étkezőkocsi
(WR 252)
 1. osztály
(WLS 051)
 1. osztály
(WL 362)
  2. osztály
(Bhv)
  2. osztály
(Bhv)
   2. osztály
(Bhv)
  2. osztály
(BDdf)

  
A vonaton történő utazás során kötelező az arc eltakarása
maszkkal!


Jegyértékesítés

Személyesen: nyitvatartás a Kapcsolat menüpontban.
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.                     

#mavnosztalgia          #élményekútján1. osztály - KÉPEK (WLS 051 szalonkocsi nappali berendezéssel) - MEGTELT!
 • Felnőtt teljes árú: 11.500 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 10.500 Ft/fő
 • Kisgyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
 • A fülkék három személyesek, így a kizárólagos fülkehasználatot kizárólag három fő együttes foglalásával tudjuk garantálni.
 • A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

1. osztály - KÉPEK (WL 362 hálókocsi nappali berendezéssel) - MEGTELT!
 • Felnőtt teljes árú: 11.500 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 10.500 Ft/fő
 • Kisgyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
 • A fülkék három személyesek, így a kizárólagos fülkehasználatot kizárólag három fő együttes foglalásával tudjuk garantálni.
 • A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

2. osztály - KÉPEK (retró festésű Bhv kocsi)
 • Felnőtt teljes árú: 9.500 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 8.500 Ft/fő
 • Kisgyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
  A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

Személyesen: nyitvatartás a Kapcsolat menüpontban.
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.


Nosztalgia étkezőkocsi

A vonatban nosztalgia  étkezőkocsik közlekedik  ital-, snack-, és melegétel kínálattal.


Fedélzeti mozgóposta

Emlékeznek még, hogy nem is olyan rég, még mennyi képeslapot küldözgettünk? Ha máshonnan nem is, de a család vagy barátok balatoni nyaralásáról biztos mindenki kapott néhány kedves sort, jókívánságot.
Elevenítsük hát fel ezt a szokást, lepjék meg szeretteiket egy, a vonaton feladott, egyedi bélyegzős, vonatos képeslappal!

"A" Ezerjó pincelakoma - bórkóstoló a móri Geszler Családi Pincészetben, 6.000 Ft/fő - MÁR NEM FOGLALHATÓ!
(kb. 2 órás program, min. 20 fő)

A résztvevők a móri érkezést követően buszra szállnak, mely a móri Geszler Családi Pincészethez repíti őket. A pincénél a Geszler család várja a csoportot, akik a borkóstolón öt fajta palackos bor ízlelgetése közben megismertetik a résztvevőkkel a móri borvidék múltját, jelenét, a család sváb hagyományait, illetve körbe is járhatnak a két szintes pincében. A pinceszer látogatás alkalmával a borok mellé egy igazi sváb különlegességet, kvircedlit (borba mártogatható süteményt) szolgálnak fel, hogy jobban csússzon a bor. Kedves történet kapcsolódik a kvircedlihez, amit a sütemény „használati utasítása” mellett mesélnek el, mert ez nem akármilyen borkorcsolya ám! A kóstoló mellé paraszttál is tartozik kolbásszal, szalonnával, paprikával, paradicsommal, lilahagymával, friss kenyérrel. Vegetariánus vendégeink figyelmébe: a kolbász, szalonna sajtokkal is helyettesíthető, erre vonatkozó igényüket kérjük foglaláskor jelezni. A pincészetben lehetőség van borvásárlásra is - kedvezményes áron - mely az otthoniaknak, esetleg a látogatás felidézéseként kedves ajándék lehet. A bórkóstolót követően a busz 15:15-kor visszaviszi a résztvevőket a móri vasútállomásra, ahonnan vonatunk 15:43-kor folytatja útját.


