2013. Április 20.

Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára

Márai Expressz
Élményvonattal Kassára, Európa Kulturális Fõvárosába


2013. április 20-án a kassai fûtõházban megrendezésre kerülõ nemzetközi jármûkiállításra - melyre a belépés ingyenes - élményvonattal kirándulást szervez a MÁV Nosztalgia Kft. A vonatban étkezõkocsi közlekedik. Ekkor rendezik meg az éves veterán autó kiállítást is.
Ezen az úton a Holiday Star együttes szórakoztatja vendégeinket az Orfeum kocsiban.

Egyéni programjavaslatok Kassán
•    Jármû kiállítás megtekintése
•    Séta a közeli kassai belvárosban
•    A Szent Erzsébet székesegyház, és a Rákóczi Kripta megtekintése
•    A „Rodostói” ház megtekintése
•    Veterán autó kiállítás
 
 
Menetrend

Budapest - Miskolc - Hidasnémeti - Kassa

Indulás: 6:05 - Budapest Nyugati pályaudvar
Indulás: 6:45 - Gödöllõ
Indulás: 8:40 - Miskolc (Tiszai)
Indulás: 9:50 - Hidasnémeti
Érkezés: 10:10 - Kassa


Kassa - Hidasnémeti - Miskolc - Budapest

Indulás: 17:00 - Kassa
Érkezés: 17:35 - Hidasnémeti
Érkezés: 18:44 - Miskolc (Tiszai)
Érkezés: 20:49 - Gödöllõ
Érkezés: 21:38 - Budapest Nyugati pályaudvar
 

Részvételi díj   


•    Felnõtt - standard osztályon: 7.990 Ft/fõ (2013. január 31.-ig megváltva 6.990 Ft/fõ)
•    Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 5.490 Ft/fõ (2013. január 31.-ig megváltva 4990 Ft/fõ
•    Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülõhely nélkül)

A kedvezmény a január 31-ig kifizetett jegyekre vonatkozik!

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás teljes idõtartama alatt és folyamatos utas tájékoztatás a célállomási információkkal kapcsolatban. Az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlõ falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a „13+1 totó” segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket.  Hazafelé vezetõ úton zenés produkció szórakoztatja utasainkat az Orfeum kocsiban. A szerelvényben étkezõkocsi közlekedik, ahol lehetõség van reggelizni és vacsorázni.(Az étkezõkocsi kínálatáról bõvebb információt IDE kattintva talál.)
 
Pullman Club osztály

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, helybiztosítást,a rendkívül kényelmes, nagy lábterû, dönthetõ ülésekkel felszerelt kocsikban, valamint extra szolgáltatásokat: egész úton külön személyzet gondoskodik utasaink kényelmérõl, színvonalas lapok és magazinok állnak ingyenesen vendégeink rendelkezésére. Az utazás teljes idõtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülõhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból (kínálatunk és árlistánk IDE kattintva megtekinthetõ).

Étkezés a Pullman Club osztályon

A Pullman Club osztály valamennyi ülõhelyéhez asztal is tartozik, ezért lehetõség van, már a foglaláskor megrendelni az ebédet és a vacsorát, amelyet a kocsikísérõk az ülõhelyen szolgálnak fel. Vendégeink, nemcsak az étkezõkocsi kínálatából választhatnak, hanem külön a Pullman Club kocsiban utazók számára összeállított menüsorokból is, amelyeket már megrendelhet, az utazása lefoglalásakor is. A Pullman Club osztály vendégeinek lehetõsége van - szabad helyek függvényében – hangulatos 2 személyes- (kép IDE kattintva) vagy 4 személyes (kép IDE kattintva)  asztallal ellátott páholyok között választani. Az ásványvíz, tea, kávé fogyasztása kizárólag a Pullman Club kocsik ülõhelyein megrendelve díjmentes (kínálatunk IDE kattintva megtekinthetõ).
Részvételi díj, Pullman Club osztályon,
•    2 személyes asztalnál 13.990 Ft /fõ
•    4 személyes asztalnál 10.990 Ft /fõ 

