2014. május 10.

Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre

Élményvonattal Semmeringre

Változott a Tavaszi Zauberg Expressz menetrendje

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Sopron-Ebenfurt vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkálatok miatt, a 2014. május 10-én Semmeringre közlekedő  Élményvonatunk kerülő útirányon át közlekedik.

A vonat Sopron állomás érintése nélkül, a Győr-Hegyeshalom vasútvonalon át közlekedik.

A módosított menetrendet az oldal alján találják.

A vágányzár miatti kellemetlenségekért Vendégeink szíves türelmét és megértését kérjük!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Élményvonatunk standard osztályára minden jegy elkelt, a Pullman Club osztályon jegyek még korlátozott számban foglalhatók.


Várjuk Önöket a "A csúcsdízel csúcsra tör!" Élményvonatunkra, mely 2014. június 7-8-án NOHAB vontatta különvonatként közlekedik Semmeringre, a mürzzuschlag-i Nemzetközi Nosztalgia Találkozóra.


Utazzon a MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonatával keresztül a Semmering-hágón! Ez a világ első magashegyi vasútvonala, melyet 1854-ben adtak át, s ami 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. A gyönyörű természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról:14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik talán a világon sehol másutt nem látott tökéletességgel a hegyvidéki tájba.  Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé. Az idő eltöltésére javaslunk egy könnyed vagy nehezebb gyalog vagy kerékpáros túrát Semmering számos túraútvonalai közül. Kulturális programként Semmering múzeumai és tárlatai állnak vendégeink rendelkezésére.


Az úticél kiválasztásához segítségül felsoroljuk a látnivalókat a választható állomásokon, ahol oda- és visszaútban is megáll a vonat.

Kiránduló útvonalak térképe:
http://www.semmeringbahn.at/images/Semmering-Bahnwanderweg_14.pdf

Az Orfeum kocsiban a Holiday Star zenekar szórakoztatja a zenés-táncos szórakozást kedvelő utasainkat.

SZÉPSÉG A FEDÉLZETEN :  

profi szépségápolási tippek,
• kézápolás, bőrápolás

remek hangulat


Az AVON tanácsadónői ingyenes kézápolással, szépségtanácsadással várják a hölgyeket- és a vállalkozó kedvű férfi utasokat. Az utazás során a játékos Totó kitöltői között egy értékes AVON ajándékcsomagot is kisorsolunk.Kirándulóhelyek, látnivalók


Gloggnitz


A felső Schwarza-völgy hazai fővárosa, az ideutazónak lehetõséget ad a kikapcsolódásra. A Eichenberg lábánál fekvő város rengeteg nevezetességet kínál. A restaurált kastély  az 1992-es országos kiállítás alkalmából a város kulturális és társadalmi központja lett. Esküvõi kastélyként minden házasulandónak egy álomesküvő érzését kelti. A település az utóbbi években a felső Schwarza-völgy bevásárló városává fejlődött.

Gloggnitzi kastély:

A Schloss Gloggnitz (vár) a Schwarcza és a Weissenbach völgyei közti kiemelkedésen áll, minden oldalról jól látható és szép képet nyújt. A bajor Formbach am Inn bencései alapították és 1094-ben említik először. A vár udvarán a "Havas Boldogasszony" nevet viselő (Maria Schnee Kirche) templom áll. Egységes tetőzet fedi, tornyának karcsú hagymakupolája jellegzetes Ausztriában. A vár megtekintése ingyenes, ám az állandó és idõszaki kiállításokért már fizetni kell. Gloggnitz főterén a St. Othmar kápolna látható, melynek különlegessége a gótikus fatorony.


Payerbach – Reichenau:

Payerbach: Ahol a Schwarza folyó völgye a legnagyobb vonzerővel hat a látogatóra, ott jött létre Payerbach települése. Az északra fekvő magaslatokról nézve olyan a környék, mintha egy képeslapot néznénk, vagy egy modellvasút pályájának egy részét látnánk. A folyó déli partján található a Payerbach park és annak említésre méltó pavilonja. A park zöld oázisként hat a látogatóra. Mögötte őrködik a község védőváraként Szent Jakobról elnevezett gótikus plébániatemplom. Érdemes megtekinteni a régi pályaudvart a mellette levő múzeum parkkal együtt.

