2012. Április 6.

Húsvéti Hargita Expressz

Élményvonattal Székelyföldre, Húsvéti kirándulás

 

Retro Hargita Expressz

Húsvéti kirándulás a Székelyföldön

(4nap / 3 éj)

 

Programváltozás

Kedves Utasaink, a Román Államvasutakkal folytatott tárgyalások sikertelensége miatt, az alábbi programváltozást kényszerülünk tenni:

A vonatunk változatlan összeállításban, a MÁV Nosztalgia Kft jármûveivel, nem Különvonatként, hanem a 9.10 perckor Budapest Keleti pályaudvarról induló Pannónia nemzetközi gyorsvonat részeként közlekednek Segesvár állomásig, majd Segesvárról autóbusszal folytatjuk az utazást Székelyudvarhelyre, illetve a visszaút során szintén autóbusszal tesszük meg a Székelyudvarhely Segesvár szakaszt, majd Segesvártól az Élményvonat kocsijait a Pannónia nemzetközi gyorsvonat továbbítja, a vonat Budapest Keleti pályaudvarra fog megérkezni, 18:15-kor. A vonatra továbbra is van beszállás lehetõség a Nyugati Pályaudvaron, innen a vonatunk 07.00 kor fog indulni.

 A korábban meghirdetett állomásokon továbbra is van lehetõség a fel és leszállásra.

A korábban kiadott helyjegyen szereplõ kocsi, és ülõhely számok nem változnak, illetve a szombatra és vasárnapra meghirdetett programok és kirándulások változatlan formában kerülnek megrendezésre.

Vendégeink számára kárpótlásképpen, az alábbi programokat ajánljuk fel:

Az utazás során (Pénteken és Hétfõn) valamennyi utasunkat megvendégeljük egy kétfogásos ebéddel  és ásványvizzel az Élményvonat étkezõkocsijában,

Segesvárra az érkezés után, a városnézés során nemcsak az UNESCO Világörökség részét képezõ Óváros nevezetességeit tekintjük meg, hanem Theo Pálinkaházát is, ami a város egyik középkori házának, hangulatos, belsõ udvarán került berendezésre. Itt nem csak a pálinkával, hanem a hozzájuk illõ finom falatokkal is várjuk kedves vendégeinket.

Bízunk benne, hogy a fenti kényszerû programváltozás ellenére is kellemesen fog telni az utazás az Élményvonat fedélzetén.

Amennyiben, esetleg úgy érzik, hogy a változások miatt nem kívánnak részt venni az utazáson, 2012. március 30-ig az utazástól kötbérmentes elállásra van lehetõség.

Amennyiben bármilyen kérdésük, kérésük merülne fel, kérem forduljanak bizalommal kollégáinkhoz.

 

2012. áprilisban újra kirándulást szervez Húsvétkor Erdélybe az Élményvonattal a MÁV  Nosztalgia Kft. Az utazás során a vonat házigazdái köztük Somogyi Zoltán mûsorvezetõ, és szakavatott idegenvezetõnk ismerteti az elsuhanó tájak történetét, és a látnivalókat; illetve változatos és szórakoztató zenei programokról, és kvízjátékokról gondoskodank. A vonaton - elkerülendõ a zsúfoltság érzetét - standard osztályon minden utas számára 2 ülõhelyet biztosítunk. Az utazás során a vonat étkezõ és bárkocsija a vendégek rendelkezésére áll, ahol már elõzetesen is van lehetõség ebédet illetve vacsorát rendelni, illetve mozgó büfészolgálat gondoskodik utasaink kényelmérõl.


