2018. június 23.

Élménybusszal Balatonfüredre és Tihanyba

MALÉV Air Tours IKARUS 250


Időpontváltozás!!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni minden kedves utasunkat, hogy az idei évben tapasztalt extrém időjárásra való tekintettel a levendula korábban virágzik, ezért a Levendula Heteket korábban tartják meg.

Vasúttársaságunk - a fenti információk alapján - a Levendula Expressz nosztalgia utazás időpontját 2018. június 16-ra módosítja.

A fakultatív programokat az új időpontban is az eredeti terveknek megfelelően tartjuk meg.


Kedves Vendégeink!

Ha szeretnének velünk tartani, levendulát szedni, és eltölteni egy kellemes napot Balatonfüreden, vagy a csodás Tihanyban, akkor ajánljuk figyelmükbe a szintén ezen a napon közlekedő Levendula Expressz vonatunkat!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2018-ban is megrendezi a Levendula Heteket és a Tihanyi Önkormányzattal, valamint a Németh László Művelődési Házzal közösen a Levendula Fesztivált.

Levendula Hetek 2018. június 23. – 2018. június 29.
Levendula Fesztivál 2018. június 29. - 2018. július 01.

A Levendula Hetek alkalmából, annak első szombatján,  június 16-án a MÁV Nosztalgia Kft. buszos kirándulást indít Budapestről Tihanyba. Vendégeink a gyönyörűen felújított, hajdan a repülőtéren szolgáló IKARUS 250 légkondicionált autóbuszon utazhatnak.
Szintén e napon közlekedik a Nohab vontatású Levendula Expressz a Balaton északi partján.
Program


Buszunk a Budapest-Nyugati pályaudvar parkolójából indul reggel. A MALÉV Air Tours flottáját gyarapító légkondicionált IKARUS 250-es autóbuszt a Légiközlekedési Kulturális Központ újította fel az eredetivel megegyező festésben és berendezéssel. Indulást követően a buszon az Élményvonatról már ismert módon, itallal és pogácsával üdvözöljük vendégeinket. Az utazás során a fedélzeti kijelzőn a Balaton-felvidéket és a Levendula Heteket bemutató filmeket vetítünk.
Tihanyban vendégeink két helyen, a levendula mezőnél és a városközpontban szállhatnak le az autóbuszról, ahol egész napos szabad program áll rendelkezésükre. Délután ugyanezen megállókban szállhatnak vissza a buszra vendégeink. A busz Balatonfüreden is megáll.

Maximális létszám: 46 fő
Pontos menetrend hamarosan.


  Tihany

Tihany történelmi, kulturális öröksége kimeríthetetlenül gazdag. A legkorábbi magyar nyelvemléket őrző írásos feljegyzés, a tihanyi apátság 1055-ös keltezésű Alapítólevele. A bencés apátság 1719-1754 között épült barokk templomának altemplomában nyugszik az oklevelet kiállíttató András király, kinek sírja az egyetlen eredeti helyén maradt királysírunk. A félsziget számos turistaútja segítségével a természetbarátok is megtalálhatják maguk szórakozását. A Gejzírmező gejzírsziklái csodás látványt nyújtanak a lemenő nap fényében.
A híres tihanyi visszhang mára sajnos már a múlté. Hajdan akár 16 szótag is visszaverődött az apátság faláról, a beépítések és növénytelepítések miatt azonban ma már hiába várjuk az ekhót.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon.
A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Idei évben a Levendula Hetek nyitó eseménye a „Szedd magad” mozgalom és az ünnepi megnyitó, a templom mellett pedig a nemzeti park termékvédjegyesei tartanak vásárt.
 
FONTOS: A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt arató táskába lehetséges.

A „Szedd Magad” mozgalom résztvevői arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni.

Arató táska vásárlása:

  • kisebb méretű (22x17,8x8 cm) - díja: 1.500 Ft/db
  • nagyobb méretű (22x28x11 cm) díja: 2.500 Ft/db

Egy személy csak egy aratótáskát vásárolhat, a napi készlet erejéig.  Előzetes regisztráció nem szükséges! Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja. Kérünk mindenkit, hogy a levendulaszedéshez hozzanak magukkal erősebb ollót vagy metszőollót!

 Balatonfüred

Balatonfüred 1772-ben az ország első gyógy- és üdülőhelye lett, 1987-ben pedig elnyerte a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa címet is.
A város legfőbb vonzerejét a XVII. században felfedezett savanyúvizek jelentik, mely jótékony hatással van a szív- és érrendszeri, mozgásszervi, bőr- és nőgyógyászati bántalmakra. 1912-13-ban emelték a copf stílusban épült szívkórházat.

A város méltán híres helye, s egyben a fürediek és az idelátogatók kedvence a Tagore sétány, mely nevét 1926-ban a szanatóriumban sikeresen kezelt Rabindranath Tagore-ről kapta, aki gyógyulásának örömére fát ültetett a parton.
Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


Részvételi díjak

  • Egységesen:  3.990 Ft / fő
A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Az utazásra a részvételi jegyeket elővételben válthatók! Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.Jegyértékesítés


Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


 

 

 

Menetrend (tervezet)

Budapest - Balatonfüred - Tihany
Indulás:  09:00  Budapest-Nyugati pu. parkoló
Érkezés: 11:00  Tihany városközpontba
Tihany - Balatonfüred - Budapest
Indulás: 17:40  Tihany városközpont
Érkezés: a késői órákban Budapest-Nyugati pu. parkolóba
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Élménybusszal Balatonfüredre és Tihanyba - mavnosztalgia.hu