A régi pályaudvar gyakran célja a kirándulóknak, de sokan választják kirándulásuk kiindulópontjának is. Sok túrázó megfordul naponta a faluban, hogy felfedezze a gyönyörű természeti adottságokat és az ápolt turistautakat. Egy ilyen kirándulóút – a Semmering vasút - Kiránduló út - innen kiindulva Semmering falu pályaudvarához visz, miközben a legszebb kilátást nyújtja a világörökség részét képező Semmering vasútra.

Payerbach web: ITT

Reichenau web: ITT

Semmering

A helyi túrapark 6 gyönyörű, különböző nehézségű útvonalból áll, így az edzett sportolók valamint a kényelmes sétákat kedvelők is kedvükre választhatnak. Zauberberg legmagasabb pontján álló Millennium-kilátóból egészen Bécsig és Magyaror­szágig is ellátni, ahonnan egy szimpatikus túraútvonal egyikén lesétálhatunk a völgybe. A hangulatos hegyi kunyhókban a vendégszeretet és regionális finomságok mellett friss hegyi levegő is várja a kirándulókat. A Bikepark összesen 9 kilométeren kínál különböző nehézségi fokozatú mountainbike pályákat, külön a kezdőknek és a haladóknak. A 2009-es szezonnyitóra elkészült Bikepark bővítése óta még egy újabb pályával gazdagodott. A gyerekek és a felnőttek nagy kedvence egyaránt a "Monster Roller" névre keresztelt, óriás kerekekkel rendelkező roller, melyet a külön erre a célra kiépített pályán bárki kipróbálhat. Aki pedig inkább két lábbal, mint két kerékkel a földön jár, az a ZauberBAR teraszán ellazulva figyelheti a kerékpárosok attrakcióit.

Helyi árak:

    Biciklis park használata: 18€
    Monster Roller bérlés: 6€
    Felvonó használata 1 útra (felfelé-lefelé): 13€

Részletesebben árak: ITT

Semmering web lap: ITT

Semmering térkép: ITT

A Bikeparkról további információk: ITT


Mürzzuschlag


VilágKiállítást ugyan nem, helyette viszont KiállításVilágot találhatnak a szimpatikus kisvárosban, Mürzzuschlagban. A város gazdag történelme és a kortárs alkotóművészet Mürzzuschlagban a múzeumok és kiállítások figyelemre méltó számában mutatkozik meg.
 

Téli Sportok Múzeuma - Wintersportmuseum

Eddig még sosem látott formában tárul fel 1000 m2-en az élmények és tapasztalás világa, melynek a téli sportok és a hegyek a témája. Izgalmasan, mégis információkban gazdagon mutatkoznak be a téli sportok minden oldalukról: a sízés több mint 5000 évvel ezelőtti kezdeteitől az Alpok első mürzzuschlagi úttörő sízőin át a gleccserekig és lavinákig, a hegyvidék magasztosságától egy 100 éves hegyi kunyhó rusztikus hangulatáig….

Web: www.wintersportmuseum.com

Brahms Múzeum - Brahmsmuseum

Brahms 1884 és 1885 nyarán kilenc hónapon át a 16. századi fejedelmi hámortulajdonosi házban (Hammerherrenhaus) lakott és itt komponálta 4. e-moll op. 98 szimfóniáját, valamint harmincnál is több dalt és kórusművet. A kiállítás olyan, mint egy zenés séta a mester komponálással töltött nyarain át. A múzeumban olyan egyedülálló eredeti tárgyak is megtekinthetők, mint például az a Streicher-zongora, amelyen Brahms az egyetlen hangfelvételén is játszott.

Web: www.brahmsmuseum.at

Déli Vasúti Múzeum - Südbahnmuseum

A Ghega Semmering vasút, 1998 óta az UNESCO-Világörökség része, 150 éves jubileumának alkalmából 2004-ben hozták létre ezt a kultúrtörténeti vasúti élményvilágot. A közvetlenül a mürzzuschlagi vasútállomás mellett lévő régi mozdonyszerelő műhelyben hangulatos időutazásra invitál a kiállítás Bécstől Mürzzuschlagon át Triestig. Különleges látnivalók: a régi pályaudvari csarnok, a K.u.K. büfékocsi, a viaduktépítkezés, az érzékek mozdonyai…

Web: www.suedbahnmuseum.at

Das Roseggerstüberl

A Mürz-völgyi irodalmár és a vidék költője Peter Rosegger és a barátai gyakran gyűltek össze filozofikus és kedélyes beszélgetésekre a régi Ratsburg épületében. 1901-ben rendezte be Peter Rosegger közeli barátja, Toni Schruf az egyedülálló Roseggerstüberl nevű hangulatos kis helyet.

