2014. május 24.

Hangulat Expressz - Élményvonattal Kaposvárra a Festők Városa Hangulatfesztiválra


Május 24-én a Hangulat Expressz Élményvonatunk technikai okok miatt nem közlekedik.

A megváltott részvételi jegyek a 2014. június 21-én közlekedő Levendula Expressz - Élményvonattal Balatonfüredre és a X. Tihanyi Levendula Fesztiválra - utazásunkra érvényesek, vagy a Budapest Nyugati pályaudvaron található jegyirodánkban visszaválthatók.

Információ: +36 1 269-5242

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Somogyország fővárosa a régió kulturális és gazdasági központjaként számos élményt tartogat számunkra. A város környéki erdők és tavak kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a természetkedvelők, horgászni, strandolni vágyók számára.


A belváros az eklektikus városháza, a Zsolnay-cserepekkel borított Erzsébet Szálló, a Csiky Gergely színház és a Dorottya-ház mellett számos érdekes és kihagyhatatlan látnivalóval kecsegtet. A Római-hegy tetején a Rippl-Rónai villában lakott és alkotott a város szülötte, a híres festőművész.

A Festők Városa Hangulatfesztivál nyomán az idei évtől Rippl-Rónai Fesztivál során műteremmé válnak Kaposvár utcái és parkjai, séta közben belepillanthatunk a rajzolók és festők munkájába. Irodalmi és komolyzenei előadások, filmvetítések, könnyűzenei koncertek, kézműves bemutatók és nyílt festőverseny várja az odalátogatókat.

A Rippl-Rónai Fesztivál varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző pezsgő életének együttese biztosítja. A 2014-es programsorozat középpontjában Rippl-Rónai regénybe illő módon megtalált I. világháborús grafikáiból rendezett kiállítás, és Márton Árpád csíkszeredai festőművész Vaszary Képtárban látható nagyszabású tárlata áll. A műtermek, művészeti műhelyek és múzeumok világából az „utcára kilépő” művészet egyedi és különleges értéket jelent a magyar művészeti fesztiválok palettáján. A Fesztivál a „Rippl-Rónai szellemiség” jegyében egyszerre ad teret a kísérletezésnek és közvetíti az idő próbáját már kiállt örök értékeket. Aki ezekben a napokban Kaposvárra látogat, megbizonyosodhat arról, hogy igaz az állítás: a művészet igazi örömforrás, életünket tartalmasabbá, gazdagabbá teszi.

Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Hangulat Expressz - Élményvonattal Kaposvárra a Festők Városa Hangulatfesztiválra - mavnosztalgia.hu