 

Program napról napra

2012. április 6. (péntek)

Indulás Budapest Keleti  pályaudvarról 9:10-kor. A regisztráció és a welcome drink után mindenki elfoglalhatja elõzetesen lefoglalt ülõhelyét az Élményvonat szerelvényén.Szolnokon és Békéscsabán is van lehetõség csatlakozni a kiránduláshoz. A vonatunk Kürtösnél éri el a magyar – román határt, a határátlépést követõen Aradon, Gyulafehérváron és Déván keresztül érjük el a Székelyföld és a Szászföld határán Segesvár városát.Rövid megállás után a Küküllõ folyó völgyében utazunk tovább Székelyföld szívébe. Utazás közben az ünnepi hangulat fokozására, az egyik legszebb húsvéti hagyományt, a tojásfestést gyakorolhatják az Élményvonat személyzetének segítségével, majd a legszebben sikerült tojások szépségversenyben vesznek részt. Segesvár után a vonaton minden vendégünk hamisítatlan Székely fogadtatásban részesül, ízelítõt kaphat a környék híres italából az Erdélyi Áfonyapálinkából, és a Kürtõskalácsból. A székelyudvarhelyi megérkezés után transzfer visz a választott szálláshelyre.

 

 

2012. április 7. (szombat)

Reggeli a szálláshelyeken, ezt követõen mindenkinek szabadprogram vagy választani lehet az erre a napra meghirdetett opcionális kirándulások közül, melyekre jelentkezni extra költség ellenében lehetséges.

 • A opció

Kirándulás és Városnézés Székelyudvarhelyen és Farkaslakán Borvízmúzeum, Városháza, Városi múzeum, Orbán Balázs emlékhely,Tamási Áron szülõházának és síremlékének megtekintése.

 • B opció (Részvételi díjon felül fizetendõ)

Kirándulás a Szászföldre, az egész napos kirándulás keretében megtekintjük Nagyszebent, a Szászföld fõvárosát, amely 2008-ban Európa Kulturális Fõvárosaként csodálatosan megújult; illetve látogatást teszünk Berethalmon és Szászfehéregyháza csodálatos középkori  erõdtemplomaiban is.
Várható visszaérkezés Székelyudvarhelyre 21.00

 • C opció (Részvételi díjon felül fizetendõ)

Húsvéti készülõdés Zetelakán Olga nénivel , a kirándulás során vendégeink megismerkedhetnek Zetelaka történetével a tájházban, illetve lehetõség van a kenyér és a kürtõskalács sütés titkainak ellesésére, majd a finomságok megkóstolására.


Este részvételi lehetõség a gyertyás feltámadási körmeneten és a szentmisén, amely várhatóan 19.00 kor kerül megrendezésre a székelyudvarhelyi Római Katolikus templomban. Szállás a választott szálláshelyen.

 

 

 

2012. április 8. (vasárnap)
(Az napi kirándulás és vacsora díját a részvételi díj tartalmazza) 

Reggeli a szálláshelyen, majd  egész napos kirándulás következik a Székelyföldön,  Két lehetõség közül választhatnak vendégeink, kérjük a foglalás során jelezzék, hogy melyik kiránduláson szeretnének résztvenni.

 • Csíki kirándulás

Meglátogatjuk Csíksomlyót, a csodálatos természeti környezetben fekvõ Gyilkos-tavat, a  Békás szorost és a fazekas mûvészetérõl híres Korondot. A vacsorát az Európa szerte híres Parajdi sóbányában fogyasztjuk el, ahol Sóvidéki táncokat mutat be a helyi néptáncsoport.Vacsora után visszautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre, szállás a választott szálláshelyen.

 

 

 • Vásárhelyi kirándulás

Meglátogatjuk Marosvásárhelyet, Parajdon a Medve tavat és a fazekas mûvészetérõl híres Korondot.
A vacsorát az Európa szerte híres Parajdi sóbányában fogyaszthatjuk el, ahol Sóvidéki táncokat mutat be a helyi néptáncsoport.
Vacsora után visszautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre, szállás a választott szálláshelyen.

 

 

2012. április 9. (hétfõ)

A szálláshelyen elfogyasztott reggeli után transzfer következik a székelyudvarhelyi vasútállomásra. A különvonatunk 8.00-kor indul Budapestre, Segesváron, Meggyesen és Aradon át Budapestre. Útközben Segesváron megtekintjük a világörökség részét képezõ történelmi óvárost és a várat.

