2015. december 29.

Téli Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre

Élményvonattal Semmeringre
AZ UTAZÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!


Láttuk tavasszal, friss zöldben! Láttuk az ősz csodálatos színeiben! Most itt a lehetőség, hogy lássuk  télen is! Utazzon
Ön is 2015 utolsó Élményvonatával, a téli köntösbe bújt Semmering-hágóra!

Ez a világ első magashegyi vasútvonala, melyet 1854-ben adtak át, s ami 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. A gyönyörű természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik a hegyvidéki tájba.  Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé. Az idő eltöltésére javaslunk egy könnyed vagy nehezebb gyalog túrát Semmering számos túraútvonalai közül. Kulturális programként Semmering múzeumai és tárlatai állnak vendégeink rendelkezésére.________________________________________________

Kössön kedvezményes biztosítást!

QBE Insurance BBP48 kedvezményes baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás irodánkban köthető!

A biztosítás díja: 250 Ft /fő /nap korhatár nélkül, felár nélkül

A BBP48 ajánlatot csak azok az utasaink vehetik igénybe a megjelölt utazásokra, akik megváltott menetjeggyel rendelkeznek. A biztosítás megkötése legkésőbb az indulás előtti napon lehetséges. Szükséges adatok: az utas neve és születési időpontja.

Figyelem! A BBP48 ajánlat nem tartalmaz sportbalesetekre és sporteszközökre biztosítást.

A BBP48 szabályzata ITT olvasható.

________________________________________________

Kirándulóhelyek, látnivalók


Kiránduló útvonalak térképe:

http://www.semmeringbahn.at/images/Semmering-Bahnwanderweg_14.pdf


Gloggnitz:


A felső Schwarza-völgy hazai fővárosa, az ideutazónak lehetőséget ad a kikapcsolódásra. A Eichenberg lábánál fekvő város rengeteg nevezetességet kínál. A restaurált kastély az 1992-es országos kiállítás alkalmából a város kulturális és társadalmi központja lett. Esküvõi kastélyként minden házasulandónak egy álomesküvő érzését kelti. A település az utóbbi években a felső Schwarza-völgy bevásárló városává fejlődött.

Gloggnitzi kastély
A Schloss Gloggnitz (vár) a Schwarcza és a Weissenbach völgyei közti kiemelkedésen áll, minden oldalról jól látható és szép képet nyújt. A bajor Formbach am Inn bencései alapították és 1094-ben említik először. A vár udvarán a "Havas Boldogasszony" nevet viselő (Maria Schnee Kirche) templom áll. Egységes tetőzet fedi, tornyának karcsú hagymakupolája jellegzetes Ausztriában. A vár megtekintése ingyenes, az állandó és időszaki kiállításokra belépőjegyek válthatók. Gloggnitz főterén a St. Othmar kápolna látható, melynek különlegessége a gótikus fatorony.


Payerbach – Reichenau:

Ahol a Schwarza folyó völgye a legnagyobb vonzerővel hat a látogatóra, ott jött létre Payerbach települése. Az északra fekvő magaslatokról nézve olyan a környék, mintha egy képeslapot néznénk, vagy egy modellvasút pályájának egy részét látnánk. A folyó déli partján található a Payerbach park és annak említésre méltó pavilonja. A park zöld oázisként hat a látogatóra. Mögötte őrködik a község védőváraként Szent Jakobról elnevezett gótikus plébániatemplom. Érdemes megtekinteni a régi pályaudvart a mellette levő múzeum parkkal együtt.

A régi pályaudvar gyakran célja a kirándulóknak, de sokan választják kirándulásuk kiindulópontjának is. Sok túrázó megfordul naponta a faluban, hogy felfedezze a gyönyörű természeti adottságokat és az ápolt turistautakat. Egy ilyen kirándulóút – a Semmering vasút - Kiránduló út - innen kiindulva Semmering falu pályaudvarához visz, miközben a legszebb kilátást nyújtja a világörökség részét képező Semmering vasútra.

