2020. december 5.

LEMONDVA - Adventi Nosztalgiavonat Füzesabonyba

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenleg hatályban lévő, a Magyar Kormány által bevezetett szigorítások miatt utazásunkat nem tudjuk elindítani.

A kellemetlenségért elnézésüket, a kialakult helyzet miatt megértésüket és együttműködésüket kérjük.

A csodás barokk belváros méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, a forralt borok és a kürtőskalács fahéj illata vár.
A legendás Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere impozáns ünnepi fényruhába öltözik, amit a vár díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná. A karácsonyi vásár forgataga igazi egri gasztro - örömökkel, erre az alkalomra készült kínálattal, ünnepi menüajánlatokkal, kiváló borokkal és forralt bor különlegességekkel csábítják az idelátogatókat. Heves megye fővárosa azonban nem csak a borokról és a hősies várvédőkről szól. Tudta Ön, hogy van a városban egy Marcipánia nevű hely, ahol Kopcsik Lajos cukrászmester alkotásait tekinthetjük meg? A tárlaton a 120 tárgyból álló kiállítás összes tagja cukormasszából és marcipánból készült. A kiállításban egyebek közt helyet kapnak helyi épületeknek a cukorból elkészített modelljei (például a minaretnek), és híres mesefigurák is életre kelnek.


Nosztalgia utazás Egerből Füzesabonyba

Az Agria Advent Expresszonat szerelvénye az egri érkezés, illetve a budapesti visszaindulás között - a 424 009-es, frissen felújított gőzmozdony vontatásával - a kirándulók és a térség érdeklődő lakói számára az Eger - Füzesabony - Eger útvonalon adventi nosztalgiavonatként közlekedik.

Társaságunk lehetőséget szeretne nyújtani mindazoknak, akik szeretnék átélni az adventi  gőzmozdonyos nosztalgia utazás élményét - a fővárosba való utazás nélkül -, melyet még különlegesebbé tesz, hogy ezen napon a Mikulás manói ellenőrzik a jegyeket a vonaton, Füzesabonyban pedig maga a Mikulás is meglátogatja a szerelvényt és lehet vele közös fényképet is készíteni.

Az utazás időtartama egy útban kb. 30 perc. A füzesabonyi rövid megállás után - melynek ideje alatt a mozdony átáll a szerelvény másik végére - a vonat visszaindul Egerbe.


  
A vonaton történő utazás során kötelező az arc eltakarása
maszkkal!
                     

#mavnosztalgia          #élményekútján


Fapados osztályon - KÉPEK:
 • Felnőtt: 2.000 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 1.500 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): ingyenes
 • A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

Párnás osztályon - KÉPEK:
 • Felnőtt: 2.500 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 2.000 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): ingyenes
 • A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

Párnás osztályon a WR 252 étkezőkocsiban - KÉPEK:
 • Felnőtt: 2.500 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 2.000 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): ingyenes
 • Ezen az utazáson a WR252 sz. étkezőkocsi ülőkocsiként, teríték és felszolgáló személyzet nélkül közlekedik. Helyfoglalás a kocsi négy fős asztalainál lehetséges. A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

Exkluzív szalonkocsiban - KÉPEK:
 • Egységesen 3.500 Ft/fő
 • A kizárólagos fülkehasználatot két fő együttes foglalása esetén biztosítjuk.
 • A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az utazásra a részvételi jegyek elővételben válthatók.

Teakfa étkezőkocsiban, a jegyárban foglalt forró itallal - KÉPEK:
 • Felnőtt: 5.000 Ft/fő
 • A Teakfa étkezőkocsiban történő utazásra kizárólag 14 éven felüli személyeket tudunk fogadni.
 • A jegy ára tartalmazza az utazást helyfoglalással a Teakfa étkezőkocsiban, egy választott alkoholmentes forró italt, illetve egy üveg ásványvizet. További alkoholos és alkoholmentes italok, illetve snackek térítés ellenében fogyaszthatóak.Jegyértékesítés

Személyesen: nyitvatartás a Kapcsolat menüpontban. Személyes jegyátvételre kizárólag budapesti irodánkban van lehetőség!
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.
Nosztalgia étkezőkocsi

A vonatban étkezőkocsi közlekedik  ital-, snack-, és melegétel kínálattal.
Fedélzeti mozgóposta

Emlékeznek még, hogy nem is olyan rég, még mennyi képeslapot küldözgettünk? Ha máshonnan nem is, de a család vagy barátok balatoni nyaralásáról biztos mindenki kapott néhány kedves sort, jókívánságot.
Elevenítsük hát fel ezt a szokást, lepjék meg szeretteiket egy, a vonaton feladott, egyedi bélyegzős, vonatos képeslappal!

Menetrend (tervezet)

Eger - Füzesabony
13:54          Eger
14:18          Füzesabony
Füzesabony - Eger
15:36          Füzesabony
16:00          Eger
Képek az utazásról:
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
LEMONDVA - Adventi Nosztalgiavonat Füzesabonyba - mavnosztalgia.hu