"B" Ezerjó pincelakoma - bórkóstoló a móri Geszler Családi Pincészetben - ALKOHOLMENTES, 6.000 Ft/fő - MÁR NEM FOGLALHATÓ!
(kb. 2 órás program, min. 5 fő)

A résztvevők a móri érkezést követően buszra szállnak, mely a móri Geszler Családi Pincészethez repíti őket. A pincénél a Geszler család várja a csoportot, akik a borkóstolón egy üveg Mustlicát, zenit szőlőből készült palackozott mustot kap. A must ízlelgetése közben megismertetik a résztvevőkkel a móri borvidék múltját, jelenét, a család sváb hagyományait, illetve körbe is járhatnak a két szintes pincében. A pinceszer látogatás alkalmával a must mellé egy igazi sváb különlegességet, kvircedlit (borba mártogatható süteményt) szolgálnak fel. Kedves történet kapcsolódik a kvircedlihez, amit a sütemény „használati utasítása” mellett mesélnek el, mert ez nem akármilyen borkorcsolya ám! A kóstoló mellé paraszttál is tartozik kolbásszal, szalonnával, paprikával, paradicsommal, lilahagymával, friss kenyérrel. Vegetariánus vendégeink figyelmébe: a kolbász, szalonna sajtokkal is helyettesíthető, erre vonatkozó igényüket kérjük foglaláskor jelezni. A pincészetben lehetőség van borvásárlásra is - kedvezményes áron - mely az otthoniaknak, esetleg a látogatás felidézéseként kedves ajándék lehet. A bórkóstolót követően a busz 15:15-kor visszaviszi a résztvevőket a móri vasútállomásra, ahonnan vonatunk 15:43-kor folytatja útját.


"C" Csak buszozom-csomag - transzfer Mór városába, 1.000 Ft/fő - MÁR NEM FOGLALHATÓ!
(kb. 2 órás program, min. 20 fő)

A résztvevők a móri érkezést követően buszra szállnak (a belváros a vasútállomástól 35-40 perc sétára fekszik!), mely a móri, a belvárostól öt percre található Geszler Családi Pincészethez repíti őket. Innentől szabad program és bőséges idő áll rendelkezésre az Ezerjó városának felfedezésére. A pincészetben lehetőség van borvásárlásra is - kedvezményes áron - mely az otthoniaknak kedves ajándék lehet. Kérjük, hogy legkésőbb 15:00-re érkezzenek vissza a Pincészet elé, mert buszunk 15:15-kor visszaindul a móri vasútállomásra, ahonnan vonatunk 15:43-kor folytatja útját.


Felhívjuk figyelmüket, hogy a programokat 20 fős összlétszám esetén tudjuk elindítani.
A programokra való jelentkezés határideje: október 14., 15:00.

Étkezőkocsi kínálatunk

Étkezőkocsinkban széles étel- és italkínálattal várjuk a nap folyamán. Térjen be és töltődjön fel egy ebéd, vagy akár egy kávé és sütemény mellett. Étel és italakcióink a helyszínen várják Önöket!

Ízelítő kínálatunkból:

 • egy pár roppanós virsli zsemlével, mustárral
 • borjúpaprikás tarhonyával
 • meggyes vagy almás rétes vanília öntettel
 • Budweiser
 • limitált kiadású Fűtőház Sörfőzde M61 sör
 • Somersby


Menetrend

Budapest - Dorog - Komárom - Mór
08:27           Budapest-Nyugati
08:36-08:39   Angyalföld
08:41-08:43   Újpest
08:47-08:49   Aquincum
08:51-08:53   Óbuda
10:04-10:14   Lábatlan (fotómegállás)
10:23-10:33   Süttő (fotómegállás)
11:11-11:21   Almásfüzitő (fotómegállás)
11:31-12:02   Komárom
12:19-12:29   Nagyigmánd-Bábolna (fotómegállás)
12:53-13:03   Bakonysárkány (fotómegállás)
13:13           Mór
Mór - Székesfehérvár - Pusztaszabolcs - Budapest
15:43           Mór
15:50-16:10   Bodajk (fotómegállás)
16:16-17:03   Moha-Rakodó
17:19-18:08   Székesfehérvár
18:19-18:34   Börgönd (fotómegállás)
18:48-18:58   Zichyújfalu (fotómegállás)
20:06-20:11   Budapest-Kelenföld
21:03           Budapest-Nyugati


Felhívjuk figyelmüket, hogy a fotómegállások az aktuális forgalmi helyzet alapján kerülnek megtartásra, számuk változhat, így ezeket tájékoztató jelleggel közöljük.
Kérjük, hogy a fotómegállások során csak fotózási céllal, saját felelősségre, a vonatszemélyzet utasításait mindenkor betartva szálljanak le a vonatról!
Képek az utazásról:
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Közép-dunántúli Keringő - mavnosztalgia.hu