2018. december 15.

Advent Expressz Bécsbe

Élményvonattal Budapestről Bécsbe

Erre az utazásunkra minden jegy elkelt!
Figyelmükbe ajánljuk a 2018. november 30-án és a 2018. december 21-én induló járatainkat is!


Ha advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!

Idén is kellemes hangulatban tehetnek egy csodás kirándulást a karácsonyi fényekben úszó császárvárosba. A Wiener Adventzauber (Bécsi Adventi Varázslat) alkalmából fénylő mesevilággá változik többek között a Rathausplatz, és a Maria-Theresien-Platz, ahol számos stand kínálja karácsonyi csecse-becséit, díszeit és finom édességeit. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot.

A vonaton étkezőkocsik, bárkocsi, forralt bor és remek hangulat várja vendégeinket.

Az Orfeum kocsiban a NaNi On The Run zenekar szórakoztatja a zenés-táncos szórakozást kedvelő utasainkat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2018. december 15. a munkanap-áthelyezések miatt munkanap.

 Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes

útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

 

Az utazás támogatója a
Jegyértékesítés

Személyesen:
a MÁV Nosztalgia Kft.  Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail:
jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon:
(+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás:
belépés/regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján
A) Városnézés Bécs belvárosában, idegenvezetővel: 2.500 Ft/fő
(minimum létszám.: 20 fő, időtartama kb. 3 óra.)

Csatlakozzon Ön is városnéző sétánkhoz és ismerje meg Bécs legszebb látnivalóit. A kényelmes séta ideje alatt audioguide fejhallgatók biztosítják, hogy senki ne maradjon le semmilyen érdekességről, történetről.

A séta útvonala: West Bahnhof, Maria Hilfer Straße, Maria Therésia emlékmű, Szépművészeti-, és Természettudományi Múzeumok, Hofburg - Hősök tere, Kincstár, Ágostonrendiek temploma, Nemzeti könyvtár, Istállóvár, Albertina, Állami Operaház, Ferencesek tere, Mozart Figaró ház, Szent István dóm.

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.
B) Városnézés Nosztalgia villamossal, idegenvezetővel: 6.500 Ft/fő
(minimum létszám:20 fő, időtartam: kb. 45 perc)

Fedezze fel az adventi Bécs híres épületeit és történeteit nosztalgia villamossal utazva. Az utazás során idegenvezető mutatja be hangosbemondó segítségével a villamos által érintett látnivalókat.A villamos útvonala: A Westbahnhof-tól a Kaiserstrassén indulva elhaladunk a nagymúltú Theater an der Josefstadt (Józsefvárosi Színház) valamint a patinás Hummel kávéház mellett, majd a Parlamenthez érve a Ringstrassé-ra (Körút) kanyarodunk. A következő szakaszon egymást érik a látnivalók: A Volksgarten-t (Népkert) Theseus-szentélyével a Hofburg (császári palota), valamint a vele szemben lévő Természettudományi és Szépművészeti Múzeumok követik. Utóbbiak között az idén 300 éve született Mária Terézia szobra látható. A Burggarten (Palotakert) után többek között következnek a Friedrich Schiller emlékmű, az Operaház, majd Schwarzenberg herceg tábornagy lovasszobra. A Stadtpark (Városliget) mellett elhaladva jobb kéz felől a Kursalon-ra és Johann Strauß aranyozott szobrára, bal kéz felől pedig a Coburg palotára vethetünk egy-egy pillantást, majd a MAK-ra (Iparművészeti Múzeum) és a Postatakarékpénztár híres szecessziós épületére tekinthetünk. A valahai Hadügyminisztérium előtt Radetzky marsall lovasszobra magasodik. Az Urániánál a Ferenc József rakpartra fordulunk és a Donaukanal mentén folytatjuk utunkat. Jobbra a modern építészet példái, míg balra Bécs legöregebb temploma, a St. Ruprecht templom láthatók. Ezután a Ringstrasse legelső és egyetlen toronyháza, a Ringturm mellett visszakanyarodunk a díszes Körútra és elhaladunk a Rossauer Kaserne (Rossau-i laktanya), a Börse (valahai Tőzsdeház), a Votivkirche (Fogadalmi templom), a Bécsi Egyetem öreg épülete és a Mölkerbastei (a régi városfal megmaradt része) mellett, mielőtt végül megérkezünk a Burgtheater-hez (Várszínház) és a vele szemben fekvő Rathaus-hoz (Városháza). Ezzel el is értük 45 perces, szebbnél szebb benyomásokkal teli utunk célját, a híres Wiener Christkindlmarkt-ot (Adventi Vásár).