Kassára érkezésünk után, vendégeink az alábbi Opcionális programok közül választhatnak:

Opcionális kirándulások közül, melyekre jelentkezni elõzetesen, a foglaláskor lehetséges

A Opció: Márai Sándor nyomában Kassán


Márai Sándor egy világhírû személy, akit nem különösebben kell bemutatnunk. Márai negyvenhat könyvet írt, fõként regényeket és az irodalmi kritika Magyarország egyik legbefolyásosabb képviselõjének tartja a két világháború közti középosztálybeli irodalomban. Gyermekkora és fiatalsága erõsen kötõdik Kassához és emlékeznek rá szülõvárosában az Európa Kulturális Fõvárosa 2013. Kassai Kultúra Projekten keresztül. Márai 1900. április 11-én született Kassán, miután felnõtt, már csak kikapcsolódni tért vissza, de hûséges maradt Kassa emlékéhez, ami gyakran tükrözõdik irodalmi munkásságán. Utunk elviszi Önt az emlékszobájába abban a házban, ahol Márai élt, mint gyermek. A szoba megtekintése után megismerheti a fájdalmat, illetve a szerelmet is, melyet Márai a könyveibe tudott lehelni. Ez az út lehetõséget nyújt, hogy látogatásával érdekes dolgokat tudjon meg róla és belélegezze a valódi óváros légkörét.

Idõtartam: 1,5 óra (A túra közvetlenül a Kassára érkezés után kezdõdik.)

Részvételi díj (Magyar nyelvû idegenvezetés + Belépõ a Márai emlékszobába): 1.990 HUF/fõ

Részvételi díj ebéddel (két fogásos ebéd kávéval és ásványvízzel, belvárosi étteremben): 4.190 HUF/fõ

Az A és a B opció egyszerre nem választhatóak!

 

B Opció: Kassa legszebb ékkövei

Ez az út lehetõséget nyújt, hogy felfedezze a város néhány lenyûgözõ építészeti gyöngyszemét, ahol a történelem és a legendák Kassát egy tetszetõs és vonzó pihenõhellyé varázsolják. Eljuttatjuk azokra a helyekre, amelyek a város életének már a megalapítása óta a középpontjában vannak. Megismerkedhet a város híres és legendás lakosával Gerster Bélával, vethet egy pillantást a város címerére, megtekintheti a régi városházát, Szlovákia legszebb gótikus katedrálisát, a Szent Erzsébet katedrálist, a Szent Miklós kápolnát, a Szent Orbán harangtornyot, a városi parkot, a Hárfa Színházat és a Pestis szobrot.

Idõtartam: 1,5 óra (A túra közvetlenül a Kassai érkezés után kezdõdik)

Részvételi díj (Magyar Nyelvû Idegenvezetés + Belépõ a Rákóczi Kriptába): 1.990 HUF/fõ

Részvételi díj ebéddel (két fogásos ebéd kávéval és ásványvízzel, belvárosi étteremben): 4.190 HUF/fõ

Az A és a B opció egyszerre nem választhatóak!

 

C Opció, Színházi elõadás a Márai Expressz vendégei részére a megújult kassai Magyar Színházban, a Tháliában (Az elõadás kezdete: 14:00, idõtrtama 2 óra)

Márai Sándor:
A gyertyák csonkig égnek

Márai Sándor regénye alapján színpadra alkalmazta: Pozsgai Zsolt
 
Márai Sándor világsikerû regénye a késõi leszámolás drámája. escort amstergirls Két fiatal katona, két testi-lelki jó barát negyven évvel ezelõtt - és két gyanakvó, megkeseredett, lelkiismeretfurdalásokkal teli öregember most. A két dátum között az üresség. Nem találkoztak a negyven év alatt, egyikük a trópusokon katonáskodott, a másik a katonai szolgálat letelte után ült csak kastélya könyvtárában, és a spalettákat bámulta. De most találkoznak, és kezdõdhet a leszámolás. Mi történt akkor, azon a negyven évvel ezelõtti napon? Miféle halálos bûn követel most tisztázást? A kérdések, szenvedélyek mögött egy halott: Krisztina, egyikõjük szeretett felesége. Hasonló szenvedély volt a két barát részérõl akkor, ugyanezen nõ iránt. Az egyik csalt és menekült, a másik maradt, de nem nyújtott kezet a bajban Krisztinának. Most mindketten szembesülnek az árulással. Most, amikor már elfogytak a gyertyák. Csonkig égnek.

