2017. december 15.

Advent Prágában

Háromnapos Élményvonatos kirándulás az adventi Prágába
A tavalyi nagy sikerű utazás után idén ismét útnak indul az Advent Expressz Élményvonat, hogy ezúttal egy háromnapos kirándulás keretében vendégeivel felfedezze a karácsonyi fényekbe öltözött Prágát. A vonat fedélzetén a karácsonyi buli, forralt bor és nagyon jó hangulat várja vendégeinket!

Időpont: 2017. december 15-17.
Időtartam: 3 nap / 2 éj

Háromnapos látogatás a csupa bájjal, romantikával, zenével és nem utolsó sorban gazdag választékú, jó minőségű ételekkel és persze sörökkel büszkélkedő városban. A történelmi város fekvésének és patinás óvárosának köszönhetően Prága az egyik legkedveltebb közép-európai úti cél. Az elmúlt évszázadok során olyan nevekkel és jelzőkkel illették, mint „az arany város", a „városok királynője" vagy a „száztornyú Prága. Az óvárost 1992-től az UNESCO világörökség részeként tartják számon. A történelmi városközpont nosztalgiáját a modern városrészek élettel teli nyüzsgése ellensúlyozza. A város már november közepétől ünnepi díszbe öltözik, feldíszített karácsonyfák, különféle vásárfiát kínáló árusok, karácsonyi hangulat vár mindenkit.


 Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

 


Jegyértékesítés

Személyesen:
a MÁV Nosztalgia Kft.  jegyirodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail:
jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon:
(+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás:
belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján
1. nap: 2017. december 15. (péntek)

Indulás a kora reggeli órákban Élményvonattal Budapest-Nyugati pályaudvarról. További felszállási lehetőség Vác állomáson. A vonaton közösségi programok, étkező- és bárkocsi áll a vendégeink rendelkezésére. Érkezés Prágába a kora délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés. Rövid szabadidő, majd autóbuszos transzfer a városközpontba, a karácsonyi forgatag felfedezése egyénileg. Utazás vissza a szálláshelyekre egyénileg. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.
Szállás: Prágában – választás szerinti szállodában


2. nap: 2017. december 16. (szombat)

Reggeli a szállodában.
Szabadidő, illetve fakultatív programok:


A) Egész napos autóbuszos kirándulás idegenvezetéssel Cesky Krumlovba, az UNESCO Világörökség részeként számon tartott festői kisvárosba: 10.990,- Ft/fő (min.: 40 fő)
A városon keresztül kanyargó Moldva folyó partján, az ódon hangulatú városban csodálatos polgári házak, girbe-görbe utcácskák, romantikus sikátorok, barokk várszínház, kastély, vendéglők, kávéházak sokasága várja a látogatókat. Érkezés után gyalogos városnézés, majd szabadidő.

B) Vacsora a híres U Fleku Étteremben: 9.990,-Ft/fő (min.: 40 fő)
Háromfogásos vacsora Prága egyik leghíresebb éttermében, ahol még ma is helyben, 500 éves recept alapján főzik a kiváló barna sört. A vacsorához aperitif egy pohár Becherovka, majd kávét és egy pohár sört szolgálnak fel. Az étteremben élőzene mellett élvezhetjük a helyi étel-és ital különlegességeket. Találkozó az étterem előtt, a program után indulás vissza a szálláshelyre egyénileg.

C) Felejthetetlen jazz est a Moldván hajózva, vacsorával: 20.500,-Ft/fő (min.40 fő)
A dzsessz szakértők nem fognak csalódni a kiváló zenészekben de nem csak a dzsessz szerelmesei fogják élvezni a kellemes zenét és légkört. A Dzsessz hajó az egyetlen olyan hajó Prágában, amely friss alapanyagokból készített, nagyszerű ételekből álló, asztalra felszolgált a’la carte menüvel szolgál.
A Dzsessz hajó éttermet a legjobb hajós vendéglátóhelynek tartják Prágában. A hajóút alatt Prága csodálatos, esti fényben pompázó műemlékeiben gyönyörködhet melyet az Adela Jaijfarova swing quartettjének előadása tesz felejthetetlenné.
Transzferek autóbusszal a szálloda – kikötő – szálloda útvonalon.3. nap: 2016. december 17. (vasárnap)

Reggeli a szállodában. Délelőtt szabadidő vagy fakultatív programok:

D) Félnapos gyalogos városnézés Prágában helyi magyar idegenvezetővel: 4.590,- Ft/fő. (min.: 40 fő)
Utazás autóbusszal a várnegyedbe (Hradzsin), majd gyalogos városnézés:a gótikus Szt. Vitus-székesegyház (kívülről), a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika megtekintése. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A programunkat a világhírű kőhídon, a Károly hídon áthaladva az Óváros téren, a Városházánál fejezzük be. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. Rövid szabadidő, majd séta a pályaudvarra, hazautazás.
E) Félnapos autóbuszos kirándulás Kutna Horába, idegenvezetéssel: 13.590,-Ft/fő (min.30 fő)
Félnapos városnézés a Világörökség részét képező Kutna Hora városában, ahol 1330-tól kezdődően cseh királyi pénzverde működött. A híres bányavárosban megnézzük a világhírű Szt. Borbála katedrálist és a híres Csontkápolnát.
Belépők: Szt, Borbála Katedrális, Csontkápolna, Ezüstmúzeum. A program végén transzfer a prágai pályaudvarra, hazautazás.
A fakultatív programokra nem jelentkezett utasoknak délelőtt szabadidő, majd a kora délutáni órákban transzfer a pályaudvarra. Hazautazás az Élményvonattal Budapestre. A vonaton közösségi programok, étkező- és bárkocsi áll a vendégeink rendelkezésére. Érkezés Budapest-Nyugati pályaudvarra a késő esti órákban.


