2012. május 28.

Tavaszi Zauberg Expressz - Élményvonattal Semmeringre

 Tavaszi Zauberg Expressz

Erre az utazásunkra minden jegy elkelt.

Következõ ausztriai kirándulásunk Wachauba lesz a Szent Iván Éji Álom Expressz keretein belül és Semmeringre legközelebb októberben tarthatnak velünk

 

Utazzon a MÁV Nosztalgia Kft Élményvonatával keresztül a Semmering-hágón! Ez a világ elsõ magashegyi vasútvonala, melyet 1854-ben adtak át, majd 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség -i Listájára. A gyönyörû természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyûgözõ látványról, 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kõhíd és átjáró illeszkedik bele talán a világon sehol másutt nem látott tökéletességgel a hegyvidéki tájba.  Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé.
Az idõ eltöltésére javaslunk egy könnyed vagy nehezebb gyalog vagy kerékpáros túrát Semmering számos túraútvonalai közül. Kulturális programként Semmering múzeumai és tárlatai állnak vendégeink rendelkezésére.

Ezen az úton a Pedrofon együttes szórakoztatja kedves vendégeinket az Orfeum kocsiban.

Orfeum kocsi Pedrofon

Az uticél kiválasztásához segítségül az alábbiakban felsoroljuk a látnivalókat a választható állomásokon, ahol oda- és visszaútban is megáll a vonat.

Gloggnitz

A felsõ Schwarza-völgy hazai fõvárosa, az ideutazónak lehetõséget ad kikapcsolódásra. A város, Eichenberg lábánál, a látogatónak rengeteg nevezetességet kínál. A nagyvonalú restaurált kastély, egy magaslaton a város felett, az 1992-es országos kiállítás alkalmából a város kulturális és társadalmi központja lett. Esküvõi kastélyként minden házasulandónak egy álomesküvõ érzését kelti.
A város az utóbbi években a felsõ Schwarza-völgy bevásárló városává fejlõdött. 

Gloggnizti kastély:

A Schloss Gloggnitz (vár) a Schwarcza és a Weissenbach völgyei közti kiemelkedésen áll, minden oldalról jól látható, és szép képet nyújt. A bajor Formbach am Inn bencései alapították, 1094-ben említik elõször. A vár udvarán a "Havas Boldogasszony" nevet viselõ (Maria Schnee Kirche) templom áll. Egységes tetõzet fedi, tornyának karcsú hagymakupolája jellegzetes Ausztriában. A várban állandó és idõszaki kiállítások tekinthetõk meg, a vár megtekintése ingyenes, a kiállítások megtekintéséért fizetni kell. Gloggnitz fõterén a St. Othmar kápolna látható, különlegessége, gótikus fatornya.

Lindt Csokoládégyár bemutató üzlete:

Rengeteg szép csomagolásu csokoládé egy helyen, ingyenes csokoládé kostolás, melyet nem érdemes kihagyni. S mindemellett érdemes a "selejt vagy leértékelt árukból" is vásárolni, mert a magyar csokik legjobbja se éri el, a Lindt legrosszabb színvonalát.

Web lap: ITT

Payerbach – Reichenau:

Payerbach: Ahol a Schwarza folyó völgye a legnagyobb vonzerõvel hat a látogatóra, ott jött létre Payerbach települése. Az északra fekvõ magaslatokról nézve olyan a környék, mintha egy képeslapot néznénk, vagy egy modellvasút pályájának egy részét látnánk. A folyó déli partján található a Payerbach park és annak említésre méltó pavilonja. A park zöld oázisként hat a látogatóra. Mögötte õrködik a község védõváraként, Szent Jakobról elnevezett gótikus plébániatemplom. Érdemes megtekinteni a régi pályaudvart a mellette levõ múzeum parkkal együtt.

A régi pályaudvar gyakran célja a kirándulóknak, de sokan választják kirándulásuk kiindulópontjának is. Sok túrázó megfordul naponta a faluban, hogy felfedezze a gyönyörû természeti adottságokat és az ápolt turistautakat. Egy ilyen kirándulóút – a Semmering vasút - Kiránduló út - innen kiindulva Semmering falu pályaudvarához visz, miközben a legszebb kilátást nyújtja a világörökség részét képezõ Semmering vasútra.