 • D opció  (Részvételi díjon felül fizetendõ)
A Küküllõ Völgyét elhagyva , Héjjasfalván megáll a vonatunk és utunk legünnepeltebb pillanata, megkoszorúzzuk és elénekljük a Himnuszt a legnagyobb magyar költõ emlékhelyénél, Petõfi Sándor halálának feltételezett helyén álló emlékmûvénél. A látogatás után autóbusz Segesvár fõterére szállítja a vendégeket. 
Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

Részvételi díj

 • Standard Plus osztályon, a Hotel Küküllõ szállodában:    89.990 Ft/fõ 
 • Standard Plus osztályon, a Székelyudvarhelyi panzióban:  79.990 Ft/fõ 

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes idõtartama alatt, folyamatos utas tájékoztatás az ablak elõtt elsuhanó látnivalókról. Az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlõ falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a „13+1 totó” segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket. Hazafelé vezetõ úton zenés produkció szórakoztatja utasainkat az Orfeum kocsiban. Szállást reggelivel 3 éjszakára a választott szálláshelyen 1 fõ részére 2 ágyas szobában (1 ágyas elhelyezés felárral kérhetõ), valamint a kirándulást és a vacsorát április 8-án, de nem tartalmazzák az utasbiztosítást és a stornóbiztosítást.

A szerelvényben étkezõkocsi közlekedik, ahol lehetõség van reggelizni és vacsorázni.(Az étkezõkocsi kínálatáról bõvebb információt IDE kattintva talál.)

 

 

Utazás Retro Pullman osztályon

A Retro Pullman osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, helybiztosítást, valamint extra szolgáltatásokat: egész úton külön személyzet gondoskodik utasaink kényelmérõl, színvonalas lapok és magazinok állnak ingyenesen vendégeink rendelkezésére, a korlátlan szénsavas és szénsavmentes üdítõk, tea és kávé fogyasztást is tartalmazza a részvételi díj.

A Pullman osztály vendégeinek lehetõsége van - szabadhelyek függvényében – hangulatos 2 személyes- (kép IDE kattintva) vagy négy személyes fülke (kép IDE kattintva), valamint kényelmes 8-10 fõs nagy szalon (kép IDE kattintva) közül választhatni.

Az alkoholmentes üdítõk kizárólag a Retro Pullman kocsik ülõhelyein megrendelve díjmentesek. (Kínálatunkat IDE kattintva tekintheti meg.)

 

Részvételi díj

 

 

Vonatos utazás Budapest és Székelyudvarhely között

 • Standard Plus osztályon, csak a menettérti (oda - vissza) útra érvényes menetjegy ára: 36.990 Ft/fõ

 

 

Opcionális programok (jelentkezés extra költség ellenében)

Április 7-re (szombatra)

 • A opció - Városnézõ séta Székelyudvarhelyen és kirándulás Farkaslakára: 6.990 Ft/fõ
 • B opcióKirándulás a Szászföldre: 11.990 Ft/fõ
 • C opció - Húsvéti készülõdés Olga Nénivel Zetelakán: 5.990 Ft/fõ

Április 9-én (hétfõre)

 •  D opció - Látogatás Petõfi Sándor emlékmûvéhez: 500 Ft /fõ

 

 

Menetrend (tervezet)

2012. április 6. (péntek)

Budapest - Szolnok - Békéscsaba - Segesvár - Székelyudvarhely


Indulás:
9:10 - Budapest Keleti pályaudvar 
Indulás: 10:34 - Szolnok
Indulás: 11:44 - Békéscsaba  
Indulás: 20:00 - Segesvár 
Érkezes:
22:00 - Székelyudvarhely

2012. április 9. (hétfõ)