Díszlet, jelmez: Hašèák József
Rendezõasszisztens: Bleha Victor
Szereplõk: Henrik, tábornok : Pólos Árpád; Konrád, százados: Kelemen Csaba; Nini, dajka: Cs.Tóth Erzsébet; Vadász: Illés Oszkár; Krisztina: Varga Lívia

Részvételi díj (Belépõjegy az elõadásra, a helyeket az érkezés sorrendjében foglalhatják el vendégeink, teremnyitás 13:30): 2.390 HUF/fõ

Az A és a B opció egyszerre nem választhatóak!

 

ÚJ!!! 

 

"Szombati láz - gördülõ tánciskola" az Everydance Stúdió táncosai és Szaka Kriszta tánctanár vezetésével.


Szombat délelõtt a Kassa felé tartó útban "tánciskola", a hazafelé tartó útban az esti órákban mini-táncversenyt rendezünk latin amerikai táncokból értékes nyereményekért az Élményvonat Orfeum kocsijában.

 

Vonatunk Orfeum kocsija egy különleges "Utazó kiállítás"-nak is helyet ad, ahol Tamási Gábor fotómûvész vasúti témájú képei tekinthetõk meg.

 


 

Újdonság!

Szállásfoglalási lehetõség Budapesten!

Örömmel értesítjük vidéki vendégeinket, hogy mostantól van lehetõség utazásaik elõtt, vagy után kedvezményesen szállást foglalni a MÁV Nosztalgia Kft. segítségével, hogy kényelmesen és biztonságosan elérje vonataink indulását a Nyugati pályaudvaron, vagy ne kelljen aggódnia a késõi érkezés miatt!
A szálláshelyek elhelyezkedése kényelmes és gyors elérést biztosít tömegközlekedéssel a Nyugati pályaudvarhoz! Foglaláshoz, kérjük, kattintson „A jelentkezés erre a programra” linkre majd a jegyek kiválasztása után válassza ki a kívánt szállást!

Szállás ajánlataink:

Prémium Apartman Hotel Stúdió ( 35-45 nm2 ) illetve Apartman ( 45 nm2 ) lakásaiban,
Cím: 1139, Budapest
Országbíró utca 44-46

Árak

Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Stúdió lakásban 12 500 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Apartman lakásban 13 000 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Stúdió lakásban 12 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Apartman lakásban 13 000 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Stúdió lakásban 13 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Apartman lakásban 14 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Stúdió lakásban 14 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Apartman lakásban 15 500 Ft / lakás

A fenti szállásdíjak nem tartalmazzák a reggeli díját, de tartalmazzák az Áfát, és az idegenforgalmi adót.

További információ:
http://premiumapartman.hu/


Atlas City Hotel

Cím: H-1081 Budapest Népszínház utca 39-41.

Árak


10 450 Ft/szoba/éj/egyágyas igénybevételre 
12 650 Ft/szoba/éj /kétágyas igénybevételre

Gyermekkedvezmény :
1 gyermek elhelyezése a szülõkkel egy szobában 12 éves korig ingyenes

A fenti árak büféreggelit és adókat tartalmaznak.


További információ:
http://www.atlashotelbudapest.com


Csoportos kedvezmények
•    20 részvételi jegy vásárlása után 1 fõ díjmentesen utazhat.

•    Fél kocsi kedvezmény:
30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fõ vehet részt az utazáson, 6 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.

•    Teljes kocsi kedvezmény:
60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fõ vehet részt az utazáson, 12 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.

Csoportos kedvezmények igénybe vételéhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
(Figyelem! Ezen jegytípusok interneten nem foglalhatóak.)
 
