2010. június 9.

Luxusutazás Isztambulba

2010. június 9 - 15. között  a Danube Express-szel utazást szervezünk a világ talán leghíresebb útvonalán,  a mesés Kelet Kapujába Isztambulba.  A hét napos utazás során 4 országot érint a vonatunk, Románia, Bulgária Szerbia legszebb és legérdekesebb látnivalóit tekinthetik meg kedves vendégeink.

 

 

Elsõ nap:

 Találkozó a kora délutáni órákban Budapest Nyugati pályaudvar Királyi Várótermében, ahonnan egy pohár pezsgõ elfogyasztása után beszállás következik a Danube Expressbe.

A fülke elfoglalása, és az indulás után a Welcome drinket a bárkocsiban, majd a vacsorát a vonat étkezõkocsijában szolgáljuk fel, miközben az Alföldön keresztül Erdély felé robog a vonatunk.

Szállás a vonaton, a választott fülketípusban.

 

Második nap:

A fülkében felszolgált kora reggeli tea, és az étkezõkocsiban elfogyasztott reggeli után érkezünk Segesvárra, a kontinens egyik legjobban megõrzött, erõdített városába. A város polgárházakkal és templomokkal  szegélyezett romantikus utcáin keresztül jutunk el az óvárosba, ahol megtekintjük a páratlan kilátást nyújtó óratornyot és Drakula Gróf feltételezett szülõházát.

Az ebédet, útban Brassó felé a vonat étkezõkocsijában szolgáljuk fel.

Brassóban, rövid városnézésre kerül sor, majd meglátogatjuk a Bráni kastélyt, ahol a legenda szerint  Drakula gróf élt.

Sinaiabán, a Román királyi család egykor nyaralóhelyén szállunk be ismét a Danube Expresszbe.

A vacsorát az étkezõkocsiban fogyasztjuk el, útban a Bolgár határ felé.

 

Harmadik nap:

 

A fülkében felszolgált kora reggeli tea, és az étkezõkocsiban elfogyasztott reggeli után érkezünk Veliko Tarnovoba, Bulgária õsi fõvárosába. A városnézés során megtekintjük Tsarevetset, a középkori várkastélyt, illteve a belvárost, ahol a kis kõházak szinte egymásra épültek a Yantra folyó meredek partján.

Ebéd közben a vonatunk felkapaszkodik a Sipka hegység gerincére, miközben az utasok szeme elé páratlan látvány tárul.

A délután folyamán rövid kirándulást teszünk a Rózsák völgyébe, majd folytatjuk az utazást Törökország, és Isztambul felé.

 

Negyedik nap:

 

A fülkében felszolgált kora reggeli tea, és az étkezõkocsiban elfogyasztott reggeli után érkezünk Isztambulba a Sirkeci pályaudvarra. Az egykoron a világhírû Orient Express számára épített pályaudvarról indulunk a Kelet Kapujának megtekintésére.

Délelõtt a Kék mecsetet, a Hagia Sofiat, és a Topkapi Szerájt tekintjük meg, majd rövid szabadprogram után hajókirándulásra indulunk az Európát, Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Boszporuszon.

A hajókázás után elfoglaljuk a szállásunkat a 4 csillagos Larespark Hotel-ban.

A vacsorát a szálloda közelében található étteremben fogyasztjuk el.

 

Ötödik Nap:

 

A szálloda éttermében felszolgált reggeli után, autóbusszal a „Nagy Bazárhoz” indulunk, ahol megismerkedhetünk a Törökszõnyegek történetével, majd bemutató után, mindenki kedve szerint töltheti el a nap hátralévõ részét.

A Danube Expressz a késõ délutáni órákban indul Budapest felé.

Vacsora a vonat étkezõkocsijában kerül felszolgálásra.

 

Hatodik nap:

 

A fülkében felszolgált kora reggeli tea, és az étkezõkocsiban elfogyasztott reggeli után érkezünk Plovdivba, Bulgária második városába.

A Városnézés keretében megtekintjük a jellegzetes házairól és a hangulatos utcácskáiról híres Óvárost, és  az Ókori színházat.

Ebéd közben a Rodope hegységen keresztül Szófiába utazunk, ahová a kora délutáni órákban érkezünk meg.

A bolgár fõvárosban rövid autóbuszos városnézésre indulunk, amelynek kertében megismerkedünk a fõváros látnivalóival. Útba ejtjük többek közt a Királyi palotát és a  Szent Szófia székesegyházat.

A késõ délutáni órákban indulunk Szerbián keresztül Budapestre.

Ezen az estén a vendégeink részére a gálavacsorát a vonat étkezõkocsijában szolgáljuk fel.

 

 

Hetedik nap:

 

A fülkében felszolgált kora reggeli tea, és az étkezõkocsiban elfogyasztott reggeli után érkezünk, az utazás utolsó állomásra, Újvidékre.

A Duna partján fekvõ város legfonotosab látnivalója a Péterváradi erõd, amely a XIX. században épült, a város védelmére. Ma a városi-múzeum található benne, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Duna völgyére. A kazamaták meglátogatása után, belvárosi sétára indulunk, aminek kertében Einstein lakóházát is láthatjuk.

Nem sokkal ebéd elõtt folytatjuk az utazást Magyarország felé, amit az étkezõkocsiban felszolgált búcsúebéd után Kelebiánál érünk el.

A délutáni tea elfogyasztása után érkezünk Budapest Nyugati pályaudvarra.

 

 

Részvételi díj:

 

De Luxe hálófülkében: 990.000 HUF/fõ

Classic Hálófülkében: 699.000 HUF/fõ

Mit tartalmaz a részvételi díj? 

