2019. december 21.

Advent Expressz Bécsbe

Kedves Érdeklődők!

Bár erre az utazásunkra már minden hely elfogyott, szeretnénk figyelmükbe ajánlani a december 20-án Bécsbe közlekedő Advent Expressz vonatunkat, melyre korlátozott számban még vannak helyek.
Ha pedig egy jó szánkózásra, kirándulásra vágynak, akkor ne hagyják ki a 2020. január 11-én és február 8-án is útnak induló Semmering Expressz Élményvonatainkat!


Ha advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!


Idén is kellemes hangulatban tehetnek egy csodás kirándulást a karácsonyi fényekben úszó császárvárosba. A Wiener Adventzauber (Bécsi Adventi Varázslat) alkalmából fénylő mesevilággá változik többek között a Rathausplatz, és a Maria-Theresien-Platz, ahol számos stand kínálja karácsonyi csecse-becséit, díszeit és finom édességeit. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot.

A vonaton étkezőkocsik, bárkocsi, forralt bor és remek hangulat várja vendégeinket. Az Orfeum kocsiban DJ szórakoztatja a zenés-táncos szórakozást kedvelő utasainkat.Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes
útlevél vagy személyi igazolvány szükséges
!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:
Hétfő: 11:00 - 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:30
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál                   

#mavnosztalgia          #élményekútjánA) Városnézés Bécs belvárosában, idegenvezetővel: 3.000 Ft/fő
(minimum létszám.: 20 fő, időtartama kb. 3 óra.)

Csatlakozzon Ön is városnéző sétánkhoz és ismerje meg Bécs legszebb látnivalóit. A kényelmes séta ideje alatt audioguide fejhallgatók biztosítják, hogy senki ne maradjon le semmilyen érdekességről, történetről.

A séta útvonala: West Bahnhof, Maria Hilfer Straße, Maria Therésia emlékmű, Szépművészeti-, és Természettudományi Múzeumok, Hofburg - Hősök tere, Kincstár, Ágostonrendiek temploma, Nemzeti könyvtár, Istállóvár, Albertina, Állami Operaház, Ferencesek tere, Mozart Figaró ház, Szent István dóm.

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.
B) Városnézés Nosztalgia villamossal, idegenvezetővel: 7.000 Ft/fő
(minimum létszám:20 fő, időtartam: kb. 45 perc)

Fedezze fel az adventi Bécs híres épületeit és történeteit nosztalgia villamossal utazva. Az utazás során idegenvezető mutatja be hangosbemondó segítségével a villamos által érintett látnivalókat.A villamos útvonala: A Westbahnhof-tól a Kaiserstrassén indulva elhaladunk a nagymúltú Theater an der Josefstadt (Józsefvárosi Színház) valamint a patinás Hummel kávéház mellett, majd a Parlamenthez érve a Ringstrassé-ra (Körút) kanyarodunk. A következő szakaszon egymást érik a látnivalók: A Volksgarten-t (Népkert) Theseus-szentélyével a Hofburg (császári palota), valamint a vele szemben lévő Természettudományi és Szépművészeti Múzeumok követik. Utóbbiak között az idén 300 éve született Mária Terézia szobra látható. A Burggarten (Palotakert) után többek között következnek a Friedrich Schiller emlékmű, az Operaház, majd Schwarzenberg herceg tábornagy lovasszobra. A Stadtpark (Városliget) mellett elhaladva jobb kéz felől a Kursalon-ra és Johann Strauß aranyozott szobrára, bal kéz felől pedig a Coburg palotára vethetünk egy-egy pillantást, majd a MAK-ra (Iparművészeti Múzeum) és a Postatakarékpénztár híres szecessziós épületére tekinthetünk. A valahai Hadügyminisztérium előtt Radetzky marsall lovasszobra magasodik. Az Urániánál a Ferenc József rakpartra fordulunk és a Donaukanal mentén folytatjuk utunkat. Jobbra a modern építészet példái, míg balra Bécs legöregebb temploma, a St. Ruprecht templom láthatók. Ezután a Ringstrasse legelső és egyetlen toronyháza, a Ringturm mellett visszakanyarodunk a díszes Körútra és elhaladunk a Rossauer Kaserne (Rossau-i laktanya), a Börse (valahai Tőzsdeház), a Votivkirche (Fogadalmi templom), a Bécsi Egyetem öreg épülete és a Mölkerbastei (a régi városfal megmaradt része) mellett, mielőtt végül megérkezünk a Burgtheater-hez (Várszínház) és a vele szemben fekvő Rathaus-hoz (Városháza). Ezzel el is értük 45 perces, szebbnél szebb benyomásokkal teli utunk célját, a híres Wiener Christkindlmarkt-ot (Adventi Vásár).

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.


Vonatunkon három kocsiosztályon várjuk vendégeinket:

Economy Club

A kényelmes, négyszemélyes páholyokkal felszerelt termes, két légterű Economy Club kocsik tökéletes választást jelentenek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak és nagyobb csoportoknak egyaránt. A mosdók a kocsik két végén találhatóak. Vendégeink részére az utazás teljes ideje alatt elérhető a bár- és étkezőkocsi szolgáltatás.

Galéria

Pullman Club

A Pullman Club kocsik nagy lábterű két- és négyszemélyes páholyaiban dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Egész úton kétfős felszolgáló személyzet gondoskodik vendégeink kényelméről. Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken. 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált, főételből és desszertből álló vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink.