•  Payerbach web: ITT

•  Reichenau web: ITT


Semmering

A helyi túrapark 6 gyönyörű, különböző nehézségű útvonalból áll, így az edzett sportolók valamint a kényelmes sétákat kedvelők is kedvükre választhatnak. Zauberberg legmagasabb pontján álló Millennium-kilátóból egészen Bécsig és Magyaror­szágig is ellátni, ahonnan egy szimpatikus túraútvonal egyikén lesétálhatunk a völgybe. A hangulatos hegyi kunyhókban a vendégszeretet és regionális finomságok mellett friss hegyi levegő is várja a kirándulókat.

• 
14 km nappali pályakilométer
•  13 km éjszakai pályakilométer
•  3 km Zau[:ber:]g élmény-szánkópálya
•  Split-park snowboardosoknak és freeskierekn
ek
•  Gyerektér
•  Gyors, kényelmes felvonók
•  FIS Weltcup Arena
•  Après Ski Lokal ZauberBA

A Zauberg Semmering pályakínálata éjjel és nappal kb. 40 hektárnyi pályaterületet foglal magában, 14 pályakilométer – ebből 13 km a világkupa rendezéséhez is megfelelően megvilágított – a Zau[:ber:]g élmény-szánkópálya éjjel-nappal, a snowboardosok és freeskierek Split-parkja és a gyerektér teszi kompletté az ultimatív télisportélményt.

Lehet Ön kezdő, családos, haladó, carvingos vagy snowboardos, hobbisíelő, szánkós vagy aki épp csak sétálni akar a természetben – mindenki megtalálja itt a számára megfelelőt.Mürzzuschlag

VilágKiállítást ugyan nem, helyette viszont KiállításVilágot találhatnak a szimpatikus kisvárosban, Mürzzuschlagban. A város gazdag történelme és a kortárs alkotóművészet Mürzzuschlagban a múzeumok és kiállítások figyelemre méltó számában mutatkozik meg.
 

Téli Sportok Múzeuma - Wintersportmuseum

Eddig még sosem látott formában tárul fel 1000 m2-en az élmények és tapasztalás világa, melynek a téli sportok és a hegyek a témája. Izgalmasan, mégis információkban gazdagon mutatkoznak be a téli sportok minden oldalukról: a sízés több mint 5000 évvel ezelőtti kezdeteitől az Alpok első mürzzuschlagi úttörő sízőin át a gleccserekig és lavinákig, a hegyvidék magasztosságától egy 100 éves hegyi kunyhó rusztikus hangulatáig….

Web: www.wintersportmuseum.com

Brahms Múzeum - Brahmsmuseum

Brahms 1884 és 1885 nyarán kilenc hónapon át a 16. századi fejedelmi hámortulajdonosi házban (Hammerherrenhaus) lakott és itt komponálta 4. e-moll op. 98 szimfóniáját, valamint harmincnál is több dalt és kórusművet. A kiállítás olyan, mint egy zenés séta a mester komponálással töltött nyarain át. A múzeumban olyan egyedülálló eredeti tárgyak is megtekinthetők, mint például az a Streicher-zongora, amelyen Brahms az egyetlen hangfelvételén is játszott.

Web: www.brahmsmuseum.at


Das Roseggerstüberl

A Mürz-völgyi irodalmár és a vidék költője Peter Rosegger és a barátai gyakran gyűltek össze filozofikus és kedélyes beszélgetésekre a régi Ratsburg épületében. 1901-ben rendezte be Peter Rosegger közeli barátja, Toni Schruf az egyedülálló Roseggerstüberl nevű hangulatos kis helyet.

Web: www.roseggergesellschaft.at

Áttekintő térkép Mürzzuschlagról IDE kattintva.

________________________________________________

Részvételi díj Standard osztályon

•  Felnőtt - standard osztályon: 7.990 Ft/fő
  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig):  3.990 Ft/fő
  Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülőhely nélkül)
 
A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes időtartama alatt, az oda úton reggeli üdvözlőitallal és -falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a 13+1 totó segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket.

•  A szerelvényben étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van reggelizni és vacsorázni.
•  Az Orfeum kocsiban zenés-táncos szórakozás a bulizást kedvelő utasaink részére.

