2016. június 26.

MALÉV Air Tours IKARUS 250 Élménybusszal a Tihanyi Levendula Fesztiválra

Kedves Vendégeink! A retro Ikarusz buszra minden jegy elkelt. Ajánljuk figyelmükbe az ugyanazon a napon közlekedő Nohab vontatású Levendula Expressz különvonatunkat.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2016-ban is megrendezi a Levendula Heteket és a Tihanyi Önkormányzattal, valamint a Németh László Művelődési Házzal közösen a Levendula Fesztivált.


Levendula Hetek 2016. június 20. - 2016. július 1.
Levendula Fesztivál 2016. június 24. - 2016. június 26.

A rendezvény alkalmából a fesztivál vasárnapján, június 26-án a MÁV Nosztalgia Kft. külön buszos kirándulást indít Budapestről Tihanyba. Vendégeink a gyönyörűen felújított, hajdan a repülőtéren szolgáló IKARUS 250 légkondicionált autóbuszon utazhatnak.
Szintén e napon közlekedik a Nohab vontatású Levendula Expressz a Balaton északi partján.


Program

Buszunk a Budpest-Nyugati pályaudvar parkolójából indul kora reggel. A MALÉV Air Tours flottáját gyarapító légkondicionált IKARUS 250 -es autóbuszt a Légiközlekedési Kulturális Központ újította fel az eredetivel megegyező festésben és berendezéssel. Indulást követően a buszon az Élményvonatról már ismert módon, itallal és falatkával üdvözöljük vendégeinket. Az utazás során a fedélzeti kijelzőn a Balaton-felvidéket és a Levendula Fesztivált bemutató filmeket vetítünk.
Tihanyban vendégeink két helyen, a levendula mezőnél és a Levendula Háznál szállhatnak le az autóbuszról, ahol egész napos szabad program áll rendelkezésükre. Délután ugyanezen megállókban szállhatnak vissza a buszra vendégeink. A busz igény szerint Balatonfüreden is megáll.

Maximális létszám: 46 fő
Pontos menetrend hamarosan.


Tihany

Tihany történelmi, kulturális öröksége kimeríthetetlenül gazdag. Legkorábbi magyar nyelvemléket őrző írásos feljegyzés, a tihanyi apátság 1055-ös keltezésű Alapítólevele. A bencés apátság 1719-1754 között épült barokk templomának altemplomában nyugszik az oklevelet kiállíttató András király, kinek sírja az egyetlen eredeti helyén maradt királysírunk. A félsziget számos turistaútja segítségével a természetbarátok is megtalálhatják maguk szórakozását. A Gejzírmező gejzírsziklái csodás látványt nyújtanak a lemenő nap fényében.  A híres tihanyi visszhang mára sajnos már a múlté. Hajdan akár 16 szótag is visszaverődött az apátság faláról, a beépítések és növénytelepítések miatt azonban ma már hiába várjuk az ekhót.


Levendula Fesztivál

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház várja az érdeklődőket, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjai ismerhetők meg. A Fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.


Részvételi díjak

•  Egységesen: 3.990 Ft/fő

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a fakultatív helybiztosítást. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.
 

Ez az utazásunk 1 Törzsutas pecsétet ér!

Tudjon meg többet Törzsutas Programunkról ITT !


Videó a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról
Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában személyesen a Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő jegyvásárlás feliratnál.

Tel.: (+36 1) 269-5242
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu

Nyitva tartás:

•    Hétfő: 11:00 - 19:00 óráig
•    Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
•    Péntek: 9:00 - 15.30 óráig
•    Szombat, vasárnap: zárva


Menetrend

Budapest - Balatonfüred - Tihany
08:00 Budapest Nyugati parkoló
10:00 Tihany
(10:30 Balatonfüred)
Tihany - Balatonfüred - Budapest
(16:50 Balatonfüred vasútállomás)
17:15-17:30 Tihany
19:30 Budapest Nyugati pályaudvar parkoló
2016
« előző év következő év »
Február
07. Busó Expressz – NOHAB-os Élményvonattal Mohácsra 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz
Március
08. Nőnapi Gyertyafény Expressz - romantikus vacsoravonat
Április
14. Utazás az Ezüstnyíl előfutó dízel motorkocsival - TÖRZSUTASOKNAK 17. Budapest 100 Nyugati pu. Királyi váróterem 23. Borvonat - Eger 30. Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgyön át Zircre
Május
14. Mezőföld gyorsvonat / Budapest - Paks fotósvonat 21. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 28. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre
Június
11. Borvonat - Balatonlelle 25. Gőzfelhős Koronázási különvonat Pozsonyba 26. MALÉV Air Tours IKARUS 250 Élménybusszal a Tihanyi Levendula Fesztiválra 26. Levendula Expressz - 1 napos utazás a Balatonra
Július
09. Bakony Expressz - 1 napos utazás 15. 170 éves a Budapest-Vác vasútvonal - Ünnepi gőzfelhős különvonat 17. Isonzó Expressz - 5 napos utazás
Szeptember
24. Napfény Zauberg Expressz Szegedről Semmeringre - 1 napos utazás 24. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Október
06. Dél-Bohémia kincsei – 4 napos utazás 15. Őszi Zauberg Expressz Budapestről Semmeringre - 1 napos utazás 29. Kinyitja kapuit az istvántelki Gőzösműhely
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 26. Napfény Advent Expressz - Szeged - Budapest - Bécs
December
09. Advent Expressz Budapestről Bécsbe 10. Délibáb Advent Expressz - Debrecen- Budapest - Bécs 17. Advent Expressz Prágába - 2 napos utazás 30. NYOLCASFOGAT - Évzáró Nohabozás Tapolcára
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
MALÉV Air Tours IKARUS 250 Élménybusszal a Tihanyi Levendula Fesztiválra - mavnosztalgia.hu