Web: www.roseggergesellschaft.at

Áttekintő térkép Mürzzuschlagról IDE kattintva

________________________________________________

Részvételi díj

•  Felnőtt - standard osztályon: 7.990 Ft/fő
  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig):  3.990 Ft/fő
  Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülőhely nélkül)
•  Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek, standard osztályon): 19.990 Ft/család
 
A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes időtartama alatt, az oda úton reggeli üdvözlőitallal és -falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a 13+1 totó segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket.

A szerelvényben étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van reggelizni és vacsorázni.


Pullman Club osztály

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, a helybiztosítást, valamint az extra szolgáltatásokat:
Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból.
Nagy lábterű, dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Valamennyi ülőhelyhez asztal is tartozik. Egész úton külön felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről.
Színvonalas magazinok állnak ingyenesen vendégeink rendelkezésére.
________________________________________________

Részvételi díj, Pullman Club osztályon,

    2 személyes asztalnál 17.490 Ft /fő
    4 személyes asztalnál 15.490 Ft /fő
________________________________________________

Csoportos kedvezmények

20 részvételi jegy vásárlása után 1 fő díjmentesen utazhat.

Fél kocsi kedvezmény:

30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fő vehet részt az utazáson, 6 fő részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes előfoglalási díjak érvényesek.

Teljes kocsi kedvezmény:

60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fõ vehet részt az utazáson, 12 fő részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes előfoglalási díjak érvényesek.

Csoportos kedvezmények igénybe vételéhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.

Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
(Figyelem! Ezen jegytípusok interneten nem foglalhatóak.)
________________________________________________

Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

________________________________________________

Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról itt: www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/302

_______________________________________________

Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" felíratnál.

Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/


MÁV Nosztalgia Kft.
Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)

Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email: utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/