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.


Standard osztály - KÉPEK

•  Felnőtt teljes árú - standard osztályon : 9.900 Ft/fő
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 6.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.


Étkezőkocsink kínálatát IDE kattintva érheti el.


Pullman Club osztály - KÉPEK

Részvételi jegyek
•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 17.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.


Imperial Club osztály - KÉPEK

Részvételi jegyek

•  Foglaláskor kiválasztott menüvel: 49.900 Ft/fő

Az Imperial Club osztályra érvényes részvételi díj tartalmazza az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott menüt, borokat, ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket. Alkoholos italok térítés ellenében fogyaszthatóak.


 

Imperial Club osztály - Luxus az élmények útján!

A rendkívül exkluzív, tíz férőhelyes kocsi kétszemélyes lakosztályaiban vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátradőlni és élvezni a tovatűnő táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a szalonkocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton vendégeink rendelkezésére áll.

Korlátlan ásványvíz és forró ital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható vacsora csak az Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből, valamint színvonalas magazinok várják vendégeinket.

Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik.


Amit az Imperial Club osztály kínál*

•   Menettérti jegy helyfoglalással, kétszemélyes lakosztályban
•   Welcome Drink odafelé és visszafelé  (pezsgő, narancslé, Mimosa)
•   Dedikált felszolgáló
•   A’la carte reggeli az étkezőkocsi választékából a lakosztályban felszolgálva
•  Előre megrendelt, lakosztályban felszolgált On-Demand 4 fogásos vacsora, ami csak az Imperial osztályon utazó vendégek számára érhető el
•   Porcelán étkészlet
•   Vendégenként egy üveg előre választott minőségi bor
•  Korlátlan forró ital fogyasztás: espresso, hoszzú/tejes kávé, capuccino, melange, fekete/gyümölcs/zöld  tea, forró csokoládé
•  Korlátlanul fogyasztható alkoholmentes üdítőtőitalok kibővűlt választékkal: Coca-colca, Coca-cola zero, Fanta, Sprite, almalé,  narancslé, őszibaracklé
•   Korlátlan ásványvízfogyasztás: szénsavas, szénsavmentes
•   Pokróccal és párnával felszerelt lakosztály a pihenés kedvéért
•   Törülköző és tusfürdő a felfrissülés érdekében
•   Igényes magazinválaszték
•   Desztinációról szóló kiadványok
•   Virág a lakosztályban

Galéria

*A jegy ára tartalmazza az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott menüt, borokat, ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket.  Alkoholos italok térítés ellenében fogyaszthatóak.


Imperial vacsorakínálat


A menü:

Fűszervaj baguettel
Narancsos bivalymozzarella caprese
Jércemell friss bazsalikommal és camamberttel töltve, paradicsomos jázmin rizzsel
Tiramisu gömbök málnavelővel

B menü

Fűszervaj baguettel
Narancsos bivalymozzarella caprese
Sült kacscomb újhagymás törtburgonyával
Tiramisu gömbök málnavelővel

C menü (vegetáriánus)

Fűszervaj baguettel
Narancsos bivalymozzarella caprese
Töltött cukkini sajtmártással és paradicsomos rízzsel
Tiramisu gömbök málnavelővel
Részvételi díj

•    Az Imperial Club osztályra szóló részvételi jegy ára:
49 900 Ft / vendég


Jegyvásárlás

Imperial Club osztályra szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében.

•    Email: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
•    Tel: (+36 1) 269 5242                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


Imperial Club Classic osztály - Luxus az élmények útján!