 
 Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról ITT
 

 
 
Kedves Vendégeink! A fokozódó érdeklõdésre  és a csatlakozó programok leszervezhetõségére való tekintettel javasoljuk, hogy jegyeiket legalább  10 nappal az utazás elõtt váltsák meg. Jegyek kaphatóak a helykapacitás erejéig!

Az utazáshoz - felnõttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a  
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévõ "jelentkezés erre a programra" felíratnál
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/

 

 MÁV Nosztalgia Kft
Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email: utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/


További jegyértékesítési pont

Wasteels Utazási KFT.
Keleti Pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 17:30
Telefon : ( 0036-1) 210-2802, 343-34 92
Fax: ( 0036-1 ) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu  
 
Találkozzunk a Facebookon is!
 

Menetrend (tervezet)

Képek az utazásról:
2013
« előző év következő év »
Január
31. Farsangi Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Február
14. Valentin napi Szerelemvonat – vacsora a Gyertyafény Expresszen 23. Kocsonya Expressz - Élményvonattal a Miskolci Kocsonyafesztiválra
Március
15. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe 15. Oldtimerek Hétvégéje
Április
01. Gõzfelhõs Sissi vonat - nosztalgiavonat Húsvét Hétfõn Gödöllõre 01. Húsvéti programok a Gödöllõi Királyi Kastélyban 13. VII. Közlekedésbiztonsági nap gyermekeknek 19. Tavaszi zsongás - Gyertyafény Expressz vacsoravonat 20. Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára 27. Gõzfelhõs kirándulás a Cuha-völgybe 27. Haydn Expressz - Élményvonattal Eisenstadtba
Május
04. 50 éves a NOHAB - Fotósvonat a Balaton körül a Trains.hu portállal közösen 11. Mozdony Matiné - Gõzmozdonyok Parádéja 16. Misszió Tours - Boldogasszony Zarándokvonat Csíksomlyóra 18. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 22. Danube Express - Transylvanian Eastbound ( Budapest - Erdély - Isztambul útvonalon) 25. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 26. Szentimre Expressz - Gyermeknapon nosztalgiavonattal Pestszentimrére
Június
05. V. Országos Vasútmotívum Bélyegkiállítás a Vasúttörténeti Parkban 07. Zene Expressz Gödöllõre 08. Koronázási nosztalgiavonat Gödöllõre 08. Ezüst Szalamandra Expressz - Élményvonattal Selmecbányára 15. 50 éves az M61-es és a V43-as - jármûparádé az ünnep jegyében 15. Árpád motorvonattal Pozsonyba 22. Múzeumok éjszakája 22. 50 éves a NOHAB - Szentivánéji Álom Expressz Wachauba 24. Misszió Tours - Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowára
Július
06. K. und K. Expressz - Bécs a császári fõváros nyári pompában 12. Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba
Augusztus
18. Zenevonat – Élményvonattal Alsóörsre, az LGT nagykoncertre 19. Svejk Expressz - Élményvonattal Prágába 20. Gõzfelhõs kirándulás Gödöllõre - látogatás a Sissi Kastélyban 31. VII. Európai Kerti Vasutak Találkozója
Szeptember
06. Kárpátalja Expressz 07. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 14. Árpád motorvonattal Zólyomba - Nemzetközi Gõzmozdony Parádé és Motorkocsik versenye 18. Danube Express Isztambul 21. Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre 21. XIII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 27. Gyertyafény Expressz - vacsoravonat hal - és vadételek jegyében 28. Danube Express - The Central European ( Bécs - Pozsony - Krakkó - Prága útvonalon) 28. Jótékonysági Gombóc Piknik a Vasúttörténeti Parkban 28. Árpád gyorssínautóbusszal Szabadkára 28. MÁRIAZELLI Zarándokvonat
Október
05. Hegyalja Expressz - Élményvonattal a Tokaji Szüreti Fesztiválra 12. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe 26. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 22. Újra robog a 424-es! 30. Advent Expressz Bécsbe Szegedrõl
December
13. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 14. Premier előtti utazás a Pilisben! 14. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe 20. Ünnepi Zene Expressz - vacsoravonat Gödöllõre 21. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára - mavnosztalgia.hu