2019. június 22.

Szentivánéji Álom Expressz

Élményvonattal Wachauba
2019.június 22-23.

2019-ben ismét a nyári napforduló alkalmával rendezik meg a tűzijátékkal egybekötött Szentivánéji ünnepséget Wachauban, az "osztrák Dunakanyarban".

Az Élményvonat utasainak lehetősége nyílik meglátogatni Wachau legszebb helyeit: először Krems a.d. Donauban áll meg vonatunk néhány percre, az itt leszállni kívánó vendégeink kedvéért. Ezt követően a középkori várromjáról híres Dürnsteinben töltünk egy hosszabb, négyórás pihenőt, majd kora este tovább indulunk Spitz an der Donauba. A tűzijáték és  a görögtűz az ünnepség leglátványosabb részét képezik, amellyel a helyiek a nyár beköszöntét és az év legrövidebb éjszakáját ünneplik. Vonatunk a tűzijáték megtekintését követően indul vissza Spitz an der Donauból, Budapestre másnap kora reggel érkezik.

A szerelvényt a legendás M61 sorozatú Nohab dízelmozdony vontatja. A vonatban étkező és bárkocsi közlekedik. Vendégeink három kocsiosztály közül választhatnak: Economy Club, Pullman Club vagy Fekvőhelyes.

Egyéni programjuk tervezésekor kérjük vegyék figyelembe, hogy azon vendégeink, akik esetleg Krems a.d. Donauban szállnak le, vagy Dürnsteinből nem utaznak tovább a végállomásra, a szerelvényre vissza csak visszaúton, éjfél körül tudnak visszaszállni. A pontos menetrend a Menetrend fül alatt érhető el.

Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


Dürnstein

A fallal körülvett, pici Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, valószínűleg legtöbbet fotózott pontja. A főszezonban meglehetősen népszerű Dürnstein hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.


Spitz an der Donau

A kelta alapítású város egy szőlődomb alján terül el a Duna északi partján, szemben a 712 méter magas Mühlberggel. Az ellenreformáció idején az evangélisták utolsó mentsváraként szolgált. Spitz főutcája egy 15. századi plébániatemplomhoz vezet. A városhoz közel találjuk meg Hinterhaus, a Kuenring lovagok várának romjait. A várostól északra a Rote Tor dombjáról gyönyörű kilátás nyílik a wachau völgyére.

Étkező- és bisztrókocsi

A vonat hangulatos étkező- és bisztrókocsija az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére áll a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsi egyedülálló hangulatának. A csábító ételeket a séf friss alapanyagokból, a fedélzeten készíti el. A kínálatban vegetáriánus és húsos ételek egyaránt megtalálhatóak.


Képeslapárusítás

A vonat fedélzetén lehetőség van vasúti témájú képeslapok vásárlására és feladására. Lepje meg szeretteit, barátait egy, a vonaton megírt üzenettel!

Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, két légterű Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak és nagyobb csoportoknak egyaránt. Ezen utazásunk alkalmával, kényelmes, 80 férőhelyes kocsikban utazhatnak vendégeink.

Galéria


Pullman Club

A Pullman Club kocsik nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyaiban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik vendégeink kényelméről. Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy kétfogásos ebédet. A reggelit az utazás során, míg az ebédet jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli kínálat (az utazás során választandó):
Omlett/roppanós virsli 
Croissant vajjal és dzsemmel
1 pohár gyümölcslé (2dl)
Ebédkínálat (jegyvásárláskor választandó):

Menü A:

Szedres szamóca leves mentával

Tarja szeletek hagymás tört burgonyával és lila káposztával 

Menü B:
Tarja szeletek hagymás tört burgonyával és lila káposztával 

Tiramisu gömbök málnavelővel és habkoronával

Menü C (vegetáriánus):

  Szedres szamóca leves mentával

  Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral


Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetőek.Hálókocsi - MINDEN JEGY ELKELT!

A kényelmes, nappal ülőhelyeket kínáló fülke ülőhelyeit visszaútra ágyakká alakítjuk, így lehetőség nyílik a hazautat kényelmesen, alvással tölteni. A hálókocsiban az utazás kétszemélyes fülkékben, utastársítással történik. Az alváshoz ágyneműt biztosítunk. A hálókocsiba szóló jegyek magukban foglalják a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást. A fekvőhelyes kocsi kísérőjénél büféáru (italok és snack-ek) vásárolható.

A hálókocsi kapacitása: 18 fő (9 db kétszemélyes fülke)


Economy Club - KÉPEK

•  Felnőtt teljes árú: 15.990 Ft/fő
•  Gyermek (4-14 éves korig): 13.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes


A Economy Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.Pullman Club osztály - KÉPEK

•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 29.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.


Hálókocsi - KÉPEK - MINDEN JEGY ELKELT!

•  Felnőtt teljes áru - fekvőhelyes kocsiban: 29.990 Ft/fő
•  Gyermek - fekvőhelyes kocsiban (4-14 éves korig): 27.990 Ft/fő 


Fekvőhelyes kocsiba szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben (jegyiroda@mavnosztalgia.hu ) foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében.

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást, valamint korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. A hálókocsiban utazó vendégeink számára a fülkék ülőhelyeit visszaúton ággyá alakítjuk, így lehetőség nyílik a hazautat kényelmesen, alvással tölteni. A hálókocsiban az elhelyezés kétszemélyes fülkékben, utastársítással történik. Az alváshoz ágyneműt biztosítunk. A hálókocsi kísérőjénél büféáru (italok és snack-ek) vásárolhatók.


Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


Látogatás a Melki Apátságban, idegenvezetéssel - 6.500 Ft/fő - JELENTKEZÉS LEZÁRVA
( minimum létszám: 40 fő, Helyszínen fizetendő: belépőjegy a Melki Apátságba, kb. 16 Euro/fő)

A programra jelentkezett utasaink a különvonatról Krems an der Dunauban szállnak le, majd onnan autóbusszal folytatják a programot. Utazás az UNESCO világörökségi listán is szereplő hatalmas barokk bencés apátsághoz. Magyar nyelvű tárlatvezetéssel járják be  a mai is működő apátságot  és a kb. 1 órás program alatt bepillantást nyernek az ott működő iskola életébe is. Rövid séta, szabadidő a középkori hangulatú kisvárosban majd utazás tovább Spitz an der Dunauba. A Nyárforduló alkalmából rendezett tűzijáték megtekintése, majd utazás vissza a különvonattal Budapestre.

A jelentkezést a fakultatív programra május 20-án zárjuk.Menetrend

Budapest - Wachau (2019.06.22.)
Indulás: 07:55 - Budapest-Nyugati pu.
Indulás: 08:40 - Kelenföld
Indulás: 09:30 - Tatabánya
Indulás: 10:26 - Győr
Érkezés: 13:38 - Krems a.d. Donau
Indulás: 14:00 - Krems a.d. Donau
Érkezés: 14:15 - Dürnstein
Indulás: 18:40 - Dürnstein
Érkezés: 19:00 - Spitz a.d. Donau
Wachau - Budapest (2019.06.22/23.)
Indulás: 23:20 - Spitz a.d. Donau
Indulás: 23:50 - Dürnstein
Indulás: 00:10 - Krems a.d. Donau
Érkezés: 03:25 - Győr
Érkezés: 04:17 - Tatabánya
Érkezés: 05:02 - Kelenföld
Érkezés: 05:35 - Budapest-Nyugati pu.
Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2019. július 27.
Semmering Expressz
2019. szeptember 21.
Vaskapu Expressz
2019. október 18.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Szentivánéji Álom Expressz - mavnosztalgia.hu