Menetrend

Budapest – Sopron – Semmering – Mürzzuschlag
Indulás: - 6:05 - Budapest-Nyugati pu.
Indulás: - 6:44 - Kelenföld
Indulás: - 7:24 - Tatabánya
Indulás: - 8:17 - Győr
Indulás: - 8:48 - Hegyeshalom
Érkezés: - 10:54 - Gloggnitz
Érkezés: - 11:03 - Payerbach
Érkezés: - 11:21 -
Breitenstein
Érkezés: - 11:29 - Semmering
Érkezés: - 11:46 - Mürrzuschlag
Mürzzuschlag – Semmering – Budapest
Indulás: - 16:15 - Mürrzuschlag
Indulás: - 16:23 - Spital am Semmering
Indulás: - 16:34 - Semmering
Indulás: - 16:44 - Breiterstein
Indulás: - 17:03 - Payerbach
Indulás: - 17:13 - Gloggnitz
Érkezés: - 19:19 - Hegyeshalom
Érkezés: - 20:00 - Győr
Érkezés: - 20:50 - Tatabánya
Érkezés: - 21:47 - Kelenföld
Érkezés: - 22:27 - Budapest-Nyugati pu.
Képek az utazásról:
2011
« előző év következő év »
Február
01. Böllérfesztivál 14. Február 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 19. Február 19. Kirándulás Élményvonattal Miskolcra a Kocsonyafesztiválra
Március
04. Március 4 - 6. Luxusutazás a Velencei karneválra 11. I. Szolnoki Országos Vasútmodell-Kiállítás
Április
02. Szezonnyitó Mozdony Matiné 08. Április 8. Gyertyafény Expressz 09. Április 9. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 15. V. Oldtimer Expo 2011. 16. Április 16. Kassai kirándulás Élményvonattal 16. Április 16. Gõzmozdonnyal a Cuha-völgyi Bakonyvasúton (Gyõr-Veszprém) 22. Április 22-25. Húsvéti kirándulás a Székelyföldön Élményvonattal 25. Április 25. Kirándulás a Sissi vonaton Húsvét Hétfõn Gödöllõre 30. V. Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek
Május
04. Május 4 - 9. Danube Express utazás Isztambulba 07. Május 7. Nosztalgiavonat Nohabbal Tállyára a Szalonna és Szamorodni Fesztiválra! 07. Május 7. Élményvonattal Egerbe és Szilvásváradra 13. Venice Simplon-Orient-Express a Vasúttörténeti Parkban 14. Mozdony Matiné és Mátrai nap 14. Május 14. Kirándulás Élményvonattal Puchbergbe 15. Május 15. Kirándulás Élményvonattal Puchbergbe 21. Május 21. Gõzmozdonyos kirándulás Esztergomba 21. GLYKERIA koncert 28. Május 28. Élményvonattal a Tokaji Borok Fesztiváljára, Tokajba! 29. Gyermeknap
Június
03. Június 3. Gyertyafény Expressz 11. Június 11. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 12. Június 12. Kirándulás Élményvonattal a Semmeringen 13. Június 13. Kirándulás Élményvonattal a Semmeringen 24. Múzeumok Éjszakája 25. Június 25. Árpád gyorssínautóbusszal Pozsonyba 25. Június 25. Gõzvontatású nosztalgia emlékvonat Nagykanizsára - 150 éves a Déli Vasút 26. Gõzmozdonyos Matiné - Western hangulatban
Július
09. Július 9. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba - Visegrádi Palotajátékok ideje alatt 16. Július 16. Nosztalgiavonat a Balatonon 23. Július 23. Élményvonatos kirándulás Sárospatakra 29. Irány Gyõr ingyenes nosztalgiavonattal! - ETO Nap
Augusztus
20. V. Európai Kerti Vasutak Találkozója és Kiállítása 26. XXVI. Budapesti Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás 27. Augusztus 27. Gyertyafény Expressz
Szeptember
03. Szeptember 3. Élményvonattal a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra, Szegedre! 04. Venice-Simplon Orient Express a Vasúttörténeti Parkban 10. Szeptember 10. Gõzmozdonyos kirándulás Esztergomba 10. Szeptember 10. Utazás Zólyomba az Árpád motorvonattal 12. Szeptember 12-20. 'Totus Tuus - Egészen a Tiéd' - II. János Pál Pápa emlékvonata elõször Magyarországon! 12. Szeptember 12. Ezüst Nyíllal az érkezõ 'Totus Tuus - Egészen a Tiéd' II. János Pál Pápa emlékvonatához! 16. Szeptember 16. Utazzon Székesfehérvárra a 17. Gõzmozdonyfesztivál és Étkezõkocsi Találkozó a Vasúttörténeti Parkban 17. Szeptember 17. Utazzon Esztergomba a "Totus Tuus - Egészen a Tiéd" - II. János Pál Pápa emlékvonaton! 21. Szeptember 21. "Totus Tuus - Egészen a Tiéd" - II. János Pál Pápa emlékvonatának Búcsúztató Utazása Ezüst Nyíllal! 24. Szeptember 24-25. Kirándulás Élményvonattal Poprádra a Magas Tátrába 30. VGT Nap 30. Szeptember 30. Gyertyafény Expressz
Október
01. Október 1. A pályafenntartás, pályaépítés, pályafelügyelet múltja és jelene 02. Október 2. Kirándulás Élményvonattal az õszi Bécsbe és Strasshof Vasúti Múzeumába 15. Október 15. Kirándulás az Élményvonattal a Semmeringen! 22. Szezonzáró Mesenap 30. Október 30. Élményvonattal a Csabai Kolbászfesztiválra
November
11. Like-ra fel! Érdemes! 11. November 11. Gyertyafény Expressz 12. 2011. november 12-13. Márton nap a Skanzenben
December
03. December 3. Kirándulás Élményvonattal az adventi Bécsbe 03. December 3-4. Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba 09. December 9. ÚJ! Adventi bevásárló vonat Nyugdíjas és Csoportos kedvezménnyel 10. December 10. Kirándulás Élményvonattal az adventi Bécsbe 16. December 16. Karácsonyi Gyertyafény Expressz 17. December 17. Kirándulás Élményvonattal az adventi Bécsbe 28. Téli Élményvonat a hófödte Semmeringre 30. Panoráma képek 31. Fényképek a nosztalgiautazásokról
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre - mavnosztalgia.hu