Jelentkezés az ártábla alatti linkekről letölthető jelentkezési lap és ÁSZF kitöltésével és a jegyiroda@mavnosztalgia.hu címre történő elküldésével lehetséges!


 Részvételi díj / fő
 3* Hotel Ilf
 3* Hotel Olsanka
MEGTELT!
 4* Hotel Panorama
MEGTELT!

 4* Hotel Corinthia 
 Utazás Standard osztály on,
szállás kétágyas szobában
49.900 Ft
49.900 Ft
52.900 Ft
63.900 Ft
 Utazás Standard osztály on,
szállás egyágyas szobában
56.500 Ft
61.900 Ft
- - -
87.500 Ft
 Utazás Standard osztály on,
szállás háromágyas szobában
49.900 Ft
- - -
- - -
Hamarosan!
 Utazás Standard osztály on,
szállás négyágyas szobában
- - -
49.900 Ft
- - -
63.900 Ft
 Szállodai vacsora december 15-én
 4.990 Ft
 4.990 Ft
 a’la carte
(fizetés a helyszínen)
 9.590 Ft
 Szállodai vacsora december 16-án
 4.990 Ft
 4.990 Ft
 a’la carte
(fizetés a helyszínen)
 9.590 Ft
 A) Fakultatív: Kirándulás Cesky Krumlovba
10.990 Ft
 B) Fakultatív: Vacsora az U Fleku étteremben
9.990 Ft
 C) Fakultatív: Hajókirándulás a Moldván, vacsorával
20.500 Ft
 D) Fakultatív: Városnézés Prágában
4.590 Ft
 E) Fakultatív: Kirándulás Kutna Horába
13.590 Ft
 Pullman Club felár
20.000 Ft
 Imperial Club felár
40.000 Ft
 Imperial Suit felár
55.000 Ft
 Fakultatív biztosítási csomag
(BBP + Útlemondási biztosítás)
2.850 Ft

Minimum létszám: 400 fő

Részvételi díj tartalmazza: utazás Élményvonattal Budapest – Prága – Budapest útvonalon Standard osztályon, két éjszakai szállás Prágában választás szerinti három- illetve négycsillagos szállodában reggelivel, transzferek Prágában pályaudvar – hotel – pályaudvar útvonalon valamint első nap a szálloda - Vencel tér útvonalon, magyar idegenvezetés, asszisztencia és kísérők.

Részvételi díj NEM tartalmazza: fakultatív programok, fenti leírásban nem szereplő étkezések, biztosítások, személyes jellegű kiadások, Pullman Club vagy Imperial Club osztályon történő utazás felára.


Étkezőkocsi

A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, amelyen lehetőség van finom ételek, illetve italok fogyasztására elérhető áron.

GalériaOrfeum bulikocsi

A bárban alkoholos- és üdítőitalok, kávé és rágcsálni valók vásárolhatók. Az utazás ideje alatt oda- és visszaúton egyaránt DJ szórakoztatja a vendégeket. Visszaúton továbbá várunk mindenkit egy feledhetetlen Karaoke Partyra!

Galéria

Standard osztály

A két légterű, 72 férőhelyes kocsikban kényelmes, négyszemélyes páholyokban utazhatnak vendégeink. Mellékhelyiség a kocsik végén található.

Galéria

Pullman Club osztály

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból. A légkondicionált Pullman Club kocsikban nagy lábterű, dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Valamennyi ülőhelyhez 2 vagy 4 fős asztal is tartozik. Egész úton külön felszolgáló személyzet gondoskodik utasaink kényelméről.


Galéria

Imperial Club osztály
Luxus az Élmények útján!


Az 50-es évek kormányzati utazásait szolgáló exkluzív, tíz férőhelyes szalonkocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát.
Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a szalonkocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható ebéd és vacsora a csak az Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Visszaúton a vacsorát a kocsi szalonjában, a Grand Saloon-ban szolgáljuk fel.
Minden fülke saját kézmosóval, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Toalett a kocsi végén található.

Amit az Imperial Club osztály kínál


•    Menettérti jegy helyfoglalással, kétszemélyes fülkében, exkluzív szalonkocsiban
•    Egy pohár üdvözlő pezsgő
•    Korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás
•    Egy üveg előre választott bor
•    Odaútban reggeli az étkezőkocsi kínálatából
•    Odaútban ebéd az az előre választott egyedi, Imperial kínálatból
•    Visszaútban vacsora az előre választott egyedi, Imperial kínálatból
•    Színvonalas magazinok
•    A célállomásról szóló kiadványok

Galéria

Menetrend (tervezet)

Budapest – Vác – Prága
Indulás: 6:05 Budapest-Nyugati pu.
Indulás: 6:39 Vác
Érkezés: 14:30 Prága (Praha Hlavní Nadrazí)
Prága – Vác – Budapest
Indulás: 13:55 Prága (Praha Hlavní Nadrazí)
Érkezés: 22:01 Vác
Érkezés: 22:35 Budapest-Nyugati pu.
Képek az utazásról:
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Advent Prágában - mavnosztalgia.hu