2020. augusztus 29.

PIVO Expressz - ÚJ IDŐPONT!

az on line jelentkezés lezárult
Kedves vendégeink!

A 2020.08.29-én Brnoba induló Pivo Expressz különvonatunk menetrend szerint közlekedik. Jelenleg Szlovákia és Csehország is zöld besorolású ország, tehát korlátozások nélkül lehet utazni(2020.08.24. 09:24 állapot). Részvételi jegyek korlátozott számban még kaphatóak az utazásra!

Várjuk szeretettel kedves vendégeinket a fedélzeten!Az év bulivonata újra útnak indul!

Brünn (csehül Brno, középkori magyar nyelven Berén) Csehország több száz éves városa. Morvaország fővárosaként híres középkori templomairól, kastélyairól, elegáns üzleteiről és hangulatos sörfőzdéiről. A számos látnivalót kínáló óváros egy rövid sétával érhető el a főpályaudvarról.

Az Élményvonat fedélzetén étkező- és bulikocsi garantálja a kellemes hangulatot! Látogassa meg az Orfeum kocsit és bulizza végig az utat barátaival!

Az Élményvonat nosztalgia étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. Az bulikocsi bárjában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók.
Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, átmenetileg a Budapest, Tatai út 93/a - 1.emelet - szám alatt.
(Vasúttörténeti Park melletti épület)

Telefon: (+36 70) 303-0202
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd, szerda, csütörtök: 12:00 - 16:00 
Péntek: 08:00 - 12:00
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.                   

#mavnosztalgia          #élményekútján


Szent Péter és Pál székesegyház
Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.

Tugendhat Villa
Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete. Korszakalkotó módon az épületbe klímaberendezés is beépítésre került a nyári hűtést biztosítva. A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. A két világháború között, Brno zöldövezetében emelt lenyűgöző épület 2012-es felújítása óta a város egyik legnépszerűbb látványossága, olyannyira, hogy hetekkel előre kell helyet foglalni a vezetett túrákra.

Kapucínusok kriptája
Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

A fenti programok egyéni programjavaslatok. Kérjük, minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk.
A, B, C, D) Sörvillamossal a város szívében, idegenvezetővel - 7.000,-Ft/fő
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 50  perc, tartalmaz 2 korsó sört/fő)

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a jelentkezők alacsony létszáma miatt a "D" program ( 14:30 ) nem indul!
A "D" programra jelentkezett utasokat átirányítjuk az előző indulások valamelyikére.

Brno belvárosát az egyedülálló Sörvillamossal fedezzük fel. A közel egy órás utazás során a villamos végighalad a város legszebb pontjain, a fedélzeten pedig bárhangulat, csapolt sör és széles italkínálat vár mindenkit! A kényelmet szolgálja továbbá, hogy a villamost mosdóval is felszerelték. A program a brünni érkezést követően indul a vasútállomás előtti térről. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.
Az első csoportot a vonattól idegenvezető kíséri a villamos megállójához, mely a Hlavni nadrazi pályaudvar előtt található. A későbbi villamosokra jegyet váltott vendégek a mellékelt térkép segítségével juthatnak el a Hlavni nadrazi elé, ahol az idegenvezető színes zászlóval várja őket. A sörvillamosos turnusok egymás után, óránként indulnak.
Sörvillamosok indulásának várható menetrendje:
A) Sörvillamos indul: 11:30 órakor
B) Sörvillamos indul: 12:30 órakor
C) Sörvillamos indul: 13:30 órakor
D) Sörvillamos indul: 14:30 órakor - nem indul!


E) Városnéző séta magyar nyelvű idegenvezetéssel - 5.000,-Ft/fő
(minimum létszám: 20 fő, időtartama kb. 1,5 óra, az ár tartalmazza a Csontkamra belépőt.)

A vonat érkezését követően idegenvezető segítségével fedezzük fel Brno látnivalóit. Megtekintjük a híres Zöldségpiacot, a régi városházát, a Szt. Péter és Pál katedrálist, valamint a Szt. Jakab templomot, ahol lemerészkedünk a templom alatti Csontkápolnába is. A városnézés ideje alatt audioguide készülékeket biztosítunk. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a városnézés egy időben zajlik a Sörvillamosok közlekedésével, így két programon nem tudnak részt venni!
Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, két légterű Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak és nagyobb csoportoknak egyaránt. Az ülések háttámlája dönthető, így az utazás közben kényelmesen élvezhetik az elsuhanó táj látványát.

Galéria

Pullman Club 

A Pullman Club kocsik nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyaiban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik vendégeink kényelméről. Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli kínálat (az utazás során választandó):
 • Omlett (natúr/sajtos/sonkás/sajtos-sonkás) pékáruval
 • Roppanós virsli pékáruval
 • Croissant vajjal és dzsemmel
 • 1 pohár gyümölcslé (2dl)
Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

A menü:
 • Bécsi szelet majonézes burgonyával
 • Somlói galuska
B menü:
 • Kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával
 • Somlói galuska
C menü (vegetáriánus):
 • Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral
 • Somlói galuska
Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetőek. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani.

Economy Club - KÉPEK /
 • Felnőtt teljes árú: 13.990 Ft/fő
A Economy Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.
Az utazás jellegéből adódóan erre az útra csak felnőtt jegyet lehet váltani.
Pullman Club osztály - KÉPEK
 • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 28.990 Ft/fő
 • 4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!
A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.
A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, továbbá a részvételi díj magában foglal egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Jegyértékesítés

Személyesen:
Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, átmenetileg a Budapest, Tatai út 93/a - 1.emelet - szám alatt. (Vasúttörténeti Park melletti épület)
Telefon: (+36 70) 303-0202
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd, szerda, csütörtök: 12:00 - 16:00 
Péntek: 08:00 - 12:00
Szombat, vasárnap: zárva
Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét hogy a  foglaláskor / jegyvásárláskor feltüntetett kocsik sorrendje nem egyenlő az utazás napján közlekedő kocsik sorrendjével.
A végleges vonatösszeállításról az utazás előtti napokban kiküldött utaslevélben adunk pontos információt.


Menetrend

Budapest-KELENFÖLD - Brno
Indulás: 06:00 - Budapest-KELENFÖLD
Indulás: 06:41 - Tatabánya
Indulás: 07:13 - Komárom
Érkezés: 10:44 - Brno Hl. n.

Brno - Budapest-KELENFÖLD
Indulás: 18:06 - Brno Hl. n.
Érkezés: 21:40 - Komárom
Érkezés: 22:01 - Tatabánya
Érkezés: 22:35 - Budapest-KELENFÖLD!
Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Vaskapu Expressz
2019. október 18.
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
PIVO Expressz - ÚJ IDŐPONT! - mavnosztalgia.hu