Részvételi díj Pullman Club osztályon


• 2 vagy 4 személyes asztalnál 16.490 Ft /fő
A 4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, a helybiztosítást, valamint az extra szolgáltatásokat:
Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból.
Nagy lábterű, dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Valamennyi ülőhelyhez asztal is tartozik. Egész úton külön felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről.

________________________________________________


Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

________________________________________________


Ez az utazásunk 1 Törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet Törzsutas Programunkról ITT !

_______________________________________________

Videó a 2011. decemberi Téli Zauberg Expressz Semmeringre utazásunkról.


_______________________________________________

Jegyértékesítés

személyesen a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő "Jelentkezés erre a programra" feliratnál
Telefon: (+36 1) 269-5242

Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 
P: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Email: toth.adrienn@mavnosztalgia.hu

Internet: www.mavnosztalgia.hu

MÁV Nosztalgia Kft
.
Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 93/a 2.emelet
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Email: utazas@mavnosztalgia.hu  

Az utazásra a jegyeket elővételben, legkésőbb az utazás előtti utolsó munkanapon meg kell vásárolni! Az utazásra a helyszínen nem lehet jegyet váltani!

További jegyértékesítési pontok listájáért kattintson 
IDE !

 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Menetrend (tervezet)

Budapest – Sopron – Semmering – Mürzzuschlag
Indulás: 06:05 Budapest-Nyugati
Indulás: 06:44 Kelenföld
Indulás: 07:24 Tatabánya
Indulás: 08:17 Győr
Indulás: 09:28 Sopron
Érkezés: 10:39 Gloggnitz
Érkezés: 10:55 Payerbach
Érkezés: 11:17 Breiteinstein
Érkezés: 11:28 Semmering
Érkezés: 11:38 Spital am Semmering
Érkezés: 11:49 Mürzzuschlag
Mürzzuschlag – Semmering – Budapest
Indulás: 16:12: Mürzzuschlag
Indulás: 16:23: Spital am Semmering
Indulás: 16:34: Semmering
Indulás: 16:44: Breiteinstein
Indulás: 17:03: Payerbach
Indulás: 17:12: Gloggnitz
Érkezés: 18:41: Sopron
Érkezés: 19:58: Győr
Érkezés: 20:49: Tatabánya
Érkezés: 21:48: Kelenföld
Érkezés: 22:28: Budapest-Nyugati
Képek az utazásról:
2015
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat 19. Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Március
21. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
06. Gőzfelhős Sisi vonat Gödöllőre 18. Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgybe 19. Gőzfelhős kirándulás Kassára 25. A 80 éves Árpád motorvonattal Szabadkára 25. Tavaszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe
Május
01. Bánya Expressz - Élményvonattal Mariborba, leszállási lehetősséggel Grazban 04. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey 09. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 15. Gyertyafény Expressz - Gasztronómiai kalandozások Párizstól Isztambulig 16. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Június
13. Gőzfelhős kirándulás a pozsonyi Gőzmozdony Találkozóra 20. Szentivánéji Álom Expressz - Élményvonattal Wachauba 20. Levendula Expressz - Ezüstnyíllal Balatonfüredre és a XI. Tihanyi Levendula Fesztiválra
Július
11. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba - Visegrádi Palotajátékok 20. Isonzó Expressz 25. A legendás Árpád motorvonattal Szabadkára
Szeptember
05. PIVO Expressz 2 - Élményvonattal Brünnbe 11. Vasutazz Velünk! - Barátok közt Esztergomban 11. Indián nyár Gyertyafény Expressz 12. 15 éves a Vasúttörténeti Park - Jubileumi rendezvény 19. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 19. Őszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe 26. Lentia Expressz - Élményvonattal Linzbe
Október
03. Vasutazz Velünk! - Madách Expressz 17. Őszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 28. Napfény Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Szegedrõl
December
11. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 12. Ezüst Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 18. Délibáb Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Debrecenből 19. Arany Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 29. Téli Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Téli Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre - mavnosztalgia.hu