2016. Április 30.

Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgyön át Zircre

Utazás hazánk egyik legszebb vasútvonalán, a Bakonyt átszelő Cuha-völgyben
Kedves Vendégeink!

Budapest Kelenföld - Győr - Zirc - Győr - Budapest Kelenföld útvonalon minden jegy elkelt! Ajánljuk figyelmükbe a 2016. július 9-én a Cuha-völgybe közlekedő Élményvonatunkat a Bakony Expresszt.


2016. április 30-án újra gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedik hazánk egyik legszebb vasútvonalán, Cuha-völgyi vasúton,
a MÁV Nosztalgia Kft. és a Bakonyvasút Szövetség közös szervezésében.Utasaink nosztalgia kocsikban utazhatnak és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásának hangulatával. Ezen nosztalgiautazás jellegéből adódóan a gőzmozdony és a diesel mozdony felváltva közlekednek a vonat élén. A szerelvényben hangulatos büfékocsi közlekedik.

A Bakonyban, Zirc és Bakonyszentlászló között kanyarog a Cuha-völgy. Utunk a szépséges sziklaszurdokban alagutakon, viaduktokon vezet át hazánk messze legszebb hegyi pályáján. A hófehér mészkőszikla ormok különleges látványt ígérnek. A Zircen keresztül folyó Cuha-patak a Zirci-medence forrásaiból táplálkozik. A Cuha szláv eredetű szó, jelentése száraz. Találó a patak neve, hisz medre a kevés csapadékú nyári hónapokban szinte teljesen kiszárad, igaz, tavasszal és ősszel megemelkedhet itt a vízszint.


Zirc

A Bakony szívében található Magyarország legmagasabban fekvő városa, melynek története több, mint 900 évre tekint vissza és leginkább a ciszterciek apátságához fűződik.
A pályaudvartól kb. 10-15 perc sétára található Apátságban folyamatosan induló kb. 30 perces tárlatvezetések segítségével megtekinthető a 70 ősnyomtatványt, több, mint 300, Magyarországon egyedülálló antikvát bemutató zirci Ciszterci Műemlék Könyvtárban. Ajánljuk az Apátsági Templom megtekintését, mely a Bakony vidékének legimpozánsabb barokk temploma. A kívül-belül gyönyörűen felújított templom a magyarországi ciszterci rend központja. Megtekinthető az Egyháztörténeti Kiállítás is, melyen megismerkedhetünk a ciszterci atyák szerzetesi szellemiségével, mindennapi életünkkel egészen a középkortól napjainkig. Gazdag egyház- és rendtörténeti kiállítással, értékes tárgyi és képi anyaggal találkozhatunk itt, valamint interaktív, érintőképernyős felületek és kb. 45 perces audioguide-os vezetés is van.
Az apátsági látogatás után érdemes átsétálni az Arborétumhoz, ahol a csodálatos virágok, fák, bokrok között sétálva gyönyörködhetünk az arborétum növényvilágában. Zirci belépőjegyekről információt ide kattintva találnak.

Vonatunkkal lehetőség nyílik Budapest Kelenföldtől Komáromig egy irányban (csak oda) utazni.

Betétjárat és nosztalgiabuszozás


Zircre érkezést követően a szerelvény Zirc – Bakonyszentlászló – Zirc útvonalon betétjáratként közlekedik. A betétjáratra részvételi jegyek a Bakonyvasút Szövetségnél válthatók. Ezen felül újdonságképp nosztalgiabuszos csatlakozásokat tervez a Bakonyvasút Szövetség a cseszneki várhoz. Ezért az idén széles utazási lehetőséget kínálnak. A MÁV Nosztalgia Kft. által értékesített részvételi jegyek a betétjáratra és a nosztalgiabuszos menetre nem érvényesek.
Részletes információkat az általuk kínált viszonylatokról az alábbi linken találhat.
 Részvételi díjak
Budapest - Zirc - Budapest


Budapest Kelenföld - Győr - Zirc - Győr - Budapest Kelenföld útvonalon:

•  Felnőtt párnás osztályon: 11.990 Ft/fő
•  Felnőtt fapados osztályon: 10.990 Ft/fő
•  Gyermek párnás (4-14 éves kor között): 8.490 Ft/fő
•  Gyermek fapados (4-14 éves kor között): 7.490 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

Ezen jegyek a betétjáratra és a nosztalgiabuszos menetre nem érvényesek!

A Budapest Kelenföld - Győr - Zirc - Győr - Budapest Kelenföld útvonalon a részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. A visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre és a „13+1 totó” segítségével további utazásainkra nyerhetnek ajándék jegyet. A szerelvényben büfékocsi közlekedik, ahol lehetőség van frissítők vásárlására.

