2019. március 23.

PIVO Expressz

Erre az utazásra minden jegy elkelt!
Kedves Vendégeink!

A Pullman Club osztályon minden jegy elkelt!


Brno (Brünn), Csehország második legnagyobb városa, Morvaország fővárosa számtalan látnivalójával, kitűnő elhelyezkedésével, autentikus cseh éttermeivel, sörözőivel, nagyvárosias belvárosával egyre előkelőbb helyet tölt be a magyar turisták körében is. A számos látnivalót kínáló óváros egy rövid sétával érhető el a főpályaudvarról.

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal.

A Danubius kocsiban bárjában kellemes környezetben, hangulatos zenével várjuk Önöket alkoholos és alkoholmentes italokkal, sós és édes rágcsálnivalókkal, kávéval, teával.

A vonatra Budapest-Nyugati pályaudvaron, valamint Dunakeszi-Gyártelep, Vác és Szob állomásokon lehet felszállni.


Figyelem! Brno főpályaudvarát felújítási munkálatok miatt lezárták. Élményvonatunk a Brno Dolni nadrazi állomásra érkezik és onnan is indul vissza!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútjánA sörvillamosokra minden jegy elkelt!

A, B, C, D) Sörvillamossal a város szívében, idegenvezetővel - 6.500 Ft/fő
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 1 óra, tartalmaz 2 korsó sört/fő)

Brno belvárosát az egyedülálló Sörvillamossal fedezzük fel. A másfél órás utazás során a villamos végighalad a város legszebb pontjain, a fedélzeten pedig bárhangulat, csapolt sör és széles italkínálat vár mindenkit! A kényelmet szolgálja továbbá, hogy a villamost mosdóval is felszerelték. A program a brünni érkezést követően indul a vasútállomás előtti térről. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.

A megváltozott pályaudvar miatt a Sörvillamosok minden esetben az eredetileg meghirdetetthez képest 30 perccel később indulnak, hogy minden vendégünk kényelmesen elérje a villamosokat.

Az első csoportot a vonattól idegenvezető kíséri a villamos megállójához, mely a Hlavni nadrazi pályaudvar előtt található. A későbbi villamosokra jegyet váltott vendégek a mellékelt térkép segítségével juthatnak el a Hlavni nadrazi elé, ahol az idegenvezető színes zászlóval várja őket.


Sörvillamosok ÚJ menetrendje: 

12:00 - "A" Sörvillamos indulása a vasútállomástól

12:55 - "A" Sörvillamos visszaérkezése a vasútállomásra, program vége.

13:00 - "B" Sörvillamos indulása a vasútállomástól.

13:55 - "B" Sörvillamos visszaérkezése a vasútállomásra, program vége.

14:00 - "C" Sörvillamos indulása a vasútállomástól.

14:55 - "C" Sörvillamos visszaérkezése a vasútállomásra, program vége.

15:00 - "D" Sörvillamos indulása a vasútállomástól.

15:55 - "D" Sörvillamos visszaérkezése a vasútállomásra, program vége.

Az aktuális forgalmi viszonyok miatt a villamosok közlekedése eltérhet a meghirdetettől.E. Városnéző séta magyar nyelvű idegenvezetéssel - 4.200 Ft/fő
(minimum létszám: 20 fő, időtartama kb. 1,5 óra, az ár tartalmazza a Csontkamra belépőt.)

A vonat érkezését követően idegenvezető segítségével fedezzük fel Brno látnivalóit. Megtekintjük a híres Zöldségpiacot, a régi városházát, a Szt. Péter és Pál katedrálist, valamint a Szt. Jakab templomot, ahol lemerészkedünk a templom alatti Csontkápolnába is. A városnézés ideje alatt audioguide készülékeket biztosítunk. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.


Felhívjuk figyelmüket, hogy a városnézés egy időben zajlik a Sörvillamosok közlekedésével, így két programon nem tudnak részt venni!
Katedrála sv. Oetra a Pavla, Brno, Petrov

Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.Brno, Černopolní 45

Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete. Korszakalkotó módon az épületbe klímaberendezés is beépítésre került a nyári hűtést biztosítva. A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. A két világháború között, Brno zöldövezetében emelt lenyűgöző épület 2012-es felújítása óta a város egyik legnépszerűbb látványossága, olyannyira, hogy hetekkel előre kell helyet foglalni a vezetett túrákra.


Kapucínusok kriptája
Kapucinska hrobka, Brno, Kapucinské námӗsti


Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, két légterű Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak és nagyobb csoportoknak egyaránt. Az ülések háttámlája dönthető, így az utazás közben kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát.

Galéria


Pullman Club

A Pullman Club kocsik nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyaiban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik vendégeink kényelméről. Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli kínálat (az utazás során választandó):
Omlett/roppanós virsli
Pékáru
1 pohár gyümölcslé (2dl)
Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

Menü A:
Bakonyi pulykatokány nokedlivel
Tiramisu gömbök málnavelővel, habkoronával

Menü B:
Bazsalikommal és camamberttel töltött jérce rizzsel és salátával, ezer sziget öntettel
Tiramisu gömbök málnavelővel, habkoronával

Menü C (vegetáriánus):
Rántott sajt rizzsel és tartárral
Tiramisu gömbök málnavelővel, habkoronával

Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetőek.Economy Club - KÉPEK

•  Felnőtt teljes árú: 12.990 Ft/fő
•  Az utazás jellegéből adódóan erre az útra csak felnőtt jegyet lehet váltani.

A Economy Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.

Pullman Club osztály - KÉPEK - Erre az osztályra minden jegy elkelt!

•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 27.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.

Menetrend

Budapest - Brno
Figyelem! Brno főpályaudvarát felújítási munkálatok miatt lezárták. Élményvonatunk a Brno Dolni nadrazi állomásra érkezik és onnan is indul vissza!

Indulás: 06:05 - Budapest-Nyugati pu.
Indulás: 06:25 - Dunakeszi-Gyártelep
Indulás: 06:38 - Vác
Indulás: 07:11 - Szob:
Érkezés: 10:59 - Brno Dolni nadrazi
Brno - Budapest
Figyelem! Brno főpályaudvarát felújítási munkálatok miatt lezárták. Élményvonatunk a Brno Dolni nadrazi állomásra érkezik és onnan is indul vissza!

Indulás: 17:40 - Brno Dolni nadrazi
Érkezés: 21:47 - Szob
Érkezés: 22:11 - Vác
Érkezés: 22:23 - Dunakeszi-Gyártelep
Érkezés: 22:43 - Budapest-Nyugati pu.
Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Élményvonattal Grazba
2018. Április 21.
Nyári Semmering Expressz
2018. június 10.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
PIVO Expressz - mavnosztalgia.hu