Reggeli kínálat (az utazás során választandó):
 • Omlett/roppanós virsli
 • Pékáru
 • 1 pohár gyümölcslé (2dl)
Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

Menü A:
 • Csirke paprikás vajas galuskával csemege uborkával
 • Almás fahéjas pite vanília öntettel
Menü B:
 • Óriás Bécsi szelet házi majonézes burgonyával
 • Almás fahéjas pite vanília öntettel
Menü C (vegetáriánus):
 • Rántott sajt jázmin rizzsel és tartar mártással
 • Almás fahéjas pite vanília öntettel
Alkoholos és üdítőitalok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani

Galéria

Imperial Club deluxe suite- MINDEN JEGY ELKELT!

Az exkluzív, tíz férőhelyes kocsi kétszemélyes lakosztályaiban vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátradőlni és élvezni a tovatűnő táj látványát. Az Imperial Club osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a szalonkocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton vendégeink rendelkezésére áll.

Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, előre választható vacsora a csak az Imperial Club osztályon utazóknak elérhető menüből, valamint színvonalas magazinok várják vendégeinket.

Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.
A jegy ára tartalmazza az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott menüt és borokat, a fülkében korlátlanul fogyasztható ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket.

Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

A menü:
 • Vendégváró fűszervaj baguettel
 • Narancsos bivalymozzarella caprese
 • Jércemell friss bazsalikommal és camamberttel töltve, paradicsomos jázmin rizzsel
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
B menü
 • Vendégváró fűszervaj baguettel
 • Narancsos bivalymozzarella caprese
 • Sült kacsacomb újhagymás törtburgonyával
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
C menü (vegetáriánus)
 • Vendégváró fűszervaj baguettel
 • Narancsos bivalymozzarella caprese
 • Töltött cukkini sajtmártással és paradicsomos rízzsel
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani.

Galéria
Economy Club - MINDEN JEGY ELKELT!

•  Felnőtt teljes árú: 9.990 Ft/fő
•  Gyermek (4-14 éves korig): 6.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes

A Economy Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Azonos kocsiosztályon belüli ülőhelymódosítás jogát fenntartjuk.Pullman Club - MINDEN JEGY ELKELT!
•  2 vagy 4 személyes asztalnál: 23.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve 2019-től a Pullman Club osztály részvételi díja magában foglal továbbá egy odaúton felszolgált reggelit valamint egy visszaúton felszolgált kétfogásos vacsorát. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink. Azonos kocsiosztályon belüli ülőhelymódosítás jogát fenntartjuk.


Imperial Club - Suit - MINDEN JEGY ELKELT!

•  2 személyes lakosztályban: 49.990 Ft/fő


A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.

A jegy ára tartalmazza az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott menüt és borokat, a fülkében korlátlanul fogyasztható ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket. Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők.

Imperial Club osztályra szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében.

E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242


Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
E-mail: jegyiroda@mavnosztalgia.hu
Telefon: (+36 1) 269-5242
Nyitva tartás:

    Hétfő: 11:00 - 19:00
    Kedd, szerda, csütörtök: 9:00 - 17:00
    Péntek: 9:00 - 15:30
    Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő "Jegyvásárlás" feliratnál.

Imperial Classic osztály

2 személyes fülkében: 44.990 Ft/fő

Az 50-es évek kormányzati utazásait szolgáló exkluzív, tíz férőhelyes szalonkocsi kétszemélyes fülkéiben vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátra dőlni és élvezni az elsuhanó táj látványát.
Imperial Classic osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a szalonkocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton áll vendégeink rendelkezésére. Korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, előre választható vacsora a csak a Imperial Classic osztályon utazóknak elérhető menüből és színvonalas magazinok várják vendégeinket.
Visszaúton a vacsorát a kocsi szalonjában, a Grand Saloon-ban szolgáljuk fel.
Minden fülke saját kézmosóval, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Toalett a kocsi végén található.

Vacsorakínálat (jegyvásárláskor választandó):

A menü:
 • Vendégváró fűszervaj baguettel
 • Narancsos bivalymozzarella caprese
 • Jércemell friss bazsalikommal és camamberttel töltve, paradicsomos jázmin rizzsel
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
B menü
 • Vendégváró fűszervaj baguettel
 • Narancsos bivalymozzarella caprese
 • Sült kacsacomb újhagymás törtburgonyával
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
C menü (vegetáriánus)
 • Vendégváró fűszervaj baguettel
 • Narancsos bivalymozzarella caprese
 • Töltött cukkini sajtmártással és paradicsomos rízzsel
 • Tiramisu gömbök málnavelővel
Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők. Speciális étrendeket (laktózmentes, gluténmentes, stb.) nem tudunk biztosítani.

 
Nagyobb méretért kattintson a képre!Menetrend

Budapest-Nyugati pu. - Wien West bhf.
Indulás – 06:03 Budapest-Nyugati pu.
Indulás – 06:40 Kelenföld
Indulás – 07:35 Tatabánya
Indulás – 08:25 Győr
Érkezés – 10:27 Bécs/Wien Westbahnhof
Wien West bhf. - Budapest-Nyugati pu.
Indulás – 18:24 Bécs/Wien Westbahnhof
Érkezés – 20:23 Győr
Érkezés – 21:08 Tatabánya
Érkezés – 21:48 Kelenföld
Érkezés – 22.25 Budapest-Nyugati pu.
Advent Expressz Bécsbe - mavnosztalgia.hu