Székelyudvarhely - Segesvár - Békéscsaba - Szolnok - Budapest

Indulás: 7:30 - Székelyudvarhely
Érkezes: 9:48 - Segesváron
Érkezes:
15:50 - Lökösháza
Érkezes:
16:12 - Békéscsaba
Érkezes:17:25 - Szolnok
Érkezes: 18:50 - Budapest Nyugati pályaudvar


 

Ez az utazásunk 5 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról ITT 

 


 

 

 

Jegyértékesítés
MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a 
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévõ "jelentkezés erre a programra" felíratnál
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30
Email:
csikos@mavnosztalgia.hu

Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/

 MÁV Nosztalgia Kft
Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email: utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/További jegyértékesítési pont

Wasteels Utazási KFT.
Keleti Pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 17:30
Telefon : ( 0036-1) 210-2802, 343-34 92
Fax: ( 0036-1 ) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu 

Találkozzunk a Facebookon is!


Menetrend (tervezet)

Képek az utazásról:
2012
« előző év következő év »
Január
22. Vasárnapi családi matiné a Vasúttörténeti Parkban
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 23. Torkos Csütörtök- Gyertyafény Expressz 25. Élményvonattal Miskolcra - Kocsonya Expressz
Március
15. Elõszezoni nyitás a Vasúttörténeti Parkban 15. Élményvonattal Brnóba - PIVO Expressz
Április
01. Tavaszi Szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban 06. Húsvéti Hargita Expressz 09. Gõzfelhõs Sissy vonat 20. Gyertyafény Expressz 21. Gõzmozdonyos kirándulás a Cuha-völgybe 21. Rákóczi Expressz 28. Haydn Expressz
Május
11. Venice Simplon-Orient-Express megtekinthetõ a Vasúttörténeti Parkban 11. Gyertyafény Expressz a Venice Simplon-Orient Express kocsikkal 12. Albatros gõzmozdony a Vasúttörténeti Parkban 13. VI. Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek 19. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 21. Osztálykirándulás élményvonattal 24. Boldogasszony Zarándokvonat 27. Gyermeknap 28. Tavaszi Zauberg Expressz - Élményvonattal Semmeringre 30. Danube Express luxus hálókocsis Isztambuli Körutazás
Június
01. Egy hétvége a Truman gõzmozdonnyal 16. Múzeumok Éjszakája 23. Árpád gyorssínautóbusszal Pozsonyba 23. Szentivánéji Álom Expressz 25. Fekete Madonna Zarándokvonat Czêstochowába
Július
01. Vastag Csaba közönségtalálkozó 09. Kisvasutas Gyermektábor a Vasúttörténeti Parkban 25. Balatoni vonatozás az Árpád motorkocsival 29. Élményvonattal Balassagyarmatra - Kirándulás Palócföldön
Augusztus
02. Elindul Önkéntes Programunk 24. XXVII. Budapesti Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás 25. Gõzfelhõs kirándulás Gödõllõre
Szeptember
02. Venice Simplon-Orient-Express megtekinthetõ a Vasúttörténeti Parkban 07. Kárpátalja Expressz 2012 08. VI. Kerti Vasutak Találkozója és Kiállítása 08. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 15. XII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 22. Élményvonattal Linzbe 28. Gyertyafény Expressz 29. 112 Éves a Vasutas Törekvés Sportegyesület
Október
05. IV. TEMOFESZT Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál 06. Hegyalja Expressz a Tokaji Szüreti Fesztiválra 13. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 20. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra 22. Kõmíves Kelemenné Expressz 28. Szezonzáró Mesenap
November
09. Márton-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat
December
01. Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba 07. Advent Expressz Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 08. Advent Expressz Szegedrõl - Bécsbe 14. Karácsonyi Gyertyafény Expressz vacsoravonat 15. Advent Expressz Bécsbe 19. 20 éve Dobog a mozdonyszív- gõzmodonyos utazás a Lajosmizsei Tanyacsárdába 22. Advent Expressz Bécsbe 28. Téli Zauberg Expressz - Élményvonattal Semmeringre
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Húsvéti Hargita Expressz - mavnosztalgia.hu