Payerbach web: ITT

Reichenau web: ITT

Semmering

 

A helyi túrapark hat gyönyörû, különbözõ nehézségû útvonalból áll, így az edzett sportolók és a kényelmes sétákat kedvelõk is jól járnak itt. A Zauberberg legmagasabb pontján álló Millennium-kilátóból egészen Bécsig és Magyaror­szágig is ellátni, majd onnan a számunkra szinpatikus túra útvonalak egyikén lesétálhatunk a völgybe. A hangulatos hegyi kunyhókban vendégszeretet és regionális finomságok mellett tankolhatnak is friss energiát a kirándulók A Bikepark összesen kilenc kilométeren kínál különbözõ nehézségi fokozatú mountainbike-pályákat. Itt is külön pályákat építettek a kezdõknek és a haladóknak. A 2009-es szezonnyitóra elkészült a Bikepark bõvítése, és egy új pályával is gazdagodott a terület. A gyerekek és a felnõttek nagy kedvence egyaránt a "Monster Roller" névre keresztelt, óriás kerekekkel rendelkezõ roller, melyet a külön erre a célre ki épített pályán bárki kipróbálhat. Aki pedig inkább két lábbal, mint két kerékkel a földön jár, az a ZauberBAR teraszán ellazulva figyelheti a kerékpárosok attrakcióit.

Helyi árak:

 • Biciklis park használata: 18€
 • Monster Roller bérlés: 6€
 • Felvonó használata 1útra (felfele-lefele): 13€ 

Részletesebben árak: ITT

Semmering web lap: ITT

Semmering térkép: ITT

Bicikli parkról további információk: ITT 

Mürzzuschlag

VilágKiállítást ugyan nem, helyette viszont KiállításVilágot találhatnak a szimpatikus kisvárosban, Mürzzuschlagban. A város gazdag történelme és a kortárs alkotómûvészet Mürzzuschlagban a múzeumok és kiállítások figyelemre méltó számában mutatkozik meg.
 

Téli Sportok Múzeuma - Wintersportmuseum

Eddig még sosem látott formában tárul fel 1000 m2-en az élmények és tapasztalás világa, melynek a téli sportok és a hegyek a témája. Izgalmasan, mégis információkban gazdagon mutatkoznak be a téli sportok minden oldalukról: a sízés több mint 5000 évvel ezelõtti kezdeteitõl az Alpok elsõ mürzzuschlagi úttörõ sízõin át a gleccserekig és lavinákig, a hegyvidék magasztosságától egy 100 éves hegyi kunyhó rusztikus hangulatáig….

Web: www.wintersportmuseum.com

 

Brahms Múzeum - Brahmsmuseum

Brahms 1884 és 1885 nyarán kilenc hónapon át a 16. századi fejedelmi hámortulajdonosi házban (Hammerherrenhaus) lakott és itt komponálta 4. e-moll op. 98 szimfóniáját, valamint harmincnál is több dalt és kórusmûvet. A kiállítás olyan, mint egy zenés séta a mester komponálással töltött nyarain át. A múzeumban olyan egyedülálló eredeti tárgyak is megtekinthetõk, mint például az a Streicher-zongora, amelyen Brahms az egyetlen hangfelvételén is játszott.

Web: www.brahmsmuseum.at

 

Déli Vasúti Múzeum - Südbahnmuseum

A Ghega Semmering vasút, 1998 óta az UNESCO-Világörökség része, 150 éves jubileumának alkalmából 2004-ben hozták létre ezt a kultúrtörténeti vasúti élményvilágot. A közvetlenül a mürzzuschlagi vasútállomás mellett lévõ régi mozdonyszerelõ mûhelyben hangulatos idõutazásra invitál a kiállítás Bécstõl Mürzzuschlagon át Triestig. Különleges látnivalók: a régi pályaudvari csarnok, a K.u.K. büfékocsi, a viaduktépítkezés, az érzékek mozdonyai…

Web: www.suedbahnmuseum.at

 

Das Roseggerstüberl

A Mürz-völgyi irodalmár és a vidék költõje Peter Rosegger és a barátai gyakran gyûltek össze filozofikus és kedélyes beszélgetésekre a régi Ratsburg épületében. 1901-ben rendezte be Peter Rosegger közeli barátja, Toni Schruf az egyedülálló Roseggerstüberl nevû hangulatos kis helyet.

Web: www.roseggergesellschaft.at

Áttekintõ térkép Mürzzuschlagról IDE kattintva

Menetrend (Tervezet)

Budapest – Gyõr – Sopron – Semmering – Mürzzuschlag

Indulás:   06:30  Budapest Nyugati pályaudvar
Indulás:   07:05 Budapest Kelenföld

Indulás:   07:09 Budaörs

Indulás:   08:25 Gyõr

Indulás:   09:45 Sopron

Érkezés:  10:55 Gloggnitz

Érkezés:  11:05 Payerbach - Reichenau

Érkezés:  11:42 Semmering

Érkezés:  11:56  Mürzzuschlag

Mürzzuschlag – Semmering - Sopron – Gyõr - Budapest

Indulás:  17:00  Mürzzuschlag
Indulás:  17:15 Semmering

Indulás:  17:44 Payerbach – Reichenau

Indulás:  17:54 Gloggnitz

Érkezés: 19:04 Sopron

Érkezés: 20:34 Gyõr

Érkezés: 21:55  Budaörs

Érkezés: 21:59  Budapest Kelenföld

Érkezés: 22:43  Budapest Nyugati pályaudvar

Részvételi díj 

 • Felnõtt - standard osztályon: 7490 Ft/fõ
 • Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig):  5490 Ft/fõ 
 • Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülõhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes idõtartama alatt, az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlõ falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a 13+1 totó segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket. Hazafelé vezetõ úton zenés produkció szórakoztatja utasainkat az Orfeum kocsiban.