Az 50-es évek kormányzati utazásait szolgáló exkluzív, tíz férőhelyes szalonkocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát.
Imperial Club Classic osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a szalonkocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás, egy üveg minőségi bor, előre választható vacsora a csak a Imperial Club Classic osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket.
Visszaúton a vacsorát a kocsi szalonjában, a Grand Saloon-ban szolgáljuk fel.
Minden fülke saját kézmosóval, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Toalett a kocsi végén található.Amit az Imperial Club Classic osztály kínál*

•   Menettérti jegy helyfoglalással, kétszemélyes lakosztályban
•   Welcome Drink odafelé és visszafelé  (pezsgő, narancslé, Mimosa)
•   Dedikált felszolgáló
•   A’la carte reggeli az étkezőkocsi választékából a lakosztályban felszolgálva
•  Előre megrendelt, lakosztályban felszolgált On-Demand 4 fogásos vacsora, ami csak az Imperial osztályon utazó vendégek számára érhető el
•   Porcelán étkészlet
•   Vendégenként egy üveg előre választott minőségi bor
•  Korlátlan forró ital fogyasztás: espresso, hoszzú/tejes kávé, capuccino, melange, fekete/gyümölcs/zöld  tea, forró csokoládé
•  Korlátlanul fogyasztható alkoholmentes üdítőtőitalok kibővűlt választékkal: Coca-colca, Coca-cola zero, Fanta, Sprite, almalé,  narancslé, őszibaracklé
•   Korlátlan ásványvízfogyasztás: szénsavas, szénsavmentes
•   Pokróccal és párnával felszerelt lakosztály a pihenés kedvéért
•   Törülköző és tusfürdő a felfrissülés érdekében
•   Igényes magazinválaszték
•   Desztinációról szóló kiadványok
•   Virág a lakosztályban

Galéria

*A jegy ára tartalmazza az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott menüt, borokat, ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket.  Alkoholos italok térítés ellenében fogyaszthatóak.


Imperial vacsorakínálat


A menü:

Fűszervaj baguettel
Narancsos bivalymozzarella caprese
Jércemell friss bazsalikommal és camamberttel töltve, paradicsomos jázmin rizzsel
Tiramisu gömbök málnavelővel

B menü

Fűszervaj baguettel
Narancsos bivalymozzarella caprese
Sült kacscomb újhagymás törtburgonyával
Tiramisu gömbök málnavelővel

C menü (vegetáriánus)

Fűszervaj baguettel
Narancsos bivalymozzarella caprese
Töltött cukkini sajtmártással és paradicsomos rízzsel
Tiramisu gömbök málnavelővel
Részvételi díj

•    Az Imperial Club Classic osztályra szóló részvételi jegy ára:
44 900 Ft / vendég


Jegyvásárlás

Imperial Club Classic osztályra szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében.

•    Email: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
•    Tel: (+36 1) 269 5242                   

#mavnosztalgia          #élményekútján
Menetrend

Budapest – Bécs

Indulás – 06:05 Budapest-Nyugati pu.
Indulás – 06:50 Kelenföld
Indulás – 07:36 Tatabánya
Indulás – 08:26 Győr
Érkezés – 10.10 Bécs/Wien Westbahnhof

Bécs - Budapest
Indulás – 18:30 Bécs/Wien Westbahnhof
Érkezés – 20:23 Győr
Érkezés – 21:08 Tatabánya
Érkezés – 21:47 Kelenföld
Érkezés – 22.31 Budapest-Nyugati pu.
Képek az utazásról:
2018
« előző év következő év »
Január
27. Téli Semmering Expressz
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz
Március
03. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely 24. PIVO Expressz
Április
02. Gőzfelhős húsvéti nosztalgiavonat Gödöllőre 14. Árpád gyorssínautóbusszal Kassára 21. Élményvonattal Grazba
Május
05. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 12. Púposos különvonattal a II. Nemzetközi Ikarus Találkozóra!
Június
02. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely 10. Nyári Semmering Expressz 10. Nosztalgia kirándulás Mürzzuschlagba 23. Élménybusszal Balatonfüredre és Tihanyba 23. Levendula Expressz - Időpontváltozás! 2018. június 16.
Július
14. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 15. Polónia Expressz 2018 15. Galícia Expressz 2018
Szeptember
01. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 07. 150 éves a MÁV Nemzetközi Járműparádé 08. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely 08. NoHAB-os Élményvonattal Szentendrére 09. Gőzfelhős Csillagtúra Budapesten 09. Dupla NoHAB-os Élményvonattal Tapolcára 22. Őszi Semmering Expressz 29. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Október
04. Dél-Bohémia kincsei 27. Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 24. Napfény Advent Expressz Bécsbe 30. Békés Advent Expressz Bécsbe
December
01. Körös Advent Expressz Bécsbe 15. Advent Expressz Bécsbe 16. Advent Expressz Nagyváradra 21. Advent Expressz Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Advent Expressz Bécsbe - mavnosztalgia.hu