A részvételi díj magában foglalja, az oda-vissza útra érvényes menetjegyet, a programban szereplõ étkezéseket,és kirándulásokat,  24 órás szobaszervizt, korlátlan italfogyasztást * a vonat fedélzetén, szállást a választott fülketípusban , illetve 1 éjszakára  a Larespark Hotelben Isztanbulban, magyar nyelvû idegenvezetést.

 *a külön felszolgált égetett szeszes italokra, pezsgõkre és borokra ez nem érvényes

 Mit nem tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj nem tartalmazza:
- a baleset-, betegség- és poggyász biztosítást
-a vízum díját
- az isztambuli ebéd díját

 

Fülketípusok:

 

De Luxe:

 A nagy mûgonddal tervezett,  faborítsú, fülkében található 2 ágy L alakban van elrendezve, és nappalra kényelmes fotelokká alakíthatók. Minden fülke saját fürdõszobával rendelkezik, ahol a zuhanyzó és a WC mellett megtalálható a hajszárító is. A hõmérséklet minden fülkében egyedileg szabályozható.

 

Classic:

A politúrozott faborítású fülkében a 2 ágy egymás fölött helyezkedik el, amelyek nappalra egy kényelmes kanapévá alakíthatók át.

A fülkében található mosdókagyló, a zuhanyzó, és a mellékhelység a kocsi végében a folyosón helyezkedik el.

Menetrend (tervezet)

Képek az utazásról:
2010
« előző év következő év »
Január
10. Utazzon velünk az Európa Kulturális Fõvárosa megnyitó ünnepségre!
Február
12. Álomutazás a Velencei karneválra 14. Gyertyafény Express
Március
19. Kárpátalja Expressz Beregszászra 20. Tavaszi zsongás a Mecsek alján 27. Dunakanyari kirándulás 28. Tavaszváró szezonnyitó Mozdony Matiné
Április
05. Húsvét Hétfõ Gödöllõn gõzmozdonnyal 16. IV. Oldtimer Expo 2010. 16. Gyertyafény Express 17. Élményvonattal a gyulai Pálinkafesztiválra 24. Nosztalgia vonattal Nagykanizsa-Kotoriba vasútvonalának 150 éves évfordulójára! 24. Rákóczi Expressz Kassára 25. Mozdony Matiné-Gõzmozdonyok napja 29. Wolsztyn Expressz
Május
01. Szécsényi kirándulás élményvonattal 09. Verdi Terezinben 15. Esztergomi kirándulás 21. Pünkösd Krakkóban 23. Mozdony Matiné - Motorkocsik parádéja 28. Gyertyafény Express 29. Fotósvonat a Bezárt Mellékvonalakon II. 30. MINIMAX Gyermeknapi Vándorcirkusz
Június
05. PORT.hu Bringavásár 09. Luxusutazás Isztambulba 09. Boszporusz Expressz 12. Dunakanyari kirándulás 19. Múzeumok Éjszakája 19. Nosztalgiavonattal Pozsonyba 26. X. Pilis Rally 26. Élményvonattal a Balaton Északi partján fotómegállássokkal 27. Mozdony Matiné - A kormányzati jármûvek
Július
03. 150 éves a Székesfehérvár - Komárom vasútvonal 10. Dunakanyari kirándulás 11. 10 éves a Vasúttörténeti Park 12. Mozdony Matiné Étkezõkocsik bemutatója 13. Vasutas családos csereüdülés Franciaországban 19. Utazás az Árpád gyorssínautóbusszal Balatonboglárról Budapestre 25. Mozdony Matiné - A Boldog Békeidõk gasztonómiája 31. Villányi bortúra 31. Bortúra élményvonattal Villányba 31. 140 éves a Villány - Eszék vasútvonal 31. Élményvonattal Goran Bregovic pécsi koncertjére
Augusztus
05. Stefánia fesztivál toto megoldásai és nyertesei 05. Stefánia vonat 07. Farkas Bertalan Expressz 21. IV. Kerti Vasutak Találkozója és Kiállítása 27. XXV. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás 27. Gyertyafény Express 29. Venice Simplon-Orient-Express a Vasúttörténeti Parkban
Szeptember
05. Egyenlõ esélyek napja 11. Élményvonattal Zólyomba 11. Esztergomi kirándulás 18. X. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix és VI. Nemzetközi Étkezõkocsi Találkozó 24. Gyertyafény Express
Október
02. Dunakanyari kirándulás 03. Mozdony Matiné - Az 1900-as évek elején és az I.és II. Világháború között készült jármûvek 03. Élményvonattal Bécsbe és Strasshofba 09. Bakonyban a Balaton 15. Gyertyafény Express 17. Közlekedési Nap Gyermekeknek 30. Élményvonattal a Csabai Kolbászfesztiválra
November
11. Gyertyafény Express 13. Gõzvonatású Élményvonattal Nagyváradra 14. Józsi a gõzúthenger avatása 27. „Kell egy jó barát” Családi Nap és Segélykoncert
December
03. Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba 03. GyermekcsoportoknakTélapó Expressz 04. Retro Pullman Expressz Bécsbe 04. Advent Bécsben Élményvonattal 05. Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba 07. Karácsonyi fényvillamos 11. Advent Bécsben Élményvonattal 11. Retro Pullman Expressz Bécsbe 17. Gyertyafény Express 18. Advent Bécsben Élményvonattal 18. Retro Pullman Expressz Bécsbe 29. Tschikosch, Gulasch, Pussta, Piroschka
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Luxusutazás Isztambulba - mavnosztalgia.hu