A szerelvényben étkezõkocsi közlekedik, ahol lehetõség van reggelizni és vacsorázni.(Az étkezõkocsi kínálatáról bõvebb információt IDE kattintva talál.)

Csoportos kedvezmények

 • 20 részvételi jegy vásárlása után 1 fõ díjmentesen utazhat.
 • Fél kocsi kedvezmény:
  30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fõ vehet részt az utazáson, 6 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.
 • Teljes kocsi kedvezmény:
  60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fõ vehet részt az utazáson, 12 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.

Csoportos kedvezmények igénybe vételéhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.

Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
(Figyelem! Ezen jegytípusok interneten nem foglalhatóak.)

 

Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról ITT 

 

 

A Zauberg Expresszre jegyek válthatók 2012. május 21-ig!

Jegyértékesítés
MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a 
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévõ "jelentkezés erre a programra" felíratnál
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30
Email:
csikos@mavnosztalgia.hu

Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/

 MÁV Nosztalgia Kft
Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email: utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/

 

További jegyértékesítési pont

Wasteels Utazási KFT.
Keleti Pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 17:30
Telefon : ( 0036-1) 210-2802, 343-34 92
Fax: ( 0036-1 ) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu 

 

Találkozzunk a Facebookon is!

 

Menetrend (tervezet)

Képek az utazásról:
2012
« előző év következő év »
Január
22. Vasárnapi családi matiné a Vasúttörténeti Parkban
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 23. Torkos Csütörtök- Gyertyafény Expressz 25. Élményvonattal Miskolcra - Kocsonya Expressz
Március
15. Elõszezoni nyitás a Vasúttörténeti Parkban 15. Élményvonattal Brnóba - PIVO Expressz
Április
01. Tavaszi Szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban 06. Húsvéti Hargita Expressz 09. Gõzfelhõs Sissy vonat 20. Gyertyafény Expressz 21. Gõzmozdonyos kirándulás a Cuha-völgybe 21. Rákóczi Expressz 28. Haydn Expressz
Május
11. Venice Simplon-Orient-Express megtekinthetõ a Vasúttörténeti Parkban 11. Gyertyafény Expressz a Venice Simplon-Orient Express kocsikkal 12. Albatros gõzmozdony a Vasúttörténeti Parkban 13. VI. Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek 19. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 21. Osztálykirándulás élményvonattal 24. Boldogasszony Zarándokvonat 27. Gyermeknap 28. Tavaszi Zauberg Expressz - Élményvonattal Semmeringre 30. Danube Express luxus hálókocsis Isztambuli Körutazás
Június
01. Egy hétvége a Truman gõzmozdonnyal 16. Múzeumok Éjszakája 23. Árpád gyorssínautóbusszal Pozsonyba 23. Szentivánéji Álom Expressz 25. Fekete Madonna Zarándokvonat Czêstochowába
Július
01. Vastag Csaba közönségtalálkozó 09. Kisvasutas Gyermektábor a Vasúttörténeti Parkban 25. Balatoni vonatozás az Árpád motorkocsival 29. Élményvonattal Balassagyarmatra - Kirándulás Palócföldön
Augusztus
02. Elindul Önkéntes Programunk 24. XXVII. Budapesti Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás 25. Gõzfelhõs kirándulás Gödõllõre
Szeptember
02. Venice Simplon-Orient-Express megtekinthetõ a Vasúttörténeti Parkban 07. Kárpátalja Expressz 2012 08. VI. Kerti Vasutak Találkozója és Kiállítása 08. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 15. XII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 22. Élményvonattal Linzbe 28. Gyertyafény Expressz 29. 112 Éves a Vasutas Törekvés Sportegyesület
Október
05. IV. TEMOFESZT Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál 06. Hegyalja Expressz a Tokaji Szüreti Fesztiválra 13. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 20. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra 22. Kõmíves Kelemenné Expressz 28. Szezonzáró Mesenap
November
09. Márton-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat
December
01. Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba 07. Advent Expressz Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 08. Advent Expressz Szegedrõl - Bécsbe 14. Karácsonyi Gyertyafény Expressz vacsoravonat 15. Advent Expressz Bécsbe 19. 20 éve Dobog a mozdonyszív- gõzmodonyos utazás a Lajosmizsei Tanyacsárdába 22. Advent Expressz Bécsbe 28. Téli Zauberg Expressz - Élményvonattal Semmeringre
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Tavaszi Zauberg Expressz - Élményvonattal Semmeringre - mavnosztalgia.hu