A világ eldugott, gyönyörű bakancslistás búvóhelyei

2020. október 19. Hétfő

Mai bejegyzésünkben a világ eldugott és mesebeli szépségű szegleteibe kalauzoljuk olvasóinkat, hiszen számos olyan csodás hely van, amelyet a nagyközönség nem ismer, pedig érdemes lenne. Bár elutazni a jelenlegi járványhelyzetben nincs módunk, mégis talán egy kis kikapcsolódást jelenthet elménknek, ha megismerkedünk ezekkel a helyekkel, és akár a bakancslistánkra is felvehetjük őket!

Nem véletlen, hogy a Bledi-tó Szlovéniában és Mostar városa Bosznia-Hercegovinában egyre népszerűbb úticélok, járatainkon utazó Vendégeinket szemet gyönyörködtető környezetben, valóban mesebeli hangulattal lephetjük meg ezeken a helyeken. Hasonló különleges élményben lehet része az utazónak Örményországban, a 9. Században épült Tatev kolostorának felfedezésekor. Ezen a helyen szinte elveszünk a történelemben és a hegyvidéki táj látványában, utazóként így garantált a kikapcsolódás


Ugyanilyen lélegzetelállító látvány az albániai Berat városának erődje, amelyet az ezer ablak városának is hívnak. A kép magáért beszél, hiszen a házak ablakai a völgyre nézve szinte felkísérik a látogatót az erődig – olyanok, mint sok kamera objektív, amelyek mintha szüntelenül meg akarnák örökíteni a látványt, amit lássuk be, valóban érdemes lenne megtenni!


Most pedig irány Dél-Franciaország! A kevesebb mint 500 fő által lakott La Roque-Gageac egy valóban különleges kis falu, hiszen a Dordogne folyó mentén húzódó sziklafalakba építkeztek a lakosok. Az egyedi látványvilágú település biztosan ámulatba ejti látogatóit, érdemes ezt is felvenni a bakancslistánkra!

Ha már ámulatba esünk, akkor ne hagyjuk ki a Nápolyi-öböl kis szigetét, Procida-t sem, hiszen itt valóban mintha egy másik világba lépnénk át! A hamisítatlan olasz hangulatot csak tetézi a sugárzóan derűs épületek látványa. Érdekesség, hogy itt forgatták a Tehetséges Mr. Ripley című filmet is.

A világ tartogat még számos meglepetést, hiszen szinte kifogyhatatlan tárháza nemcsak a turisták által kedvelt helyszíneknek, de az apró, eldugott mesebeli településeknek is. Érdemes nyitott szemmel járnunk, és ha egyelőre csak online is, de felfedezni ezeket a valódi csodákat! Sosem tudhatjuk, hova vezet a sorsunk, de egy biztos, ezekkel a varázslatos desztinációkkal nem fogunk mellé!

A bejegyzést írta: MÁV Nosztalgia Kft.
További bejegyzések
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
A világ eldugott, gyönyörű bakancslistás búvóhelyei - mavnosztalgia.hu