Részvételi díjak
Budapest - Komárom


Vonatunkkal lehetőség van csak Komáromig utazni!

Budapest Kelenföld - Komárom
útvonalon (egy irányban érvényes, csak oda):

•  Felnőtt párnás osztályon: 2.990 Ft/fő
•  Felnőtt fapados osztályon: 2.490 Ft/fő
•  Gyermek párnás (4-14 éves kor között): 1.990 Ft/fő
•  Gyermek fapados (4-14 éves kor között): 1.490 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

Ezen jegyek a Komárom - Győr - Zirc - Győr - Budapest Kelenföld útvonalon nem érvényesek!


A Budapest Kelenföld - Komárom útvonalon a részvételi díj magában foglalja az egy irányban érvényes, csak odaúti jegyet és helybiztosítást. A szerelvényben büfékocsi közlekedik, ahol lehetőség van frissítők vásárlására.

Az utazásra a jegyeket elővételben, legkésőbb az utazás előtti utolsó munkanapon meg kell vásárolni! Az utazásra a helyszínen nem lehet jegyet váltani!Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról
ITT!   

 

 
Kedves Utasaink!

Gőzmozdonyaink és vasúti nosztalgia járműflottánk muzeális darabok,
ezért a gőzmozdonyos utazások során történő meghibásodásuk esetén
részvételi jegyüket sajnos nem áll módunkban megtéríteni.


Megértésüket köszönjük!Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában személyesen a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő jegyvásárlás feliratnál.

Tel.: (+36 1) 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

•    Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
•    Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
•    Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
•    Szombat, vasárnap: zárva

Győrtől érvényes jegyek jegyértékesítési pontja:

Bakonyvasút Szövetség
www.bakonyvasut.eu
E-mail: info@bakonyvasut.eu

További jegyértékesítési pontok listájáért kattintson IDE !Videó a 2015-ös utazásról
Profesionalus internetini? tinklapi?, el parduotuvi? k?rimas bei seo paslaugos u priimtin kain - SEOpaslaugos.com

Menetrend

Budapest Kelenföld - Komárom - Gyõr - Zirc
Budapest, Kelenföld - indulás: 7:33
Komárom - indulás: 8:55
Győr - indulás: 10:20
Bakonyszentlászló - indulás: 12:05
Vinye mh. - indulás: 12:16
Porva-Csesznek - indulás: 12:26
Zirc - érkezés: 12:40


Zirc - Győr - Komárom - Budapest Kelenföld
Zirc - indulás: 16:00
Porva-Csesznek - érkezés: 16:14
Vinye mh. - érkezés: 16:24
Bakonyszentlászló - érkezés: 16:35
Győr - érkezés: 17:49
Komárom - érkezés: 18:56
Budapest, Kelenföld - érkezés: 20:19
Képek az utazásról:
2015
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz vacsoravonat 19. Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Március
21. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
06. Gőzfelhős Sisi vonat Gödöllőre 18. Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgybe 19. Gőzfelhős kirándulás Kassára 25. A 80 éves Árpád motorvonattal Szabadkára 25. Tavaszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe
Május
01. Bánya Expressz - Élményvonattal Mariborba, leszállási lehetősséggel Grazban 04. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey 09. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 15. Gyertyafény Expressz - Gasztronómiai kalandozások Párizstól Isztambulig 16. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Június
13. Gőzfelhős kirándulás a pozsonyi Gőzmozdony Találkozóra 20. Szentivánéji Álom Expressz - Élményvonattal Wachauba 20. Levendula Expressz - Ezüstnyíllal Balatonfüredre és a XI. Tihanyi Levendula Fesztiválra
Július
11. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba - Visegrádi Palotajátékok 20. Isonzó Expressz 25. A legendás Árpád motorvonattal Szabadkára
Szeptember
05. PIVO Expressz 2 - Élményvonattal Brünnbe 11. Vasutazz Velünk! - Barátok közt Esztergomban 11. Indián nyár Gyertyafény Expressz 12. 15 éves a Vasúttörténeti Park - Jubileumi rendezvény 19. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 19. Őszi Schneeberg Expressz - Élményvonattal Puchbergbe 26. Lentia Expressz - Élményvonattal Linzbe
Október
03. Vasutazz Velünk! - Madách Expressz 17. Őszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 28. Napfény Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Szegedrõl
December
11. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 12. Ezüst Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 18. Délibáb Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Debrecenből 19. Arany Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe Budapestről 29. Téli Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgyön át Zircre - mavnosztalgia.hu